Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3236955 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 01.11.2022 г.
 https://www.me.government.bg/competitions-c362-1.html


Погледнете обявите за обществените поръчки. Датата на приемане на документите за търговете и датата за подаване на документите по същите търгове е в един и същи ден!!!

Повече няма какво да коментирам.


Друго, в сайта няма отделен раздел за връзка с граждани и фирми и изказване на мнения. Пука им за нас!

Ето ви пример за БЕЗДУШИЕ И НЕПУКИЗЪМ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА.


Представете си, че вие сте някакъв инвеститор, дребен, среден, няма значение. Имате едни 30-40хиляди лева и искате да ги инвестирате в инсталации за енергия от възобновяеми източници. Знаете ли какво ще ви кажат, когато попитате за допълнителна информация, ако изобщо можете да стигнете до някого?

НАМЕРЕТЕ СИ КОНСУЛТАНТ. ЗАЩО? ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО ОТ КОНСУЛТАНТИТЕ СА ИЛИ ТЕХНИ ХОРА ИЛИ ПРИБЛИЖЕНИ. ЗАЩО ДА ТИ УЛЕСНЯВАТ ЖИВОТА? КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ТЕ ОТ ТОВА? ЗАПЛАТИТЕ НЕ ИМ СТИГАТ МАМИЦАТА ИМ МРЪСНА. ИСКАТ ОЩЕ И ОЩЕ. ЗАЩО ДА Е ЛЕСНО ЗА НАС, КОГАТО МОЖЕ ДА Е ТРУДНО И ТЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ.

В ЕДНА ОТ МОИТЕ СТАТИИ ПРЕДИ ГОДИНИ БЯХ ПРЕДЛОЖИЛ, НА САЙТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ДА СЕ ИЗЛОЖАТ ВСИЧКИ СТЪПКИ ЗА ПРИДВИЖВАНЕТО НА ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА.
НАПРИМЕР - ИСКАШ ДА ПОСТРОИШ ПЕРКА НА ПОКРИВА, ЕТО ТИ СТЪПКИТЕ, КАКВО ДА НАПРАВИШ.
ИСКАШ ДА СИ СЛОЖИШ ПАНЕЛИ ЗА СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ, ЕТО ТИ СТЪПКИТЕ.

ИСКАШ ДА НАПРАВИШ ИНСТАЛАЦИЯ ЗА БИОМАСА, ЕТО ТИ СТЪПКИТЕ.


ТОВА ОЧАКВАМ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО. ДА НИ УЛЕСНЯВА ЖИВОТА, А НЕ ДА ГО ЗАТРУДНЯВА.
Категория: Политика
Прочетен: 36 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://www.expert.bg/macroview/energy/lukojl-udvoi-pechalbata-si-predi-vlizaneto-v-sila-na-embargoto-vyrhu-ruskija-petrol-1834223.html



Преди повече от 25 години съм проверявал балансите на Нефтохим Бургас, който стана след приватизацията Лукойл. Още тогава бяха на загуба. Хубава работа. Как е възможно това?

Ами като Путин е по-умен /или поне така беше до нападението над Киев/ и прави така, че печалбите да остават в Русия, а загубите да се трупат на другите страни.

Колко е просто, но се иска политическа воля и лидери, каквито в България липсват.
Категория: Политика
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове: 1
БУДИТЕЛ РАВНО ЛИ Е НА СЪБУДИТЕЛ, РАЗБУДИТЕЛ, ПРОБУДИТЕЛ?







Будител бил този, който могъл да накара хората да си размърдат гъзовете и да направят нещо в името на общ идеал.

Без да навлизам в историята ни, където имат място много революционери, учители, писатели, хора на изкуството и т.н., които са се доказали като такива и всички знаем техните истории, се питам - КОИ СА СЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ?




Но още по-страшният въпрос е, КОИ СА ТЕЗИ БУДИТЕЛИ, КОИТО МОГАТ ДА РАЗБУДЯТ ТОЗИ НАРОД?


Гледам медиите, а там някакви странни критерии за будителство. Някой дарил пари, бил будител. Друг си вършел добре работата като учител - бил будител. Трети станал добър предприемач - и той бил будител.

Нали будителството означаваше ДА РАЗБУДИШ НЯКОГО, ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА?

 Какво излиза, че БУДИТЕЛ Е ВСЕКИ, КОЙТО Е СВЕСТЕН И БАЧКА КАКТО ТРЯБВА? ТАКА ЛИ?
ДА ПОМИСЛЯТ НЕЩО ЗА ОБЩОТО.


