Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3240717 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от Декември, 2023 г.
2 3 4 5  >  >>
 В последните години често има дискусии за така наречената функционална неграмотност. Това означава, да говориш за неща, които не разбираш, но въпреки това, да говориш. Да не вникваш в съдържанието на думите.

Преди малко повече от 4 десетилетия ни говореха за диктатурата на пролетариата. Тоест, бачкаторите, за да не бъдат прецаквани от мръсните капиталисти, взели властта и си направили свое устройство, своя политическа система, която кръстили - диктатура на пролетариата.

Че е имало диктатура, това няма спор. Че е имало пролетариат и за това няма спор. Но че е имало диктатура на пролетариата, ето това са вече пълни глупости. Глупости, ама милиони вярваха в това. Тези милиони хора не са имали никога критическо мислене, не са правили умствено напрежение, да вникнат в съдържанието на думите или поне да анализират онези апологети, които са приказвали тези приказки. Да си зададат въпроса, откъде идват тези хора, какво са работили и какво работят, имат ли семейства, деца, как им вървят делата и т.н. Не, те се поддават на пропагандата, която пък от своя страна, може да направи така, че на бялото да се вика черно и обратно.

Помислете малко, кой от главатарите на преврата в Русия от 1917г. е бил пролетарий? Всички са били нехранимайковци и бандити. Той и Ботев е бил нехранимайко, по думите на Евлоги Георгиев, но не е бил бандит.
За какви пролетарии тогава говори пропагандата? Улянов, Дзугашвили, Орджоникидзе, Фрунзе, Кеменев, Свредлов, Троцки и т.н. и т.н. Кой от тях е бил пролетарий? Да е блъскал 20-30 години в някой мръсен завод и случайно да му е хрумнало в празната кратуна, че е време пролетариите да вземат властта и да шамаросат мръсните капиталисти!

Това е функционалната неграмотност. Липсата на анализ, какво всъщност означават думите и изреченията, съставени от тези думи.

Помислете си за думата "демокрация". Използването на тази дума в живота ни е също пример за функционална неграмотност. Забележете в какви словосъчетания се използва тя:
  1. "С идването на демокрацията";
  2. "Живеем в демократично общество";
  3. "Нали искахте демокрация, ето ви сега демокрация;
Къде я видяхте тази демокрация, която аз не мога да видя? АКО ЕДНА ВЛАСТ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА, НЕ БИ ЛИ ТРЯБВАЛО И СВАЛЯНЕТО НА ТАЗИ ВЛАСТ ДА ПРОИЗТИЧА СЪЩО ОТ НАРОДА? А АКО НЯКОЙ ТЕ ОГРАНИЧАВА В ПОЛЗВАНЕТО НА ТЕЗИ ПРАВА, ТОВА СЪЩО ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯ?

Използваме думите по енерция, без да осмисляме тяхното съдържание.







Думата "свобода. Да сте чували някой да казва, "Това не е свобода, това е свободия"?

Помислете. Използваме думата "свобода", без да знаем какво означава това.

Чуйте как говорят младите. За тях всичко е или "яко" или "шит".
"Яки" могат да бъдат превозните средства, хората, къщите, улицата, всеки един предмет...Яко може да бъде предаване по телевизията или последният модел телефон. Як може да бъде сандвичът, купен на улицата. Чуте ги само как говорят.

Ето това е функционалната неграмотност. Думите си имат своето значение. Ако не ги използваме по предназначение, след време може някой да каже, че Хитлер е света вода ненапита и постоянното повтаряне на тази глупост да породи в неукрепналите младежки мозъци идеята, че това е истина.
Категория: Политика
Прочетен: 80 Коментари: 0 Гласове: 0
 От какво тези хора се оплакват?
  1. Недостатък на работна сила като количествен показател, нисък работен морал и високи претенции за заплащане;
  2. Несигурност в доставките и цените на електричество и вода;
  3. Прекалено голяма бюрократщина, корупция и изобщо, условията за работа трудно се променят към по-добро;
  4. С малки изключения, липса на ясни и строги правила за условията на правене на бизнес;
  5. Законодателство, което на практика подкрепя големия бизнес и пречи на малкия. Погледнете Законът за защита на конкуренцията, Законът за защита на потребителите и други закони и правилници, които пряко влияят на бизнеса. Те на практика създават монополи и контрол върху пазара, както и налагат правила на милиони дребни потребители, които явно ги ощетяват и срещу каквато практика държавата е безсилна.Телекомуникационните компании, ЕРП-тата, ВИК дружествата, включително и концесионерите и т.н. и т.н. Да изброявам ли още?
  6.  
Тези хора произвеждат БВП на страната. Те на практика най-пълно отговарят на условията да бъдат законния СУВЕРЕН на тази страна, защото те хранят и поят всички останали, от децата, пенсионерите, безработните, чиновниците, армията, полицията и всички други, които зависят от техните данъци. И какво получават в замяна - ПОЛУЧАВАТ ПРОБЛЕМИ. ТЕ СА ЗЛАТНИТЕ КОКОШКИ, НО ОТНОШЕНИЕТО НА АДМИНИСТРАЦИЯТА И ПОЛИТИЦИТЕ КЪМ ТЯХ Е КАТО КЪМ БРОЙЛЕРИ, ОТИВАЩИ НА ЗАКОЛЕНИЕ.



