Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239356 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от Юни, 2021 г.
2  >  >>
 Купувате си хляб. Вземате един хляб и плащате 1 лев. Тук цената е определена на лев, на база на собствено проучване и възползвайки се от закръглението, за улеснение на читателя.

Мислите ли, че цената е СПРАВЕДЛИВА?

Магазинерът получава някаква отстъпка от цената или си слага надценка върху едровата цена, за да има и той сметка от това икономическо упраждение.

Превозвачът също си слага някаква надценка.

Търговецът на едро, ако в същото време не е и превозвач, също си слага надценка.

Фурнаджията - също трябва да печели, иначе няма смисъл да работи.

Собственикът на мелница и продавач на брашно - същата работа.


Собственикът на складовете за зърно и превозвачът до мелницата - също.

Фермерът - също.

Рентиерът на земята - също.

Накрая се формира някаква обща цена, която е зависима от всички тези разходи, но и от търсенето и предлагането. На всички им изглежда, че цената е формирана справедливо. Никой в схемата не получава инструкции, за това, на каква цена да купува и на каква да продава, естествено, ако няма насилие или политически шантажи.

Но пак, цената е несправедлива, защото е субсидирана и никой всъщност, не може да каже, каква е справедливата цена, ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СЕ СТИГА ДО ИДЕЯТА, ТАЗИ ЦЕНА ДА СЕ ФОРМИРА САМО ОТ ПАЗАРНИ ФАКТОРИ.

Ако имаме затворена икономика, субсидията може съществено да повлияе на цената на крайния продукт, например, хлябът. Но при една отворена икономика, когато субсидираното зърно може да бъде изнесено за Йордания, Египет или било и коя държава да е, цената на крайния продукт намира някакво равновесно състояние, което в крайна сметка ще излезе същото, като цената на несубсидиран продукт. Защо тогава ги даваме субсидиите? Още повече, че справките на ЕС, във връзка конкретно със субсидирането на селското стопанство за българия показват, че 5 % от фермерите получават 85 % от субсидиите. Всъщност, обществото помага на богатите да станат още по-богати и социализмът в уродливия му вид, да продължава да съществува.
Категория: Политика
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.06.2021 11:06
 И именно заради това, предлагам, в икономиката да се забрани използването на тази дума.

Някой може да има нужда от това, да си купи самолет. Друг може да има нужда да си купи кило череши, а трети, да пътува до Марс. НЕКА ЛИЧНИТЕ НУЖДИ, ДА СИ ОСТАНАТ ЛИЧНИ НУЖДИ И ТЯХНОТО ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ ДА СИ ОСТАНЕ ЗАДАЧА И ЦЕЛ НА ОТДЕЛНИЯ ИНДИВИД.

До какво доведоха онези човеконенавистнически социалистически идеи за ЦЕНТРАЛИЗИРАНЕ НА РАЗБИРАНЕТО ЗА НУЖДИТЕ И ТЯХНОТО ЗАДОВОЛЯВАНЕ.

Когато държавата се грижеше за удовлетворяване на НУЖДИТЕ, в Съветска Русия е нямало какво да се яде. Когато НЕП или пазарът определяше кой какво да произведе и кой какво и колко да изяде и изпие, всичко си дойде на мястото. Но тогава, Сталин видя заплахата за комунизма и диктатурата, защото ПАЗАРЪТ ДАВА СВОБОДА, а той най-малко имаше сметка от това, в Русия да има свобода, защото това означаваше, че неговата власт ще бъде по-малка, ако изобщо такива изроди като него, изобщо някой ще допусне да им даде власт.

И ако трябва да избираме кое лошо да ни се случи, кое ще изберем - ГОЛОДОМОРЪТ или ВЕЛИКАТА ДЕПРЕСИЯ. Аз ще избера депресията, пък било то и ВЕЛИКА. А вие?


И нека завършим тази статия, с едно народно послание, дадено в прекрасната поговорка:

"ИМАШ КРАВА, ПИЕШ МЛЯКО".