Тогава пак питам, организирането на благотворителни кампании и даването на пари  БУДИТЕЛСТВО ЛИ Е? Нали правиш нещо за общото дело, освен, ако получателят на парите не е някой конкретен човек?

Сложни въпроси. Ето моите представи за будителство и за правенето на нещо, в полза на обществото. Какво можем да направим всеки един от нас.
  1. Можем с труда си и в свободното време, да положим усилия, за да направим обществената среда по-добра. Така, както копаем своята градина, да намерим време да почистим обществения парк, да преметем улицата пред къщата ни, да почистем тревата покрай пътя или да орежем клоните на дърветата покрай пътя, които са опасни и така. Можем да участваме в кампания по засаждане на дървета. Ей такива работи.;
  2. Второто нещо, което можем да направим е, ДА КОНТРОЛИРАМЕ ДОБРЕ ТЕЗИ, НА КОИТО ДАВАМЕ ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ПАРИ - ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ, ЗА ДА УСТАНОВЯВАТ ПРАВИЛАТА, КОИТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ И КОИТО ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАТ СПАЗВАНЕТО НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПРАВИЛА, А ТАКА СЪЩО И ТЯХНОТО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, КОГАТО Е НЕОБХОДИМО.

Я сега всеки един от нас да си направи сметка, в коя от двете позиции участва? Ще се установи, че 99% от хората не участват нито в т.1, нито в т.2. Това са фактите, искаме или не искаме, така е.


Колко пъти сте видели някой да върши обществена работа, без заплащане, ей така, от добра воля? Аз живея в каре от сгради, в което живеят поне 500 души. За едно десетилетие, нямах нито един случай, при който метейки улицата и почиствайки обществено пространство около блоковете, НЯКОЙ ДА СЛЕЗЕ И ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ПОЧИСТВАНЕТО. НИТО ЕДИН СЛУЧАЙ.

И второ - ясно е на всички, че народът ни НЕ ПОЛАГА НИКАКВИ УСИЛИЯ ДА КОНТРОЛИРА ПОЛИТИЦИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ. НИКАКВИ. АМА НАИСТИНА НИКАКВИ. ХОДЕНЕТО НА ИЗМИСЛЕНИ И НАГЛАСЕНИ ИЗБОРИ НИЩО НЕ ОЗНАЧАВА. ДОРИ И НЕЩО ПОВЕЧЕ - ХОДЕНЕТО НА ТАКИВА ИЗБОРИ САМО ЗАДЪЛБОЧАВА ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО, ЗАЩОТО ТОВА КАКТО СЕ КАЗВА, Е СВИРЕН МАЧ. ЯСНИ СА ИГРАЧИТЕ. ЯСНО Е ВСИЧКО.

САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ ВЛАСТТА НЕ Е НА СУВЕРЕНА Е ДОСТАТЪЧЕН ФАКТ В ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА МОЯТА ТЕЗА. ВЛАСТТА Е НЕЗАВИСИМА ОТ СУВЕРЕНА И ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА, А СУВЕРЕНЪТ Е ДОНОР НА ВЛАСТТА.

ВСИЧКО ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ И ДА ИМА БУДИТЕЛИ, НЯМА "МАТЕРИАЛ", КОГОТО ДА СЪБУДИШ. ТОЕСТ, ДА СИ БУДИТЕЛ, Е ЗАГУБЕНА РАБОТА ИЛИ КАУЗА, КАКТО ИСКАТЕ ГО РАЗБИРАЙТЕ. ХВЪРЛЯШ ЕНЕРГИЯ НА ВЯТЪРА, А РЕЗУЛТАТ - НЯМА. ЗАТОВА КАЗВАМ, ЯЗЪК НА ТАКИВА КАТО ЛЕВСКИ И БОТЕВ. ОТИШЛИ СА СИ ХОРАТА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОТ ЖИВОТА БАДЕВА.

СТАНА ЛИ ЯСНО? ДА РАБОТИШ КАЧЕСТВЕНО И ПО МНОГО И ДА СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО. ТРЯБВА И ДА ИСКАШ И ДА НАПРАВИШ ТАКА, ЧЕ ДА КОНТРОЛИРАШ ПЪТЯ НА ТВОИТЕ ПАРИ ОТ ТВОЯ ДЖОБ, ДО РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ВСЕКИ ОБЩЕСТВЕН ПРОЕКТ. ТОВА Е ИСТИНСКОТО БУДИТЕЛСТВО.
Категория: Политика
Прочетен: 26 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.11.2022 10:10
 Вчера 31.10.2022г., децата не учеха.

Днес пак няма да учат. Било денят на Будителите, каквото и да значи това.


