Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3243576 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от 05.03.2024 г.
 На първа инстанция, родителите на едно от разменените деца в Майчин дом София, ще получат 100 000 лева. Все пак са страдали хората.


Ето ви и далаверата. 

Две жени, които ще раждат, се договарят помежду си. Хващат една акушерка, която да размени етикетите на децата им и така те си разменят и децата.

След това да се направят на обидени, ама много и да осъдят родилното за 100 000 лева. Могат да дадат едни 20 хиляди на акушерката, та и тя да е доволна.



А сега сериозно: Не трябва доктори да се допускат до управлението на болниците. Те са учили за доктори, нека да си останат доктори. Те нищо не разбират от финанси или управление на рискове, чрез застрахователни полици.



Сега кой ще ги плаща тези пари? Ами и ако и другите родители получат шестцифрено обезщетение? Ние, баламите данъкоплатци ще плащаме.


А онзи директор на Майчин дом, който взема по над 100 000 бона месечна заплата, той ще плати ли нещо по съдебното решение?

Как щяха да се развият събитията, ако РОДИЛНОТО БЕШЕ ЧАСТНО? Кой щеше да плати глобата и кой щеше да го "отнесе", както се казва?

Разбирате ли защо мразя комунистите? Защото винаги се стига до безотговорност, разхищение на обществени средства и до некачествено свършена работа.

Категория: Политика
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 13.03 21:56
 Излиза китайският премиер и казва - следващата година ще имаме 5% ръст на БВП.

И го постигат.

Как?

Голяма заблуда е, ако си мислите, че китайските комунисти са комунисти. Единственото комунистическо нещо, което има в Китай, това е политическият монопол на партията.

В икономиката обаче няма комунизъм. Парадокс.

А нашите комунисти, които ни управляват сега? Защо казвам комунисти? Защото са такива. Комунистите не разбират от икономика и вижте резултата - инфлация и мижав, да не кажа почти никакъв растеж. Връзки и уреждане. Прахосване на десетки милиарди. Кражби и корупция. Политическо вмешателство в икономиката. Скапана съдебна система, която рекетира бизнеса.
Погледнете огромната и растяща бюрокрация, която създава правила, само и само тя да си намира работа за сметка на бизнеса. И пречи. Адски много пречи.

Погледнете бюджета. Та това е комунистически бюджет. Аз съм присъствал на обсъждането на предпоследния Живковски бюджет - 1988г. Каква е разликата между тогавашния бюджет и сегашния? Никаква. Все едно Белчо Белчев е правил последният ни бюджет. А са минали повече от 35 години оттогава!

Бюджетът вместо да осигурява издръжката на държавата, чрез него държавата започна да издържа гражданите. Няма икономическа логика. Просто комунизъм.

Стига толкова, че трябва да се спи.
Категория: Политика
Прочетен: 17 Коментари: 0 Гласове: 0
 Виена е най-добрият град за живеене. Такава е класацията.

Може да е била хубава преди 100 години. Сега е презастроена. София има много по-голям потенциал - потенциалът ДА ЗАПАЗИ ОНОВА, КОЕТО ВИЕНА НЕ Е УСПЯЛА ДА ЗАПАЗИ - малките зелени площи в междублоковите пространства.


Целият град, с изключение на центъра на града, където имперското величие се е запазило, та цялата централна част на града е буквално засрана от строителство. Няма градинки, няма нищо. 

Погледнете София и ще разберете какво предимство имаме. ИМАМЕ ЗЕЛЕНИНА НЕ САМО В ПАРКОВЕТЕ, НО И ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА СГРАДИТЕ В ЦЕНТЪРА. НО Е НА ПЪТ ДА ГО ЗАГУБИМ ТОВА ПРЕДИМСТВО, ЗАРАДИ ТЪПИТЕ КМЕТОВЕ, КОИТО УПРАВЛЯВАХА СОФИЯ ДОСЕГА. ТОЗИ НОВИЯТ, НЕ ВИЖДАМ ДА Е ПО-РАЗЛИЧЕН И ТОЙ.

Строителната вакханалия продължава. Хидяли и хиляди разрешителни за строителство, без анализ, без нищо. Пътищата едни и същи, а сградите ставата все повече и повече. Колите също.

Тези дни изминах десетки километри в София - Карпузица, Бояна, Овча купел, Красна поляна, центъра, Студентски град, Дианабад, Мусагеница, Младост 2 и 3.

Видях само чиста улица - една от пресечките на бул. Дондуков, ул. Дунав. Като цяло по бул. България, по Цариградско шосе и по новите два булеварда - Монтевидео и Тодор Каблешков, не видях прахоляк, за разлика от останалите булеварди. Но вътрешно кварталните улички са пълна скръб. Прах и неравности, някъде направо си газиш в кал.

И много дразнещо нещо - легналите полицаи - не стига, че са сложили толкова материал на пътя, че с него можеш да изградиш цяла къща, но и са ги наслагали на такива улици, които по принцип са си разбити и не можеш да караш бързо. Защо е това усилие? То така и така пътят не става за каране, а те му сложили отгоре на това и легнал полицай.

Тук в София, легналите полицаи ги правят така, че да ти счупят колата. Ако е така, направо изградете преградни стени, че да не можем да минем!

Накратко - София, погледната от птичи поглед изглежда по-добре от Виена. Но колкото повече се приближаваш към земята, колкота повече виждаш, че градът ни няма лустро, няма блясък. Инфраструктурата и сградите са много зле. Наистина зле. Инфраструктурен и транспортен хаос.


Категория: Политика
Прочетен: 15 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03 09:23
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3243576
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Март, 2024  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031