Народът не и измислил приказката: "ИМАШ НУЖДА, ПИЕШ МЛЯКО", нали?

Посланието ни отвежда към правата на собствеността, като ползване, владеене и разпореждане, а не към политическите и културологичните особености на понятието "нужда".

То всички хора могат да имат нужда от това да са Чаплин, Айнщайн, Нилс Бор или Исак Нютон, но освен НУЖДИ, са необходимо и СПОСОБНОСТИ.

Следваща статия.
Категория: Политика
Прочетен: 85 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.06.2021 11:22
26.06.2021 10:38 - За НУЖДАТА.01
 Нека да разсъждаваме малко:
  1. Първо, ако политици и чиновници дават, то дават нещо ЧУЖДО, а не СВОЕ. Така те нямат основание за притеснение, когато ОБЕЩАВАТ да ДАВАТ и да удовлетворяват ЧУЖДИ НУЖДИ;
  2. Второ, в този процес на ДАВАНЕ, те никога не забравят СЕБЕ СИ. Дори нещо повече, Цялата тази патаклама за рекламиране на ДАВАНЕТО като БЛАГОДЕЯТЕЛНОСТ и ГРИЖА за хората, се прави именно с користните им намерения, да заделят нещо и за себе си. Ако нямаше това ЗАДЕЛЯНЕ, хората щяха да видят пари на куково лято, както се казва;
  3. Трето, ние трябва да знаем, че разпределението на КОМИСИОННИТЕ от това РАЗДАВАНЕ на ЧУЖДОТО, определя степента на ЗРЯЛОСТ на обществото или степента на МОРАЛНОТО му разложение или ПАДЕНИЕ. Вместо да измислят глупави "приноси" в теорията и практиката на икономиката, нека учените да предложат механизъм за изчисление на това морално разложение на обществото и ще видим, че колкото е по-голям е процентът на КРАДЕНЕ от общите програми, толкова е по-голямо моралното разложение вътре в обществото. Накрая, ще разберем, защо се е скапала Османската империя. Защото краденето от страна на хората с власт е било ДО КРАЯ, без спирка, непрестанно, постоянно. Няма тавтология...
  4. Нуждите са винаги огромни и се иска И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ...Какво получава обществото в крайна сметка, от ЗАДОВОЛЯВЯВАНЕТО НА НУЖДИТЕ НА ОТДЕЛНИ ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩНОСТТА И ОТ ЗАДОВОЛЯВАНЕ НУЖДИТЕ НА ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ? Все по-малко и по-малко;
  5. Пето - колкото е по-дисперсирано "обгрижването" на нуждите, толкова повече хора са набъркани в процеса на моралното разложение и ТОЛКОВА ПО-ТРУДНО Е ТОЙ ДА БЪДЕ ДОРИ И НАМАЛЕН, А КАМО ЛИ СПРЯН;
Следваща статия.

Категория: Политика
Прочетен: 82 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.06.2021 11:20
26.06.2021 10:37 - За НУЖДАТА.
 Хората имат ГОЛЕМИ и МАЛКИ нужди.
Всеки ден, ние ходим по голяма и по малка нужда.


И така, определението за НУЖДА от гледна точка на физиологията, това е, когато човек има потребност да се изходи - да се изпикае или да се изсере, с извинение, ако някой приеме тези понятия като неетични.

Когато обаче НУЖДАТА й се придаде икономически, а не физиологически смисъл, работата става много по-сложна.

Като всяко нещо и в използването на това понятие в икономиката и социологията, трябва да има баланс. Като се прекали с използването на това понятие, тогава се отварят вратите към СОЦИАЛИЗМА, а както знаете, той съсипва икономиката рано или късно.

Нуждата в икономически смисъл на думата, на практика винаги е НУЖДА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ, а не НУЖДА ЗА ДАВАНЕ.

