Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3238736 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от Май, 2022 г.
2 3  >  >>
 Какво говорене само...Ако слушате рускоезични медии, трябва да имате наистина желязна психика, за да оцелеете и да не се побъркате. Видял съм такова общество, с такова промиване на мозъците, че чак се плаша. Ненапразно казвам, че не се плаша от Путин, а от народа на Путин, който може да докара на власт и някой по-лош от него.


Депутат от Думата прави изявление, че руснаците подарили на казахите огромни територии в Централна Азия и сега било редно да си ги поискат обратно.

Казахстан е в тревога и лидерът на тази държава отиде на среща с Ердоган в Анкара и там отново и отново се заговори за тюркският мир, по подобие на руския мир, словосъчетание, което плаши мнозина. Технологично по-напредналата Турция стои в основата на победата на азерите над арменците. Путин тогава стоеше и гледаше, как Байрактарите унищожават арменските танкове и не направи нищо, за да покаже на президента Пашинян, на кого трябва да се кланя. Всяка проява дори и на желание за независимост се наказва. Няма как Армения да съществува без подкрепата на Русия. Това беше посланието. Вековният конфликт между арменци и турци може да доведе до изчезването на Армения от картата на света, без подкрепата на Русия. Войната в Нагорни Карабах показа това. Пашинян се опълчи на Русия и си го получи. Армения е сама, а азерите имаха подкрепата на турците от въздуха. Сега война се печели от небето. Земята само получава "даровете" от небето.


В Азия се оформя тюркски мир, както и руски мир. Противопоставяне от векове насам. Битката за юга, за проливите и топлото Средиземноморие. Представете си, каква сила би получил Ердоган, ако успее да докара туркменски газ в Турция и в Европа. Каква сила би получил, ако контролира добива на газ в Източното Средиземноморие!

Затова му трябва поддръжка. С американците нещо работите затихнаха. Сега на ход е Израел. Сунитска Турция и Израел стават все по-близки. Турция не можа да сключи договор за Ф35 и да получи технологично предимство, като участва в производството на този самолет на турска земя. Затова на ход е приятелство с Израел. Страната, която е мразена от всички мюсюлмани става голям приятел на Турция. Няма друга малка страна като Израел, с такъв огромен технологичен потенциал в областта на широк кръг отрасли, но най-вече в областта на военните технологии и всякакви технологии, свързани с оцеляването на една държава в променящия се към по-лошо климат. Израелците произвеждат най-добрите танкове - Меркава. Не е ли срам за такива големи държави като САЩ, Русия, Китай, Британия, Франция и Германия, че една държава като Израел, многократно по-малка и като население и като икономика, да прави по-добри танкове от тях? Да, но е факт. А изтребителите Кфир? А дроновете? Израел е №1 в производството и технологиите, свързани с дроновете. А кой печелеше войната в съвременния свят? Небето. Правите ли връзката? Байрактарите са добри, но израелските дронове са по-добри. И Ердоган вижда възможност. Хем да стигне до технологии, хем да контролира Източното Средиземноморие. Вярно, че ще си раздели властта с Израел, но все пак, трябва да постигне друга стратегическа задача - да направи Европа още по-зависима от Турция и по-лесно да се противопостави на Гърция, чиито острови в Егейско море са като трън в очите на турците.


Стигна се дотам, че Турция не е неприятелска страна за Русия, въпреки, че изгорелите руски танкове в Украйна са изгорени не само от Джавелин - ите, но и от турските Байрактари. Уникална игра.

ТОВА Е БИТКА - БИТКА МЕЖДУ СВРЪХЦЕНТРАЛИЗИРАНИ ДЪРЖАВИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ САМОПРЕЦАКВАТ ЕДНА ДРУГА. БИТКА МЕЖДУ ДИКТАТОРИ И ТЕХНИТЕ РЕЖИМИ. ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ.


Ние, къде се бъркаме тогава в тази игра? Европа застарява и ако не са емигрантите от Азия и Африка, демографската криза ще стане още по-остра. Социализмът обзема душите на хората, див популизъм в политиката. Морално деградация, заради липса на природна икономика. Лидерските режими вече са на мода и в Европа. Лоша работа. Народът вече не му пука от нищо, освен от това да има какво да яде и да пие. Доведен до животинско състояние. Има ли връщане назад. Свидетели сме на упадъка на една цяла цивилизация.
Категория: Политика
Прочетен: 86 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.06.2022 17:44
 Политически лидери, превърнали се в милиардери, ИЗПОЛЗВАЙКИ ВЛАСТОВИТЕ СИ ПОЗИЦИИ ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА. И в Киев и в Москва, неудобните за властта хора ГИ УБИВАТ КАТО КУЧЕТА НА УЛИЦАТА. НИКАКВО ЗАЧИТАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА И ЧУЖДО МНЕНИЕ.


Сега разбирате ли истинските причини за войната между Русия и Украйна.

Виждаме, че една скапана и корумпирана страна, напада друга скапана и корумпирана страна.

Виждаме, че един скапан и корумпиран диктатор, напада друг скапан и корумпиран диктатор.

Виждаме противопоставяне на двама милиардери, които си мерят неизмеримото его помежду си.

ВИЖДАМЕ ХИЛЯДИ ГЛУПАЦИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ, КОИТО УМИРАТ УЖ ЗА РОДИНАТА СИ, А ВСЪЩНОСТ УМИРАТ ЗА ДА НАПРАВЯТ ДВАМАТА МИЛИАРДЕРИ, ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ МИЛИАРДЕРИ.

Виждаме два народа, които се мразят от столетия насам. Виждаме милиони трупове в миналото. Виждаме трупове и сега. Не два народа - виждаме много народи, които се мразят и избиват помежду си на територията, която някои наричат Украйна.

Всъщност какво да очакват хората там? Техните водачи винаги са ги лашкали към сферата на влияние на различни страни в миналото - било то Русия, Полша, че дори и Швеция. Спомнете си историята, колко пъти казачеството е вземало страната на Полша против Русия и колко пъти на Русия против Полша. За битките между казаци и поляци помежду им казаци и руснаци историята знае много. Всеки срещу всеки. По време на ВСВ, не стига, че германците са подложили жителите на Полша на изтребление, не стига примерът за Катинската гора и останалите места в СССР, където червените изтребват елита на полската войска и нация, ами и започналата гражданска война на територията на Украйна докарва немците до объркване, какво се случва на окупираните от тях територии. Насилие, насилие, насилие. Балканите били барутния погреб на Европа. А Украйна? Какво ще кажете за Украйна?

От поне от две десетилетия следя събитията на тази територия. Хем казват, че били братски народи, потвърждението на което е тяхното чисто физическо обвързване - аз самият имам познати, на които или майката е украинка, а бащата - руснак или обратното, а от друга страна такова каране се карат помежду си, че се чудите, ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ И ДА ПИЯТ ЛИ, ЧЕ СЕ КАРАТ И ОБИЖДАТ ТАКА!!!


