Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3241465 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от Юли, 2023 г.
2 3 4 5  >  >>
 Каква е работата на един адвокат или юрист?

ДА НАМЕРИ НАЧИН ДА СЕ ОПРАВЯ В ЦЯЛАТА ТАЗИ БЪРКОТИЯ ОТ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ И СПОРНИ ТЕКСТОВЕ, СЪЗДАДЕНИ ОТ ПОДОБНИ КАТО НЕГО ЮРИСТИ.


ЦЯЛОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО Е НАПРАВЕНО ТАКА, ЧЕ АДВОКАТИ, ДА МОГАТ ДА СИ КУПЯТ АПАРТАМЕНТ В РИМ. ТОЕСТ, НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ, ЗА ДА НИ ОБЛЕКЧАТ ЖИВОТА, А ТОЧНО ОБРАТНОТО - ДА ГО ЗАТРУДНЯТ И ДА КЕШИРАТ БОГАТО СВОИТЕ ПОЗНАНИЯ.

Става дума за съпруг на висш магистрат. На заместник на главния прокурор. Купил си е апартаментчето с банков кредит. Нима това е всичко. Аз съм бил директор на банка и знам как се дава милион за апартамент, не на мен такива.

Трябва да бъде проследен, как връща кредита, защото става дума за милион, а не за 10 хиляди.

Но всъщност, вижте големия проблем. Всичко е направено, за да бъдем прецакани.

Адвокатите ни прецакват
Учителите и професорите ни прецакват
Докторите ни прецакват
Чиновниците ни прецакват
Политиците ни прецакват
Полицаите ни прецакват
Всички монополисти, които ни продават вода, енергия и телефонни услуги, ни прецакват

Всички ни прецакват. И защо?


ЗАЩОТО НЯМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГИ НАКАЖЕМ. ЗАЩОТО НИ Е ОТНЕТО ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ НАШАТА СТРАНА.


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО, ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. КАТО ЗАПОЧНЕМ ДА ГИ УВОЛНЯВАМЕ И НАЗНАЧАВАМЕ, ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО.
Категория: Политика
Прочетен: 39 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://bgvoice.com/bivshata-zamestnichka-na-geshev-poluchila-darenie-ot-dekar-imot-v-sofiia-mujut-i-si-kupil-apartament-v-rim-za-2-mln-leva

Защо на Пешо от Горната махала не му дадат да ползва безвъзмедно БМВ, както са дали на заместник главния прокурор?

Или апартамент в София. Ей така, заради сините му очи.

Тази страна е затънала в корупция. Такава схема навремето ползваше един финансов министър, за който Божков твърди, че му е давал торби с пари.

Сега кой кого ще разследва? Гарванът ще извали ли око на гарвана? Дали ще пренапишем народната приказка или не?


Аз казвам не, нищо няма да се промени, освен....


Ако има ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ТЕЗИ ВИСШИ АДМИНИСТАТОРИ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИРАНИ ПРЯКО ОТ СУВЕРЕНА И СВАЛЯНИ СЪЩО ПРЯКО ОТ НЕГО.

Вие бихте ли гласували за магистрати, които карат луксозни коли, дадени им безвъзмедно от фирма Х, фирма У или друга такава?

Ами и ако апартаментите, в които живеят, са им дадени също безвъзмездно. Ще гласувате ли със "за" за тях или просто ще настинете "против" и да ходят да садят домати в някое изостанало село където никой няма да им даде нито апартаменти безплатно, нито коли, нито каквото и да е.

Категория: Политика
Прочетен: 48 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.08.2023 11:13
 България. Това е държавата. Социалистическата ни България.

Калпавата ни социалистическа родина. Държавата, в която няма нито една дясна партия, а всички партии в парламента са със социалистически произход.


Държавата, в която е важно да имаш връзки, за да направиш кариера, тоест, да крадеш от държавното.

Социализмът беше и е общество, в което не пазарът определя кой кой е, а политическите назначения. Назначенията на нашите хора.

