Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3238648 Постинги: 6936 Коментари: 4325
Постинги в блога от 08.03.2023 г.
 Положено е да бъда роб на системата.


Под "ВАЖНО" разбирам ПЪЛНА информация за: ИЗХАРЧЕНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА.

Под "ПЪЛНА" информация, разбирам пълна, а не празна.

Категория: Политика
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 11.03.2023 00:12
 https://www.actualno.com/tennis/istorichesko-novak-djokovich-schupi-vechnija-rekord-na-shtefi-graf-news_1914582.html


От трите неща, само първото е от значение, защото второто и третото са в значителна степен зависими от първото.

Моето послание към жените е простичко:
  1. С много малко изключения, мъжете не обичат устни, подути от ботокс и лице, обезобразено от операции. Всички тези глупости вие ги правите не заради мъжете или дори не заради самите вас, а заради мнението на вашите тъпи приятелки;
  2. Мъжете не обичат жени, нацапани с различни химии, все едно, че са индиански вождове, които отиват на война;
  3. Няма смисъл да си пускате толкова дълги нокти и след това да не можете да си забършете гъза, след като се изходите. Да не говоря колко пари струват разни там нашарвания на нокти, пластики и така нататък.
  4. Няма смисъл да се окичвате със сребро, злато или там други лъскави предмети, с които се опитвате да впечатлите мъжете или приятелките си, за пореден път, защото сте занемарили тялото и трябва по някакъв начин да отвлечете вниманието на мъжа от важните неща.

Мъжът търси хубаво място, където да ви го завре. Той харесва с очите си. Грижете се за тялото си. Плюскайте по-малко, правете йога - много секси е. Не е модерно да пиете алкохол, да се друсате или да пушите цигари. Вреди на кожата. А нали всяка жена иска да има хубава кожа. Когато направите това, ще можете и да раждате без Цезарово сечение и няма да има опасност нито за здравето на децата, нито за вашето здраве.
Това е посланието към жените. Може би това е имал предвид нашиот председател, в първата част на изложението си, когато пожелава на жените здраве.

За жалост или за радост, посланието към мъжете е същото. Грижете се за себе си по-добре, защото това, което е сега, не е достатъчно.
Категория: Политика
Прочетен: 23 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.03.2023 10:37
Приблизително сме еднакви и като територия и като население.

В тениса са много по-напред. Джокера го доказва. Нашият засега не може да му стъпи на малкия пръст.

За волейбола, да не говорим.

В плуването имаха шампион на Европа на 200 метра.

А баскетбола? Бивша Югославия има такива традиции в този спорт, че бяха главни претенденти за олимпийска титла и по световните първенства. Силни отбори имат и джуджето Словения и малката Хърватия и Босна. Сърбите обаче са топ там.

Представете си, курорт в Сърбия, като Боровец, да кажем. Виждате баскетболни игрища навсякъде. Къде в Боровец можете да видите такова нещо? Или в Пампорово? Комплексът "Манастира" в Пампора, има стотици, да не кажа хиляди легла, но няма едно баскетболно игрище. Навсякъде в Белград има игрища. В Ниш също. В Нови Сад - също. В някакво село в близост до Прокупле, видях баскетболно игрище. Къде в София има публични игрища, освен в училищата? В Скопие са навсякъде, а да не говоря за Белград.


Изглежда и във футбола са по-добри.

В спорта "Муане на плескавици, също са ненадминати". Кой в Бъгария ще ти чака цял месец, месото да ти "втаса", преди да го направиш на плескавица!!!

Пътищата им, определено са по-добри, въпреки, че скоро няма да влязат в ЕС. Водеха война. Министерствата им още зеят с дупки, направени от американски ракети. Взеха им Косово. Изгониха ги от Крайна. И ВЪПРЕКИ ТОВА, ПЪТИЩАТА ИМ СА ПО-ХУБАВИ ОТ НАШИТЕ.


Фолкът им е по-хубав. Къде в България могат да се съберат десетки  хиляди хора и да пеят като един. Дали това ще е на Арена Белград, в Панаирен център в града или на стадион Црвена звезда, няма значение - пеят и то не пеят фалшиво като нас.


Нямаме Джокович, нямаме Никола Йокич. Не говоря за това, което сме имали преди много години. Говоря за сегашното. Ако кажем Христо Стоичков, те могат да кажат Дражан Петрович и толкова. Миналото е минало. СЕГА КАКВО ИМАМЕ?


Ние сме ЕС. Сърбия не. Ние получаваме милиарди от фондовете на Съюза. Чак сега се разбра, че 2 милиарда от ЕС ще бъдат дадени на Сърбия, като примамка за присъединяване към Съюза и за склоняване на отстъпки в политиката им към Косово.

Колко инвестиции направиха китайците в Сърбия? За колко милиарда? А колко направиха в България?

