Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239049 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 16.12.2017 г.
 Има по-важни неща, които трябва да направим. А не спортни зали.


Нека да видим, кой има сметка от спортните зали. Интерес от изграждането на такива съоръжение има строителят, политикът, който ще вземе комисионната, професионалният артист и професионалният спортист и фирмата, която ще стопанисва съоръжението.


ТОВА СИ Е ЕДИН ЧАСТЕН ПРОЕКТ, НАПРАВЕН С ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ.

Защо даваме толкова милиони за такива зали? Не си ли задавате този въпрос. Да не би да сте ходили на безплатен концерт там или на някакво безплатно шоу. Отивате и си плащате, за да гледате. Защо тогава обществото ще дава пари, за да се изграждат такива съоръжения? Аз си мисля, че ги правят, за да могат след това да си правят партийните събрания там, защото партиите станаха толкова много и толкова тлъсти, че някъде трябва да съберат всички мафиоти на едно място.



Вбесявам се, че такива държави като Македония и Сърбия са направили толкова много спортни съоръжения, които свободно могат да се ползват в самите квартали на големите градове, от всички желаещи...И това не е само въпрос на приоритет. Например, Македония направи своята голяма зала, която кръсти на бившия президент на страната, Борис Трайковски. Бяха изградени зали и в други градове на страната, но това не стана за сметка на ограничаване на инвестициите в съоръжения, които могат да се ползват от живущите в съответните квартали. Тези зали не могат да бъдат ползвани свободно от гражданите, за разлика от кварталните игрища.


Ето само за пример. Ако вземете карето между булевардите Симеоновско шосе, Околовръстен път, Черни връх и Вапцаров, в гр. София, една площ от няколко квадратни километра урбанизирана градска територия, на която живеят десетки хиляди жители, НЯМА ОБЩЕСТВЕНА ДЕТСКА ГРАДИНА, ЯСЛА И УЧИЛИЩЕ. Но София има спортна зала. Хората от всички тези квартали, всяка сутрин скачат в колите си и откарват на километри разстояние от местоживеенето, своите деца, причинявайки при равни други случаи допълнително задръствания по пътищата на София, екологични проблеми, хаби се ценно време и нерви. НО ИМАМЕ СПОРТНА ЗАЛА.


КОЙ ГЛУПАК НА ВИСОКА ПОЗИЦИЯ ПРЕЦЕНИ, ЧЕ НА БЪЛГАРИЯ СА Й НУЖНИ СПОРТНИ ЗАЛИ, В КОИТО ТЪПИЯТ НАРОД ДА ХОДИ ДА ГЛЕДА КАК ДВА ОТБОРА МИЛИОНЕРИ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ И ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ОТ ГЛУПОСТТА НА ХОРАТА И ОТ ТЯХНОТО НЕПРИКРИТО ВОАЙОРСТВО, ВМЕСТО ТЕЗИ ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА ДА ОТИДАТ ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ ЯСЛИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ПАРКОВИ ЗОНИ, ТРОТОАРИ, ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЪТНИТЕ НАСТИЛКИ И Т.Н. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВО ПОДОБРЕНИЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НА ГРАДСКАТА СРЕДА, АКО ТЕЗИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ БЯХА ОТИШЛИ ЗА ЦЕЛИТЕ, ПОСОЧЕНИ ПО-ГОРЕ В ТОЗИ ПАРАГРАФ. СЕГА КАКВО ПОСТИГНАХМЕ КАТО ОБЩЕСТВО, КАТО ИМАМЕ СПОРТНИ ЗАЛИ? И СЕ СТРОЯТ ОЩЕ ДВЕ ОГРОМНИ ЗАЛИ - В БУРГАС И В ШУМЕН. КАКВО ПОСТИГНАХМЕ? ДОВОЛНИ ЛИ СМЕ?


ВРЕМЕ Е ЗА ДЕБАТ. НАЦИОНАЛЕН ДЕБАТ ЗА ХАРЧЕНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ СРЕДСТВА. ЗА КРАДЕНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ СРЕДСТВА, ПО-ТОЧНО. ЗА БЕЗБОЖНОТО КРАДЕНЕ И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА ИСТИНСКИ ПРИОРИТЕТИ В НАШИЯ ЖИВОТ, А НЕ ИЗМИСЛЕНИ В ДЕБЕЛАТА ГЛАВА НА НЯКОЙ НЕЩАСТНИК, КОЙТО СЕ Е ПОМИСЛИЛ ЗА МЕСИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 131 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.12.2017 11:18
 Отново и отново видяхме далавери с обществени средства. Сложили дограма на някакви къщи, платени с половин милион от нашите пари. След това разрушили къщите и изхвърлили новата дограма на боклука.

