Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239697 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от 03.03.2023 г.
 
Но всъщност почти нищо не прави по въпроса.

Спомняте ли си, от колко години се говори и се строи високоскоростната ж.п. линия между Лос Анжелис и Сан Франциско? Проектът е одобрен още през 2008г. и проектната му стойност е малко по-малко от 10 милиарда долара. Тогава китайците предложиха на американското правителство да направи линията за 3 милиарда и американците отказаха. Ако този проект някога се осъществи, той със сигурност ще струва не по-малко от 50 милиарда. Кой всъщност е правият в случая?

Като изключим Тексас, където се намират 3 от 10-те най-големи проекта, които сега се правят в Америка и където даже и Илон Мъск си премести фабриката, ядосан на бюрократите от Калифорния, почти нищо не се случва в Америка. И да не забравя - къде в света може да има проект за метро, което струва 1,3 милиарда долара за километър? Естествено, в Америка, където ценовите пропорции са доведени от правителството до абсурд именно заради намесата на администрацията в икономиката.


В същото време, Китай изглежда като маса с оскъдно количество храна, която строи инфраструктура с невиждани в историята темпове. Само за 20 години развитие, Китай притежава 8, от първите 10 метрополитени в света и 80% от всиките мостове и тунели, които са изградени. Дължината на магистралите и скоростните ж.п. линии отдавна са изпреварили всички страни от Запада, взети заедно. Инвестициите в Азия, Африка и Латинска Америка, отдавна са изпреварили всички заедно взети инвестиции от западните развити демокрации.

Работят хората, а ние се грижим за правата на кучките, котките, джендърите, мендърите и качулатите сови. Забравяме обаче най-важното -  АКО ИСКАМЕ РАЗВИТИЕ, ТРЯБВА ДА РАБОТИМ, А НЕ СА СЛИВАМЕ ПОЧИВНИТЕ ДНИ, ЗАЩОТО ВСЕ НЕ НИ СТИГА ПОЧИВКАТА.
Категория: Политика
Прочетен: 13 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.03.2023 11:29
 Тази приказка я чух от Мартин Карбовски, когато вземаше интервю от Ренета Инджова.

Беше някъде към 54:30 минута



Категория: Политика
Прочетен: 13 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.03.2023 16:59
 https://www.actualno.com/goodnews/spasenata-sys-spartan-rodilka-njama-da-zabravja-momcheto-koeto-mi-dyrjeshe-rykata-news_1917527.html


Едни хвалебствени думи, една благодарност, едно чудо. В същото време трябва да ни е СРАМ, ЗА НИВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ. Очаквам със Спартан да започнат да откарват болните в някоя т Истанбулските клиники. Дотам я докарахме.


Ами ако се наложи да се транспортира родилка от Кубрат, къде ще кацне "Спартан" - ът? И колко ще струва раждането, ако използваме 50 тонен самолет, за да "помогне", на СКАПАНОТО НИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ?

Управителите на тази територия, наречена България, трябва да си зададат въпроса, ей, хора, толкова ли няма болница в Силистра, която да лекува жена с усложнения след раждане, че се налага транспортиране до София? Силистра да не би да е някакво село, там някъде, захвърлено в забрава?


А КАКВО ДА КАЖАТ МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ?


А КАКВО ДА КАЖАТ СЕЛАТА? ДА ГИ ЗАКРИЕМ ЛИ? ИЛИ ДА НАПРАВИМ ЛЕТИЩЕ НА ВСЯКО СЕЛО, ЧЕ ДА МОЖЕМ ДА ТРАНСПОРТИРАМЕ БОЛНИТЕ ОТТАМ, ДО СОФИЯ!!!


БАСИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА! ВМЕСТО ДА ВИДИМ ПРОБЛЕМА И ДА ГО РЕШИМ, НИЕ СМЕ ГОРДИ, ЧЕ ТРАНСПОРТИРАМЕ ПАЦИЕНТИ ОТ ЕДИНИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ ДО ДРУГИЯ, ЗАЩОТО БОЛНИЦАТА В СИЛИСТРА Е НАПРАВЕНА САМО ДА ВЗЕМА ПАРИ, А НЕ ДА ЛЕКУВА.
Категория: Политика
Прочетен: 33 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 04.03.2023 11:31
 Важно е да се концентрираме на "под". Защото по принцип сме си роби. Затова - "под".

Има държави по света, КОИТО НЕ СА ПРОКОПСАЛИ от това, че са независими.

Либерия. Мръсотия и беднотия. Всички знаят историята. През 1822г., освободени от Щатите роби, се заселват на брега на Бискайския залив в Африка, за да си направят независима държава и да са свободни.

Сега те са толкова свободни, че няма повече накъде. А онези, братята и сестрите им, които са останали в САЩ си гледат живота.
Тази независимост изглежда не е толкова добра. Къде по-добре е робите да са зависими. Все нещо ще падне от масата на робовладелците и няма даже да се наложи толкова да се работи, че да се яде. Това е САЩ сега. Има за всички - и за  работливите и за мързеливите. И за белите и за черните и за латиносите и за чайниците. Вече не си роб, а си докарал работата дотам, че БЕЛИТЕ ДА БАЧКАТ ЗА ТЕБ. ТЕ СА СТАНАЛИ ТВОИ РОБИ.

А какво правим с нашата независимост. Турция сега е 85 милионна държава. Териториите й са ограничени в рамките на Мала Азия и съвсем малка част от Европа - Източна Тракия.
По време на ПСВ турците са намелели до 17 милиона. Оттогава са във възход. Увеличението е 5 пъти.
България сега няма 7 милиона жители и яко се топи от година на година. През 1920г. сме били почти 5 милиона, като дори и по време на ПСВ България е увеличила населението си. Ако сме следвали демографията на Турция, би следвало сега да сме 25 милиона българи? Да, ама не сме.
За какъв к---р тогава ни е била тази свобода, СЛЕД КАТО НЕ ЗНАЕМ КАКВО ДА ПРАВИМ С НЕЯ?

БВП на Турция, на глава от населението, по покупателна способност е 37500 долара.
БВП на България е 28 000 долара.

Какво излиза? ЧЕ СМЕ СЕ ПРЕКАРАЛИ С НЕЗАВИСИМОСТТА СИ. ПРЕЦАКАНИ СМЕ. ПРЕЦАКАЛИ СА НИ? НЕ, ПРЕЦАКАЛИ СМЕ СЕ. САМИ. ТОЛКОВА СИ МОЖЕМ.

Независимостта не е за всеки. Явно не е и за нас. Числа. Просто числа. Без емоции.
По време на Османската империя, територията населена от българи е била най-развитата част от империята, изключвам столицата. Сега сме най-изостаналата част от Европа, изключвам пак столицата. Каква стана тя?

Та такива мисли ме връхлитат точно на националния празник. Защо е било цялото това проливане на кръв, насилието...За да сме пак на койрука. Последният вагон на композицията, който най-лесно може да се откъсне по завоите. Това е България. И нека да не се оправдаваме с международната обстановка и със северния вятър. Просто сме си такива и толкова си можем.
Категория: Политика
Прочетен: 40 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 03.03.2023 16:11
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239697
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2023  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031