Това е държавата, в която най-големият крадец стои на банката в парламента.

Това е държавата, в която депутати са паднали толкова нищо, че "държат" ведомствени барчета в болници и държавни учреждения и маси на кооперативните пазари.

Това е държавата, в която със заплата можеш да си купиш ТЕЦ и да си уредиш канал за кораби, за сметка на държавата.

Дали тези хора имат нужда от професионалисти, от морални хора, от хора с опит и доказали се в бизнеса със своята почтеност? Не, те нямат нужда от такива хора.

Само и единствено, перманентната пряка демокрация може да постави всеки на мястото си. Само тогава, когато Суверенът се събуди в качеството си на собственик на страната, само тогава свестните хора ще могат да разчитат на мениджърски позиции. Дотогава ще ни управлява политически отпадък и сган.
Категория: Политика
Прочетен: 3545 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.08.2023 07:53
И НЕЩО МНОГО ВАЖНО - ДОКТОРИТЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПРОФИЛАКТИКА. НИЩО. НИЩО ОТ ПРОФИЛАКТИКА НЕ РАЗБИРА И ЗДРАВНАТА КАСА И ЗАТОВА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА. ДРУГО СИ Е ДА СПАСЯВАШ ХОРАТА С ОПЕРАЦИИ, А НЕ С ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ, НАПРИМЕР.



 ПОЛИТИКАТА НА ЗДРАВНАТА КАСА Е:

ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА КЪЛЦАНЕ, РЯЗАНЕ, БИНТОВАНЕ, ТРОВЕНЕ С ИЛАЧИ, ЛЪЧЕТЕРАПИЯ И СКЪПИ СКЕНЕРИ И АПАРАТИ ЗА СТИМКИ НА ЯМР, КОИТО НЯМА СЛЕД ТОВА КОЙ ДА ПРОЧЕТЕ, ЗА СКЪПИ ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КОИТО СЪЩО НЯМА СЛЕД ТОВА КОЙ ДА АНАЛИЗИРА.

НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ЗДРАВЕ, А ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА БОЛЕСТИ, КОИТО ЛЕКАРИТЕ ОБИКНОВЕНО НЕ МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ, ЗАЩОТО НЕ РАЗБИРАТ КАК СТАВА ТАЗИ РАБОТА.

СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДИАБЕТИЦИ, СЪРДЕЧНО БОЛНИ, РАКОВО БОЛНИ, ХОРА С ВИСОКО КРЪВНО, С ПРОБЛЕМИ С ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ И ЖЛЕЗИТЕ.

СТРАХОТЕН МАТРИАЛ ЗА ОПЕРАЦИИ. ТАМ Е ДАЛАВЕРАТА. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ РАЗБОЛЯВАТ И СТИГАТ ДО ОПЕРАЦИОННАТА, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ДОКТОРИТЕ. ЗДРАВНАТА РЕФОРМА КАКТО СЕ ВИЖДА Е ЗА ТЯХ, А НЕ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ. 


ИМАМЕ СМЕТКА ОТ БОЛЕСТИ, А НЕ ОТ ЗДРАВЕ.

АМИ СМЕНЕТЕ СИ ИМЕТО БЕ ИЗРОДИ. КЪДЕ Е "ЗДРАВНОТО" НЕЩО ВЪВ ВАШАТА ДЕЙНОСТ?

ИМА ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА ЗАВИСИМОСТ МЕЖДУ БОЛЕСТИТЕ И ПАРИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА.


КОЛКОТО ПОВЕЧЕ РАСТАТ ПАРИТЕ НА КАСАТА И СЛЕД ТОВА НА БОЛНИЦИ И ДОКТОРИ И ФАРМАЦЕВТИ, ТОЛКОВА ПО-БОЛНИ СТАВАТ ХОРАТА.

ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО СПРЕМ ДА ДАВАМЕ ПАРИ НА БОЛНИЦИ, ДОКТОРИ, ФАРМАЦЕВТИ И ЦЯЛАТА ТАЗИ МАФИЯ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ?