Всъщност, НУЖДА ЗА ДАВАНЕ има преди всичко при политици и администратори на обществена издръжка, но тя не е плод на ОБЩЕСТВЕНА ПОТРЕБНОСТ, а на лицемерие и личен интерес от хората от горепосочените категории. При тях, НУЖДАТА ЗА ДАВАНЕ е пъклен план за собственото им облагодетелстване. Нали знаете народната поговорка: "С чужда пита, помен прави". Народът го е казал много точно.

Следваща статия

Категория: Политика
Прочетен: 82 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.06.2021 13:42
 Попитайте 100 човека, колко данъци плащат и вероятността НИКОЙ ОТ ТЯХ ДА НЕ ЗНАЕ КОЛКО ДАНЪЦИ ПЛАЩА Е ПОЧТИ 100%.

ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПЛАЩАТЕ НА ДЪРЖАВАТА ВСЕКИ МЕСЕЦ, ПОД РАЗЛИЧНА ФОРМА? НИКОЙ НЕ ЗНАЕ.

В ТАЗИ ДЪРЖАВА, НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ПИЛ, КОЙ ЯЛ И КОЙ ПЛАТИЛ.


Дори и служителят или работникът, да получават фиш със заплата, надали се е задълбочавал там да разбере, за кое колко и защо се плаща. Още повече, че една немалка част от социалните плащания, се извършват от работодателя и работникът и служителят си нямат и хабер каква е тази сума.


ЗАЩО ВСЕКИ САМ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ СИ? ЗАЩОТО ИНАЧЕ ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЧУВСТВА ДАНЪКОПЛАТЕЦ И НЯМА ДА ПОИСКА СМЕТКА ОТ ДЪРЖАВАТА, ЗА КАКВО СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ МУ.

Държавата сега е намерила ЛЕСНОТО. Работодателят начислява залатата и върху нея се изчисляват всички плащания към държавата - ДОД, ЗО, ДЗПО, ДОО и така нататък и с няколко нареждания, всичко се плаща на държавата от работодателя. Ако той не плати, държавата задейства машината срещу него. Ще го смачка, та стой и гледай.

Ха сега си представете, че държавата трябва да следи, дали всеки гражданин е коректен с нея? Ами ако гражданите видят какво плащат на държавата, защото те ще извършват всеки месец преводите, НЯМА ЛИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ, КОИТО СА НЕИЗГОДНИ ЗА ПОЛИТИЦИ И АДМИНИСТРАТОРИ? И НАКРАЯ ДА СЕ ИЗВАДИ НА ПОКАЗ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ ДАНЪЦИТЕ В ТАЗИ СТРАНА НИКАК НЕ СА МАЛКИ, А ИЗЗЕМВАТ ПОЧТИ ПОЛОВИНАТА ОТ ДОХОДИТЕ НИ, ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ. РАЗБИРА СЕ, ТОВА ИЗЗЕМВАНЕ В НЕМАЛКА СТЕПЕН ЗАВИСИ И ОТ ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ НАКЛОННОСТИ НА ХОРАТА. Ако спестяванията са малки, а харчовете - големи, данъчните постъпления в държавата се увеличават за сметка на косвените данъци.

Да обобщим. НИЕ НЯМАМЕ ЧУВСТВО, ЧЕ СМЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ЧЕ ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗАВИСЯТ ОТ НАС.


ЗА ДА СЕ ВЪЗРОДИ ТОВА ЧУВСТВО, ТРЯБВА ДА ИСКАМЕ НИЕ САМИТЕ, А НЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, ДА СЕ РАЗПЛАЩАМЕ С ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ. ТОГАВА ЩЕ БЪДЕМ МНОГО ПО-БОГАТИ И УСПЕШНИ КАТО ОБЩЕСТВО И КАТО СТРАНА, ПЪК И НЯМА ДА НИ КРАДАТ ТАКА БЕЗОБАЗНО, КАКТО СЕГА.



