Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239774 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от 07.11.2020 г.
 https://www.mediapool.bg/maltsina-osobeno-spetsialni-magistrati-shte-vzemat-po-16-zaplati-news314078.html


Една майка натяква на сина си, който е неспециализиран прокурор: Казвах ти сине, стани специализиран прокурор, а ти не та не - остана си неспециализиран прокурор. Знаеш, че това е държава на специалните работи - след като има прилагателно пред съществителното - прокуратура - това я прави по-специална и по-платена.

Дори и ако се забъркат в някаква гадна афера, която показва, че използват специализираната прокуратура да крадат бизнес и да облагодетелстват мафията, пак няма кой копче да им каже, защото над специализираната прокуратура няма нищо по-специализирано.

Някой да разбра, какво прави Франтишек Петров в Седемте джуджета? Някой да разбра каква работа има с бившия си колега - Петьо Еврото? Някой да разбра какво прави там и заместникът на Гешев - Борис Сарафов? Че кой да разбере, като само прокуратурата може да повдигне обвинение. А кой реже клона на който седи? Те може да са прокурори, но не са идиоти. Само са се самозабравили, защото на практика няма кой да ги контролира.


Та ако не се бяха замесили в скандал, можеше и по 20 заплати да вземат за година. Но не, сега вземат "само" 16, защото са се наакали.
Категория: Политика
Прочетен: 106 Коментари: 0 Гласове: 2
Кое ме накара да напиша тази статия. Преди няколко дни направих обиколка из обезлюдяващата ни родина в рамките на един ден. Тръгнах от София, ходих в трите най-големи града на страната след столицата, минах покрай Шумен, Търговище, Търново, Севлиево. Ходих и до Троян. Пътувах по магистрала, първокласни пътища - "Тракия", Дюлински проход - баси и тъпия път беше там, Варна със смотаните нови кръгови кръстовища, които повече пречат, отколкото помагат или накратко казано, милиони, хвърлени на вятъра. Троян - ужасна инфраструктура. Помня го от повече от 40 години. Същата скапана инфраструктура и не е мръднала оттогава. Два реда къщи покрай Осъм-а и едно шосе, което така и не направиха за толкова много десетилетия време. Минах през прохода. Дупки няма, но настилката е толкова некачествена, каквато си я помня от 40 години, че и по-лоша е станала. Нищо не се е променило в положителна посока. Влизам в Кърнаре. След него, Розино. Това циганско село ми изглеждаше като подреден град спрямо Троян. Но да не забравяме, че в Розино живеят цигани, а не комунисти, като в Троян. 

Копривщица - тези 12 километра отклонение от главния път ми се сториха 24 километра. Как пък и тук не направиха този път веднъж поне да се изкефи човек! Копривщица вечерно време изглеждаше ужасно. Разбит път, който влиза в града, къде си наляво, къде си надясно. Мрак и прахоляк. Само централният площад става за нещо, с тези шарени къщички наоколо.