Ето ви няколко примера. Всички се оплакват от това, че няма кой да работи. Просто няма работна сила - нито като количество, нито като качество. Нивото на трудовата етика е на критично ниво. Комунистите ни докараха дотам. Разбира се, че тези нашите комунисти са много близко до руските комунисти, а не до китайските комунисти, иначе щяхме да приличаме на Китай, а не на Русия.

Има стотици хиляди трайно безработни, а в същото време, официалната безработица е твърде ниска - някъде под 200 000 души.  Има огромна маса от  хора, които получават заплатите си от бюджета - около 700 000 души, а всички знаят, че там, където бюджетът плаща заплати, НЕ ОЧАКВАЙ НИЩО ДОБРО ОТ ТЯХ. Вижте всички сфери, в които държавата и общините плащат заплати и какво получавате? Вижте чиновниците, полицаите, съдът, прокуратурата, тайните служби, политиците, НС, МС, различните ведомства и комисии...Нищо не работи както трябва. Вижте нивото на образованието, здравеопазването, пенсионния статус и т.н. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА СА НАМЕРИЛИ ЧАДЪР, ПОД КОЙТО ДА СЕ СКРИЯТ ОТ ПАЗАРА. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА ЛЪЖАТ СИСТЕМАТА, ЗА ДА ПОЛУЧАТ ПАРИ ОТ НЕЯ. И ВСИЧКИ РАЗЧИТАТ НА БАЛЪЦИТЕ, КОИТО ИМАТ ДРЕБЕН БИЗНЕС, ЧЕ ДА ИЗКАРАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ТЕЗИ ПИЯВИЦИ.

Вижте как се формират цените на горивата, електричеството... Едни диктатори на държавно ниво се договарят какви да са цените по света. Местните диктатори и те да не останат назад, вършат своята пъклена работа така, че да няма свободен пазар и цените да са оптимални. Стигнаха дотам, че измислиха един условно свободен пазар на цените на електроенергията, АМА ТЕХНИТЕ ФИРМИ ДА СА ПОСРЕДНИЦИТЕ МЕЖДУ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ХИТРО, НАЛИ. И НА ТОВА МУ ВИКАТ ПАЗАР. КАКВАТО ЦЕНА ДА КАЖАТ, ТРЯБВА ДА Я ПЛАТИМ.

Бюрократщина и чиновническо безхаберие. Тежки гемии и корупция. Кой е виновен за инфлацията? Простичък въпрос. Ръководителите на големи държави, на нефтените държави. Ръководителите на всички други държави, в които няма демокрация и където яко се краде, като в България. Правят се на комунисти и раздават пари с вертолет, а след това се оправдават, че има инфлация. Прикриват политиката си на правене на дългове и така по-лесно крадат, криейки се зад социални програми. Резултатът - всички го виждаме.




За хаотичната, неподредена нормативна уредба за правене на бизнес.

Например, по т. 4. Няма на нито едно място, събрани правила, които трябва да се спазват, при правенето на определен бизнес. Например, искате да отворите гараж за ремонт на автомобили. Всички знаят, в страната има 4 милиона автомобили и има глад за качествени и оптималани като цени услуги. Можете ли да ми кажете, какви нормативи трябва да спазва евентуалният инвеститор? Всичко е проба - грешка. Купувате парцел, правите усилия за получаване на строителни разрешения, за изграждането на обекта, за узаконяването му, за спазването на един куп изисквания...Къде това нещо може да се види и да се следват определени правила и процедури? Къде е описано всичко това? НИКЪДЕ!

Искате да инвестирате в цех за дограма. Същата работа.

Искате да инвестирате в бизнеса с възобновяемата енергия, примерно, да направите фирма за слънчеви колектори. Същата работа.