Категория: Политика
Прочетен: 114 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.06.2021 11:18
 ОТ ТАКЪВ, КОЙТО ЩЕ НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ НАЙ-ЛЕСНОТО МЯСТО ЗА ПРАВЕНЕ НА БИЗНЕС В СВЕТА. ТОГАВА ЩЕ БЪДЕМ БОГАТИ И УСПЕШНИ.



Но затова е нужно той да бъде подкрепен от:
  1. Премиера, защото се знае, че без него нищо се се случва в тази страна;
  2. От министъра на финансите, защото той "къта" парите ни;
  3. От министъра на вътрешните работи, защото ако в страната няма ред, нищо хубаво няма да ни се случи;
  4. От министъра на правосъдието, защото, ако законите ни са калпави, всеки чиновник и политик ще се измъква от задължението да направи страната си богата и преуспяваща;
  5. От министъра на здравеопазването, защото без здраве, каузата е обречена на неуспех;
  6. От главния прокурор и ръководителите на всички съдилища, от всички съдии и прокурори, защото и без тях, работата е обречена на едно нищо;
  7. От ръководителите и служителите на тайните служби;
  8. От ръководителите на агенции, комисии и ведомства;
  9. От кметовете и общинските съветници;
  10. И от всички, за които се досетите;
  11.  Разбирате ли накъде пак бия?
  12. Министърът на икономиката трябва да получи подкрепата на народа, за да проведе такава мащабна реформа, която да ни избави и от беднотията и от простотията, взети заедно. 
  13. Затова - ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, за да няма после основания българския народ да вини политици и бюрократи за своята калпавост, бездарност, мързел или лош избор.
Категория: Политика
Прочетен: 135 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.06.2021 23:41
 Банките са пълни с пари, а той говори за раздаване на кредити, с гратисни периоди, с гаранции от държавата, че и за неплащането им.


НА ТОВА ЛИ ГИ УЧАТ В ХАРВАРД?


НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА ГИ УЧАТ, ЧЕ СВОБОДНАТА ИКОНОМИКА Е НАЙ-ЕФЕКТИВНАТА ИКОНОМИКА? ЧЕ СВОБОДНАТА ИКОНОМИКА ОЗНАЧАВА, ДЪРЖАВАТА ДА НЕ ИЗЗЕМВА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ОТ БИЗНЕСА И ОТ ХОРАТА ИЗОБЩО И СЛЕД ТОВА ДА ГИ ДАВА НА СВОИ ПРИБЛИЖЕНИ, ПО МНОГО И НА ОСТАНАЛИТЕ - ПО МАЛКО, ЗА ДА НЕ ГИ ДЪРЖИ МНОГО ГЛАДНИ!


АКО ИКОНОМИКАТА ТИ Е НЕСВОБОДНА, А ТИ СЕ ОПИТВАТ С ФИНАНСОВИ МЕХАНИЗМИ ДА Я ЗАДВИЖИШ, ТОВА ОЗНАЧАВА ДА НАПРАВИШ ВОДНА ЦЕНТРАЛА, КАТО МОНТИРАШ ВМЕСТО ПЕРКИ, ЦЕДКИ ЗА ВОДАТА. ПАДАЩАТА ВОДА ВСЕ ПАК ЗАВЪРТА ЦЕНТРАЛАТА, АМА КОЛКОТО ДА НЕ Е БЕЗ НИЩО.


ТА ТОВА Е ПРОСТИЧКО КАЗАНО. ГОВОРИ НА НАРОДА, ЧЕ ЩЕ МУ ДАДЕШ ПАРИ И ТИ ЩЕ ПОЛУЧИШ ВЛАСТТА - КАКТО НАВРЕМЕТО ГО Е НАПРАВИЛ ОКТАВИАН АВГУСТ. НАРОДЪТ Е ИЗБРАЛ ДИКТАТУРАТА, ЗАЩОТО МОЗЪКЪТ МУ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПРОСТИЧКАТА ВРЪЗКА, ЧЕ ПАРИТЕ СА ПОВЕЧЕ, КОГАТО СВОБОДАТА Е ПОВЕЧЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 309 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.06.2021 17:22
 