Войната беше започнала десетилетия, преди пушките да гръмнат. И никой не се опита да я спре. Украйнците си помислиха, че могат да притежават нещо, което никога не им е принадлежало - Донбас и Крим. Руснаците искаха реванш, заради глупавите решения на съветската власт преди години, която разпределяше територии между различните републики с такава лекота, без да се съобразява нито с етнически, нито с културни различия и проблеми.

ПРОБЛЕМИТЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАХА ПРЕДИ ВСИЧКО ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ РЕФОРМИ, КОИТО ДА ПОСТАВЯТ НА ПО-ЗАДЕН ПЛАН ТЕРИТОРИАЛНИ, КУЛТУРНИ И РЕЛИГИОЗНИ РАЗЛИЧИЯ ТАКА, КАКТО СТАНА В ДЪРЖАВИТЕ ОТ ПРИБАЛТИКА. Държавите от постсъветското пространство бяха ръководени от свръхцентрализирани режими и на практика от диктатори, които си правеха каквото си поискат. А всички ние знаем, как диктаторите укрепват режимите си - чрез силни шапкари - войска, полиция, тайни служби и т.н., които да държат под контрол тълпата. Процъфтяваше измамата и лъжата, непукизма и връзкарството.

Започвам да си мисля, дали си заслужава да помагаме на държава и власт, която допуска такива като Олес Бузина, да бъдат убивани, наистина като кучета, в центъра на Киев. С какво украинците се различават от руснаците? Руската власт използва чеченци, за да убие Борис Немцов. Олес Бузина го убиха украински националисти. Смърт и на улиците на Киев и на улиците на Москва. За какво да им помагаме? С какво да доказали, че заслужават да бъдат подпомогнати? 8 години водят гражданска война и украинското общество не направи нищо, за да спре този геноцид в Донбас.

Следва нова статия.
Категория: Политика
Прочетен: 75 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 31.05.2022 19:35
 Накратко, откъде дойде тази идея.


Представете си, че всяка една партия има някакъв капацитет от кадри. Обикновено, ТОВА СА РОДНИНИ, БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ НА ВОДАЧА НА ПАРТИЯТА ИЛИ НА БЛИЗКИ ДО НЕГО ХОРА. ТОВА Е ТАКА НАРЕЧЕНАТА ШУРОБАДЖАНАЩИНА В БЪЛГАРИЯ.


ТАКА СЕ ФОРМИРА УПРАВЛЕНСКИЯ ЕЛИТ В СТРАНАТА. ТАКА СЕ Е ФОРМИРАЛ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ДА НЕ КАЖА ОТ СТОЛЕТИЯ И САМО РАЗЛИЧНИТЕ СТЕПЕНИ НА МОРАЛНОСТ НА ОТДЕЛНИТЕ КАНДИДАТИ СА ДАВАЛИ ИЛИ ОТНЕМАЛИ ОТ ОБЩИТЕ КАЧЕСТВА НА КАНДИДАТИТЕ. ОТ ТОВА ОБАЧЕ, УПРАВЛЕНСКИЯТ ЕЛИТ НЕ СТАВА ПО-ДОБЪР. ВСИЧКО Е ОСТАВЕНО В РЪЦЕТЕ НА СЪДБАТА, А ПРОВЕРКАТА НА КАНДИДАТИТЕ Е ВИНАГИ ПОСЛЕДВАЩА. 

НА ПРАКТИКА ОБАЧЕ, НЯМА СРАВНИТЕЛНО ОБЕКТИВЕН КРИТЕРИЙ ЗА ИЗБОРА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ. И НАВРЕМЕНЕН, РАЗБИРА СЕ.


Така например, очевидно е, любовницата на премиера да получи висока позиция, от която ще получава и висока заплата и ще има влияние, което е несъразмерно с получаваната висока заплата. Очевидно е, че всеки премиер си назначава любимите хора на високи позиции. Дали е правилно това? Не, разбира се, но такава е практиката.


КАКВО ПРЕДЛАГАМ? ДА КАЖЕМ, ЧЕ ИМА 50 000 ДУШИ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ АДМИНИСТРАТОРИ, ПЛАТЕНИ ОТ БЮДЖЕТА - РЕПУБЛИКАНСКИ, ОБЩИНСКИ ИЛИ НЯКОЙ ОТ БЮДЖЕТИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ВЕДОМСТВА И ИНСТИТУЦИИ, ОРГАНИЗАЦИИ И ФИРМИ. ИМА ХОРА СУПЕР ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В КАЧЕСТВОТО ИМ НА УПРАВИТЕЛИ. НО Я МИ КАЖЕТЕ, КАК ТЕЗИ ХОРА ДА СТАНАТ УПРАВИТЕЛИ НА СОФИЙСКА ТОПЛОФИКАЦИЯ, НА РЪКОВОДСТВО ВЪЗДУШНО ДВИЖЕНИЕ, ДА СТАНАТ МИНИСТРИ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО, КОГАТО НЯМАТ ВРЪЗКИ.


НАЛИ ЖИВЕЕМ В СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА. НАЛИ ЗНАЕТЕ КОЯ Е ГЛАВНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА В СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА - ВРЪЗКИТЕ. ТУК НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДИПЛОМАТА - ДИПЛОМА СЕ КУПУВА СЕГА НА КИЛОГРАМ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО СИ УМЕН. ВАЖНОТО Е ДА СИ БЛИЗКО ДО ПРЕМИЕРА, ДО ВОДАЧА, ДО ЛИДЕРА, ДА ТЕ ЗАБЕЛЕЖИ И ДА ТЕ ПОСОЧИ. НЯМА КОНКУРС ЗА РЪКОВОДНИ ФИГУРИ. ДА СТЕ ЧУВАЛИ ДА ИМА КОНКУРС ЗА МИНИСТЪР, ЗА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР, ЗА ШЕФ НА АГЕНЦИЯ, ЗА ШЕФ НА ВЕДОМСТВО, ЗА ШЕФ НА ДЪРЖАВНА ФИРМА ИЛИ ОБЩИНСКА ФИРМА?


НЯМА, ЗАЩОТО ВРЪЗКИТЕ СА ВСИЧКО. ЗАЩОТО Е СОЦИАЛИЗЪМ.


ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ КОГАТО НАЗНАЧАТ НЯКОЙ ЗА НЕЩО, ЧАК ТОГАВА ЖУРНАЛИСТИТЕ ПЛЪЗВАТ ПО ПЕТИТЕ МУ, ЗА ДА МУ ИЗКАРАТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ. ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО И ХОРАТА ОТ ТОЗИ СПИСЪК ДА СА "ОЩАВЕНИ" КАКТО СЕ КАЗВА ОТ РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И ДА НЯМАТ СЪЩЕСТВЕНИ БЕЛИ ПЕТНА В БИОГРАФИЯТА СИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО, КОЕТО ПОСТАВЯ ПОД ВЪПРОС МОРАЛНАТА ИМ И ПРОФЕСИОНАЛНА СЪЩНОСТ.


