Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3393013 Постинги: 7129 Коментари: 4479
Постинги в блога от Юли, 2011 г.
Днес е 19.07.2011г.
Някаква кифла от Бургас е спряла точно на изходите на гаражите на блока. Количката е изрядно включена на първа предавка, с опъната ръчна спирачка - женска класика в жанра. Няма мърдане. Нито излизаме, нито влизаме. Просто чакаме на ДЪРЖАВАТА да си свърши работата.
Обаждам се на Градска мобилност, оттам ми дават телефон на Полицията - 982 48 78.
Оттам ми съобщават, че трябва да се обадя на Градска мобилност.
Аз им казвам, че сега от Градска мобилност ме препращат към тях, ама те не - обадете се на Градска мобилност.
Обаждам се на Градска мобилност и оттам ми казват, че когато ставало дума за нарушение на Закона за движение по пътищата, трябвало да се обаждаме на КАТ.
Аз обаче съм настоятелен и питам: Когато вдигате автомобилите от центъра на София, по някакъв друг закон ли ги вдигате?
Отговор няма.
Звъня пак на полицията - никакъв отговор и така в следващите 15 минути. Все едно са умрели.
Мисля си, дали да не я вържа с едно въже, да я издърпам с някоя кола и да я оставя на средата на улицата, тогава със сигурност ще дотърчи някой от КАТ. Ама е наказуемо мама му стара. Нито КАТ си върши работата, нито ти можеш да направиш нещо сам, за да преместиш колата, без да попаднеш под ударите на закона.

Имахме късмет, че един от комшиите от съседния блок има количка с повдигач. Тогава си плюхме на ръцете, вместо да викаме Неволята/Държавата,  и с дружни усилия преместихме въпросната кола от входа. Сложихме я така, че тъпата кифла надали ще разбере, че колата е пречила на някого и е преместена от някого. Дори гледахме да я оставим така, че да не пречи на другия изход на гаражите на съседите. Колко тъпо звучи наистина нали?
КАК ЕЙ ТАКА ОТ НИЩОТО ТАЗИ ГОСПОЖА УСПЯ ДА ПРЕХВЪРЛИ ПРОБЛЕМА СИ ОТ НЕЯ ВЪРХУ НАС. НАКАРА НИ ДА МИСЛИМ ЗА ТОВА, ДАЛИ ЩЕ ДОПУСНЕМ ГРЕШКА С ПРЕМЕСТВАНЕТО НА КОЛАТА. ИДИОТСКА РАБОТА. ВМЕСТО ДА ЗАБИЯ ЕДНА КИРКА В КАПАКА ОТПРЕД, СЪМ СЕДНАЛ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ДАЛИ СЪМ ОСТАВИЛ БРИЧКАТА НА МЯСТО, НА КОЕТО НЯМА ДА ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ.
Както и да е, пропуснах среща, може би не е била толкова важна.

Та приказката ми беше за това: НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА ТИ ПОТРЯБВА ЗА НЕЩО ПО-ВАЖНО! ХОДИ И РАЗЧИТАЙ НА ПОЛИЦИЯТА! ЧАКАЙ ОТ УМРЯЛ ПИСМО.

А възможно е точно сега Полицията да предприема мерки за задържане на някой нов Октопод или Нагъл и да няма време да се занимава с нашите глупости. Знае ли някой.
НЕКА ПОДПОМОГНЕМ НАШАТА ПОЛИЦИЯ, КАТО СЕ ОПРАВЯМЕ САМИ И МНОГО МНОГО ДА НЕ РАЗЧИТАМЕ НА НЕЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 1008 Коментари: 1 Гласове: 2
Ето я новината: След като Националният дворец на културата (НДК) премине "под шапката" на Министерството на културата след около 6-7 месеца, ще има повече пари за инвестиции в творчество. Това прогнозира министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за БНТ.

НДК е машина, която работи сама за себе си, каза министърът.  По думите му от печалбата на двореца ще може да се финансират филми, читалищата, училищата по изкуствата, реставрацията и консервацията в музеите.


Ето ги и коментарите:


На Радой Ралин са и следните два афоризма: “Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра” и “Тъжно ми е да гледам как на стола на Вазов днес клечи някой си ...” - с "изписани" Вежди на Рашидов зависим от Мултигруп, по късно MG корпорация и създадена през 90 -те години на 20 век. Основана е като "Мулти Арт" по силата на Указ 56 от бандита Илия Павлов.

Давай Рашидов! Мишел Бонев да почва да търси сценарий вече за следващ филм , а ти не стой току така - терен за нов Български Лувър трябва да се търси!

Ако си купя за 2-3 хилки малка пластика от Веждито и си я изрисувам в тоналността на патиото дали ще ме вкара в затвора авторот? Ами ако я сложа в шадравана?

Като гледам ликът на господин министъра ми струва, че солидна част от средствата ще бъдат вложени в течности с нисък вискозитет( уиски, водка, мастика и др. ).
Така творците ще получат допълнително вдъхновение!