ЩЕ СТАНЕМ С 15 МИЛИАРДА ЛЕВА ПО-БОГАТИ И С ОЩЕ ТОЛКОВА МИЛИАРДИ ПО-ЗДРАВИ.
Категория: Политика
Прочетен: 27 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.07.2023 21:17
 Ако гледаш често телевизия, със сигурност ще се побъркаш. Ето какво видях по телевизиите тези дни:
  1. Някакъв психар, взел, че нарязал гаджето си с макетно ножче, та я докарал дотам, че да й правят 400 шева в болницата. За да бъде интригата пълна, той й счупва носа и обръсва главата. Каква излезе тя - той бил патрЕот, а тя си го е търсила. Не стига другото, ами това не била първата подобна негова проява, а третата. Полиция и прокуратура спят с широко отворени очи. Първият прокурор на България се досети, че досега НЕ Е ОБЯВЯВАЛ ВОЙНА НА ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ И Е ВЕЧЕ ВРЕМЕ ДА ГО НАПРАВИ. Нека обаче да кажа - момичето вече никога няма да е същото, но нашият герой е на свобода;
  2. Запалянковци на Левски, които явно не са спечелили олимпиада по математика и физика, се сбили с млади македонци /няма да се сбият със стари македонци я/ и сега хвърчат едни дипломатически ноти към Скопие;
  3. Скачането на батут било олимпийски спорт от преди 23 години. Така ли? Не знаех. Как съм пропуснал такава важна новина. Наред с ритнитопковци и играчи с всякакви топки, сега ще имаме и подскачащи спортисти, които трябва да храним, поим и издържаме. Батутари, така да се кажец
  4. Някакъв спасител се сбил с някакъв французин на български плаж. Разбира се, за какво да се бият. Хората се бият за пари и за жени, а в България се бият за плажен чадър и шезлонг, за място на плажа, а за паркомясто в София, направо убиват;
  5. Някакъв се забил в някакво дърво и се претрепал. Няма да пътува вечно в полето я, все ще се намери някакво дърво, в което да спре. Окончателно;
  6. Дрогирани и пияни продължават да карат коли, а депутатите разсъждават, дали да наказват тези, които отказват да дадат кръвна проба и кога да стане това, при първия отказ или при втория;
  7. Пиян вози 4 деца в колата си във Варна. Не са били обезопасени;
  8. Син застрелва и убива баща си в София;
  9. Пребит до смърт мъж, заровен в боклук. Абе в тази държава има ли полиция?
  10. 25 годишен украинец, катастрофира с поршето си между Варна и Златни пясъци. 21 годишната му приятелка е мъртва. Абе този не трябва ли да е на фронта? Или там са балъците и тези, които нямат пари.
  11. Гражданка на Сингапур е била екзекутирана заради 31 крама хероин. Това е положението;
  12. Барселона победи Реал в приятелски мач в Арлингтън, САЩ. Хубав мач беше, не мога да отрека;
  13. Българка изкачила К2. Била уплашена, защото пред нея умрял човек. Абе чудя се, какъв го дири там горе в този пущинак, ама както и да е. Няма да се очудя, ако поиска пари от нас за този "подвиг";
  14. Препирни в парламента от хора, които с речниковия си фонд повече приличат на селски пъдари;
  15. Земеделският министър задава въпроса, как така млякото се изкупува за 40 стотинки, а се продава за 3 лева в магазина. Добре че пита, ама все пак е министър. Би трябвало ние да го питаме за това, а той вече да знае.
  16. Румен Гечев каза, че решенията за бюджета се вземали незнайно как, по коридорите;
  17. Пак говорят за тези конституционни реформи, които са конституционни реформи толкова, колкото аз съм швед от Малмьо;
  18. По тези телевизии - РЕКЛАМИ, РЕКЛАМИ, РЕКЛАМИ - то не са вълшебни хапчета, то не са бои за коси, то не са чудодейни храни за бебета, то не са реклама на супермаркети, то не е чудо...
  19.  
С какво тези "новини" подобриха живота ни? С колко той стана по-организиран, по-богат, по-смислен. Много е важно, да дават как някои скачат на батут, вместо да се повдигнат и решават такива въпроси като канализацията на София, липсата на места в детските градини, кражбите в градския транспорт, пилеенето на обществен ресурс, липсата на тротоари и пътищата в ужасно състояние и т.н. и т.н. Милиардите, които се харчат безогледно от властта, също не са обект на обсъждане. Хвърлянето на прах в очите е главното и отвличането на вниманието.