В каквото и да искате да инвестирате и да направите някакъв бизнес, получава се едно и също - СЪЩАТА РАБОТА. Трябва да вървите с главата напред, да падате и ставате, да губите и да продължавате и така нататък. Всичко трябва да учите, на базата на пробите и грешките.

Освен, ако нямате куп пари, за да си позволите консултанти, адвокати и т.н. Но тогава няма да сте малък инвеститор и инвестициите в гараж за ремонт на автомобили би била смешна постъпка.

Без да навлизаме прекалено навътре в темата, защото няма да ни стигнат и хиляди страници, за да опиша всички проблеми, пред които са изправени онези, които имат дребен бизнес в България, мога само да покажа класацията Doing Business, където България е класирана далеко след такива страни като Грузия, която е 8-ма в класацията, Казахстан, Руанда... Една бедна централно африканска страна, в която преди 20 години имаше страшен геноцид, който доведе до смъртта на стотици хиляди хора, там се прави по-лесно бизнес, отколкото в България!!!

Грузия, която до 2003г. беше една от най-корумпираните страни в света, сега е на 8-мо място в класацията!!!

А какво да кажем за Русия - една страна, в която властта е толкова централизирана, че може би отстъпва в това отношение само на Северна Корея, по-лесно се прави бизнес, отколкото в България. Тя е на 28-ма позиция. Разбира се, става дума за класация от 2020г.

Та има върху какво да се замислят управляващите. Но те не се замислят. Защо? Защото не им пука. Защо не им пука? Защото няма кой да ги разкара бързо, да не кажа веднага, от позициите им. Защо? Защото в България има партийно-комунистически-капиталистическа-шуробаджанашка-крадлива партийна система, която позволява, в НС да влизат хора, които след това имат 8% доверие от страна на обществото. Ето затова. Защото е време за политическа промяна, която да ни изведе на нивото на европейските държави.

Такава система е Перманентната пряка демокрация.
Категория: Политика
Прочетен: 80 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 02.01 17:25
https://bnews.bg/izvanredno-delyan-peevski-izlovi-ekip-na-ruskata-televiziya-v-sofiya-i-go-predade-na-dans/ 


Ето как общината може хем да забавлява децата, хем и да изкарва пари. Изгражда се асансьор до горе, а там на върха, се захваща детска пързалка. Пускането - 1 левче. Сума пари ще влязат в общинския бюджет.


Второ предложение: След като има асансьор, горе може да се правят селфита. 1 минута горе, 10 лева. Тъпаците да ходят да се снимат горе и след това да публикуват снимките в социалните мрежи, а общината да пълни бюджета.


Трето предложение: Горе да се направи платформа за концерти. Искаш да правиш концерт - плащаш си и правиш. Отдолу да се сложат големи пана за реклами - балъците да купуват вафли, лекарства или каквито там боклуци се рекламират. Съставите ще приличат на Бийтълс и Ю 2, които имат концерти на покриви на сгради.


Четвърто предложение: Горе да се направи прозрачна тоалетна и който ходи горе да пикае, да му се дава грамота, че се е изпикал на МОЧА отгоре и срещу това да му се вземат 10 лева. Ще остане в историята.

Пето предложение: Всеки може да си поръча да му се направи голям паметник, който да стои на пилона определено време - примерно с рекламна цел или да стане известен. Нали всички сега искат да са известни!

Например, наем за 1 месец - 50  хиляди лева. Поръчваш си бутафорен паметник и ако не си известен, а искаш да те припознаят например, за политическа фигура, плащаш и прожекторите ти светят на святата фигура цял месец, срещу 50 бона.


Шесто предложение: Да се направи паметник на хан Аспарух. Уж е основател на нашата Дунавска България, а един свестен паметник нямаме в София на този юнак. Долу в подножието могат да бъдат паметниците на други велики владетели - Тервел, Крум, Симеон, Асен и Петър, Калоян, Иван Асен Втори, Иван Александър... Да си знаем миналото.

Възрожденските борци за свобода - Левски, Ботев, Каблешков, Волов и други млади юнаци си имат своите паметници в Борисовата градина. Нямаме паметници на българските ханове в София.


Седмо предложение: Абе шестото като че ли е най-подходящо.
Категория: Политика
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.12.2023 14:28
 В измислената "демокрация", в която живеем, никога не знаем колко гласоподаватели са "против" нещо и колко са "за".

Излиза, че победата е за този, КОЙТО Е ПО-ГОЛЯМ ГЬОНСУРАТ И НЕ ПУСКА ВЛАСТТА ДО ПОСЛЕДНО ИЛИ ТОЗИ, КОЙТО Е НАЙ-КРЕСЛИВ.