Да, фотограф Красимир Юскеселиев:
Imago animi vultus est - Лицето е огледало на душата.
Anima vilis - Подла душа (подъл човек).
Anathema sit - Да бъде проклет.

Колко доходи носи НДК в качеството си на централен софийски битак, че главният мултак е извадил черпака и се готви да загребе мощно?

Странно !... Каква ли болест съм пипнал, че като си помисля само за българска култура и неволно ръката ми посяга към кобура ?!...
Ма то не са цапасници, ма то не са "рендета" и разярени дървени бикове по улиците, ма то не е чалга , нископосани филми от които ти се драйфа , то не са ...
Че и пари им даваме, вместо да ни плащат за отрицателните емоции, от бълвочите им , които ни създават ...

Прави ли ви впечатление, че няма нито един положителен коментар? Хората не харесват този министър - не харесват външният му вид, който прилича на подпухнал от ухапване на пчела, плужек, не харесват работата му, безгръбначното му поведение и подмазването, заради което го направиха Министър. А някой да е питал електората, дали това е правилният избор? Както обикновено, всички сме поставени пред свършен факт. Но то и затова няма правителство, което да е на власт два мандата.

Културно ли е според министъра да пуши пура след пура, да се налива с алкохол и очите му да святкат, като осветени от електрожен? Пред тази КУЛТУРА, предпочитам да гледам някоя фолк дива. Казах да гледам, защото преди това ще изключа звука, за да не слушам тъпи текстове, които струват по 80 лева парчето. По-културно е според мен да гледаме силикони, отколкото подпухнали министри. Категория: Политика
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове: 1
От първите 13 страни, в които се забелязва съществено затлъстяване на жените, само САЩ и Панама са немюсюлмански държави. Има се предвид, че християните са повече от мюсюлманите.

За САЩ знаем, че заговорът между производителите на храни, фармацевтичните компании и докторите до такава степен да хванали американците за гушата, че са способни да им вземат и здравето, само и само да печелят от тяхното свръхплюскане и зависимост от химикали и здравно обслужване.

За Панама знаем, че открай време се издържа от приходите от канала и много много не си дават зор там да работят. Тоест втората немюсюлманска държава в списъка е пряко под силното икономическо влиянието на най-дебелата световна сила - САЩ и резултатът е налице - дебелини колкото си щеш.

Та да се върнем на констатацията: Като няма плаж, басейн, къси полички, мода и фитнес и като те завиват в чаршафи, няма как една жена да прецени, че дънките отесняват и трябва да се "вземе в ръце" и да потренира малко или да наложи ограничение на храната.

А изводът е, колкото повече чаршафите влизат в модата, толкова повече жените ще заприличват на разплути желета и ще си ги харесват само мъжете от пустинята. Тогава няма да има нужда да ги крият от всички нас - трябва да ги крият от подрастващото поколение, че да не получат психически шок от евентуалната гледка на голи женски тела, приличащи на барбарони.
Категория: Политика
Прочетен: 755 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 12.07.2011 01:07
Очаквам следаващи заглавия от бюлетина на МВР:

1. При акция на органите на полицията, бяха задържани 15 човека за притежание на четвърт от грама амфетамини.
2. При акция на полицията, бяха задържани 30 човека, тъй като пътували в автобус, в който полицаите намерили найлонова торбичка, в която се предполага, че преди 15 дни са се пренасяли 0.01грама амфетамини.

Не знам докога ще продължават тези простотии. Всеки работен ден държавата краде от нас по около 20 милиона лева и ги дава на чиновниците, а нас ни занимават с глупости. Много важно като хванали някой с амфетамини! И то няма и половин грам. Голям успех в борбата с престъпността! Няма що.

Категория: Политика
Прочетен: 816 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 11.07.2011 09:00
Случайно в един магазин гледах по ТВ 7, някакво интервю на Емил Кошлуков с правосъдния, кривосъден министър. Ужас - толкова приказки и накрая не се разбра, кой е виновен за бъркотията в правораздаването. Съдии и прокурори са продали душите си на дявола за пари. Дела се точат с години и се разтакават заради некадърно внесени обвинителни актове или заради материални интереси на съдии. Цялата система се тресе от корупционни скандали и уреждане на съдийски места срещу заплащане. А министърката стреля само празни думи със скоростта на АК - 47.

Ужас бат Бойко. Ако това е твоят избор, по-добре е изобщо да не избираш ти. Явно искаш за министри такива послушни кранти, като тази и като онази на еко министерството. Крантите слушат, ама работа не вършат. А ти май че пропускаш вече шансовете си за след 2 години. Караш я едно към гьотьоре. Щеше да натискаш Станишев, Доган и крадците от тройната коалиция. Нещо и сметките с Царя не вървят. За капак на всичко се съюзи с Костов, който едва влезе в парламента. Направи ош беш с Атака, открито ченгеджийска партия и хич не ти пука за това, че икономиката не върви. Мислиш, че като строиш, тя ще тръгне.