Практически това лесто става. Една проста електронна табела на кандидати за слава, подредени по азбучен ред. И за да е всичко честно, нека всяко едно назначение на ръководен пост, да бъде от този списък. Няма значение - дали назначаваш любовницата си или приятелката си на висока позиция или някой приятел за министър, нека тези хора да са в списъка и за тях предварително всичко да се знае. И да се приложи принципа, че на високи позиции могат да се избират само хора, които в продължение на минимум 10 години са се доказали като управители на успешни бизнеси, реализирали са добри финансови резултати и нямат компромати в кариерите си. Тогава да визим "кон боб яде ли", каквато култова реплика имаше в един стар български филм. Мисля, че беше "Вчера".


НАЙ-ВАЖНОТО, ОСТАВАМ ЗА НАКРАЯ. НЕКА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА ИМАТ ДОСТЪП ДО СПИСЪКА СЪС СВОЙ ИСТИНСКИ АКАУНТ. ДА МОГАТ ДА ДАВАТ ОЦЕНКА НА СЪОТВЕТНИЯ КАНДИДАТ. ДА СЕ ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО, ПОНЕ ЕДНА СЕДМИЦА НАПРЕД, КОИ ОТ КАНДИДАТИТЕ СА БИЛИ ХАРЕСАНИ ЗА СЪОТВЕТНИТЕ ДЛЪЖНОСТИ, ЗА ДА МОЖЕМ НИЕ ДА ГЛАСУВАМЕ СЪС "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" ТЯХ. НЯМА НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПРАВЯТ ТОВА. ТЕ МОГАТ И ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯТ С НАШИТЕ ГЛАСОВЕ, ЗАЩОТО НИТО ЕДИН ЗАКОН НЕ ГИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПРАВЯТ ТОВА. НО ЕДНА ТАКАВА ПРАКТИКА ЩЕ ПОКАЖЕ В КАКВА СТЕПЕН ТЕ НИ "ЕБАВАТ" ЗА НЕЩО И В КАКВА СТЕПЕН - НЕ.


НАЛИ ЗНАЕТЕ, НАКЪДЕ БИЯ? ТОВА Е ЕДИН ЛЕКИЧЪК АНОНС КЪМ ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, ПРИ КОЯТО НАШИТЕ ГЛАСОВЕ ЩЕ БЪДАТ ИСТИНАТА ОТ ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ, КАКТО КАЗВАТ ФИЛОСОФИТЕ. ЩЕ ИМАМЕ ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ПРИ КОЕТО НАШИТЕ "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" ЩЕ ИМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ПРЕРОГАТИВ.
Категория: Политика
Прочетен: 130 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 31.05.2022 08:23
 https://www.actualno.com/society/kukusheva-padne-li-dds-to-na-hljaba-toj-avtomatichno-shte-poevtinee-s-20-news_1760796.html


Даже някои твърдят, че хлябът щял да намалее с 20 %. Абе аз ли нещо не разбирам.


Нека да видим:
  1. Хлерят трябва да купи брашно и да плати 20% върху стойността на стоката.
  2. Хлебарят трябва да купи мая, захар и разни там консерванти, за които също ще трябва да ги плати с 20% ДДС;
  3. Ще трябва да плати и ток и вода, за да стане хляба, върху които ток и вода също ще плати 20% ДДС.

И точно тогава, той трябва да начисли 20% ДДС  и да продаде своята стока на хлебарниците, баничарниците или магазините, които продават хляба на крайния клиент. Дотук всичко е ОК, по стария закон.


Но както знаете, той плаща ДДС само за горницата на цената, която ще формира след като плати всички свои разходи. Тоест, ако НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ ХЛЯБЪТ ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ С 20%, ТОЙ ЯВНО НЕ Е В ЧАСТ СЪС СМЕТКИТЕ.

Пример. Купувам брашно за 1,20 лева за килограм. Плащам по фактура, по която има начислен 20% ДДС. Тоест, брашното струва 1 лев, а 20 стотинки аз заплащам на производителя на брашното, които 20 стотинки той трябва да внесе в бюджета, ако естествено няма ДДС за приспадане.

Аз формирам цена на продукта "хляб", като го продавам за 2 лева килото с ДДС и на тази цена го продавам на магазините или на главния си дистрибутор. Тоест, аз съм калкулирал приблизително 40 стотинки ДДС на моя продукт, но тъй като вече съм платил 20 стотинки ДДС върху цената на брашното, то аз в крайна сметка държа на фиска разликата или това са пак 20 стотинки. Дотук всичко е ОК. Хлябът е постъпил в магазинната мрежа на цена от 2 лева с ДДС. Сега следва интересното и следва въпросът: МАГАЗИНЪТ, КАТО КРАЙНА "ДЕСТИНАЦИЯ" НА НАЧИСЛЯВАНЕТО НА ДДС, ТОЙ ЛИ Е ОСВОБОДЕН ОТ ЗАКОНА, ДА НЕ НАЧИСЛЯВА ДДС ВЪРХУ ХЛЯБА? ЗАЩОТО ДО ТОЗИ МОМЕНТ, ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА - ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ НА ЗЪРНОТО, КУПУВАЧЪТ НА ЕДРО НА ЗЪРНО, АКО ИМА ТАКЪВ, МЕЛНИЦИТЕ, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ БРАШНО И ФУРНАТА ЗА ХЛЯБ, СА НАЧИСЛЯВАЛИ И ПРИСПАДАЛИ ДДС.


ТОЕСТ, АКО МАГАЗИНЕРЪТ Е ОСВОБОДЕН ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА ПРОДАВА ХЛЯБА С ДДС, КАКВА ЦЕНА ТОГАВА ЩЕ СЕ ФОРМИРА? КУПУВАЙКИ ХЛЯБА ЗА 2 ЛЕВА КИЛОТО, ТОЙ Е НА ПРАКТИКА КРАЙНИЯТ ПЛАТЕЦ НА ДДС НА ХЛЯБА ДО ТОЗИ МОМЕНТ И ТЪЙ КАТО ХЛЯБЪТ ЩЕ СЕ ПРОДАВА В МАГАЗИНА БЕЗ ДДС, ТОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ПРИСПАДНЕ ПЛАТЕНОТО ВЕЧЕ ДДС. МАГАЗИНЪТ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ, ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА ЗА ДДС - ТОЙ Е КРАЙНИЯТ ПЛАТЕЦ НА ДДС. СЛЕД НЕГО ВЕЧЕ НЯМА НИКОЙ. НО ТЪЙ КАТО ТОЙ НЯМА ДА НАЧИСЛЯВА ДДС ВЪРХУ КРАЙНИЯ ПРОДУКТ, ТОЙ НЯМА ДА ИМА И ПРАВО НА ДАНЪЧЕН КРЕДИТ, ТОЕСТ НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ПРИСПАДНЕ ВЕЧЕ ПЛАТЕНИЯ ДАНЪК. 