В някои общества като руското, например, дори и това не могат да направят гражданите, защото веднага ще ги затворят в каушите или ще ги изпратят в колониите.


На нас все още това е разрешено. Но както виждате от примера в Сърбия, това не върши работа.


За да няма съмнение, аз предлагам политическия модел на перманентната пряка демокрация. Тъй като президентът Вучич е доста спорна фигура, която има своите поддръжници, но и такива, които са против него, на всеки 3 месеца може да се проверява, доколко Суверенът на Сърбия го иска на президентското място и доколко не.

Премиерът на страната, която аз лично познавам, също трябва да бъде тествана на всеки 3 месеца.

Министрите също.

Прокурорите и съдиите - също.

Тогава няма да има протести. Ще има демокрация. Перманентна пряка демокрация.
Категория: Политика
Прочетен: 38 Коментари: 0 Гласове: 0
 Колкото повече тъпи хора, толкова повече дюнерджийници. И обратно, колкото повече дюнерджийници, толкова повече тъпи хора.


В Лондон имало 17 000 дюнерджийници. Смятайте колко тъпи хора има там! Това е храна, която се купува от бедните и малоимотните и от тъпите хора, което в крайна сметка е  едно и също.

Ако е въпросът за рационална покупка, умните ще отидат в китайски ресторант и срещу същите пари ще се наплюскат така, че в следващите два дни няма да е необходимо да ядат нищо. И ще се нахранят с месо, салати и морска храна, а не с хляб и картофи. Дюнерът струва 6 паунда, а в него я има 60 грама месо, я не. Колко трябва да си тъп, че да си купиш хляб и картофи за 6 паунда? Ще ядеш бързи въглехидрати за 6 паунда? Тъпа работа за тъпи хора.


https://bnews.bg/naj-golyamata-dyunerdzhijnicza-otvori-vrati-na-pa/


Категория: Политика
Прочетен: 92 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.01 17:28
 На практика, ние, българите, никога сме нямали буржоазна революция. През 1878г., сме получили националната си свобода, да не кажа даром, но почти даром. Имало е някаква буржоазия, оформена по време на Възраждането, но революция в истинския смисъл е нямало. Няма срещу кого. Не сме имали аристокрация, която да бъде сменена от буржоазията. Имали сме чужда власт.

Буржоазна революция в истинския смисъл на думата е нямало дори в една империя, Русия, например, където е имало аристокрация - така нареченото дворянство. Имало е цар и всички имперски атрибути. И погледнете какво се случва. Една война с Япония през 1905г. довежда до икономически колапс и до бунтове. Подобно се случва и през 1917г. ПСВ изяжда доходите, населението е докарано до просешка тояга, а особено последните загуби от немците на фронта и деморализацията на войската довеждат до Бресткия договор и на практика до признаване на немската победа над Руската империя.
Прави се някакъв опит за преврат, като през февруари се извършва уж такава буржоазна революция, свален е царят и се формира парламент от буржоазни партии. Но няколко месеца по-късно се прави нов преврат - този път от болшевиките, използвайки кошмарното положение на страната и със сила и с чужди пари и войска, властта е превзета.

Защо се е случило това? ЗАЩОТО НЕ Е ИМАЛО ДОСТАТЪЧНО БУРЖОАЗИЯ В НЕЙНИЯ ДРЕБЕН ВИД. Революциите във Франция са правени от хлебари, винари, железари, обущари, шивачи и други такива дребни буржоа, собственици на магазини, складове и манифактури в най-добрия случай на думата, където трудът на собственика е бил съществен.

Такова нещо не е имало в Русия.