Днес бях на никополския ферибот. Горкият, стои и чака някой случаен камион да дойде, че да го прехвърлят на другия бряг. Да, ама ако дойде на обяд например, ще трябва да чака до вечерта за да премине отсреща. Освен, ако изневиделица не се появат достатъчно превозни средства, че властите да разрешат на ферибота да отплава. Иначе правилото е - един сутрин и един вечер. Ето, има инфраструктура, ама бизнес няма. Бизнесът в тази страна е прецакан от години и ти продължаваш да го прецакваш. Няма свобода бат Бойко и не знам дали и доколко разбираш това, за което ти говоря. Няма свобода. Много "държава" и в същото време няма ДЪРЖАВА. Стотици хиляди чакат на държавни пенсии, заплати и помощи. Бизнесът вижда тази простотия и се опитва да шикалкави. Рецептата е: Остави бизнеса да се оправя сам. Промени законите така, че да няма привилегии и защитавай тези, които бачкат, от посегателствата на тези, които не бачкат. Намали влиянието на монополите. Направи реформи и махни тази разходнооправдавателна социална, образователна и здравна система. Не пренебрегвай интереса на тези, които плащат данъците, защото след няколко години ще останат само циганите, а държавата ще се казва Цингамангия.
Категория: Политика
Прочетен: 635 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 05.07.2011 09:58

В БЪЛГАРИЯ СЕ СУБСИДИРА ВСИЧКО – ДЕЦА, КРАВИ, СЕЛСКИ КЪЩИ И КАКВО ЛИ НЕ.

За пагубната роля на субсидиите в икономиката много добре знаят новозеландците. Преди около 25 години и те имаха силно субсидирано земеделие, високи вносни мита и какви ли не бюрократични ужасии. Там обаче се намериха хора, които казаха „СТИГА”. Който иска да произвежда, който иска не. И следствие на това, новозеландската икономика днес е една от най-конкурентноспособните. Затова тяхното земеделско министерство работи с персонал, колкото една рота войници, а нашето е колкото два батальона. Познайте кое е по-ефективно.

 

Та, новина за миналата седмица беше как една циганка е родила тризнаци, след като до този момент е успяла да роди 9 деца. Значи простата сметка сочи – „произвела” е 12 деца досега и сметката вероятно няма да е завършена напълно.

Нека да позная – това са поредната порция деца, които няма да завършат и основно образование, ще ходят да просят по улиците, някои от тях ще ни пребъркват джобовете в градския транспорт, ще кандидатстват за работа във фирмите по сметосъбиране и ще се редят на опашки за социални помощи години наред. А, да не забравя - бащата, също циганин, не се е оженил за майката. Тя се е възползвала от статуса си на много "самотна" майка и "много самотно" продължава да "помпа" от нашите пари. Докато в същото време бащата, също така много самотно прави поредните самотни деца. Каква въртележка. Не мога да се примиря с факта, че необразовани хора ни въртят на пръста си - въртят на пръста си тъпата ни политическа класа и тъпата ни държавна и общинска бюрокрация.

 

ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ СУБСИДИРАНОТО ДЕТЕРАЖДАНЕ В БЪЛГАРИЯ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПРАВИТЕЛСТВАТА ДОСЕГА СИ ДАВАХА СМЕТКА ЗА ЧУДОВИЩНАТА ГАВРА, КОЯТО СИ ПРАВЯТ С ГЕНОФОНДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ОТ ЕДНА СТРАНА ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА ОТИДАТ В ИСПАНИЯ, ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ, АВСТРИЯ, БРИТАНИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ И ОТ ДРУГА, ЧРЕЗ ПОЛИТИКАТА СИ ТОТАЛНО ПРОМЕНЯТ КАЧЕСТВЕНИЯ СЪСТАВ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. НАЦИЯТА НИ ТОТАЛНО ОЦИГАНЯВА.

НАЦИЯТА НИ ОЦИГАНЯВА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА СУБСИДИРАНЕТО.

Нямам нищо против децата да се подпомагат – в детските градини, в училищата. Да получават адекватно образование и медицинско обслужване. АМА ДА ПЛАЩАМЕ НА НЯКОЙ ЗА ДА РАЖДА – ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ПРОСТОТИЯ. ПРЕВЪРНАХМЕ ЦИГАНИТЕ ВЪВ ФАБРИКИ ЗА ДЕЦА. С НАШИТЕ ПАРИ – НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ. РАЖДАТ СЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, НО НЕ И ДАНЪКОПЛАТЦИ. ЖАЛКО, НАЛИ.


Категория: Политика
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.07.2011 02:06
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3393013
Постинги: 7129
Коментари: 4479
Гласове: 2423
Архив
Календар
«  Юли, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031