НАПРИМЕР - АКО ДО ТОЗИ МОМЕНТ МАГАЗИНЪТ Е ПРОДАВАЛ 1 КГ. ХЛЯБ ЗА 3 ЛЕВА И В ТАЗИ ЦЕНА ИМА КАЛКУЛИРАН ДДС ЗА ПРИБЛИЗИТЕЛНО 60 СТОТИНКИ И МАГАЗИНЪТ СЛЕД ПРОДАЖБАТА Е ЗАДЪЛЖЕН КЪМ ФИСКА ЗА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НАЧИСЛЕНИЯ ДДС ОТ 60 СТОТИНКИ И ПЛАТЕНИЯ ОТ НЕГО ДДС ОТ 40 СТОТИНКИ, ТО МАГАЗИНЪТ ЩЕ ПЛАТИ НА ДЪРЖАВАТА 20 СТОТИНКИ ДАНЪК И ЩЕ РЕАЛИЗИРА 80 СТОТИНКИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПОКУПНАТА ЦЕНА НА ХЛЯБА И ПРОДАЖНАТА, ПРЕДИ ДА ПРИСПАДНЕ СВОИТЕ РАЗХОДИ, ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОДАЖБАТА.

ТЪЙ КАТО ОБАЧЕ ТОЙ НЯМА ДА НАЧИСЛЯВА ДДС, НО И НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ПРИСПАДНЕ ДДС-ТО, КОЕТО Е НАЧИСЛЕНО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ХЛЯБА /ОСВЕН, АКО НЯМА ДРУГА ДЕЙНОСТ И ДРУГО ДДС, КОЕТО ДА ПРИСПАДА/, ТО ТОЙ НА ПЪРВО МЯСТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ЗАПАЗИ ЗА СЕБЕ СИ ТЕЗИ 80 СТОТИНКИ РАЗЛИКА, КОИТО ОБИКНОВЕНО ПОЛУЧАВА, АКО ИЗЧИСЛЯВАНЕТО НА ДДС СИ БЕШЕ ПО СТАРАТА СХЕМА. НО ТЪЙ КАТО ТОЙ Е ПЛАТИЛ 40 СТОТИНКИ ДДС, ОТ КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРИСПАДНЕ ОНЕЗИ 20 СТОТИНКИ, ЗАРАДИ НОВИТЕ ПРАВИЛА НА НЕНАЧИСЛЯВАНЕ НА ДДС КЪМ КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ, МАГАЗИНЪТ, ЗА ДА СИ ЗАПАЗИ СВОИТЕ 80 СТОТИНКИ БРУТЕН ПРИХОД, ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОДАДЕ ХЛЯБА ОТНОВО НА 3 ЛЕВА КАТО КРАЙНА ЦЕНА.


НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЕ РАЗБРА. ЦЕНАТА ЩЕ СИ ОСТАНЕ СЪЩАТА, ПРИ РАВНИ ДРУГИ УСЛОВИЯ. ИМА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА НЯКАКВИ ВАРИАЦИИ САМО ТОГАВА, КОГАТО МАГАЗИНЪТ ИМА И ДРУГИ ДЕЙНОСТИ И ИМА ДА ВЪЗСТАНОВЯВА ДДС ОТ ТЯХ. НО, АКО НЯМА ТАКОВА НЕЩО, ЦЕНАТА НА ХЛЯБА ЗА КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВСЕ СЪЩАТА.


П.С. В СТАТИЯТА ИМА СЪЗНАТЕЛНО ДОПУСНАТА ГРЕШКА, КОЯТО ОЧАКВАМ ЧИТАТЕЛИТЕ ДА ОТКРИЯТ.
Категория: Политика
Прочетен: 78 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.05.2022 19:13
 Социализъм и то тъп социализъм. САМО СОЦИАЛИСТ МОЖЕ ДА НАРЕЧЕ ОТКРИТАТА КРАЖБА С БЛАГОЗВУЧНАТА ДУМА "СОЛИДАРНА" ИЛИ "СОЛИДАРНО".


Да не забравяме, че крадците на пари, са преди това крадци на мечти.

Ето ви простичък пример. Бачкате на минимална работна заплата - 710 лева на месец. Държавата взема от вас и от вашия работодател, общо 293 лева. На вас ви дават "чисто" 551 лева. Тази сметка може да се направи на всеки калкулатор в нета. Ето сега ще подредя числата, че да се видят по-добре:
  1. 710 лева - минимална работна заплата;
  2. 293 лева - всички плащания, които работникът или служителят плащат на държавата, а така също и вноските, които работодателят плаща на държавата, заради наетия работник или служител. Държавата прибира 43% от заплатата. 
  3. 551 лева - парите, които съответният работник или служител получават чисто. Когато обаче държавата обложи всяка една покупка на същият този работник и служител или с 20% ДДС или с акциз или с други централни данъци, неговата чиста сума за получаване ще стане още по-малка. Когато общината обложи същият този работник или служител с общински данъци и такси - такса смет, данък сгради, данък върху притежаването на автомобил и т.н. и т.н., накрая ще се установи, че този човек я получи 250 лева чисти пари, я не. Това е то - крадлива държава.

За да бъде кражбата още по-яка, вас ви карат да работите почти до смърт, защото немалко хора не успяват да доживеят до първата си пенсия, пък камо ли да я вземат 10 години след това.

Трябва да работите 40 години, че да ви дадат пенсия, освен ако не сте от халогъзниците на държавна служба, които се пенсионират на 50 години и след това надживяват всички останали.

Но да се върнем на сметките. Като изключим допълнителното данъчно облагане - ДДС, акцизи и всякакви други данъци и такси на държавно и общинско ниво, държавата прибира едни 293 лева месечно лева или едни 3512 лева годишно от всеки, който получава минимална работна заплата. За 40 години това прави - 140640 лева.

Така, започнали сте работа на 25 и сте работили 40 години без прекъсване. В идеалния случай. След това живеете 10 години и вземете, че се гътнете, защото толкова е средната продължителност на живота в това гето, наречено България - 75 години. Тук няма да отварям темата, че статистически ВИЕ ЩЕ УМРЕТЕ НЕ ОТ СТАРОСТ, А ЗАРАДИ ЛОШОТО, ДА НЕ КАЖА НИКАКВОТО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ, ДЕМЕК ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ЛИПСА НА ДОКТОРИ ИЛИ ОТ НЕАДЕКВАТНИ ДОКТОРИ, ВСЕ ТАЯ В КРАЯ НА КРАИЩАТА, ЗАЩОТО РЕЗУЛТАТЪТ Е ЕДИН И СЪЩ - СМЪРТ.