Дребният бизнес в сферата на услугите:
  1. Комшията ми има фирма за продажба и изграждане на инсталации за газово отопление. Онзи ден ми казва - спирам да работя. Няма оправия с хората. Няма хора за работа, а ако се намери някой, той е жив кахър, както се казва. Каза ми още: "Трябва да им вървя зад гъза";
  2. Друг мой познат, който има фирма за инсталации и ремонт на климатични системи. Същите приказки и от него - няма заварчици, няма монтажисти, няма мераклии за работа. Думичката "НЯМА" на какво друго ви прилича, освен на социализъм? При Живковия социализъм нямаше стоки, а при Бойковия, няма хора за работа. Представете си - има 50 заявки, които той не може да изпълни. Нали ставаше дума за пазарна икономика? Как става така, че има клиенти, на които той не може да предложи да им свърши работата? Социализъм, като едно време, само че по-гаден;
  3. Друг случай - познат, който се занимава със земеделие - няма трактористи, няма хора за работа на полето. За животновъди или за работници в оранжерийно производство - направо забрави. Защо така наречените "зърнари" са най-добре? Защото са свели до минимум работниците и служителите. Ръгат химикали в почвата, получават по 700 кила зърно от декар, получават и по 35 лева субсидия, пък плащат по 85 лева на собствениците на земя. Някъде не плащат и по 30. Тоест, не работят с хора, а с големи трактори и комбайни и затова са добре;
  4. Вчера бях на гости в едно великотърновско село. Селските пияници, с бутилка бира в ръка, седят в центъра на селото, цъкат си биричката и ти ги чакай да работят. Обяснете на Пламен Димитров от онзи синдикат, че АКО ИСКА ДА РАЗБЕРЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА БИЗНЕСА И НА РАБОТЕЩИТЕ, ТРЯБВА ДА СИ НАПРАВИ ФИРМА ИЛИ ДА ОТИДЕ ДА РАБОТИ НЯКЪДЕ НА ЗАПЛАТА. Така ще има ясна представа, какво се случва в БГ, вместо да говори постоянно за увеличение на заплати и други популистки приумици;
  5. Още един случай - пълна деградация в сферата на висшето образование - парите следват студента и вие ми кажете, кой преподавател ще скъса студент на изпита, ако и СТУДЕНТИ ВЕЧЕ НЯМА? После чакайте качествено образование. Доценти и професори, вместо да се занимават с наука и да казват на обществото в каква посока да се движи, влизат в скучни часове с незаинтересовани студенти и им говорят едни и същи глупости от години наред;
  6. В сферата на строителството - и тук е пълен бардак. Няма достатъчно специалисти;
  7. Дори и в ИТ. Има нужда от 50 хиляди, грубо казано, компютърджии, но ги няма. Държавата произвежда "бизнес администратори", които за нищо не стават, вместо софтуеристи;
Защо е така? ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ Е СОЦИАЛИЗЪМ, ПО-ЗАВОАЛИРАН, ПО-ПОПУЛИСТКИ И ПО-ГАДЕН ОТ СОЦИАЛИЗМА НА ЖИВКОВ. Всичко е с връзки, нареждания, нагласяния...Да ви напомня за нещо? Социализъм.

Тогава защо бягат хората? Бягат, заради липсата на ПЕРСПЕКТИВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА. Няма перспектива. Няма идея, която да обедини малкото останали умни и достойни хора, да работят както за себе си, така и за обществото.

ХОРАТА ИЛИ ПОНЕ, ТЕЗИ, КОИТО СА ОСТАНАЛИ ТУК СА ДЕМОРАЛИЗИРАНИ. ТЕ СЕ ИЗТАРИКАТИХА. ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ, А НЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ. ВЛАСТТА Е РАЗВАЛЕНА, НАРОДЪТ СЪЩО. НЕЩАТА НЕ ОТИВАТ НА ДОБРЕ. НА НИКОЙ НЕ МУ СЕ РАБОТИ.