Много важна новина е тази, че някакъв дългуч от Знойно поле, можел да плюе костилките от череши на 9 метра разстояние и то без да се засилва. И това е новина.
Няма да се очудя, ако новина стане и събитието, на което някакъв мъжага може да пръдне и децибелометъра да отчете 82 децибела.

Простотии и тъпотии и криминална хроника и хроника на безнаказаността- това е информационното пространство в България

Категория: Политика
Прочетен: 132 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 30.07.2023 22:38
 И това ви го казва собственик на рекламна фирма. Шокиращо е да се върви срещу собствените интереси, но както се казва, интересите на обществото са над всички други интереси.


Пускаш телевизора, независимо на коя програма и някой ти тика пред очите боя за коса, хапчета за простата или против запек, чудно лекарство против пърхот или божествени сокчета, забъркани от някаква гадост и сукралоза.


Отваряш компа и там същото. Не можеш да изгледаш едно видео на спокойствие. ВСЕ ТАЗИ НАТРАПЧИВА, НЕПОИСКАТА РЕКЛАМА.

Ако производителите бяха вложили тези пари за подобряване на продукта, вместо за рекламиране на несъществуващи качества, нямаше ли да е по-добре за обществото?


И вижте какво се рекламира.

Един е основният продукт в хранителната индустрия - зърното - пшеница, царевиза, ечемик, ръж и т.н. Никой обаче не рекламира основния продукт. Да сте видели реклама на пшеница? Няма и да видите. Голямата принадена стойност се получава тогава, когато от един евтин продукт от 1 лев за килограм, направиш продукт, който струва 20 лева за килограм. Нали знаете рецептата - брашно, плюс захар, плюс вода и разни там отрови и ето ти продукт за 20 лева. Има достатъчно пари и за реклама и за промиване на мозъците и за всичко.

Как Дженерал мотърс може да похарчи стотици милиони за реклама на свой автомобил, като в същото време са спестили по 18 долара на кола, за да я направят по-безопасна. И какво е станало? Няколко случая на запалвания и изгорени като факли хора, съдебни процеси и накрая се е наложило компанията да изтегли 800 000 автомобила и да вложи онези 18 долара, които е трябвало да вложи във всяка кола, преди да ги пусне в продажба. Те много добре са знаели за проблема, но са направили сметка, че е по-добре да плащат обезщетения, отколкото да направят колата по-безопасна. Но както се казва, са си направили грешно сметката.


Вижте какво направи Фолсваген с нейните лъжливи софтуери за разход на гориво. Излъгали са регулаторите, но пак ги хванаха. И каква стана тя - цялата афера им струва 27 милиарда долара платени искове.


Фирмите пренебрегват основни елементи, които влияят на качеството на продуктите, но не икономисват от реклама. Така е устроен светът.

Затова си мечтая за свят или държава, в която рекламата ще бъде забранена. Нека продуктът на всяка фирма да бъде нейната реклама, а не промиването на мозъците.

От какво ще се издържат медиите ли? Държавните телевизия и радио ще се издържат от разследваща журналистика, която да показва злоупатребите с власт и пари на управляващите. Така и правителството ще работи в по-прозрачна среда и корупцията ще е по-малка и съответните органи по сигурността ще бъдат под наздор и ще работят по-ефективно.

Частните медии също могат да получават обществено финансиране, ако разкриват злоупотреба с обществени средства. Няма частно или държавно - финансирането е на база на постигнат резултат.