Така стигаме до отговорите на въпроса, кои са истинските виновници за поредната ни национална катастрофа. Мислих много, по време на пътуването, гледайки западнали села, лоши пътища и таратайките по тях, легналите полицаи по селата, въпреки, че и без тях не може да се кара бързо, заради лошата настилка...Ето ги виновните:
  1. Баба Пена от Кърнаре. Тя е работила за жълти стотинки в ТКЗС - то, опитвайки се да изпълни чуждите мечти за бъдещето на страната ни - светлият комунизъм на другарите шумкари. Сега е почти 90 годишна, Получава 350 лева пенсия след увеличението и не получава повече, защото както казах, е РАБОТИЛА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ В ТКЗС -то. Ако беше работила за бели стотинки, щеше да вземе поне 500 лева пенсия!!! Ама така е, като е вярвала на тъпите комунисти, до там...
  2. Дядо Пенчо, съпругът на баба Пена, също от Кърнаре.Работил е цял живот в завода за патрони, снаряди и РПГ-та. Произвеждал е съвестно муниции, за да могат добрите да убиват лошите, както и лошите да убиват добрите. Все тая, важното е да има работни места и хората да са доволни. И при цялото това лицемерие казват, че наркотиците били по-лошо нещо от войните и от патроните, произведени за тях от дядо Пенчо. Сега пенсията му е по-голяма от тази на жена му, но също така зависи от това дали има някъде война и дали наследниците на дядо Пенчо, ще произведат необходимото количество патрони, за да могат хората по-ефективно да се изтребват един друг. Важното обаче е да има работа и хората да не гладуват. По-добре е да се избиват, но да не гладуват. В свободното си време отглежда с бабата рози и лавандула, да изкарат някой лев към пенсиите си.
  3. Дядо Страхил от Страховитово. Абе всички ли са работили в ТКЗС-то? Бай Страхил и той там се е трудил. Освен жълтите стотинки, бай Страхил е започнал да получава и бели такива, по някое време. Все пак е карал трактора. Сега получава 480 лева пенсия, след увеличението. Той е на 85 години. Тракторът е помогнал на бай Страхил да обработва хиляди декари земя, докато баща му с воловете е "стигал" само до 40 декара. Пък е имало и нафта за крадене, което му е позволявало да се отоплява с нафтова печка на село - лукс, който не всеки си е позволявал. Народната власт, особено на село, е позволявала това да се случва, просто защото не е била в състояние да контролира всеки и всичко. И бай Страхил е разменил свободата си срещу производителният трактор, който разбира се не е негов и затова си е позволявал да компенсира доходите си чрез кражба на нафта. То само нафтата да беше, "иди доди", както се казва, ама нейсе, да не навлизаме в подробности. Активен участник в отечественофронтовските тъпи мероприятия през 50-те години. Мрази брат си, че е наследил нивите и като е останал без нищо, ето ти поредния скапан член на комунистическата партия - партията на нищите и пренебрегнатите;
  4. Бай Уй от Козлодуй. Той е работил за "Атомната". Вярно, централа са направили хората, ама колко цимент е откраднал оттам!!! Къща си е направил от това. Спомняте ли си вица за руския и българския инженер. Отива българинът в Русия и онзи се хвали - ето ти голяма къща, ето ти дача - демек вила. Брей, казва си нашенецът, откъде е всичко това. Виждаш ли онзи мост? Да, виждам го. Виждаш ли, че той е 10 метра широк? Не бе, не е толкова широк, поне два пъти е по-тесен, казва нашенецът. Така е, отговаря руснакът - там една торба цимент, тук една торба цимент - и мост си имаме и къща и дача. Яко, казал нашенецът, както би казал сегашният пубер в БГ. След две години руснакът идва на посещение в България. Виждаш ли онзи мост, пита българинът. Руснакът гледа и нищо не вижда. Не, не виждам нищо, казва той. А виждаш ли апартаментът, вилата, колата, оборудването, което имам? Да, виждам ги, отговорил руснакът. Е, това е мостът, тук е - заключил нашенецът. Та атомната изглежда е правена по руския способ - една торба тук, една там. Иначе няма да е социализъм, а ще си бъде тотална кражба. Била е частична кражба. Не казвам нищо против атомната. Тя е голяма работа и дава евтин ток.
  5. Стринка Чинка от Копринка. Тя е била чиновничка - от онези, които през всичките си години трудов стаж са пречили на тези, които искат да работят и възползвайки се от положението си в администрацията, е вземала рушвети от който падне под зоркия й поглед и иска нещо от нея. Та женицата си е купила вила в Копринка и си живурка сладко сладко, след като нищо не е направила в този живот, освен да се възползва от властта си, за да се облагодетелства. На стари години се е научила да сади домати, краставици, пипер и да отглежда кокошки и да разправя на всички, колко екологично живее. Тя май ще докара и 100 години. Морна вода не е пила и нищо не е дала на обществото. Такива надживяват всички. Да му мисли тъпата социална система, тоест ние, които й плащаме пенсията, защото скоро няма да умре.
  6. Спирам да изброявам, че статията ще стане хиляди страници.
  7. Да не си мислите, че виновните са само тези по на 80-90 или повече години, хората, които истински са захранвали тъпия социализъм с енергията и глупавите си идеи. Всички сме виновни и сме подкрепяли социализма тогава и сега. Нито тогавашния социализъм, нито сегашния, не могат да съществуват без плазмодии като нас. Всички, които сме си мълчали. Всички, КОИТО СМЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ И СМЕ СЕ ОСТАВИЛИ, ДРУГ ДА МИСЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО НИ, ДРУГ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯТА ВМЕСТО НАС, ДРУГ ДА УПРАВЛЯВА ЖИВОТА НИ. ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ, ЗАЩОТО СМЕ БИЛИ И СМЕ ЗРИТЕЛИ. ЗАЩОТО СМЕ КОНФОРМИСТИ. ЗАЩОТО МИРОГЛЕДЪТ НИ ЗАПОЧВА С ПРАГА И ЗАВЪРШВА С ПРАГА НА ЖИЛИЩЕТО НИ. Затова ни е скапан животът. Затова пътищата ни са лоши, затова нямаме тротоари като хората, затова водопроводната ни система е калпава, затова здравеопазването се е превърнало в машина за пари за докторите и гробище за нас, затова образованието ни е скапано, а възпитанието ни никакво го няма. Затова съдебната и правораздавателната система никаква я няма. НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДА МРАЗИМ ВЛАСТТА. ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ НЕЩО, ЗА ДА Я КОНТРОЛИРАМЕ. ИНАЧЕ НИ ОЧАКВА ЖАЛКИЯ ЖИВОТ НА БАБА ПЕНА ОТ КЪРНАРЕ, ДЯДО СТРАХИЛ ОТ СТРАХОВИТОВО, БАЙ УЙ ОТ КОЗЛОДУЙ И СТИНКА ЧИНКА ОТ КОПРИНКА.
Категория: Политика
Прочетен: 96 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.12.2020 06:17
 Ако Господ беше направил човека "по свой образ и подобие", ЗАЩО ГО Е НАПРАВИЛ КАЛПАВ?