Кой бил първи ред, кой втори, кой трети - куче влачи, диря няма. Кметът прави някаква интрига, председателят на обществения съвет за разпределението на средствата също си прави някакви сметки. Кой какви пари и на какво основание получава, няма оправия в тази бъркотия.


А МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТ ПРОСТО ПО-ПРОСТО. Държавата създаде проблем, който след това държавата трябва да решава същия този проблем, с нашите пари, разбира се.

Нито влаковете влакове, нито проверките за тяхната пригодност проверки. Нито машинистите машинисти, нито железопътната линия е в ред... Нищо не е като света, както се казва в случая. Само алчността и далаверата от разпределението на обществените средства възбужда основните участници в тази игра, там, в Хитрино. Отдавна се забрави болката, смъртта, ранените...Отдавна. Сега е време за далавера. За разпределение.


А МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ТОЛКОВА ПРОСТО. 

Ако министърът на транспорта си беше свършил работата както трябва...
Ако заместникът му, който отговаря пряко за железопътния транспорт си бяха свършили работата както трябва...

Ако всички държавни служители, които отговарят за сигурността на транспорта си бяха свършили както трябва работата....

Ако в БДЖ не се крадеше като за световно от десетилетия насам....

Ако и частната фирма превозвач спазваше всички процедури за безопасност и проверяваше своите служители какви ги вършат и какви не ги вършат....


Ако населението си беше застраховало имуществото....


Защо обществото трябва да плаща за всички тези безобразия? Какво съм аз виновен, че като данъкоплатец ще трябва да платя дограма за половин милион лева за скапаните им къщи, която след това да бъде изхвърлена на боклука. Защо аз да съм отговорен за техните къщи? Те отговорни ли са за моята къща?

ЗАЩО НАЙ-ПОСЛЕ НЕ ПРОУМЕЕМ, ЧЕ ВСЕКИ САМ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВЯ В ТОЗИ ЖИВОТ, А НЕ ДА РАЗЧИТА ДА ПРЕЦАКА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ И ДА СЪЗДАВА ЕМОЦИОНАЛНА СРЕДА, ПРЕДРАЗПОЛАГАША ТЯХНОТО ИЗТОЧВАНЕ?

АМИ ХОРА, ЗАСТРАХОВАЙТЕ СИ ИМУЩЕСТВОТО!!! ДОБИТЪК ЛИ СТЕ ИЛИ ХОРА? ТРЯБВА ЛИ ДЪРЖАВАТА ДА ВИ НАКАРА НАСИЛА ДА СИ ЗАСТРАХОВАТЕ КЪЩИТЕ И ИМУЩЕСТВОТО, ТАКА, КАКТО ГО ПРАВИ ПРИ ЗАСТРАХОВКАТА ГО ЗА АВТОМОБИЛИТЕ. ЯВНО ТРЯБВА, ЗАЩОТО ПРИ ТОЛКОВА ТЪП И НЕОБРАЗОВАН НАРОД, ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ГО БИЕ СЪС СОПАТА. ИНАЧЕ НЯМА УПРАВИЯ. ВСЕКИ ТАРИКАТ РАЗЧИТА НА СОЛИДАРНИЯ МОДЕЛ. НЕ ПРАВИ НИЩО, ЗА СОБСТВЕНАТА СИ СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ, А ПОСЛЕ РЕВЕ ЗА ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА. 


ЗАТОВА, ПАРЛАМЕНТЪТ ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА НА ИМУЩЕСТВО НА ГРАЖДАНИТЕ И ВСЕКИ ДА Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ПЛАЩА ВСЯКА ГОДИНА ОПРЕДЕЛЕН ПРОЦЕНТ ВЪРХУ ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА НА ИМОТА, В СПЕЦИАЛНА СМЕТКА В БНБ. КОГАТО СТАНЕ НЯКАКЪВ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ, КАТО В ХИТРИНО, ВСЕКИ ДА ПОЛУЧИ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ЗАСЛУЖАВА НА БАЗА НА НАПРАВЕНИТЕ ВНОСКИ ОТ ВСЕКИ ПОСТРАДАЛ. ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.


ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ Е КРАВА, КОЯТО ДРУГ ТРЯБВА ДА ХРАНИМ, А НИЕ ДА ДОИМ.
Категория: Политика
Прочетен: 151 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 08.01.2018 06:14
 https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/12/16/nashata-policiia-ni-pazi-tyrsiat-5-hil-slujiteli-na-reda.362509


Опитах се да намеря такава информация на сайта на МВР и на Национална полиция, но не успях. Може би в мен е вината, но търсачката така и не ми даде отговор на поставените от мен въпроси.


Няма да цитирам отново и отново различни класация, според които, сме на едно от първите места по брой на полицаи на глава от населението в ЕС. Няма да цитирам и други данни, че разходите за сектор Сигурност, спрямо БВП на страната са на едно от най-високите нива в ЕС. Няма да цитирам данни, според които, ефективността на полицията е ужасяващо ниска. Всички обаче знаем, че В МВР ВСИЧКИ ИСКАТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО 20-ТЕ ЗАПЛАТИ ПРИ УВОЛНЕНИЕ, КОИТО ДА ГИ ЗАСЛУЖАТ С ЧИНОВНИЧЕСКИ ТРУД, В РАМКИТЕ НА НОРМИРАНО РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ 9 ДО 5. 

Тази вечер пътувах с колата из София, от единия край на града, до другия. Видях една полицейска кола при НДК и то както всички се досещате, тя е от "пътна полиция". Като започне в понеделник работния ден обаче, всички управления на МВР и самото министерство, ще са фрашкани със служители. Чиновници. И тъй като политическата класа няма политическа воля да накара тези хора да облекат униформа и да излязат на улицата и тъй като ние данъкоплатците сме тъпо племе, най-лесното за управляващите е да назначат още 5000 служители и да ни вземат за това едни 80 милиона лева минимум. Пък и ще си гарантират и сигурни избиратели. Знаете, че колкото е по-голяма администрацията в държавата, толкова повече шанс има политическата класа да използва тази администрация за собствените си политически цели.

Ето и моето определение: УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ. НЕ 5000 СЛУЖИТЕЛИ ДА НАЗНАЧИТЕ, 10 000 ДА НАЗНАЧИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО, ПАК МВР ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ ЕДНА НЕЕФЕКТИВНА СТРУКТУРА, КОЯТО ДРУГО НЕ ПРАВИ, ОСВЕН ДА ЗАХРАНВА С КАДРИ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ. И ГО ПРАВИ ДОСТА ДОБРЕ, С НАШИТЕ ПАРИ.

ПРОМЕНЕТЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА. ПРЕМАХНЕТЕ ТЯСНАТА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ НА ПОЛИЦАИТЕ, ЗАЩОТО АКО ИМА ТАКАВА ТЯСНА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ И 100 000 ПОЛИЦАИ НЯМА ДА СА ДОСТАТЪЧНИ. ПОЛИЦАЯТ Е ЗАТОВА, ДА БЪДЕ ЕДНОВРЕМЕННО КВАРТАЛЕН ОТГОВОРНИК И ДА БЪДЕ БЛИЗКО ДО ХОРАТА ПО МЕСТА, ДА ПОЗНАВА ВСИЧКИ ИЛИ ПОЧТИ ВСИЧКИ ХОРА, ЗА ЧИЯТО СИГУРНОСТ ОТГОВАРЯ, КАКТО И ДА ПОЗНАВА ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ПРОБЛЕМИ В НЕГОВИЯ КВАРТАЛ, ДА КОНТРОЛИРА ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ДОМАШНО НАСИЛИЕ, НЕСПАЗВАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ЧАС, РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ ИЛИ НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ. АКО ТОВА НЕ РАЗБЕРЕТЕ, НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВИТЕ СИСТЕМАТА НА МВР ДА ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА ЕДНО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО.


АКО НЕ НАПРАВИТЕ ТАКА, ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ ДА СЛУЖАТ НА ЗАКОНА, А НЕ НА СВОИТЕ НАЧАЛНИЦИ, НИКОГА НЯМА ДА ИМАМЕ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ В ТАЗИ СТРАНА. ЛЕСНО Е, СТИГА ДА ИСКАТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239049
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2017  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031