Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3243867 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от 25.03.2024 г.
 Минах оттам, за да купя храна от Била. Имах късмет, че намерих място за паркиране. Нещо много трудно тук. Спрях до едно заведение, точно срещу Била. Аз чакам в колата, жената отиде да пазарува. Погледнах децата, насядали на масите там. Млади. Студенти, вероятно. Нямаше празна маса. Повечето от тях бяха момичета. Седят на масите, пушат тънки цигари, пият някакви питиета и бърборят - вероятно глупости. За какво млади момичета ще си говорят в заведение в Студентски град? Разбирам, вечерно време като мина оттам, също няма места в заведенията. Но в 14:30 часа масите да са заети!!! И като са се зазяпали в тези телефони, там им е животът. Пресича улицата, колата ще го убие, а той си гледа телефона и с периферното зрение, колкото и да го има, пресича натоварена с движение улица. Седнала компания на масата, нещо си бърборят, но мултитасничат - едното око винаги е в телефона. Току са я лайкнали или събскрайбнали. Тя е щастлива. Седят на маса и всяка от тях разглежда предложение за обувчици и парцали, все едно нямат ни обувки, ни парцали.

Наоколо коли, няма разминаване по главната улица на градчето.  Ха познайте тези коли на кого са. Хубави, издокарани. Разбира се, на студентите. На тези, на които пишман академика Денков им опрости таксите. Общежитията им почти безплатни, образованието - безплатно, мама и тате дават, изпитите се вземат лесно - няма скъсани студенти и загубили права...За какво да си дават зор? Заведенията пък с 9% ДДС. Всичко идва на мястото си. Учене няма, пари има, такси няма и ето ти продукт - калпав дипломант, след което като постъпи на работа в някоя фирма, трябва отново да бъде обучаван. Защо, защото заради комунистите в България, няма кой да работи и всеки човек е много по-скъп, отколкото би следвало да бъде, освен ако нямахме свободен пазар.

Нямаме нужда от такива висшисти. Просто нямаме. Накарайте ги да си плащат за образованието и въпреки плащането, да няма студент, който да има по-нисък успех от много добър 4.50. Не ни трябват тъпунгери с пари, които след време ще застанат на управленски позиции. И на тези хора ще разчитаме след време да ни плащат пенсиите!


Ако трябва да се направят компромиси с плащанията, нека те да са за студенти с успех, най-малко "Отличен" 5.50, но при обективно оценяване от софтуерен продукт, а не от измислените преПРОдаватели.


Бял нов мерцесед се придвижва бавно бавно. Вътре красива курва. Скъпоплатена. 500 кинта на час. Че защо да учиш бе мама му стара, след като за едно ебане ти плащат 500 кинта на час и няколко хиляди на вечер!

За прахоляка и калта, върху която са спрели хиляди автомобили, пак да не отварям приказка. Това е Студентски град.
Категория: Политика
Прочетен: 123 Коментари: 1 Гласове: 0
 Само си представете какви имена!

Факултета. Асоциира на ученост, на университет, на факултети. А то, страшна мизерия.

Какво би казал Христо Ботев, ако види какъв квартал са кръстили на неговото име.


За да бъдем по-прагматични, тези квартали трябва да бъдат кръстени по следния начин:
  1. Мангал №1
  2. Мангал №2
  3. Мангал №3
Ще бъде по-реалистично и ще съхраним доброто име на националния ни герой. А ако не стана, важното е да опитаме.

Какво ще каже кметът бизнесмен, детето чудо на София - Васил Терзиев за тези бардаци? Там спазени ли са нормите за строителство? Хигиенните норми спазени ли са? Има ли нещо, което там е спазено и какво той ще направи, поне да се изчистят тези клоаки?

Ако му остане време от далавери, разбира се.

Аз предлагам следното - на първо време, спрете им всички помощи, за дърва, за тръстика, за кюмюр, за наркотици, за бира, за ракия, за деца, за печки и за каквото се досетите, докато не изчистят бардака, в който живеят. След това да мине инспекция от общината и ако всичко е излизано до блясък, тогава им дайте парите.