За тези 10 години ЖИВОТ, КОИТО ВИ ОСТАВАТ ПО СТАТИСТИКА, ще вземате минимална пенсия от 393 лева /такава ще бъде пенсията от 01.07.2022г./. За една година ще вземете 4716 лева или за 10 години това са 47 160 лева.

СЕГА ПИТАМ ТЪПИТЕ СОЦИАЛИСТИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ - КЪДЕ ОТИДЕ РАЗЛИКАТА ОТ 93 480 ЛЕВА, МЕЖДУ ТОВА, КОЕТО СИ ВНАСЯЛ КАТО ДЕБИЛ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 40 ГОДИНИ И ТОВА, КОЕТО СИ ПОЛУЧИЛ СЪЩО В КАЧЕСТВОТО СИ НА ДЕБИЛ, ЗА ПОСЛЕДНИТЕ СИ 10 ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА!!! 

АКО ПРИЕМЕМ, ЧЕ ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ В БЪЛГАРИЯ СА НА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ И БРОЯТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ Е 2 100 000 ДУШИ, ТО РАЗМЕРЪТ НА КРАЖБАТА Е 2 100 000, умножено по 93 480 ЛЕВА ИЛИ ТОВА СА 196 308 000 000 ЛЕВА. НАД 196 МИЛИАРДА ЛЕВА!!!

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, ЧЕ ТАЗИ СУМА Е ТВЪРДЕ ЗАНИЖЕНА, ЗАЩОТО МНОГО ХОРА СА ПЛАЩАЛИ ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ВИСОКИ ОСИГУРОВКИ В ТЕЧЕНИЕ НА ТРУДОВИЯ СИ СТАЖ.


РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА - ЗА КРАЖБАТА НА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ И СЕ ОСИГУРЯВАТ, ЗА ДА МОГАТ ОНЕЗИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ, ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА ИМ. И НА ТОВА МУ ВИКАТ "СОЛИДАРНА СИСТЕМА".

ИКОНОМИКА НЕ СЕ ПРАВИ С КРАЖБА, ПЪК ДОРИ И ТАЗИ КРАЖБА ДА Е "СОЛИДАРНА".

ЗАТОВА РАБОТАТА В ТАЗИ ТЪПА ДЪРЖАВА НЕ ВЪРВИ. ЗАЩОТО НА КРАЖБАТА СЕ ГЛЕДА КАТО НА ДОБРО ДЕЛО.


ВСЪЩНОСТ, ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА НЕ Е ГЛУПАВА, АКО СЕ ПОГЛЕДНЕ ОТ СТРАНАТА НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ РАЗБИРАНИЯ. ТЯ Е ТВЪРДЕ ХИТРО ЗАМИСЛЕНА ОТ СОЦИАЛИСТИТЕ, КОИТО ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ, ОСВЕН КАТО ПАРАЗИТИ ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ.





Категория: Политика
Прочетен: 813 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 28.05.2022 11:10
 Д.Ф.Кенеди.


За какво мечтае българският народ?

На битово ниво, народът мечтае за:
  1. Пари - народът мечтае за пари. Колкото повече, толкова повече, както казва мечо Пух. Как ще стигне до тях, не е важно. Ако трябва ще убие някого, но важното е да стигне до парите. Няма честно, няма нечестно. Има пари и те трябва да се вземат. Морал - никакъв;
  2. Власт - защото властта е пари. Така е при социализма и при неговото следствие, постсоциализма. Така е при силно централизираните държави - който има власт, той има пари;
  3. За останалите материални неща, които зависят от властта и от парите - имоти, коли, самолети, пътешествия, скъпи дрънкулки и т.н. и т.н.;

Българинът не му пука за околността и не полага усилия, тази околност да се подобри. Ако стане, стане, ако не - майната му. Няма значение, че кара скъпа кола по разбити пътища. Важното е да кара скъпа кола. Няма значение, че тротоарът пред дома му го няма или е в лошо състояние. Няма значение, че във водата в къщата му има хлор и какви ли не други гадости. Няма значение, че диша мръсен въздух или че храната в магазините е никаква. Важното е да има пари и власт, а след това да търси решения как да се спасява поединично.

Много пъти съм го казвал, ще го кажа и сега. Няма писмени доказателства, но южнокорейците искат да настигнат и надминат Япония в икономически план. И доста добре им се получава.


Ирландците искат да настигнат и надминат Британия в икономически план. За 30 години неспирен възход, те постигнаха тази си мечта - надминаха метрополията и получиха удовлетворения за столетия малтретиране. Народът, който има най-силното задгранично лоби, следствие на няколко стотин годишна емиграция от острова, най-после доказа, ЧЕ НЕ Е ПО-ДОЛЕН ОТ МЕТРОПОЛИЯТА.

Може да ви изглежда смешно, но това са фактите.

Финландците доказаха, че в икономически план да по-добри от руснаците, на които са били провинция до края на Първата световна война. Показаха, че са с пъти по-добри от тях и че отделно от тях показват повече способности, отколкото в границите на империята.

ПРЕДИ 150 ГОДИНИ, СТРЕМЕЖИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ ДА ИМАТ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА ОБЕДИНЯВА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. ТОВА НЕ Е ЛОШО, САМО ЧЕ, НАЧИНИТЕ НА ТОВА ОБЕДИНЕНИЕ НЕ СА БИЛИ ПРАВИЛНО ПОДБРАНИ И ТАЗИ МЕЧТА СИ Е ОСТАНАЛА МЕЧТА. НО ТЯ Е ОТПРИЩИЛА ОГРОМЕН ЕНТУСИАЗЪМ И ИКОНОМИЧЕСКИ БУМ В КРАЯ НА 19-ТИ ВЕК ДОТОЛКОВА, ЧЕ СВЕТЪТ НИ Е СРАВНЯВАЛ КАТО ТЕМП НА РАЗВИТИЕ С ЯПОНИЯ, КОЯТО В ТОВА ВРЕМЕ Е ПРОЦЪФТЯВАЛА - ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЕПОХА "МЕЙДЖИ".

За последните десетилетия изоставаме. Румъния ни изпревари в икономически план. На практика няма с кого да се сравняваме. Като тръгнем по Балканите, най-лошите пътища и най-лошите къщи са българските. Дори и да отидете в една Сърбия и Македония, пътищата и къщите изглеждат по-добре от нашите. Зле сме и това е. Факт. Намаляваме бавно, неусетно почти, но намаляваме. Като в песента за остаряването. Няма кой да работи. Народът се изтарикати. Способните отидоха да правят пари в Британия, Германия, Италия... Много хора предпочитат да мият кенефите на Запад, пред това да останат в България и да допринесат за просперитета на родината си.

Зле сме.


ТРЯБВА ДА МЕЧТАЕМ КОЛЕКТИВНО. ТРЯБВА ДА ИМАМЕ НЯКАКВА ЦЕЛ. ТРЯБВА..