Като влезеш в Сърбия гледаш - завод за автомобилни гуми, завод за импрегнирани изделия...Като влезеш в България какво гледаш - от Калотина до Драгоман и Сливница какво виждате?
Категория: Политика
Прочетен: 36 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 08.03.2023 10:40
 Много случки от световната история.

Китай, преди 60-70 години. Мао си търси вътрешни врагове. Нищо ново, както се казва. Сталин преди него ги е търсил и ги е намирал - хиляди, милиони народ. Трепал е наред. Така се управлява. Със страх. Уплаши някого и той ти става като кученце. А когато го правиш с мащаб, използвайки държавната машина, това е мечтата на всеки един непълноценен и нереализирал се диктатор.

Студенти, подкокоросани от властта, решават да убият някакъв професор. Защо? Защото ги е мъчил на изпитите. Ученици от горните класове - също.
Цели градове са били обхванати от безредици и насилие. Първоначално армията е била изпратена да въведе ред в град, в който хората са се обединили или организирали, за да се спрат погромите, извършвани от  хуйвенбините. Началникът обаче като видял какво правят тези недораслеци, е наредил  на армейските части да въведат ред и да ги сложат на мястото им. Това обаче не се харесва на Мао и той изпраща допълнително армейски части, които пък от своя страна да се справи с тези, въпросните армейски подразделения.
Началникът на тези части бил свален и наказан. Но с времето се разбира, че ситуацията излиза извън контрол и армията наистина участва активно в потушаването на тези хунвейбински погроми. Какво остава тогава на горкия професор и учител, например, които виждат, накъде отива работата? Да се борят? Да вземат оръжие? Или просто да избягат в някоя по-нормална държава?

Мао е първооткривателят, как един ръководител, може да въведе червен терор, КАТО НАСТРОЙВА ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ СРЕЩУ ДРУГО. Нещастникът Маркс през 19-ти век настройва една класа срещу друга - работници, пролетарии, срещу буржоазия. Мао е по-първичен. Защо да не настрои едно поколение срещу друго. Ето, казва той, опитахме да унищожим врабчетата, защото те изяждат зърното, но след като ги изтрепахме видяхме, че зърното не стана повече. Това означава, че ние, дъртите, не можем да вземаме правилните решения. Под "ние, дъртите", се разбира всички други, само не и АЗ и ОБКРЪЖЕНИЕТО МИ и ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПАРТИЯТА. Другите може. Затова, нека да дойдат младите, не да управляват, опазил ни Господ, а да създадат малко патаклама, че някои да не си помислят, че са заживели по-добре. Идвам младите и тъй като нямат нито опит, нито  изградено разбиране как да функционира едно общество, на тях им се дава право, ДА СЕ РАЗПРАВЯТ С ТЕЗИ, КОИТО МРАЗЯТ. А КОИ СА ТЕЗИ? ТОВА СА ТЕХНИТЕ УЧИТЕЛИ И ПРОФЕСОРИ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ. Тази политика след това успешно "прилагат" учениците на Мао в Камбоджа. Те направо избиват цялата интелигенция, защото МНОГО ЗНАЕЛА. Ей, така, заради самото убиване.


Та говорихме за бягството. Какво друго остава на такива като Айнщайн, освен да избягат от Германия? Какво щеше да стане, ако беше останал там? Дали сега изобщо щяхме да сме чували за него?
Категория: Политика
Прочетен: 81 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 08.03.2023 07:54
 https://www.actualno.com/europe/nad-12-mln-dushi-protestirat-sreshtu-pensionnata-reforma-vyv-francija-news_1921441.html


Френската пенсионна система е същата като българската - комунистическа.

Кой пие и кой плаща - не можеш да му хванеш цаката.
Кой колко е внесъл и какво ще получи - също.

И френската пенсионна система има сметка от това, съответният гражданин да умре, преди да си получи пенсията. Никой нищо не наследява и това, че някой се е трепал цял живот и спестявал за старини, това комунистите не ги интересува. Важното е да топят залъци в общата каца с манджа и който свари, той ще изпревари.


Какъв е смисълът на "реформата" на пенсионната система във Франция?

Щели да увеличават пенсионната възраст на 64 години. Познато до болка. Никой и там не се интересува, дали хората искат такава пенсионна система? Защото тази пенсионна система облагодетелства тарикатите. Бачкаш или не, пак получаваш. Дори тези, които вземат малки пенсии, живеят по-дълго и получават по-дълго време пенсии от тези, които получават високи пенсии, защото при вторите става дума за АМОРТИЗИРАНИ хора от работа и от живота изобщо. Хора, които нищо не са внасяли в общата каса, също разчитат на пенсии. В това е главната идея на комунизма - преразпределителни процеси в полза на мързеливците и лентяите и ограмна бюрократщина, която също поглъща огромни ресурси от пенсионните фондове, за да функционира.
Категория: Политика
Прочетен: 32 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3238648
Постинги: 6936
Коментари: 4325
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2023  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031