Но нека да видим България. Земеделието е останало настрани от процеса. Преди социализма то се е състояло от стотици хиляди селски стопанства, които са съществували благодарение дейността на самите собственици. Няма толкова големи стопанства, които да произвеждат толкова много продукция, която да позволи използването на наемен труд в по-големи мащаби. Земеделието е останало на равнището на ратайството.
Градското стопанство е било типично буржоазно стопанство от по-дребен вид. Онези обущари, столари и мебелисти, шивачи и т.н. и т.н. Имало е и фабрики, вярно, не такива големи, каквито е имало на запад, но все пак.
Тоест, буржоазната революцие е настъпила постепенно, без много шум, още от времето на Възраждането и след това след Освобождението, особено по времето на Стамболов и преди ПСВ. Допълнителен стимул е имало и през 30-те години, време, съвпадащо както с Голямата депресия в началото на тези години, а така също и с огромен ръст на индустриалното производство в такива страни като САЩ, Германия, Австрия, Франция...
Тоест, превземане на властта със сила не е била възможна без съгласието на царя, и на военните. Буржоазия е имало колкото си искате, а глад България не е изпитвала, слава богу от столетия.
Тогава в страната влиза съвеЦката армия и с нейна помощ, малобройните, но кресливи комунисти вземат властта. Явно държавата не е била толкова силна, моралът е бил слаб и поддръжката на старата власт е била слаба. Вижте примерът с Австрия. Там съветската армия е водила битка за Виена и са загивали съветски солдати. Би следвало, там, където е стъпила тази армия, комунистите да вземат властта, подобно на примера с България. Но там това не се случва. Явно продажниците са били по-малко, а буржоазията - по-силна.

За каква буржоазна революция в България говоря. Говоря от десетилетия за онези български граждани, които имат дребен бизнес, а те са стотици хиляди. Тези, които имат гараж за ремонт на автомобили, малък цех за дограма, работилница за продажба и ремонт на резачки, цех за ремонт на тонери, всички онези, които се занимават със строителство, а там работят стотици хиляди хора, тези, които оказват услуги - адвокати, счетоводители, експерти на различно ниво, собственици на магазини, складове, фирми в областта на логистиката и превозите, фирмите в сферата на ИТ - там също работят десетки хиляди души и т.н. и т.н.

Тези хора НЯМАТ ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В ПАРЛАМЕНТА. А това са хората, които създават БВП на страната, тези, които плащат данъци и издържат държавата. Трудностите, които изживява страната в тези години са именно затова - политици и бюрократи са взели властта, която трябва да принадлежи реално на тези, които изброих по-горе.
Категория: Политика
Прочетен: 63 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.12.2023 09:11
 Защото нямат време.

При тях време се получава към края на трудовия им живот. Като минат 55 годишна възраст, когато се поизморят и когато натрупат толкова житейски опит, свързан с преодоляване на препятствия пред бизнеса, че започват да мислят за оттегляне, за намаляване на активностите, пък ако щете и за рентиерство.


Работното време на тези хора дълги години е било повече от 8 часа. За разлика от обикновените работници и служители, които в много случаи се правят, че работят 8 часа и поглеждат към часовника много често, самоексплоатиращите се капиталисти нямат време да гледат и часовника. Имам наистина много примери в това отношения.

Наблюдавам, че тези хора НЕ МОГАТ ДА ИЗКЛЮЧВАТ ШАЛТЕРА. Няма събота или неделя. И в това е техният голям проблем. Повечето от тях НЕ МОГАТ ДА РАЗПУСКАТ. Не са възпитани така, не им идва отвътре.
Пример - отиват на парти, в повечето случаи, защото ТРЯБВА, а не защото ИСКАТ. Те не се чувстват добре в ситуация, образко казано "Иху - Аху". Човек не може да бъде работяга и в същото време да може добре да се забавлява.

И сега най-важното. За тези хора, бизнесът е на първо място. Но именно заради бизнеса, който отнема дълги часове след като неговите работници и служители са си отишли по домовете и са нарязали салатата и са си сипали ракията, самоексплоатиращият се капиталист е все още в "работно състояние". Той лесно не може да се спре. Продължава да работи. Той не може лесно да балансира времето си. Познавам някои от тях, на които работата не е свързана толкова с физически усилия, отиват да спортуват след края на деня, за да си го изкарат на уредите, в басейна или на футболния терен.

Но за политика никак не му остава време. Самоексплоатиращите се капиталисти се сещат за политика често, не мога да отрека това. Те най-много се възмущават от надупчените улици, по които пътуват с колите си, от липсващите тротоари, от административните проблеми, които им тровят живота и с които трябва да се справят и да си губят времето, вместо да правят пари.

Много от тях няма да отидат и да гласуват на избори. Просто защото няма партия, КОЯТО ДА ИМ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ. Такава партия никога не е имало в България, защото обикновено партиите се създават от безработни хора, останали без работа, докато самоексплоатиращите се капиталисти винаги имат работа.

Плюс това, става дума за хора, за които ЕФЕКТИВНОСТТА ОТ РАБОТАТА е много важна част, заради което те правят всичко това. Каква ефективност има в политиката в съвременна България, освен идеята, че някой ще похарчи някакви пари, за да вземеш властта и след това трябва да използваш държавата, за да можеш да върнеш тези "инвестиции", пък и да краднеш нещо за себе си. Иначе защо да го правиш"

Но тези хора не умеят да крадат. Те са създатели. Те не са крадци. А в политиката влизат крадците, а не създателите.

