Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3238429 Постинги: 6936 Коментари: 4325
Постинги в блога от 16.07.2021 г.
https://money.bg/investments/kakvo-znaem-za-nay-dalgiya-zhp-tunel-na-balkanite-koyto-shte-bade-v-balgariya.html 



Щели да правят най-дългия ж.п. тунел на Балканите. За какъв к-р ви е този тунел. Кого ще превозвате през него. Важното е, че нашите хора участват там и милиардът им е в кърпа вързан.

Какво "технологично чудо щяло да е това!!! Влаковете щели да "фърчат" със 160 км/час и това било голямата работа.


Преди години се возих на испанските скоростни железници. Влакът влезе в някакъв тунел в посока от Мадрид за Сеговия и видях скоростомера - движеше се с над 240 км/час. И пак казвам - ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ.

Нашите се разват като мишлета пред бучка сирене.  В Китай, най-скапаните влакове се движат с тази бързина.

Познайте кой е строителят. Да, Дженгиз. Познато ли ви е? Възлагане на работа без обществени поръчки? Турската връзка - ДПС - Пеевски, а, вдявате ли?


Помислете за смисъла на построяването на ж.п. линия от София към Пловдив и Свиленград и отклонението към Бургас. КОЙ ПЪТУВА В БЪЛГАРИЯ С ВЛАК? КОЛКО ХОРА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЪТУВАТ И ЗА КОЛКО ГОДИНИ ТАЗИ ИНВЕСТИЦИЯ ЩЕ СЕ ИЗПЛАТИ?


КОЛКО ТРЯБВА ДА СТРУВА БИЛЕТЪТ?


От Мадрид до Валенсия, билетът струва 120 евро. За да са на печалба железниците. Мислите ли, че някой ще плати 120 евро за билет от София до Бургас, като влакът ще се мандрахерца с фантастичните 160 км/час и ще спре поне 10 пъти до Бургас. За тези пари, можеш да си поръчаш такси или кола под наем. Ама откъде толкова акъл. Важното е да се ОЧУКАТ държавни пари, разбирай наши пари и да се вземат комисионите. Пък може и ултрамега яка спортна зала за 30 милиона да се построи в някое село с десетина жители.

Само си помислете, какво ще избере потребителят - да плати 100 лева за билет за самолет и да стигне от София до Варна за 45 минути или да ползва скоростен влак за 120 евро в посока и да са му необходими 4 часа, за да стигне до Варна, защото за да направи 400 километра за по-малко от 3 часа, той не трябва да спира до там. А пътници откъде за една влакова композиция? Управниците правят ли тези сметки? Колко  хора през деня пътуват от София до Варна и обратно и ще бъдат склонни да платят повече пари от парите за самолетен билет, за да се возят на влак?

Просто сме жалки.


Категория: Политика
Прочетен: 63 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.07.2021 09:59
 Настина много започнаха да наглеят.


Влизат проверяващи в Пирогов и разбират, че болницата краде от Касата. Апачик, безогледно и нагло. Самият министър се изтъпанва пред медиите и казва, че в Пирогов са му надписали лечение, за да вземат повече пари, ТОЕСТ ИЗВЪРШИЛИ СА ИЗМАМА, а само слушайте какви са приказките на протестиращите:

  1. Ние тук се изтрепваме от работа;
  2. Ние тук сме на "първа линия" и знаете ли колко е тежко;
  3. Това е политическа поръчка;

И всякакви общи приказки. НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ ИСКА ДА КОМЕНТИРА ФАКТИ, ДОКУМЕНТИ. ИМА НАДПИСАНО ЛЕЧЕНИЕ. ИЗМАМА ЛИ Е ТОВА ИЛИ НЕ?


СТИГА С ОБЩИТЕ ПРИКАЗКИ. ТАМ СТЕ, ЗА ДА ВЪРШИТЕ РАБОТА И ЗА КОЯТО ВИ СЕ ПЛАЩА. АКО НЕ ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ, МОЛЯ, ХОДЕТЕ СИ В КЪЩИ. НЕ ИЗВИВАЙТЕ РЪЦЕТЕ НА ОБЩЕСТВОТО. ТОВА, ЧЕ РАБОТИТЕ МНОГО, НЕ Е ОСНОВАНИЕ ДА КРАДЕТЕ. НЕ Е И ОПРАВДАНИЕ.

И НАКРАЯ, ГОВОРЕТЕ ПО СЪЩЕСТВО. СТИГА С ОБЩИТЕ ПРИКАЗКИ.


МИНИСТЪРЪТ КАЗВА, ЧЕ КРАДЕТЕ. НЕКА НЯКОЙ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ДОКАЖЕ ОБРАТНОТО.

Категория: Политика
Прочетен: 297 Коментари: 2 Гласове: 2
 Ето ви един пример за ТЪПО ПОДНЕСЕНА НОВИНА.

Днес е петък, 16.07.2021г. Преди два дни, в сряда, около 15 часа, се спука тръба за студена вода, на Симеоновско шосе, София. Имаше голям фондат от порядъка на 20 метра височина, толкова е силно налягането в тази част на София.


Какво казаха журналистите? КАЗАХА, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ. НЕЩО ДРУГО - НЕ! Най-много да дадат да се изкаже някой малоумник, който да изломоти нещо от рода на: Стоим тук от половин час и така...

Не разбрахме простички неща, след като вече са ни казали какъв е проблема:
  1. Коя е причината това да се случи?
  2. Кой е собственикът на тръбата и защо цели 3 часа, НЯМА КОЙ ДА СПРЕ ТЕЧА. ТОЛКОВА ЛИ НЯМА ПО-ГОРЕ НА УЛИЦАТА КРАН?;
  3. КОЙ ЩЕ ПЛАЩА СТОТИЦИТЕ КУБИЦИ ВОДА, КОЯТО ИЗТЕЧЕ НА УЛИЦАТА? ДЕКВР ще признае ли този "разход", ако Софийска вода иска увеличение на цената на водата за крайния потребител?;
  4. Каква вина имат институциите? Община София, Софийска вода, ВИК и т.н.;
  5. Спазени ли са всички стандарти за действие при такава ситуация и ако са спазени, отново възниква въпроса, ЗАЩО ТЕЧЪТ НЕ МОЖА ДА БЪДЕ СПРЯН ЧАСОВЕ НАРЕД?;
  6. Какви са изводите от тази авария? КАКВО АДЖЕБА НАУЧИХМЕ?

Джурналята не задават въпроси. Тичат като мухи без глави там, където има проишенствия и ни информират. Нищо повече. А какъв е смисълът от всичко това, ако НИКОЙ НЕ СИ НАУЧАВА УРОЦИТЕ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО ВЪЗНИКВАТ?

Категория: Политика
Прочетен: 48 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.08.2021 17:19
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3238429
Постинги: 6936
Коментари: 4325
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2021  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031