Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3236996 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 02.03.2023 г.
 В същото време, ако се използва нефтът, цената е 4.6 цента за киловат час. Контрактите с изкупвачите на енергия се сключват за 25 години и сметката лесно се прави.

През 2030 година, панелите на шейха ще произвеждат електроенергия колкото 5 блока на атомна станция или 5 гигавата. Също толкова енергия ще се произвежда от и панелите, инсталирани на сгради в Дубай.

Нека да отбележим, че в Дубай има слънце, колкото щеш, както се казва, но прахът намаля значително коефициента на ефективност. Също така проектът изисква създаването и прилагане на нови материали, които да издържат на парещото пуснинно слънце. То не е лесна работа. Но арабите го правят. Стигнаха дотам, че да произвеждат енергия от възобновяеми източници, по-евтино от това да се произвежда енергия от нефт.


Нека сега да видим, какво правим ние, българите. С какво можем да се гордеем.

Арабите направиха най-голямото летище в света, строят ж.п. линия за десетки милиарди долари, правят най-голямият енерго парк в света. НИЕ КАКВО ПРАВИМ.


Ние колко километра магистрала направихме тази година?
Колко километра скоростна железница направихме?
Колко детски градини открихме в София, защото само там липсват такива обществени сгради?
Колко моста на Дунав направихме?
Колко тунела под Стара планина прокопахме?
Колко километра нови градски улици направихме и колко километра стари улици възстановихме?
Колко квадратни метра тротоари нови направихме и колко стари въдстановихме?
Колко километра градска водопреносна мрежа направихме и колко от старата възстановихме?
Колко нови канализационни тръби положихме и колко стари възстановихме?
Колко пречиствателни станции направихме и колко стари реновирахме?
Колко паркови зони в градовете възстановихме и колко нови направихме?
Колко от минералните извори използваме рационално?
Колко парка за развлечения построихме, така че хора от всички околни страни да идват заради това в България?
Колко домове за стари хора построихме, колко психиатрични болници ремонтирахме, за да не живеят там хората като в кочина?
Много "колко" въпроси могат да бъдат зададени. Отговорите са твърде лесни. НИКОЛКО ИЛИ ПОЧТИ НИКОЛКО. БЪЛГАРИЯ УМИРА. УМИРА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА СЪВМЕСТНИТЕ УСИЛИЯ НА УПРАВНИЦИ И СМАЧКАН НАРОД. МИЛАТА РОДНА КАРТИНКА Е, КОЛИ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ, КУПЕНИ С УРЕДЕНИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, ПОРЯТ ПРАШНИТЕ И С ЛОША НАСТИЛКА ПЪТИЩА НА РОДИНАТА.


И нека да се върнем пак към шейх Ал Мактум. Как ми се иска България да случи на такъв ръководител - милиардер, мултимилиардер, който прави пари в качеството си на ръководител на нацията, инвестира в собствената си държава и прави така, че и народът му да просперира. Халал да му са и милиардите и трилионите.

А нашите?
Категория: Политика
Прочетен: 24 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.03.2023 09:49
 https://www.actualno.com/cite/temata-za-cenata-na-hranata-se-prevyrna-v-osobeno-vkusna-za-vsichki-news_1916463.html


Докараха ни дотам, че се превърнахме в ТЪПИ ПОТРЕБИТЕЛИ, които имат нужда от защита от държавата. А КАКТО ЗНАЕТЕ, ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ НИКОЙ ДРУГ, ОСВЕН ЧИНОВНИЦИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ.


Ето какво предлагам аз.


ВЛИЗАЙКИ В МАГАЗИНА, МИСЛЕТЕ. ПОНЕ ТАКА СЕ ОПИТВАМ ДА ПРАВЯ. ЗНАМ, ЧЕ ДОПУСКАМ ГРЕШКИ, НО ПОНЕ СЕ ОПИТВАМ.

Яде ми се сладко. Но не отивам на щанда със захар или с мед, а отивам на отези щандове, в които на брашното, комбинирано със захарен заместите, палмово масло, се е получил продукт на цена от 15 лева за килото нагоре.
Защо го правя? Не знам. Може би защото и моята глава е пробита от рекламата.

А какво трябва да се направи? Ако ти се яде захар, купи си захар, стига кръвта ти да го позволява. Ако можеш да приемаш меда като продукт, купи си мед. Ще ти излезе под 10 лева килото. Защо да плащаш 16 лева за брашно, което струва 1 лев, вместо да си купиш едно кило мед, който струва 10 лева и се продава за 10 лева!


Отиваш на хляба. Яде ти се хляб. Гледаш цената, между два и три лева хляба, а то няма кило.

Какво ти пречи да си купиш машина за 100 лева и да си печеш хляб? Слагаш брашно за 40 стотинки, мая за 50 стотинки и ток за 10. Правиш си хляб за 1 лев, и то без боклуци, които обикновено купуваш от магазина.

Гледам вчера в един супермаркет - ориз със зеленчуци и някакъв домат отгоре. Разбира се от консерва. Колко е килото? 15.5 лв. Вие луди ли сте? Килото ориз струва 3 лева, а от него можеш да направиш ориз със зеленчуци, което в магазина ще ти струва 45 лева. За какво да го купуваш?

Продават шоколад - 20 лева килото. Питам се, колко хора обичат какао? Почти никой не обича какао. Дъвчили ли сте какаови зърна? Отврат. Значи нямате нужда от какао. Но захарта продава всичко. И лайна можете да ядете, ако са подсладени в достатъчна степен.

Значи какаото отпада от шоколада. Другото какво е? Глюкозен сироп. Химия. Нямате нужда от нея.
Другото какво е - соев лецитин. Отврат. Кой яде соя, като знаете как е модифицирана? Нямате нужда от това.

Другото - обезмаслено мляко на прах. Кой възрастен човек трябва да яде мляко? Никой. Защо ви е това.

Накрая излиза, че нищо от шоколада не е за вас, но въпреки това, го купувате и ядете. АЗ СЪЩО. ТЪПАНАР. Понякога де. Вместо това, може да се яде захар за 2,5лв. за кило, вместо шоколад за 15 лева и това е най-евтиния вариант.

Гледам в Кауфланд, олио за 3.47лв. за кило. Нали беше над 5 лева бутилката? Какво стана? Ами не купувайте и цените ще си дойдат на мястото. Или поне намалете потреблението.

Чух, за някакъв производител на кашкавал, който продавал кашкавала на Била, а супермаркетът го препродавал за 32 лева. Ами просто спрете да купувате. Кой ненормалник дава 32 лева за кило кашкавал. Няма да умрете я, ако спрете да купувате кашкавал оттам или изобщо ако спрете да ядете кашкавал.



Категория: Политика
Прочетен: 18 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3236996
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2023  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031