Но има и друго - АКО ИМ ДАДЕШ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, ВСИЧКО ДА СТАВА ЛЕСНО И БЪРЗО, ТЕ ЩЕ УЧАСТВАТ.

На последните избори мой приятел, самоексплоатиращ се капиталист от провинцията, имаше намерение за се кандидатира за кмет на областен град и имаше големи шансове да спечели. Той обаче се сблъска с ред административни трудности при формирането на листите и обявяването на кандидатурата, защото най-лесният начин - партия да те издигне, нарушава принципа за поне визуалната независимост на кандидатурата. Тоест, ставаш един от тях, от мръсниците. И човекът се отказа.  Така мръсниците отново печелят.




В това е проблема. Затова предлагам на вашето внимание политическа система, която да не създава такива пречки пред такива способни в бизнеса хора, които със сигурност знаят как се управляват пари и са възмутени от факта, че мръсниците НА ПРАКТИКА ХАРЧАТ ТЕХНИТЕ ПАРИ НЕРАЗУМНО, ДА НЕ КАЖА, ЧЕ ГИ КРАДАТ НАЙ-БЕЗСРАМНО.


Това е Перманентната пряка демокрация. Ако нямаме РЕАЛНА ВЛАСТ НАД ЛИДЕРИТЕ, КОИТО ИЗБИРАМЕ, ЗА ДА НИ СТОПАНИСВАТ ПАРИТЕ И ДА НАПРАВЯ ЖИВОТА НА ОБЩНОСТТА ПО-ОРГАНИЗИРАН, ТОГАВА ЛИДЕРИТЕ ИМАТ ВЛАСТТА ДА НИ КРАДАТ ПАРИТЕ И ДА ГО ПРАВЯТ ХАОТИЧЕН И ГНАСЕН.
Категория: Политика
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове: 0
 И донесоха толкова много нещастия на света.

Спомнете си 19-ти век. Кои са били управителите на света? Хора, доказали се на бойното поле. 

Сега да отидем в 20-ти век. Как може в едно столетие, да се появят толкова много и големи сатрапи? Сатрапи, които са много по-големи от руския цар, от китайския император или от японския император.

Сатрапът е истински сатрап тогава, когато подлага на избиване собствения си народ.

Сатрапът няма царска осанка нито царска кръв. Той обикновено произлиза от беднотията и става безмерно богат, след като се сдобие с власт. Започва да притежава цели държави.

САТРАПЪТ УПРАВЛЯВА ЧРЕЗ ИНТРИГИТЕ, А НЕ ЗАРАДИ ЗАСЛУГИТЕ.

Има ли по-големи интриганти от сатрапите на 20-ти век. Няма разбира се. Интригите са необходими на сатрапа, за да се докопа до властта и след това, за да я задържи.

Как могат да бъдат минимизирани ИНТРИГИТЕ, КАТО ОСНОВА ЗА ИДВАНЕТО НА САТРАПА НА ВЛАСТ?

Чрез перманентна пряка демокрация. Сатрапът става сатрап, не в първите 3 или 6 месеца от управлението. Изключение правят комунистическите сатрапи, които вземат властта с убийства и продължават да ръководят, увеличавайки интензитета на убийствата.


Народите са заблудени от идеята за добрия цар. Представете си, че на власт е калпав цар. Не го бива и толкова. Ако царят губи битки, той е скапаняк. Такъв е бил Борис Кръстителя, признат от църквата за светец. А той е бил НЕГОДЯЙ.

Неговият син - Симеон, губи първоначално важна дипломатическа битка с Империята, а след това и битката на бойното поле - тази с маджарите. След това взема реванш, като си намира съюзник в лицето на куманите и спатарясва маджарите и след това поглежда към Империята, която в това време е раздирана от ингриги. Следват победи след победи и правото да носи "Велики" към името си.

След това идва на власт синът му. Слаба ракия. България губи. Територии, а след няколко десетилетия и независимост. 
Виждаме, че един "добър" цар се сменя с друг - "лош". Народът свиква с тази предопределеност и се надява, че след лошия цар ще има добър. Но минават поколения и животът си върви. Проблемът е, ако се случат няколко лоши царе един подир друг и те живеят дълго. За радост, в стандартното разбиране за царство, това не се случва често. Обикновено вътрешнодворцовите интриги водят до физическото ликвидиране на негодяите и идването на власт на яките царе. Това е естествения подбор.