СВОБОДА НЯМА НИТО В ИКОНОМИКАТА НИТО В ПОЛИТИКАТА. А ТЯ Е РАЗКОВНИЧЕТО НА УСПЕХА НА ЕДИН НАРОД. СВОБОДАТА.


Какво предлагам? ЕДНО И СЪЩО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ТЯ ЩЕ РАЗДВИЖИ ЗАКОСТЕНЕЛИТЕ НИ ПРЕДСТАВИ ЗА ИКОНОМИКАТА И ЖИВОТА ИЗОБЩО. ЩЕ ОСМИСЛИ НИХИЛИЗМА НИ, ОМРАЗАТА И ЗАВИСТТА, КОИТО СА ОБЗЕЛИ ДУШИТЕ НИ КАТО НАРОД И НАЦИЯ. ЩЕ НИ НАКАРА ДА БЪДЕМ УЧАСТНИЦИ, А НЕ ЗРИТЕЛИ НА ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В СТРАНАТА НИ.


ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ТОВА Е ЛЕКАРСТВОТО НА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ БОЛЕСТИ.

Категория: Политика
Прочетен: 122 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.06.2021 17:15
Първо: ДА СЕ НАПРАВИ ЛИЧНО ЕЛЕКТРОННО ДОСИЕ НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.

Второ: Да се създаде такава организация на лабораториите в страната, а така също и на алтернативните методи за диагностика, която да обработва милиони проби на кръв, урина, фекалии или да се използва информационна медицина, за да се дават изходни данни за надеждна статистика за развитието на здравния статус на всеки гражданин. Не може ли? А как е възможно да се направят МИЛИОНИ ПСР ТЕСТОВЕ, КОИТО СТРУВАТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ, ПЛАЩАНИ ОТ ДЖОБА НА ГРАЖДАНИТЕ? Значи за едно може, а за друго  - не, така ли?


Трето: НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, ДА СЕ НАПРАВИ ИНДИВИДУАЛНА ЗДРАВНА ПРОГРАМА, КОЯТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВА И ДА СЕ КОНТРОЛИРА ВСЕКИ МЕСЕЦ. Например, ако съответният гражданин има високо кръвно, да му се направи програма за сваляне на кръвното или поне за съществено подобрение в рамките на месец, два, максимум 3 месеца. Същото се отнася и за тези, които имат повече глюкоза в кръвта. Почти всеки може да получи облекчене, при спазването на определен режим на хранене, активности и почивка. ВРЕМЕ Е МЕДИЦИНАТА ДА СЕ ВЪРНЕ КЪМ СТАРИ И ИЗПИТАНИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ХИПОКРАТ МАКСИМИ.


Четвърто: Ако някой гражданин не желае ДА ПОДОБРИ ЗДРАВЕТО СИ, ЗАЩОТО ТАКИВА ИДИОТИ ИМА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И ОТКАЗВА ДА СПАЗВА ПРЕДПИСАНИЯТА, НЕКА ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ РАЗМЕР НА ВНОСКАТА ЗА ЗДРАВЕ, В ПО-ГОЛЯМ РАЗМЕР, ОТКОЛКОТО Е СЕГА. НАПРИМЕР - ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОСТИГАТ НАПРЕДЪК В ПОКАЗАТЕЛИТЕ, ВНОСКАТА ЩЕ СИ ОСТАНЕ 8%, А ТЕЗИ, КОИТО НЕГЛИЖИРАТ ПРЕДПИСАНИЯТА, ДА ПЛАЩАТ ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА ВНОСКА. Пък ако искат да пият ракия вместо вода, да пушат по две кутии на ден и да ядат като прасета.

