Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239117 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 04.08.2014 г.
Имам чувството, че сме като някаква затворена система. Отбран елит, който се самовъзпроизвежда от собственото си задоволство.


Не е ли време за промяна?
Категория: Политика
Прочетен: 661 Коментари: 4 Гласове: 5


Заглавието е буквално препечатано от: http://www.dnes.bg/stranata/2014/08/04/8000-policai-debnat-narushiteli-po-pytia-kym-moreto.234483


Какво ще кажете, не е ли идиотска тази държава или идиотите сме ние, че се оставяме да ни дебнат? Темата КАТ е особено актуална, тъй като шофьорите сме милиони, а случките с тях - вероятно десетки милиони. Катаджиите изпълняват основната функция, възложена им от политици и бюрократи - да ни тормозят, докато не наведем глава и не се почувстваме виновни. Политиците и бюрократите знаят, че тогава нещата са под контрол и ние няма да бъде опасни за тяхното съществуване.


Не знам онези тюфлеци от КАТ какво казват на децата си, след като се приберат от дежурство. Дали казват: Синко или дъще, днес изпълних дълга си и служих честно и почтено или ще си кажат истината - днес взех 5 по 20, 10 по 10 и т.н., защото ми е ясно, че каквото и да направя, няма да променя системата, а защо ли да не се възползвам от нея. Порочна държава.

Нали знаете за онази проверка на катаджийските екипи, когато се установи, че само един екип не приел рушвет, защото се оказало, че това е екипът от отдела за вътрешен контрол на полицията. Какво друго да коментираме, не знам.
Категория: Политика
Прочетен: 224 Коментари: 1 Гласове: 1
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/04/2356227_ograjdeniiata_okolo_parlamenta_sa_premahnati/?ref=rss


Те вече не са нужни. Като няма вътре тюфлеци, няма от какво да се бои полицията, защото нейната основна задача, която тя свърши добре е защита на тюфлеците от нашата "любов". Ние сме цивилизовани хора и НЕ МРАЗИМ СГРАДАТА.


Между впрочем, наистина МВР не свърши никаква друга работа с ВИДИМ РЕЗУЛТАТ, ТАКА, ЧЕ ДА ГО УСЕТИМ. ОПАЗВАНЕТО НА ТЮФЛЕЦИТЕ СЕ ОКАЗА ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ НА МВР. НО, ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ В САЙТА НА МВР ТОВА НЕ Е ОТБЕЛЯЗАНО - ЧЕ ОСНОВНА ЦЕЛ НА МВР Е ДА ОПАЗИ ТЕЗИ САМОЗВАНЦИ.

Категория: Политика
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.08.2014 11:24
Моля не се нахвърляйте върху скромната ми личност. Сега ще ви разкажа една история от тези години.


Върнах се от крайния Север. Москва ми изглеждаше толкова голяма и уредена. Ако газиш месеци наред кал, блата и ако тялото ти е травмирано от тръскането на какви ли не превозни средства, които се опитват да пътуват по нещо, което руснаците наричат път, а на мен ми изглежда като високопланинска пътека, как да не ви се стори Москва хубав град.

Джобовете ми бяха пълни с пари. Имах на разположение приблизително 40 средни руски работни заплати. Ядене, пиене, да не ви разправям. Ходих и по музеи разбира се, за да не изглеждам некултурен. Посетих галерията на Третяков и някакви музеи на техниката. Но каквото и да прави един човек, все опира до ядене и до пиене. И след това до акане и пикане. Няма какво да крием, това е човешка физиология.


А в Москва по това време нямаше кафенета, ресторанти и такива глезотии. Влизането в ресторант ставаше като пробиеш охраната с трудно спечелени рубли. Така че, тоалетната излизаше доста скъпо.

И опашки - невероятни опашки. Спирам на една опашка и питам - тук за какво се чака. Отговарят ми - за пирожки. А, ясно гладен съм, ще чакам. Мама му стара, мина един час и аз съм още далеко от заветната пирожка. Върви, не е като да не върви, ама братче, 100 човека наредени. Такова нещо не съм виждал. Казах, майната й на пирожката ще потърся друго. Виждам друга опашка - беше по-малка. Питам какво се продава. Отговарям ми - квас. Брей, какво е това питам. Обясняват ми, ама аз не разбирам, а уж поназнайвам руски. Знаех много за Толстой, за Достоевски, Рахманинов, Гогол и разбира се за онези социалистически идиоти, с които ни пълнеха ежедневно главите. Ама за квас не бях чувал. Е изчаках опашката и си купих. Баси и пикнята излезе това братя. Ужас. Изхвърлих го, а руснаците ме гледаха укорително, защото очакваха, че ще кажа нещо положително.