В 20-ти век обаче този естествен подбор е НАРУШЕН. Негодяите комунисти, които идват на власт през 1917г. до такава степен извращават главите на населението, до такава степен вярват и карат и другите да вярват в лъжите им, че се стига до абсурдната ситуация, при която всеобщата амнезия и оглупяване да достигнат до такива граници, че всичко изглежда нормално и естествено. На народа вече не му пука, че лидерът му е педал, чужд шпионин, лъжец, крадец и убиец. ВСЯКАКВИ НОРМИ ВЕЧЕ СА ОБЪРКАНИ.

И интрига след интрига довеждат дотам, че НЕМОРАЛНИ лидери ДА УПРАВЛЯВАТ МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТА.

В това е голямата опасност за бъдещето на света. В избора на лидерите. Когато те се избират чрез интриги на върха, получаваме такива като НЕГОДЯИТЕ НА 20-ТИ ВЕК. Накратко, получаваме Ленин, Сталин, Мусолини, Хитлер, Мао, Пол Пот и Самринг и други такива изверги.

Сега продължаваме по същия път. Дали самозваният император има 80% подкрепа на населението? Как можем да знаем, ако той брои резултатите и най-важното и най-страшното, когато народът е толкова облъчен, че вече НЕ МОЖЕ ДА РАЗЛИЧИ ЗЛОТО ОТ ДОБРОТО.

И тогава какво да очакваме? СМЪРТТА ДА НИ РАЗДЕЛИ, КАКТО СЕ КАЗВА В ПОЖЕЛАНИЕТО, ОТПРАВЕНО ОТ КАТОЛИЧЕСКИ СВЕЩЕНИЦИ ПРИ БРАКОСЪЧЕТАНИЕ? Когато търсим смъртта като спасител от безисходицата, в която сами сме се натресли, спукана ни е работата.
Категория: Политика
Прочетен: 86 Коментари: 8 Гласове: 0
Последна промяна: 25.12.2023 20:02
 Народът се претрепа от работа и сега няма да работи 5 дни. Някои си взеха още 2 дни отпуск и така отидоха 9 дни безделие.

Само искаме...да потребяваме, а ако може някой друг да се трепе и да работи.
Категория: Политика
Прочетен: 193 Коментари: 0 Гласове: 0
 Имат Министерство на данъците и отделно министерство на митата и акцизите, което наистина е странно. Няма друга система в света, в която да има министерство на данъците и то да не включва митата и акцизите, но както е да е.



Няма икономическо министерство.
Хонг Конг е най-свободната икономическа зона в света. До тази година, разбира се, защото политическите брожения и желанието на континентален Китай да има по-силно влияние в града, доведе дотам, че Сингапур взе първото място, а Хонг Конг остана втори.

И все пак - НЯМА ИКОНОМИЧЕСКО МИНИСТЕРСТВО, ИМА ПРЕКРАСНО РАЗВИВАЩА СЕ ИКОНОМИКА.

ДАЛИ ДА НЕ ЗАКРИЕМ ИКОНОМИЧЕСКОТО МИНИСТЕРСТВО?


НО НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ, ЗА ДА ИМАМЕ ПРОСПЕРИТЕТА НА ТОЗИ РЕГИОН Е, ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ, КОЙТО ИМАМЕ И НА НАКАРАМЕ БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-АКТИВНИ И ДА НЕ РАЗЧИТАТ НА ПОДАЯНИЯТА НА ДЪРЖАВАТА.


ХОНГ КОНГ  АКУМУЛИРА 17% ОТ БВП НА РЕГИОНА В БЮДЖЕТА НА ГРАДА. САМО 17%. НЯМА ХЪНТА МЪНТА, НЯМА ПРИКАЗКИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ДОХОДИ И ТЕМ ПОДОБНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ. НО ИМА ИНФРАСТРУКТУРА, КАКВАТО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА И СЛЕД 100 ГОДИНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 117 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.12.2023 15:37
 Снежанка нещо ми се губи тази година. Само дъртото копеле показват по телевизиите.

Пак същите глупости. Някакви шейни, някакви еленчета, носел подаръци...

След това се чудим, защо ДЕЦАТА НИ СА ГЛУПАВИ. АМИ НИЕ ГИ ПРЕВРЪЩАМЕ В ГЛУПЕНДЕРИ, ПОДДЪРЖАЙКИ И ПОВТАРЯЙКИ ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА.

