Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3253964 Постинги: 6941 Коментари: 4328
Постинги в блога от 21.04.2023 г.
 https://www.actualno.com/economy/proizvoditelite-na-olio-sa-sreshtu-zabranata-za-vnos-ot-ukrajna-plashat-se-ot-faliti-news_1953862.html


Зърнопроизводителите стачкуват и блокират гранични пунктове, заради вноса от Украйна.

Тези пък, които имат рафинерии за олио са против забраната и казват, че са заплашени от фалит, защото българския слънчоглед е скъп и увеличава себестойността на олиото.

На кого да угодиш?


НАЛИ ЗНАЕТЕ ПРИКАЗКАТА - КАТО НЯМА ПАЗАР, ЕТО ТОВА СЕ ПОЛУЧАВА.

Само си представям, държавата да регулира така пазара на услугата, която аз предлагам, за да мога да дишам спокойно. Кога ще стане това? Никога. Защо тогава определени играчи в икономиката получават субсидии, поощрения, защита на държавно ниво...Ето това се получава. Работата им била трудна. Моята да не е лесна?

Ако угодим на българските зърнопроизводители, ще ядем скъпо олио. Ако започнем да ядем евтино олио, зърнарите ще страдат.

Винаги съм бил за пазара, но никога не съм видял свободен пазар в България. Лошото е, че не съм видял свободен пазар никъде в света. Само съм видял, МАЛКО ПО-СВОБОДЕН ПАЗАР, НО НИКОГА СВОБОДЕН.
Категория: Политика
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.04.2023 00:11
 https://www.actualno.com/economy/mika-zajkova-4-dnevnata-rabotna-sedmica-e-ujas-za-bylgarskite-rabotodateli-news_1953639.html

Вите каква тъпа логика. Ако работната седмица била 4 дни, вместо сегашната от 5 работни дни, ЩЕЛИ ДА НАМАЛЕЯТ БОЛНИЧНИТЕ.


Сега ще кажа на тази куха лейка моята логика.

АКО РАБОТНАТА СЕДМИЦА СЕ НАМАЛЯТ НА 3 РАБОТНИ ДНИ, БОЛНИЧНИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ ОЩЕ.

АКО РАБОТНАТА СЕДМИЦА СТАНЕ ДВА РАБОТНИ ДНИ, НЯМА ДА Е НЕОБХОДИМО РАБОТОДАТЕЛЯТ ДА ПЛАЩА НА РАБОТНИКА 3 БОЛНИЧНИ, А ЩЕ ПЛАЩА САМО 2 БОЛНИЧНИ ДНИ.

АКО РАБОТНАТА СЕДМИЦА СЕ НАМАЛИ НА ЕДИН РАБОТЕН ДЕН, ТО ОТ СЕГАШНИТЕ 3 РАБОТНИ ДНИ, КОИТО РАБОТОДАТЕЛЯТ ЩЕ ПЛАЩА, ДВА ЩЕ СИ ГИ СПЕСТИ.


НО АКО НЯМА ИЗОБЩО РАБОТНА СЕДМИЦА И РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ САМО ЗАЩОТО НЕ СА НА РАБОТА, ТОГАВА, АКО СЕ РАЗБОЛЕЯТ, РАБОТОДАТЕЛИТЕ НЯМА ДА ПЛАЩАТ БОЛНИЧНИ НА СВОИТЕ РАБОТНИЦИ.

САМО ЧЕ КОЙ ЩЕ РАБОТИ, ЗА ДА СЕ ПОСТИГНАТ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕЧТИ.


ТАКИВА КАТО МИКА ЗАЙКОВА, НЕ СА РАБОТИЛИ ЕДИН ДЕН В ЖИВОТА СИ. ПОЛУЧАВАЛИ СА ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВНАТА СОФРА И ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ - ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ.

Категория: Политика
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове: 1
 Спомням си моето детство. Събирахме бурканчета от кисело мляко, за да помагаме на Виетнам да громи армията на САЩ.

След това дойде шокът от войната между Китай и Виетнам, която беше единствената изглежда война, между две социалистически страни с тоталитарни режими. Поне аз не се досещам за друга война между социалистически страни.


Обикновено капиталистическите страни воюваха със социалистически или капиталисти воюваха срещу капиталисти. Или капиталисти - колонизатори, срещу изостанали държави от Третия свят или изостанали народи, които още не бяха успели да направят свои държави.


Как се промени светът. Сега всеки конфликт е конфликт между социалисти. Защо? Защото всички държави станаха социалистически страни. С изключение на държавите от Югоизточна Азия, начело с Китай. Там социализъм няма и затова бизнесът върви. Въпреки комунистическата партия.

За войната ставаше дума. Социалистическа Русия, воюва срещу социалистическа Украйна, подкрепена от социалистическия ЕС и от социалистическите Съединени Щати. Узурпатори на власт, които хвърлят на простолюдието по парче хляб, някъде повече /САЩ и ЕС/,  а някъде по-малко /Русия и Украйна/, за да създават напрежение, обявявайки пандемии, войни и катаклизми, само и само да не се говори за далаверите, които правят с обществените ресурси.

Кой вече говори за това, че Путин е лъжеш, крадец и собственик на стотици милиарди? Кой говори за милиардите на Зеленски? За далаверите на сина на Президента на САЩ? Войната е важна. Останалото не е. Така са ни промили мозъците, че повярвахме на глупостта, че един вирус е толкова страшен за човечеството, че правителствата похарчиха трилиони долари, от нашите пари, за глупави начинания. Сега трябва да повярваме, че тази война е неизбежна и че също ще трябва да похарчим трилиони долари за нея. Вместо да ги похарчим за себе си, ще ги похарчим за ТЯХ.

Опасността обаче идва от централизираните режими, които са силно повлияни от социалистически идеи. Обикновено социалистите са способни да правят глупости, а като гледам, те навсякъде са на власт. Така се появиха на сцената Хитлер, Мусолини и Сталин. Всички те са чеда на социализма. Трябва много да внимаваме.
Категория: Политика
Прочетен: 102 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.04.2023 17:36
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3253964
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2023  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930