Какво спокойствие ще бъде тогава в медийната среда.
Категория: Политика
Прочетен: 39 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://frognews.bg/novini/shefat-bnb-ochakva-vse-osezaem-rast-lihvite-kreditite-depozitite.html

Винаги съм се чудил на тъпотията на управляващите в България.

Работил съм за БНБ и ми е болно, как един човек може да стане управител на БНБ, като не е работил в нито една банка и е бил заместник на финансовия министър на Жан Виденов.


Нека да обърна внимание на г-н Радев, че ситуацията на Дания, която си има собствена валута е твърде притеснителна. Там скулпторът също няма длето, а има само чук.

Норвежците живи да ги оплакнеш без еврото.


Та дори и унгарците. 

Ами чехите. Те без еврото изпревариха Испания и Португалия в икономически план. Къде е ролята тук на еврото или обратно, липсата на евро помогна на Чехия да задмине тези страни?


Какво правят сингапурците без евро. Как я карат.


Моля да внимаваме с изказванията - ОСОБЕНО С ТЪПИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ. ВЯРНО, ЧЕ АУДИТОРИЯТА Е ТЪПА ПО ПРИНЦИП И НЕ РАЗБИРА, АМА ИМА И УМНИ КАТО МЕН, ДЕТО НЕ МОЖЕШ ГИ ИЗЛЪГА ЛЕСНО.


Все пак, нека да не забравяме решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. АКО ИМАХМЕ ТАКАВА СИСТЕМА, НИЕ, СУВЕРЕНЪТ ЩЯХМЕ ДА ИЗБИРАМЕ ШЕФА НА БНБ, А НЕ ОТНОВО ТАКИВА КАТО БОЙКО ДА НАЛАГАТ МНЕНИЕТО СИ НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО.
Категория: Политика
Прочетен: 27 Коментари: 0 Гласове: 0
 Смешна война.

Гадна война, защото всяка война е гадна.

Ресторантите в Киев и Москва са пълни, но уж върви пълномащабна война. Какво й е пълномащабното на тази война?

Два недемократични режима си мерят пишките. Малкият си е повярвал, че ще му помогнат и от повече от две десетилетия дразни големия и си го търси. Големият решава да го накаже, защото най-после се е почувствал обиден.


И всички хора по света забравят, че демокрация няма нито в Русия, нито в Украйна, нито в Донбас или Крим. Има еднолична диктатура, има олигарси, които прецакват обществените фондове. Има невиждана корупция.

Знаете ли кой стана шеф на национализирания Данон в Русия? 32 годишният племенник на Рамзан Кадиров. Няма да стане някой с конкурс я.

Украйна не е по-розова картинка. Оглознага от олигарси и купени и назначени политици, страната гледа да измуфти нещо както от Русия, така и от Запада. Ресторантите обачи си работят. Ракетите хвърчат, но ресторантите работят. Плажовете също.

Полигон за изпитание на дронове, танкове, ракетни системи...Същото като на границите между Израел и Палестина. Едните изстрелват ракети, другите отвръщат - и така от десетилетия. Край няма.

Преди няколко години, медицинската и фармацевтичната мафия профитираха. Сега са военните. Кои са следващите?

От цялото това напрежение, прецакани сме ние, европейците. Вместо да помпим евтини ресурси и от двете страни, ние допуснахме да бъдем въвлечени в конфликт, изфабрикуван зад океана. Разбира се, че е така. Европа остана безучастна на онова Fuck the Europe на Виктория Ноланд и на раздаването на кифли на площада от нейна страна на протестиращите срещу Янукович украинци. Това си беше чиста намеса във вътрешните работи на страна. Не че руснаците са китка за мирисане - точно обратното, но аз не съм чул секретар по сигурността на Русия, да раздава кифли на протестиращите във Вашингтон от движението Черните имат значение.

Така че, гответе се за дълги години противопоставяне и яко харчене на обществен ресурс за военни цели. Естествено, в името на демокрацията, просперитета и свободата.