След това да минат архитектите и да отбележат всяка една незаконна постройка и да им дадат срок тя да се премахне. Нямали къде да отидат! Въх, завалла. Преди 35 години и аз нямах нищо нямаше къде да отида, но не си построих незаконна къща. Наех си квартира, плащах наем, работех като кърт и така. Те не могат ли да направят същото? Да си купят законно жилище. Или да си направят законна къща. Изобщо нещо законно да направят. Те ще научат на ред само ако спрем да им даваме пари, БЕЗ ПРИ ТОВА ДА ИСКАМЕ НЕЩО В ЗАМЯНА. ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ НА ЕДНА ПОПУЛИСТКА ПОЛИТИКА, КОЯТО СЕ ВОДИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ В СТРАНАТА. Имали права. Много важно. А ЗАДЪЛЖЕНИЯ НЯМАТ ЛИ?

Само не излизайте с приказките, че били бедни. Имат толкова много пари. За коли и сватби имат пари, а за да си направят законна къща, нямат. Аз съм възлагал на цигани работа в строителството. Вярвайте ми, много от тях получават повече пари от вас. Карат по-хубави коли от мен, а съм виждал и да носят обувки, които струват повече от всички мои обувки.
Така че, нямат оправдание.
Категория: Политика
Прочетен: 16 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 25.03 15:38
 Те не знаят как се изкарват пари. Те знаят как да харчат. Всъщност, има комунистически фирми, които изкарват пари, на база на политически протекции, овладяване на пазари и т.н. Тук аз говоря по принцип. Да изкараш пари, на база на едно честно съревнование на пазара. Това е непознато за комунистите. Те и техните деца и внуци винаги са имали някакво предимство. Предимството на партийните секретари. Има ги и сега. Няма комунист, който да произведе нещо полезно за обществото - кола, перална, трактор. Ако го направят, то ще бъде крадена технология от капиталистите. Те могат да произведат бомби, пушки и куршуми. И знаете ли защо? Защото искат по всякакъв начин да запазят властта си. Със сила. С куршуми.



Има две стратегически направления за харчене - раздаване на пари на милиони по различни програми и програмки. Това е стратегическото харчене, от което не може много да се краде, но се печели електорат. След това са обществените поръчки за милиарди. След като дадат на електората по парче хляб, вече може да започне същинското крадене.



Такава е комунистическата идея? При изкарване на пари не може да се краде. Трябва да произведеш качествен продукт или услуга и да ги предложиш на пазара. Но комунистите не могат да направят това. Затова са се съсредоточили на ХАРЧЕНЕТО.



НЕКА БАЛАМИТЕ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ, А ТЕ ДА ГИ ХАРЧАТ. ДА СТЕ ЧУВАЛИ НИНОВА ДА ГОВОРИ ЗА ИЗКАРВАНЕ НА ПАРИ? 

И при класическия социализъм се крадеше яко. Но сега краденето е още по-голямо. Защо? Защото комунистите се допуснаха в лексиката и действията си някои "изобретения" на пазара, като перфидно се възползваха от тях. Това е легализацията на тяхното имущество и власт. Докато при Живков те бяха богати, но нямаха документи за собственост върху това богатство, след Живков ще получиха индулгенции за праведност, като преструктурираха политическата си власт в икономическа.

СЕГА СПОКОЙНО МОЖЕШЕ ДА СЕ ОГЛОЗГА ДЪРЖАВАТА И ТО НАПЪЛНО ЗАКОННО. УЗАКОНИХА КРАЖБАТА.

За да направят това, те имат нужда от електорат. От голям и тъп електорат. Как да го спечелят? Като харчат общите пари и раздават на всеки по малко, както само те умеят. На по-бедните ще им дадат безплатни печки, коледни надбавки, на други ще им дадат детски и надбавки за бедни. На малко по-заможните ще им реновират фасадите на жилищата. На по-богатите комунисти, на онези с фирмите, ще има дадат милиони по всякакви крадливи европейски програми. Напълно безплатно. Ето, другарите осигуряват "по-добър живот", за сметка на откраднати от данъкоплатците пари. Като крадат от производителните хора и раздават на непроизводителните. Но не забравят да вземат от много хора по много за себе си.

Партиите, които сега са в НС, са комунистически по своята същност.

И вижте парадокс. Най-комунистическата партия, БСП, гласува против най-комунистическия бюджет, който някой някога е внасял за гласуване в НС - бюджетът за 2024г. Едните комунисти не харесват другите. Все пак трябва да има интрига.


Категория: Политика
Прочетен: 71 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 25.03 08:42
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3243867
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2024  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031