ИНАЧЕ СМЕ ЗАГУБЕНИ.

МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, ДА ПРОМЕНИМ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА, КОЯТО ДА НИ ОБЕЗПЕЧИ ИКОНОМИЧЕСКИ И МОРАЛЕН ВЪЗХОД

ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. КАКВО ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА, ДА ИМАШ ТАКАВА МЕЧТА - КЛЮЧЪТ КЪМ ПРОСПЕРИТЕТА.




Категория: Политика
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове: 1
 Най-после да се намери един ръководител на висока позиция, КОЙТО ДА ЗВУЧИ АДЕКВАТНО.


Пламен Димитров. Той беше кандидат за финансов министър от Има такъв народ, но не му се отвори парашута, както се казва.

Сега  е зам. министър на тока, кюмюра, газта и т.н.
Категория: Политика
Прочетен: 87 Коментари: 0 Гласове: 1
 Какво означава "всеобщо равно избирателно право"? Това означава и Сульо и Пульо и Атанас и аз и брат ми Спас, куцо, кьораво и сакато да има право на глас.


Социалистът Бисмарк е можел да даде право на глас на работещите. Разбирам. Те създават обществения продукт, те бачкат и създават благата. Имат право на глас.


НО ЗАЩО ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ДА ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС?

Защо неграмотни безработни, които не могат да се подпишат, да им се даде право да гласуват, защото обикновено тези гласове са КУПЕНИ, въпреки усилията на властта това да не се случва?

Знае се, че не всеки може да участва с равен дял в обществените фондове. Такова е социалистическото правило, наложено от години и което правило се прилага в уж капиталистически страни като Британия, САЩ и навсякъде другъде по света. Тези, които имат повече, плащат повече от тези, които имат по-малко. Дори в някои страни като Финландия и Швейцария например, освен разликата в данъците, богатите плащат по-големи глоби, съразмерно с доходите си. Дотам са я докарали социалистите в практиката си да уеднаквяват хората.

Тук аз споря за това, обществото ДА НАКАРА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА ДА РАБОТЯТ И ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. ГОВОРЯ ЗА СЪЩЕСТВЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА СОЦИАЛИЗМА, КОИТО ДОВЕЖДАТ ОБЩЕСТВОТО ДО ОТКРИТ НИХИЛИЗЪМ, ТАРИКАТНИЧЕСТВО И МЪРЗЕЛ. ДОВЕЖДАТ ДО ОТРИЧАНЕТО НА ТРУДА И ГРИЖАТА ЗА ОБЩЕСТВОТО. НАЛИ РАЗБИРАТЕ КАКВО КАЗВАМ. ГОВОРЯ ЗА "ГРИЖАТА ЗА ОБЩЕСТВОТО", А НЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ГРИЖИ.


ГРИЖА ЗА ОБЩЕСТВОТО ОЗНАЧАВА НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ОБЩЕСТВОТО, А НЕ ОБРАТНОТО. ОБЩЕСТВОТО Е СЪЗДАДЕНО ИЛИ СЕ Е КОНСТИТУИРАЛО, ЗА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ.

В БЪЛГАРИЯ ИМА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА, ДА НЕ КАЖА МИЛИОНИ, КОИТО НЕ ПОЛАГАТ ГРИЖА ЗА ОБЩЕСТВОТО, ВЪПРЕКИ ЧЕ СА ЗДРАВИ И ПРАВИ, КАКТО СЕ КАЗВА. БОЛШИНСТВОТО ОТ ТЯХ ОБАЧЕ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ОТ СЪЩОТО ТОВА ОБЩЕСТВО ПАРИ И ГРИЖИ. СРЕЩУ ТОВА ПРОТЕСТИРАМ. СРЕЩУ ТЪПАТА ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА ДА ОБГРИЖВА ТЕЗИ ХОРА, ВМЕСТО ДА ГИ ПРИНУДИ, ДА ДУМАТА Е "ПРИНУДИ", ТЕ ДА ПОЛАГАТ ТРУД И ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, А НЕ ДА СЕ СКАТАВАТ. ГОВОРЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИНУДИ, А НЕ ДА ИМ СЕ СЛОЖИ ПИСТОЛЕТ НА ГЛАВАТА. МРАЗЯ НАСИЛИЕТО В ТАКАВА ФОРМА. ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО МНОГО АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА ДАДЕ ОТГОВОР, ТЕЗИ ХОРА КАКВО ПРАВЯТ И ЗАЩО НЕ РАБОТЯТ. АКО РАБОТЯТ, ЗАЩО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. АКО НЕ РАБОТЯТ, КОЙ ГИ ИЗДЪРЖА. ГЛЕДАМ КУРВИЧКА, КАРА КОЛА ЗА 200 000 ЛЕВА. КОЙ И Я КУПИЛ ТАЗИ КОЛА? ТЯ КАКВО РАБОТИ И КАКВИ ДАНЪЦИ ПЛАЩА НА ДЪРЖАВАТА? НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ КУРВАТА. ЧУКА СЕ ЗА ПАРИ И ИЗКАРВА ДОБРИ ПАРИ, НО НЕКА ПЛАТИ ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА, КАКТО ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА. НЕКА СИ ДЕКЛАРИРА ТЕЗИ ПАРИ. ААААА, ТАТКОТО Я КУПИЛ, ГАДЖЕТО Я ПОДАРИЛ - НЯМА ПРОБЛЕМИ, НЕКА ГАДЖЕТО ИЛИ ТАТКОТО ДА ПЛАТЯТ ДАНЪЦИ, СОЦИАЛНИ ВНОСКИ И ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ВНОСКИ НА ДЪРЖАВАТА, ОТ ИМЕТО НА КУРВИЧКАТА, НА ОСНОВАТА НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА. ПОНЕ ТОВА ДА НАПРАВИ ДЪРЖАВАТА.


ИНАЧЕ ОТИВАМЕ КЪМ ТАКАВА МОРАЛНА КРИЗА, ОТ КОЯТО НАДАЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ.


НО КАКТО ВСЯКА СТАТИЯ НАПОСЛЕДЪК ЗАВЪРШВАМ С ЕДНО ПОСЛАНИЕ - ЗА ДА ИМА ПРИРОДНА ИКОНОМИКА, ЗА ДА НЕ ПРАВЯТ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ГЛУПОСТИ, ДА РАБОТИМ ЗА ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО.



Категория: Политика
Прочетен: 84 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 23.05.2022 15:18
 Ако беше Господ на място, то той трябва да остави живота да си тече по природен начин, а не по социалистически начин.


Ако Христос беше божи син, дали Господ щеше да остави някакви чифути така да се гаврят с него?


А, той го принесъл в жертва! Много удобно нали. Стои си там горе и изведнъж, абе тези хора са толкова лоши, дали да принеса в жертва сина си, че да ги вразумя.