Така е, когато няма перманентна пряка демокрация, бъдете готови за много тъпотии, които ще ни се случват.
Категория: Политика
Прочетен: 25 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.07.2023 14:33
 Ето ви няколко примера за глупави закони.

В щата Виктория, Австралия, не можеш да си смениш изгорялата крушка в дома, ако не си лицензиран електричар.

В Тексас има закон, който забранява, ако не си женен, да стреляш по биволи от втория етаж на  хотел.

Но един закон в щата Арканзас трепи всичко наред. Там е забранено да се доближаваш на по-малко от 15 метра до избирателната секция в деня на гласуването и в деня на преброяването на гласовете. Този тъп закон превръща всички, отишли да гласуват в закононарушители. Също закононарушители са и лицата, които в следващия ден броят гласовете.


Та задавам такъв въпрос - ТРЯБВА ЛИ ДА СПАЗВАМЕ ГЛУПАВИ ЗАКОНИ?

И разширявам кръга на въпросите - ТРЯБВА ЛИ ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИ, КОИТО НЯКОЙ НЯКЪДЕ Е ПРИЕЛ И НИ Е НАТРАПИЛ НАСИЛА, БЕЗ ДА НИ ПИТА. ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ ПО СВЕТА СА ТАКИВА.

Докато не си извоюваме правото на перманентна пряка демокрация. Тогава всеки закон ще трябва да бъде потвърден от Суверена, за да стане закон.
Категория: Политика
Прочетен: 30 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.07.2023 14:20
 Има един много важен принцип, който трябва да бъде спазен, за да бъде определена икономиката като пазарна: НОРМАТИВНАТА БАЗА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА ТАКА, ЧЕ ДА ЗАЩИТАВА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.

Мислите ли, че потребителите в България са защитени от нормативната база?

Какво ще кажете за телекомуникационните компании и тяхното отношение към клиентите?

А ВИК дружествата?

А Банките?

А застрахователните компании?


Какво ще кажете за "реформите" в общественото здравеопазване, които доведоха дотам, че някои доктори да вземат по 100 000 лева заплата и то в държавни болници? Какво ще кажете за операциите, които се извършват само по документи? А ненужните скъпи интервенции и вкякави други докторски измами? А стотиците милиони за спорни ваксини? В основата на реформата са поставени хората с бели престилки, а не пациентите.


Какво ще кажете за образованието? Реформата в образованието представлява постоянно мрънкане за пари от страна на учителите. Продуктът обаче който те дават на обществото е все по-отчайващ като качество.

Какво ще кажете за съда, прокуратурата, следствието, тайните служби, полицията и т.н.? Не е ли същото?

Няма как една икономика да бъде определена като пазара, ако държавата, монополите, политици и бюрократи са се обединили и са си измислили правила и правилца, с които законно да крадат баламите, които работят.

Няма как една икономика да се определи за пазарна, когато работещите са по-малко от неработещите.

Няма как.

Ние сме една постсоциалистическа, социалистическо-мутренска-политическо-капиталистическа-бюрократична държава, който в много отношения е ПО-ЗЛЕ, ОТКОЛКОТО Е БИЛА ДЪРЖАВАТА ПРИ ЖИВКОВ. Тъжно ми е да го кажа, но е така. Фактът е факт.


КОМУНИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ТРАНСФОРМИРАТ В КАПИТАЛИСТИ, ЗАЩОТО ТОВА СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ КАТЕГОРИИ ХОРА. ПЪРВИТЕ СА АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ И СА ГОТОВИ ДА СЪСИПЯТ ДЪРЖАВАТА И ВСИЧКО НАОКОЛО, ЗА ДА ИМАТ ТАЗИ ВЛАСТ. ВТОРИТЕ СА АЛЧНИ ЗА БИЗНЕС И ПАРИ, НО ИМЕННО ТЕ СА ГРАДИТЕЛИТЕ НА МАТЕРИАЛНОСТТА, БАЗИРАНА НА ТЯХНАТА АЛЧНОСТ ЗА БИЗНЕС И ПАРИ.