Както и да е работата беше зле. Нещо ми се пие, а няма какво - ни вода, ни някаква напитка. По едно време за мен се лепна един руснак. Слави се казваше. Запомних му името. Хокеист от Архангелск. Нещо се харесахме. Подарих му едни дънки. Знаете, те се търсеха в Русия. Онзи като лудна, като започна с едни благодарности, видях се в чудо. Подарих му и маратонки, от онези Ромика, правеха ги в Благоевград, като си мислех, че ще се откача, но не би. Стана още по-зле. И тогава му казах: Слави, вземи ми една пепси кола /видях една огромна опашка за пепси/ и сме квит. И онзи като пощуря. Отиде в началото на опашката и като започна да разправя, че аз съм българин, че съм му подарил еди какво си и нищо не съм поискал в замяна, но съм бил дехидриран, а нямало откъде какво да си купя. Направо умрях от срам, но все пак се домогнах до напитката. Излочих я на един дъх и се успокоих. Може и захарта да ми е спаднала, та ми стана добре.

Както и да е, след това изпратих Слави на някакъв вокзал, да си хване влака и аз най-после бях свободен. Отидох на Червения площад. Ама като ми се припика. Не е една беля. Тук тоалетна, там тоалетна - няма. Гледам една голяма опашка. Брей викам си, тази май е най-голямата, която съм виждал, за какво ли чакат. Нареждам се на опашката и питам. Тук за какво чакат. Поглеждат ме като престъпник и ми казват - чакат да видят другаря Ленин! Запознат съм със ситуацията, ама ги дразня. Ей интересно нещо, хем ми се пикае, хем съм и зевзек. Питам: А той не е ли умрял през 1924г.? Защо ви е да го виждате? Правя се на ненормалник. И ако все пак успеете, няма ли да ви стане лошо, защото това ще е шок за вас? Толкова обърках горките руснаци на края на опашката, че ми домиля. Но мехурът напъва и аз задавам следващия шокиращ въпрос: Знаете ли къде има тоалетна? Тогава една тетка се извърна към мен и почти изкрещя: Тук няма тоалетни, за бога. Брей какво правим тогава? Минаха няколко минути, в които тяхната скръб се смеси с моето неловко мълчание. Всички бяха така тъжни, че все едно Ленин току що е умрял. Накрая събрах смелост и попитах: А в мавзолея има ли тоалетна, да знам, дали да чакам. Това преля чашата на тяхното търпение и аз прецених, че в тях има събрана толкова ярост, че ще бъда разкъсан като нещастен френски войник от полски произход, който се мъчи да си пробие път сред руските пущинаци някъде през 1812г., на пътя между Москва и Варшава. Изчезнах на секундата. Отидох до река Москва и се изпиках в нея. Баси.


Оттогава имам мечта. ДА ИМА ТОАЛЕТНИ, КОИТО ДА БЪДАТ ДОСТЪПНИ И БЕЗ ДА СЕ ЧАКА ПРЕДИ ТОВА ДА СЕ ВИДЯТ ОСТАНКИТЕ НА ОНЗИ НЕЩАСТНИК, КОЙТО НАПРАВИ ОТ РУСИЯ ЕДНА НЕЩАСТНА СТРАНА.