Ако така е мислил, защо ще разрушава Содом и Гомор. Не може ли да изпрати някой негов син или дъщеря, да умре на кръста, че хората виждайки това, да се ударят по челото и да си кажат: БРЕЙ МАМА МУ СТАРА, ТО ПЕДЕРАСТИЯТА НЕ БИЛО ХУБАВА РАБОТА. ЗА НЯКОГО ДЕ...


Всички знаем, че първият социалист е бил Иисус. Как е станал социалист ли?

ПЪРВОТО УСЛОВИЕ, ЗА ДА СТАНЕ ЕДИН ЧОВЕК СОЦИАЛИСТ Е, ДА НЯМА РАБОТА.


ВТОРОТО УСЛОВИЕ Е ДА НЕ МУ СЕ РАБОТИ.


ТРЕТОТО УСЛОВИЕ Е ДА ДАВА АКЪЛ НА ДРУГИТЕ КАК ДА ЖИВЕЯТ, КАК ДА РАБОТЯТ И Т.Н.


ЧЕТВЪРТОТО УСЛОВИЕ Е ДА НАМЕРИ БАЛАМИ, КОИТО ДА ПОВЯРВАТ, ЧЕ БЕЗРАБОТНИТЕ ИМАТ АКЪЛ В ИЗЛИШЪК И ДА ГО ПОСЛЕДВАТ.

ПЕТОТО УСЛОВИЕ Е ДА ИМА ДОБРА "РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ", КОЯТО ДА ИЗМИСЛИ "ЧУДЕСА" И КОЯТО ДА ЗАБЛУДИ ТЪПАЦИТЕ, ЧЕ ЧУДЕСА СА ВЪЗМОЖНИ.


ПЕТОТО УСЛОВИЕ Е ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ КАТО ВОДАЧА ИМ - БЪБРИВ, ЛЪЖЛИВ И МЪРЗЕЛИВ НО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ГЛУПАВ, СОЦИАЛИСТ.


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е КЪСНО, НЕ ДОПУСКАЙТЕ БЕЗРАБОТНИТЕ ДА ВИ МЪТЯТ ГЛАВИТЕ, ПЪК КАМО ЛИ ДА ИМ ДАДЕТЕ ВЛАСТТА. НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ПРИКАЗЛИВИ БЕЗРАБОТНИ СА МАРКС, ЛЕНИН, МУСОЛИНИ И ХИТЛЕР. ХИЛЯДОЛЕТИЯ СЛЕД ИИСУС, ТЕЗИ ХОРА СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ САМО С ПРИКАЗЛИВОСТ ВЛАСТ НЕ СЕ ВЗЕМА. ТРЯБВА И СИЛА. ТОЕСТ, С МАЛКО СИЛА, СТИГАШ ДО МАЛКО ВЛАСТ, СЛЕД ТОВА С МАЛКО ВЛАСТ НАЛАГАШ ПО-ГОЛЯМА СИЛА И Т.Н. ЦЪРКВАТА СЪЩО ГО Е РАЗБРАЛА - КОЕ Е БИЛО ПО-ГОЛЯМО НАСИЛИЕ - НАСИЛИЕТО НАД  ХРИСТИЯНИТЕ, ИЗВЪРШВАНО ОТ РИМСКАТА ДЪРЖАВА ИЛИ НАСИЛИЕТО НА ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ ОТ СТРАНА НА ХРИСТИЯНИТЕ, СЛЕД КАТО СА ВЗЕЛИ ВЛАСТТА? ЗНАЕТЕ ОТГОВОРА. ХРИСТИЯНИТЕ СЪЩО СА БЕЗРАБОТНИ. НАЙ-СКАПАНИТЕ ХОРА, ДИКТАТОРИ И НАСИЛНИЦИ, БОКЛУКЪТ НА ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ Е СЪСТАВЕН ОТ БЕЗРАБОТНИТЕ ПРИКАЗЛИВЦИ.




Категория: Политика
Прочетен: 89 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.05.2022 11:23
 Защото никой не се е върнал от небесното царство, за да разкаже как е там.

Царствотво небесно е измислено от неудачници, за неудачници.


Мечти. Илюзии. Оправдания за текущите нещастния и неблагополучия.

Кой има сметка от това да ви пълни главите с такива глупости?


Богатите безработни.

Те са виновни за всичко, защото са безработни и в същото време, защото са богати. Защо са богати, след като са безработни? ЗАЩО ИМАТ ВЛАСТ?



ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ДОПУСНАЛИ СИТУАЦИЯТА ДА СТАНЕ ТАКАВА, ЧЕ БЕЗРАБОТНИ ДА БЪДАТ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ.


Светът отива на "изуй гащи". Затова, докато не е станало късно, НЕКА ВСЕКИ ПОЛУЧИ ТОВА, КОЕТО ЗАСЛУЖАВА В ЗЕМНОТО ЦАРСТВО. ЦАРСТВОТО НА СУВЕРЕНА.


ЗНАЕТЕ РЕШЕНИЕТО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 90 Коментари: 0 Гласове: 1
Да приемем, че тези хора се ЗАДЪЛЖАТ да си плащат всички данъци и осигуровки, все едно са на минимална работна заплата. Пък ако искат да работят. Нека си плащат и да си стоят в къщи. Никой не иска от тях да работят. Но нека неработенето да не се поощрява, както е сега.

Към ден днешен, МРЗ е 710 лева. Разходът на работодателя, ако наеме служител на МРЗ е общо 844 лева.
Служителят ще получи чисто 551 лева.

Тоест, обществените фондове не получават 293 лева за всеки неангажиран човек в работоспособна възраст.

Сметката е лесна - 800 000 души по 293 лева или това прави по 234.4 милиона лева всеки месец. За цяла година сметката показва 2,813млрд. лева!!! Представяте ли си каква сума минават ПОКРАЙ обществените фондове?

Сега помислете, колко от тези 800 000 получават пари от държавата под различна форма!!! Статистиката мълчи, колко от тези хора освен, че получават пари от държавата, в същото това време и работят някъде на черно.

Да не отварям приказка за криминалния контингент. Той обикновено не се състои от хора, КОИТО ХОДЯТ НА РАБОТА. Надявам се това да е ясно.

Тези хора ПОЛЗВАТ ОБЩЕСТВЕНА ИНФРАСТРУКТУРА, НО НЕ ПЛАЩАТ НИЩО НА СЪЩОТО ТОВА ОБЩЕСТВО.


Много пъти съм повдигал въпроса, защо държавата наказва някой, че бил скрил данъци - например, вместо 1000 лева, платил 800. Той подлежи на санкции. В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ, ТЕЗИ, КОИТО НИЩО НЕ ПЛАЩАТ НА ДЪРЖАВАТА, ТЯХ НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА. ТОВА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ ЛИ Е?