КОЯ ЗЛИНА ЩЕ СИ ИЗБЕРЕМ, ЗАВИСИ ОТ НАС. САМО МОГА ДА КАЖА, ЧЕ ВТОРАТА ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ Я ВИДЯЛ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА НА ПРАКТИКА.
Категория: Политика
Прочетен: 1979 Коментари: 0 Гласове: 0
 Това са преките виновници.

Косвените са политиците, които са конструирали тази съдебна система, която само получава заплати и никаква не я върши.


Някой от тъпите журналисти да поиска обяснение от кварталния полицай в Стара Загора, където е станало това престъпление? Никой.

ПРОБЛЕМЪТ Е НЕ, ЧЕ Е СТАНАЛО ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ НЯКОЙ ГО Е ДОПУСНАЛ.

ВИНОВНИ СА МВР, ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ, ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ И ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ, НА КОИТО ИМ ДАВАМЕ МИЛИАРДИ, ЧЕ ДА ПРАВЯТ ПРЕВЕНЦИЯ НАД ПРЕСТЪПНОСТТА.

АКО ИМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ, НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ПОЛИЦИЯТА ТАМ, НА НЕГОВИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ И НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ В РАЙОННОТО, ДА ИМ СЕ СПРАТ ЗАПЛАТИТЕ ЗА 3 МЕСЕЦА. НЯМА ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ, ДОКАТО НЕ НАПРАВЯТ ТАКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТА, ЧЕ ТАКИВА НЕЩА ДА НЕ СЕ СЛУЧВАТ.


Така, станалото станало. Сега какво да се прави?

В центъра на града, да се организира стълб на позора и въпросният ненормалник, там, на публично място, да бъде накълцан с макетно ножче и след това върху раните му да бъде сложена сол, за да се дезинфектира раната. Все пак сме хора, нали разбирате.

Цялото това наказание да се дава по всички централни телевизии, да покажат как онзи реве и стене, когато го режат.

БИХТЕ ЛИ КАЗАЛИ, СЛЕД КАТО ТЕЗИ КАДРИ НА ТОВА НАКАЗАНИЕ СЕ ПОКАЗВАТ ЕЖЕДНЕВНО ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, КОЛКО ХОРА БАНДИТИ ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ПРАВЯТ ПОДОБНО НЕЩО? ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ БАНДИТИ ИЗОБЩО.

ХОРАТА ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ИМ ПОЗВОЛЯВА ОБЩЕСТВОТО. ОБЩЕСТВОТО ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКЪВ ГАМЕН ДА КЪЛЦА С МАКЕТНО НОЖЧЕ ПРИЯТЕЛКАТА СИ, ЗАЩО ДА НЕ ГО ПРАВИ!!! ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ АДЕКВАТНО НАКАЗАН. ЩЕ ГО ВЛАЧАТ НАСАМ НАТАМ, ЩЕ ПОЛЕЖИ МАЛКО НА ТОПЛО, ЩЕ ГО ХРАНЯТ БЕЗПЛАТНО И ЩЕ ГО ПУСНАТ. ТОВА Е. ТОЙ ТОВА ЗНАЕ И ТОВА ОЧАКВА. ЗАТОВА И ПРАВИ БЕЛИ. ЗАЩОТО НАКАЗАНИЯТА НИКАК НЕ СА СТРАШНИ.

И друго. След като го накълцат на парчета с макетно ножче и след като му сложат сол, и след като се възстанови от физическото наказание, да го накарат да плати лечението на девойката, да плати разходите по следствието, полицейските разходи и т.н., да плати на девойката компенсация за нанесените щети, като заплати 100 000 лева, а така също и да заплати евентуалните разходи по неговото задържане и изкарване на времето, през което е наказан. Ще трябва да работи цял живот, за да изплаща греховете си.