Вместо това, да се концентрираме на Снежанка. Всяка година да констатираме напредъка. В демографска криза, Снежанка трябва да се отчита всяка година с по едно дете - Снежко. Ако в края на следващата година, Снежанка не роди Снежко, веднага да бъде критикувана и да й се търси обяснение, какво толкова важни неща е правила през годината - учила е икономика в някой измислен ВУЗ или маркетинг и управление, както стана модерно?

Та както и да е. Да забравим Дядо Коледа. Той е ялов. Да се концентрираме на Снежанка и да преборим демографската криза с нейна помощ.


Категория: Политика
Прочетен: 89 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.12.2023 15:22
 Това е новозеландска овца от 1986г. Ни млякото й мляко, ни вълната - вълна, ни месото - месо.

Тъжно животно, което и за ядене  не е ставало. Толкова е била занемарена. Да напомня - субсидията се е давала на глава добитък. Имаш 100 овце, заповядайте толкова и толкова субсидии.

По това време, Нова Зеландия е имала 30 милиона овце. Смятайте, ако са давали по100 лева за овца на година, това са 3 милиарда лева на година. Колко много прилича на сумата на субсидиите, давани на земеделските стопани в България - 3 милиарда лева годишно.


Резултатът от субсидирането на овцете в Новата Зеландия е както вече казах, нито млякото мляко, нито вълната вълна, нито месото - месо.

А какъв е резултатът от субсидирането на земеделието в България?




КРАСТАВИЦИТЕ В СУПЕРМАРКЕТА СТРУВАТ 7 ЛЕВА КИЛОТО. През лятото, когато дребните земеделци изваждат продукцията, можехме да си купим и по левче килото. Ама те не получават субсидия.


ДОМАТЪТ Е  5 ЛЕВА КИЛОТО


МАРУЛАТА Е 12 ЛЕВА КИЛОТО.


НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ, АКО СЕ МАХНАТ СУБСИДИИТЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, КРАСТАВИЦИТЕ И ДОМАТИТЕ ЩЕ ПОЕВТИНЕЯТ ЛИ ИЛИ ЩЕ ПОСКЪПНАТ?

ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ.

НИЕ ДАВАМЕ СУБСИДИИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЗЪРНО, А ЗЪРНОТО СЛЕД ТОВА ГО ЯДАТ В ЕГИПЕТ, СИРИЯ, ПАКИСТАН...ЗАЩО ПИТАМ АЗ? ЗАЩО СУБСИДИРАМЕ ПРОИЗВОДСТВО НА СТОКИ, КОИТО СЛЕД ТОВА ЧАСТНИТЕ СТОПАНИ ПРОДАВАТ НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА? АКО ЩЕ ДАВАШ СУБСИДИЯ, ТО ТАЗИ СТОКА НЕ ТРЯБВА ДА НАПУСКА СТРАНАТА. КОЙТО ВЗЕМЕ СУБСИДИЯ, ЩЕ БЪДЕ ЗАДЪЛЖЕН ДА ПРОДАВА САМО ТУК И НИЩО НАВЪН. НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА. ФУРАЖЪТ ДА Е ЕВТИН, МЕСОТО ДА Е ЕВТИНО. ДОМАТИТЕ И КРАСТАВИЦИТЕ ДА СА ПО-ЕВТИНИ. ИЛИ АЗ НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ.

А ИНАЧЕ, АКО СПРЕМ СУБСИДИИТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ, ЩЕ ЯДЕМ ХЛЯБА БЕЗ ПАРИ. ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ БЕЗПЛАТНО. ЗАЩОТО ЗА ТЕЗИ ПАРИ МОЖЕМ ДА СИ КУПИМ 4 МИЛИАРДА КИЛОГРАМА БРАШНО, ОТ КОЕТО ДА СИ НАПРАВИМ 4 300 000 000 ХЛЯБА ИЛИ ПО 662 ХЛЯБА НА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН, ОТ ПЕЛЕНАЧЕТО ДО ПЕНСИОНЕРА.

ПРИ ТОЛКОВА ПАРИ, НЕ САМО ХЛЯБЪТ ЩЕ НИ Е БЕЗПЛАТЕН, НО И КИСЕЛОТО МЛЯКО. САМО ЧЕ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВЯТ БЕЗ СУБСИДИИ. КАКТО СА СЕ ОПРАВЯЛИ НАШИТЕ ПРАДЕДИ, КОИТО СА ПРОИЗВЕЖДАЛИ ТОЛКОВА МНОГО ХРАНИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ОСТАВАЛА ГЛАДНА.
Категория: Политика
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.12.2023 19:29
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3240717
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2023  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031