Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3254318 Постинги: 6941 Коментари: 4328
Постинги в блога от 08.04.2023 г.
 От детска възраст, посещаваме социални заведения - детска ясла, детска градина, училище до 12 -ти клас, а след това и университет.


Какво толкова ни учат там, СЛЕД КАТО НЕ СА НИ НАУЧИЛИ НА ВАЖНИ НЕЩА - КАК ДА ОБЩУВАМЕ ПОМЕЖДУ СИ. НЕ СА НИ НАУЧИЛИ КАК ДА ГОВОРИМ ПРЕД И НА ХОРА. ЗАТОВА, ЗАТОВА, КАК ДА ОБЩУВАМЕ ПЪРВО СЪС СЕБЕ СИ И КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ, СМЕ ГОВОРИЛИ МНОГО ПЪТИ И ПАК ЩЕ ГОВОРИМ. СЕГА ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ТОВА, КАК ДА ОБЩУВАМЕ С ДРУГИТЕ.

Днес е събота, почивен ден. В 10 часа сутринта получавам телефонно обаждане. Непознат номер. Вдигам. Отсреща, "Вход Мениджър" - знаете, има такава фирма за управление на етажната собственост.

Младо момиче ми казва името, представя се и в декларативен тон ми съобщава, че има две оферти за ремонт на част от покрива на нашата кооперация. Едната е 920 лева, а другата 890лв. Първата е на еди коя си фирма, а втората - на еди коя си друга фирма. Коя избирате.

Направо съм шашнат, какво да кажа, какъв избор да направя!
  1. Първо, тази девойка никога не съм я чувал, никога не сме разговаряли и никога не искам нито да я виждам, нито да я чувам, нито да разговаряме. Не искам да говоря с машина, а с нормален човек. Имах усещането, че това е запис, който аз трябва да изслушам и след това да кажа "да", на някое от предложенията;
  2. Второ, ако има оферти за ремонт, не би ли следвало, те да бъдат изпратени на мейл или на някоя система за колективно контактуване, където те да бъдат разгледани, да се видят какви са плюсовете и минусите и тогава, на базата на тази информация, всеки да гласува и накрая да се вземе решение. Не се ли прави така?
  3. Трето, ако по телефона се анонсират оферти и по телефона си казваш мнението, какъв е материалният носител, който да послужи за вземане на решение? Вход Мениджър ще прави запис на телефонните разговори и след това ще използва това като доказателство при определянето на печелившата оферта? Ама това е незаконно! А служителите знаят ли това? Че откъде да знаят.
  4. Четвърто - не знам, дали почивният ден, и то преди да е станало обяд, е най-точното време, да звъниш на хората, за да им съобщиш гениалната и изключително неспешна вест, че има две оферти за ремонт. Тези оферти ги чакаме от времето на зимната буря над София, а оттогава минаха 2 месеца време. Това беше или в края на януари или в началото на февруари 2023г. Дремаха 2 месеца и решиха в събота сутрин, да звънят на всеки съкооператор и да го карат да избира оферта по телефона. Как пък не се досетиха да звънят през седмицата?
Каквото и да кажа повече, ще бъде излишно. КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМА НУЖДА ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИ, ЩЕ ВЪЗПИТАВА ДАНЪКОПЛАТЦИ - ПЛАЩАШ СИ ДАНЪЦИТЕ И СИ НАТИСКАШ ПАРЦАЛИТЕ И НЯМАШ ПРАВО НА ГЪК ДА КАЖЕШ.


ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯМА СМЕТКА ДА ВЪЗПИТАВА ГРАЖДАНИ - ХОРА, КОИТО СА ОТГОВОРНИ КАКТО КЪМ СЕБЕ СИ, ТАКА И КЪМ ОСТАНАЛИТЕ. ТОГАВА ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ИЗИСКВАТ ОТ СЪЩОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ОТЧЕТ ЗА ИЗХАРЧЕНИТЕ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ВСЯКА ГОДИНА. ТОВА ЛИ ИСКАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ФИГУРИ В БЪЛГАРИЯ? НЕ, РАЗБИРА СЕ.

Затова ще ни се налага да отговаряме на тъпи въпроси, поднесени в неподходящо време, от НЕВЪЗПИТАНИ И НЕОБРАЗОВАНИ ХОРА. И след това защо не вървяла работата в България.

Ами как да върви, като възпитателна система няма, следствие на което, селяндурите са повече от гражданите - и в политически и в ментален и в социален и в икономически смисъл!!!

ХОРАТА НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ГОВОРЯТ, КАКВО ДА ГОВОРЯТ, ЗАЩО ДА ГОВОРЯТ, НА КОГО ДА ГОВОРЯТ, ВЪВ ВРЪЗКА С КАКВО ДА ГОВОРЯТ, КОГА ДА ЗАПОЧНАТ, КОГА ДА СПРАТ....

Да уточня, че това се отнася и за мен. Мен също не са ме възпитавали, образовали, обучавали за такива неща. Всичко е оставено на самотек. Както дойде и всеки сам да се спасява. Аз също имам много пропуски в общуването и допускам грешки. Всички имаме да учим и то много. По-лесно ще бъде обаче, хората с натрупан жизнен опит и съответното образование, да изработят система за такова общуване, която да се учи от най-ранно детство, защото няма по-важно нещо в живота на човека, освен здравето и това, как общуваме със себеподобните си. Защото сме общество, ако някой не е разбрал все още.

ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.

Категория: Политика
Прочетен: 63 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3254318
Постинги: 6941
Коментари: 4328
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2023  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930