СЕГА КОЙ НА КОГО ТРЯБВА ДА СЕ СЪРДИ?

Това не е отричане от Бога, а отричане от писанията или по-просто казано, от ГЛУПОТЕВИНИТЕ, КОИТО НЯКОИ УМНИЦИ СА НАПИСАЛИ И НЕДОПИСАЛИ.

Християнската религия е сложна и объркана още от раждането си. При мюсюлманите е по-просто. Някой си въобрязава, че говори с Бог и предава посланията на простолюдието. Човек е създаден такъв, какъвто е, с всичките му недостатъци и предимства, ако изобщо има такива. Няма философия и много думи. Това е положението - приемаш или не приемаш.


Християнството се обърква като пиле в кълчища, обяснявайки на хората за триединството на църквата. Какво разбира простия народ от всичките тези приказки, че Бог е едно и също в три проявления - Бог, Син и Свети дух? Нищо. Аз също нищо не разбирам, освен, че създателите на писанията са били бая объркани, как да дадат логично обяснение на тези както казах по-горе, глупотевини. Или са пушили специална, непозната за нас трева.

Като дете, прочитайки християнските писания, съм си задавал наивния въпрос - защо Господ гледа как мъчат сина му и нищо не прави?

КАТО ПОРАСНАХ РАЗБРАХ, ЧЕ ВЪПРОСЪТ НЕ Е НИКАК ГЛУПАВ ИЛИ НАИВЕН.

П.С. Нека да добавя, бе все още съм дете. На някого или за някого. Въпреки, че съм пораснал. И продължавам да задавам наивни въпроси.
Категория: Политика
Прочетен: 93 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 07.11.2020 09:21
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239774
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30