Правителството просто трябва да спазва ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО, чл. 94, където ясно е казано, че "Пациентът е длъжен за се грижи за собственото си здраве и да не уврежда здравето на другите и да съдейства на изпълнителите на медицинска помощ, при осъществяване на дейностите, свързани с подобряване и възстановяване на здравето му."

Кои са основните характеристики, които влошават психическото и физическото здраве, изключвайки отделни случаи?
  1. КОГАТО СЕ ЯДЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО, ЯДЕ СЕ НЕПРАВИЛНАТА ХРАНА В НЕПРАВИЛНА КОМБИНАЦИЯ С ДРУГИ ХРАНИ, С НЕПРАВИЛЕН НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ И В НЕПРАВИЛНО ВРЕМЕ;
  2. СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ПИЕНЕТО;
  3. КОГАТО СЕ ПУШАТ ЦИГАРИ И СЕ ВЗЕМАТ НАРКОТИЦИ;
  4. КОГАТО СЕ ЛЪЖЕ И СЕ КРАДЕ;
  5. КОГАТО ХОРАТА ЛЕНТЯЙСТВАТ И НЕ БАЧКАТ;
  6. И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО, КОГАТО СЕ ОСТАВЯТ ДА БЪДАТ БУДАЛКАНИ ОТ ПОЛИТИЦИ.
АКО МОЖЕ ДА СЕ ПОВЛИЯЕ ДОРИ И САМО НА ПЪРВИТЕ, ТОВА ЩЕ БЪДЕ ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ. ХА ДА ВИДИМ. БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е НА ХОД. ЗНАМ, ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ, АМА ЕЙ ТЪЙ СИ ПРИКАЗВАМ, ЗА ДА НЕ ЗАСПЯ.
П.С. Не пренебрегвайте последните 3 точки. Не е шега.
Категория: Политика
Прочетен: 145 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 20.06.2021 10:30
 ТОВА Е ВЪПРОС, КОЙТО ЗАДАВАМ ОТ ГОДИНИ, НО ОСОБЕНО СЛЕД ОБЯВЯВАНЕТО НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ИЗМИСЛЕНА ОТ ПОЛИТИЦИ И ТЕХНИТЕ МАРИОНЕТКИ "ПАНДЕМИЯ"


Простичко казано, КАКВО НАПРАВИ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ДА УМИРАТ ОТ СТАРОСТ, А НЕ ОТ БОЛЕСТ? Стана още по-зле. Измислиха един вирус, измислиха една мека диктатура и в резултат на всичко това ИЗМИСЛЕНО, миналата година умряха повече български граждани, отколкото обикновено си умират годишно. Обикновено умираха по 105 хиляди, а миналата година умряха 120 хиляди. И вместо да вземат да се засрамят, политиците ни набиват в главата, че видите ли, че само заради тях са умрели само 120 хиляди души и ако не били техните МЕРКИ, щели да умрат много повече. АЙДЕ БЕ!!! ЧЕ КОЙ ВИ ВЯРВА?



И ПОСЛЕДНО, КАКВО НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО?



ОТГОВОРЪТ Е: НИЩО.


Забраната за ходене на Витоша, не е мярка, която да повиши имунитета. Тъкмо обратното.


Забраната да се посещават парковете, не е мярка, която да повиши имунитета. Тъкмо обратното.


Носенето на маски, не е мярка, която да повиши имунитета. Тъкмо обратното. Хората се задушаваха от собствените си издихания.


Обдишването със скъпи апарати, не е мярка за повишаване на имунитета.


ИМУНИЗАЦИЯТА, ОСОБЕНО ПЪК ДОБРОЗОРНАТА, НЕ Е МЯРКА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ИМУНИТЕТА.


Изобщо, тези хора, които ни управляват, ЗНАЯТ ЛИ КАКВО Е ИМУНИТЕТ И КАК ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ, ВЪЗСТАНОВЯВА ИЛИ ПОДОБРЯВА?


АЗ НЕ ВЯРВАМ НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, НИТО НА ПРЕДИШНОТО, НИТО НА ПО-ПРЕДИШНОТО, НИТО НА ПО-ПО-ПРЕДИШНОТО, НИТО НА СЕГАШНОТО.

НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ. ДА, РАЗКРИВАТ СЕ ДАЛАВЕРИТЕ НА ПРЕДИШНИТЕ, НО КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА? БУРЯ В ЧАША ВОДА.


ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА ИЗЦЯЛО, ТОВА Е СИСТЕМАТА НА ПЕРМАНЕТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.06.2021 10:00
 Докъде я докарахме?

До кривата круша.


Преди 150 години, майката на Дякона, се помолила на Народното събрание, да й бъде отпусната пенсия. Била стара и болна. Народното събрание казало "не". Току така не са се раздавали народни пари, пък било и за майката на Апостола на българската свобода.


След това дойде социализмът. Дойдоха ни го. СъвеЦките войски го докараха. И куцо и кьораво и сакато започнаха да получават пари от държавата.


След това дойде постсоциализма - мутро - капиталистически - нео комунизъм.

Докарахме я дотам, че в едно министерство мутри нахълтаха като в кръчма и заставиха един министър да се обяснява като ученик пред учител, като че ли е направил нещо нередно.

А той просто е казал на обществеността, къде са харчени народните пари и кой е получателят.


Майката на Апостола не е получила пенсия, но сега,  пари от бюджета е получил Стъки - един бабаит, който нищо не е дал на обществото и смята, че обществото му е длъжно, защото той МОЖЕ ДА СЕ БИЕ. Той не се бие безплатно, разбира се. И получава пари за това. Но друго си е да получиш пари и от общата каса. Кой е дал право на един дебел министър на спорта, като Кралев, да пилее така нашите пари?

Първото нещо, което трябва да се направи е да се направи списък на всички, които са получили бюджетни пари - колко, на какво основание и за какво. Този списък трябва да е актуален и да се знае във всеки един момент, кой колко пари получава и колко е получил.
След освобождението Народното събрание е вземало решение, дали да се отпусне пенсия на някого, а сега един дебел министър, раздава милиони, като за световно. Кой го е упълномощил да прави това? Аз не съм. А вие?


Така е, като няма перманентна пряка демокрация. То ПРЯКА няма, пък аз искам и да е ПЕРМАНЕНТНА. До ДЕМОКРАЦИЯ няма, пък аз искам и да е ПРЯКА.




Това е първото. За второто, друга статия.
Категория: Политика
Прочетен: 106 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.06.2021 20:07
 https://www.dotbg.bg/article/9896842


Очаквам отговор от:
  1. Премиера;
  2. Министъра на икономиката;
  3. Ръководителя на Агенцията за чужди инвестиции;
  4. Началника, който отговаря за търговските ни аташета по света;

С какво толкова Ангола е по-привлекалелна за изграждането на технологичен център, от България?


Да не задавам и други въпроси, свързани с чужди инвестиции в съседните ни Румъния и Сърбия, които заобиколиха България.

Нека в отговорите да се включи и отзи ТИКВЕНИК, който управлява България повече от десетилетие, както и измислените му министри и други там началници.

Знаете ли, обикалям бЪЛГАРИЯ от десетилетия. Напоследък виждам, че основно работят бизнеси, свързани с хранителната индустрия - пивоварни, цехове за бутилиране на безалкохолни напитки, винарни, мандри, цехове за вафли и други подобни боклуци...


това е бЪЛГАРИЯ. Дотам ни докараха. Дотам се докарахме.

Съседна Румъния има завода на Форд в Крайова, за 1,5 милиарда долара. Сърбите заливат европейските пазари с автомобилни гуми. Имат и завод за коли. Сърбия привлече миналата година инвестиции за 1,7 милиарда долара, а ние, малко под 400. Ние сме страна в ЕС, а не Сърбия. Какво се случва бе тъпаци, управляващи?

Категория: Политика
Прочетен: 1228 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 17.06.2021 15:29
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239356
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2021  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930