Цялата тази патаклама да се дава по телевизия и сега всички виждат колко страна този човек. Колкото повече телевизите дават как страда, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ЩЕ ОСТАНАТ ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯТ ДА НАПРАВЯТ ПОДОБНО НЕЩО.


А какво да правим с полицаите в Стара Загора? 3 месеца без заплати и ако не се оправят, изгонете ги от работа, отнемете им правото на 20 заплати при уволнение и ранно пенсиониране и назначете други. Така се прави реформа. Саакашвили го направи в Грузия, защо да няма български еквивалент на Саакашвили, който да накара куките да работят за обществото.


И онзи измислен временно изпълняващ длъжността главен прокурор, щял да бъде безкомпромисен като реакция. Ти първо кажи къде е златото на дупнишкия бизнесмен, Златанов и какво е твоето участие в присвояването на неговия бизнес, заедно с Петьо Еврото и тогава се заканвай на битовите престъпници, че няма да имаш милост към тях.
Категория: Политика
Прочетен: 40 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 30.07.2023 12:49
 Нека сега да видим, каква работа свършиха следните народни служители за миналата седмица:
  1. Народните пратеници, всеки, поотделно;
  2. Председателят на НС и неговите заместници;
  3. Ръководителите на комисии в НС;
  4. Президентът и вицепрезидента;
  5. Премиерът и вицепремиерите;
  6. Министрите и техните заместници;
  7. Ръководителите на комисии и агенции;
  8. Ръководителите на държавните фирми;
  9. Ръководството на Здравната каса и НОИ;
  10. Кметовете, техните заместници и главни архитекти в общините;
  11. Прокурорите, съдиите и следователите;
  12. Ръководителите на тайните служби;
  13. Директорите на училища и ректорите на висшите учебни заведения;
  14. Всички други ръководни кадри, които се разпореждат с обществени средства.

Разбирате ли накъде бия? НИЕ НЕ ПОЛУЧАВАМЕ ОТЧЕТИ ОТ ТЕЗИ ХОРА. ТЕЗИ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ БЮДЖЕТИ, НЕ НИ ДАВАТ ОТЧЕТИ, КАКВА СА Я СВЪРШИЛИ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА. АЗ ПОЛУЧАВАМ ОТЧЕТИ ВСЕКИ ДЕН. ВСЕКИ БОЖИ ДЕН, ЗНАМ КОЙ КАКВА РАБОТА Е СВЪРШИЛ. ЗАЩОТО СЪМ СОБСТВЕНИК. МОЖЕ ДА СЪМ МАЛЪК, САМОЕКСПОАТИРАЩ СЕ КАПИТАЛИСТ, МОЖЕ ВСИЧКО, НО СЪМ СОБСТВЕНИК.


СУВЕРЕНЪТ Е СОБСТВЕНИК НА ТАЗИ СТРАНА, НО ВСИЧКИ ОНЕЗИ ИЗБРОЕНИ ПО-ГОРЕ АДМИНИСТРАТОРИ, НЕ МУ ДАВАТ ОТЧЕТ КАКВА РАБОТА СА СВЪРШИЛИ И КАКВО СМЯТАТ ДА ПРАВЯТ В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ. НЕ МУ ДАВАТ ОТЧЕТ КАКВИ ПАРИ И ЗА КАКВО СА ГИ ПОХАРЧИЛИ И НА КОГО ДА ГИ ДАЛИ.

СУВЕРЕНЪТ НЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО СОБСТВЕНИК НА ТАЗИ ДЪРЖАВА, А КАТО НЕЙН РОБ.

ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО, ПРИЗОВАВАМ ЗАСПАЛИЯ СУВЕРЕН ДА СЕ СЪБУДИ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО РЕАЛЕН СОБСТВЕНИК НА СТРАНАТА - ДА НАЗНАЧАВА И УВОЛНЯВА ВЪПРОСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ, ДА ИМ ИСКА ОТЧЕТИ И ДА ИМ ПОСТАВЯ ЗАДАЧИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ.


ЗАТОВА, РЕШЕНИЕТО Е: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 94 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3241465
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2023  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31