Децата ни са изморени. Нямат енергия или ако имат, то я ползват за глупости. Заради калпавата система за образование и пропуските в семейното възпитание и образование.



Държавите мъже трябва сериозно да си поставят тези въпроси всеки ден. Защо децата ни са изморени още от раждането? Защо нямат енергия? Ето ви накратко моите предположения, които съм ги споделял многократно, пък ако искате ги приемайте:

  1. Децата обикновено се раждат от майки, които имат проблеми със здравето;
  2. Децата обикновено се правят от бащи, които имат проблеми със здравето;
  3. Децата обикновено се раждат със секцио, следствие на което или следствие и на което, майката няма нито качествена коластра, нито достатъчно количество и качество мляко, което да предостави на децето;
  4. Още от първия ден, малкото тяло се подлага на химически интервенции от медицинската мафия - ваксини, ваксини, ваксини. Процесът по създаване на ИЗКУСТВЕНИ ДЕЦА И ХОРА е в пълен ход;
  5. След като майката не може да кърми нормално като количество и качество новороденото, на него му се дават адаптирани млека. Процесът по създаване на ИЗКУСТВЕНИ ДЕЦА И ХОРА продължава да е в пълен ход.
  6. През целият си детски период, човекът е постоянно болен - хремав, чувсвителен на инфекции, зарази гъбички, бактерии, вируси...Децата постоянно са хърливи, кашлящи, болнави. В същото това време, процесът на създаване на ИЗКУСТВЕНИ ДЕЦА И ХОРА е в пълен ход - на децата се дава храна - боклук, ваксинациите стават все по-настойчиви, а децата стават хронично болни;
  7. Като поотраснат малко и като започнат да посещават магазините, същите тези деца се научават или ги научават да ядат джънк храни. Те на практика от самото си раждане ядат джънк храни, но като поотраснат в пубертета, количеството на тези джънк храни става все по-голямо и голямо - измислени сандвичи, дюнери, бургери и какво ли не, произведено от генно-модифицирана пшеница, царевица и картофи - основно, нацапани с какви лине подобрители и овкусители с излишна захар, подсладители, хидрогенизирани мазнини и всякаква друга гадост. Всичко това го поливат с "енергийни" напитки. Спомням си времето, в което аз бях в пубертета. ТАКА МЕ БЕШЕ ТРЕСНАЛ ХОРМОНА, ЧЕ САМО "ЕНЕРГИЙНИ НАПИТКИ" МИ ЛИПСВАХА. Сега обаче нещо трябва да събуди заспалия хормонален дисбаланс на децата и затова търсят стимуланти;
  8. Време е за училище. ДА, ВРЕМЕ Е, НО ДЕЦАТА НИ СА БОЛНИ, ЗА ДА СЕ УЧАТ ЕФЕКТИВНО. ТЕ СА РАЗСТРОЕНИ, БЕЗ ДРУГИ ЖЕЛАНИЯ, ОСВЕН МАТЕРИАЛНИ, ЗАГУБИЛИ СА ПЪТЯ СИ ОЩЕ ОТ ДЕНЯ, В КОЙТО НЕ СА ГО НАМЕРИЛИ;
  9. Какво очаквате тогава от тези деца? Първо, че са малко като брой и второ, болнави и уморени от раждането си.

Резултатът от това е, вечната ваканция. То не са месеци през лятото, то не са почивни дни, то не е чудо. Поне да работеха така, както ние работехме на техните години. И това не правят. Физическата работа за децата е тера инконгита. Затова са и хилави.


Нито учат достатъчно, нито работят физическа работа достатъчно. Това са нашите деца. Изключенията не се броят.

Периодът на детството е най-активният период в човешкия живот. Детето има 7 пъти повече енергия от възрастния човек. 7 пъти.

В ТАКЪВ СЛУЧАЙ, НЕ Е РЕДНО, НЕ Е ПРИРОДНО, ДЕЦАТА НИ ДА СА УМОРЕНИ.

НЕКА ХОРАТА, ОТ КОИТО ЗАВИСИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА ДА ПОМИСЛЯТ ПО ГОРНИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ И НЕ САМО ДА ПОМИСЛЯТ, ДА ВЗЕМАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА.

Ние хората правим всичко за колите си, например. Слагаме им най-добрите масла, наливаме най-добрият бензин. А ДАЛИ МИСЛИМ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЗА ДЕЦАТА СИ? НЕ, НЕ МИСЛИМ. И ПРАКТИКАТА ГО ПОКАЗВА.

Категория: Политика
Прочетен: 55 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.11.2022 08:36
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3236955
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930