ВЪПРОСЪТ МИ Е ЗАДАДЕН КЪМ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

ЗА ЖАЛОСТ, ЕДИН ЛУКАШЕНКО НИ ПОКАЗВА, КАК В СТРАНАТА, В КОЯТО ТОЙ УПРАВЛЯВА, НЯМА "ТУНЕЯДЦИ". НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИМА ДЪРЖАВА НА МЯСТОТО СИ...


Категория: Политика
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.05.2022 13:31
 Ето ви един пример за икономическа простотия.

Какъв е проблемът?

Трябва да се подадат декларации, във връзка с починал роднина. Тези декларации се подават по местонахождения на имотите, които се наследяват. По стечение на обстоятелствата, те се намират на 220 километра от София. Не стана по интернет. Все нещо не работи, все нещо не се получава. Пък и информацията за попълване на тази декларация се намират събрани в съответната данъчна служба, КОЯТО ГИ ИЗИСКВА ОТНОВО И ОТНОВО ОТ ЛИЦАТА, КОИТО ПОПЪЛВАТ ДЕКЛАРАЦИЯТА. Разбирате ли каква простотия - данъчните имат информация, но отново и отново я искат от гражданите. На практика, ДАНЪЧНИТЕ НЕ СИ ГОВОРЯТ С ДРУГИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ, В ПРИМЕРА Е С ОБЩИНАТА, КОЯТО ИЗДАВА УДОСТОВЕРЕНИЕТО ЗА НАСЛЕДНИЦИ.


И ето случката:
  1. Вземаме си един ден отпуск, зареждаме 44 литра гориво, което си е 132 лева и потегляме на път. Защо не пътуваме с влака или с автобуса - това е друга тема. Така пътуването става два дена път с камили, както се казва. По-евтино, но мръсно и неудобно, за загубеното време, да не приказваме;
  2. Попълването на документацията - любимата тема. Едни сложни декларации - без помощ от администрацията, няма как да се мине. Пък те едни "любезни", отвсякъде. Както и да е, попълваме декларацията и заставаме на гишето. Казват, пропуснали сте сроковете, чака ви глоба. Няма проблеми. Пишат ни глобата - идете платете на касата. А тя, няколко етажа надолу. Асансьор няма. Не можем ли да платим тук, нямате ли ПОС? Не, нямаме. Тичаме надолу да плащаме;
  3. Качваме се горе - не сте попълнили точно декларацията. Как така? Ами ето така, дяловете за наследство са объркани. Как да са объркани, ето ви документ, който вие, като дънъчно сте ни издали, въз основа на представен от нас смъртен акт и удостоверение за наследници, от преди 13 години, въз основа на които вие сте издали съответният документ, въз основа на който НИЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ. Сега излиза, че сме плащали 13 години данъци като собственици, били сме собственици, признати от данъчното като такива, но следствие на промени ли се обстоятелства, те вече не ни тълкуват като собственици през това време, а според новите обстоятелства и ново удостоверение за наследници, разпределението вече е различно. Казваме им - ние преди 13 години сме ви дали удостоверение. Намерете си го, защото на основата на него вие сте издали удостоверение и сме плащали данъци за имоти. Не, казват, дайте ни го отново. Бе мама му стара, откъде да ти извадя удостоверение, 13 години назад, още повече, че то е ВЪВ ВАШИЯ АРХИВ. Не и не, тъпа история;
  4. Времето тече, идва краят на работното време. Попълваме грешно декларациите, за да удовлетворим съответната служителка и си запазваме правото да подадем коригираща декларация, когато стигнем до проклетото удостоверение от преди 13 години;
  5. Сега трябва да обикаляма институциите, за да го получим, но е време да се върнем там, откъдето сме тръгнали. Тоест, 220 километра назад. След няколко дни, това трябва да се повтори, за да се затвори цикъла. Иначе губим наследство, заради вътрешни неуредици и НЕГОВОРЕНЕ МЕЖДУ ДАНЪЧНАТА СЛУЖБА НА ДИМИТРОВГРАД И ОБЩИНА ХАСКОВО.
  6. Казват ни, идете си платете данъците на имотите. Пак ли да слизам няколко етажа надолу? Да, това е начинът. Тичай пак надолу и нагоре по стълбите!!! След като ги платих, и ги платих на база на погрешно подадена декларация, по настояване на въпросният служител, следващият път трябва да се коригират и данъците, защото се разбира, че са погрешно платени. Тогава пак тичай нагоре, надолу, че да коригираме и плащането. Това е положението.
Какъв е резултатът? Похарчени пари за път, един ден насам натам и работата е доникъде. Трябва това нещо да се повтори втори път. ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ НИ ВКАРВАТ В ИЗЛИШНИ РАЗХОДИ. ВМЕСТО ВСИЧКО ДА МОЖЕ ДА СЕ УРЕДИ ЧРЕЗ ПОЛЗВАНЕТО НА КОМПЮТРИ. В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ. И ЕТО КАК СЕ ОГРАБВАТ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА - РАЗТАКАВАЙКИ ГИ МЕЖДУ ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ И ДРУГА ИНСТИТУЦИЯ, ДА ТИЧАТ ОТ ЕДНО ГИШЕ НА ДРУГО, ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ ДОКУМЕНТ, КОЙТО ВЕЧЕ Е ПРЕДОСТАВЕН НА ЕДНАТА ИНСТИТУЦИЯ ПРЕДИ 13 ГОДИНИ.


ЕТО НА ТОВА МИ ВИКАМ ИКОНОМИЧЕСКА ПРОСТОТИЯ. ТОЛКОВА МНОГО УСИЛИЯ, ВРЕМЕ, ПАРИ, НЕРВИ И ЗА КАКВО? ЗА ЗЕМЯ, КОЯТО Е ОЦЕНЕНА НА 1000 ЛЕВА ОТ ДАНЪЧНИТЕ!!! ТО КАКВА ТИ Е ФАЙДАТА, АКО ПОХАРЧИШ ПОЛОВИНАТА ОТ ТАЗИ СУМА, ТИЧАЙКИ ПО ИНСТИТУЦИИТЕ?


На мен ми се струва, че новият министър на електронното управление, Божидар Божанов, иска да подобри текущото състояние. Днес, 21.05.2022г. го слушах по една от централните телевизии. Говореше много професионално и аргументирано. ДАНО МУ ПОЗВОЛЯТ ДА НАПРАВИ ТОВА, КОЕТО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ТРЯБВАШЕ ДРУГИ ПРЕДИ НЕГО ДА НАПРАВЯТ.

Защо в заглавието говоря за "икономически простотии"? Защото всяка административна простотия, се превръща в икономическа простотия. Тя струва пари и време.Когато администрацията ти е в 20-ти век, а животът е вече в 21-ви век, така се получава.

Но все пак, продължавам да си мисля, че единственият институт за пряк контрол и ефективен натиск върху администраторите на високи постове, това е ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Затова, трябва да работим за въвеждането на тази политическа система в нашия правен мир.

Категория: Политика
Прочетен: 80 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.05.2022 12:48
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3238736
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2022  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031