Жалко, че такова нещо не видях в София и много съжалявах за мавзолея. Аз мразя комунизма, но нямах нищо против да имаме най-скъпата в света тоалетна в центаръ на града.. И тук нямаше къде да се изходи човек в центъра на града. Дори бях съгласен да си платя на циганката, която би стояла на входа на тоалетната едни 20 или 50 стинки, само и само да мога да се облекча. Пък после, ако остане време, ще мина покрай другото влечуго, което пък направи един друг народ - нашия, нещастен. Тогава с радост бих казал - ГЛЕДКАТА /ДЕМЕК МУМИЯТА/ НЕ МИ ХАРЕСА, АМА ТОАЛЕТНАТА Е СУПЕР. Да ама нейсе. В България сме на крайностите. Или ще го има или ще го няма. ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ, НЯМА ДА ИМА ТОАЛЕТНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 367 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 04.08.2014 23:26
  1. Трябва да има част по Гугъл, Епъл, Самсунг, Туитър и Скайп. Училището трябва да учи децата ни как да се възползваме от тези световни и революционни придобивки. Но как да стане, като даскалите не могат да си пуснат компютъра, купен на старо от преди 15 години;
  2. Трябва да има час по себепознаване - опаааа, какво е това. Май първо трябва да обучим учителите, пък тогава да видим дали могат да обучат нашите деца;
  3. Трябва да има часове, в които да се обяснява на децата какво е това СВОБОДА и да им се каже, че поради липсата на това нещо у нас, по-големите батковци отиват да учат в чужбина и след това не се връщат в България;
  4. Трябва да има повече часове за физически занимания, защото ако един човек между 8 и 18 години ако не се юрка на игрището, кога ще го прави това, когато стане на 60 години ли?
  5. Трябва да има часове по междучовешки взаимоотношения. Децата ни знаят да събират, умножават, делят и изваждат, но не знаят да говорят помежду си. Не знаят да кореспондират. Не знаят, че трябва да зачитат чуждото мнение и да го уважават, ако искат и тяхното мнение да бъде чуто и уважавано. Не знаят да свършат някаква задача в колектив, да поставят личните си цели и амбиции в услуга на общността;
  6. Децата ни не познават устройството на човешкото тяло и не са научени как да се отнасят с него;
  7. Децата ни не са научени да пазят имуществото - лично, частно и обществено. Най-малкото което е, уличните графити, подсказват, че на подрастващите не им пука дали другите искат да гледат тези грозотии нарисувани по обществени и частни места;
  8. Преди около месец имах във фирмата практиканти - няколко ученици, които бяха последна година в елитна столична гимназия за компютърно обучение. Знаете ли, че повечето от тях не знаеха как да инсталират един прост Windows на компютъра!!! Децата в Естония учат програмиране от първи клас, което е къде къде по-сложно от една инсталация на готов продукт, а нашите 11-то класници направо ме поразиха със "знанията"си. Може би със скъпите обувки, купени от татко или мама, но не и с това, което имат в главите си. В Америка има 19-годишни деца, които са милионери, защото са създали компътърни програми - игри, апликации и т.н., а нашите не могат да инсталират Windows!!!
  9. Децата ни не знаят.....
 Всъщност познавам един млад човек, който "главата му сече" като бръснач. Разбира от техника и технологии и със сигурност не ги е научило тези неща в българското училище. Записа университет, изкара една година и напусна със забележката: Баси и тъпотиите. Иска да научи нещо, на което нито даскалите в средното нито даскалите във виШото няма да могат да го научат. Защото всичко е пунта мара в тази държава. Всеки си взема заплатицата и чака години до пенсия. На държавна работа са и работят на принципа ден да мине, друг да дойде, самунът да свърши.
ВСЪЩНОСТ КАКВО ЗНАЯТ И КАКВО МОГАТ НАШИТЕ ДЕЦА Е ПРОДУКТ НЕ САМО НА ТОВА КАКВО ЗНАЯТ И КАКВО МОГАТ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ. ДЕЦАТА НИ ПРЕКАРВАТ /ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ДУМА/ 12 ГОДИНИ В УЧИЛИЩЕ И ЗНАЯТ ОНОВА, КОЕТО ЗНАЯТ ТЕХНИТЕ УЧИТЕЛИ. КАТО ГЛЕДАМ НИВОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ И ОСОБЕНО НИВОТО НА ПРОГРАМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НЕ СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ ДЕЦАТА НИ ХЕМ НЕ ЗНАЯТ, ХЕМ МАЛКО МОГАТ, ХЕМ И НЕ ИМ СЕ РАБОТИ И ИЗОБЩО ЛУДА РАБОТА ВИ КАЗВАМ.

Категория: Политика
Прочетен: 323 Коментари: 0 Гласове: 2
Нашата полиция се подчинява на правителството, тоест на орган, който ние не сме избрали като гласоподаватели.


Нашата полиция се подчинява на министъра на вътрешните работи, който ние не сме избирали, нито пък имаме някакви права над него, да го уволним, ако сметнем, че не ни върши работа.

Нашата полиция се подчинява на секретаря на МВР, който ние не сме избирали.


Нашата полиция се подчинява на шефовете на районните полицейски управления, които ние не сме избирали.



Тогава каква е нашата полиция? Нашата полиция всъщност не е НАША, А Е ТЯХНА ИЛИ НЕГОВА - НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.


ПОЛИЦИЯТА НЕ СЛУЖИ НА НАС. ПРИКАЗКИТЕ, ЧЕ СЛУЖИЛА НА ЗАКОНА СА ДРЪН ДРЪН ЯРИНА. АКО СЛУЖЕШЕ НА ЗАКОНА, НЯМАШЕ ДА ИМА НИТО ОРГАНИЗИРАНА НИТО НЕОРГАНИЗИРАНА, НИТО КАКВАТО И ДА Е ПРЕСТЪПНОСТ.


ПОЛИЦИЯТА СЛУЖИ НА ТОЗИ, КОЙТО РАЗДАВА ПОСТОВЕТЕ И ЗАПЛАТИТЕ. ТОВА НЕ СМЕ НИЕ. ПОЛИЦИЯТА СЛУЖИ НА ТЕЗИ, КОИТО НАЗНАЧАВАТ НАЧАЛНИЦИТЕ И РЪКОВОДНИЯ ПЕРСОНАЛ. ТОВА НЕ СМЕ НИЕ. НИЕ НЕ НАЗНАЧАВАМЕ НИКОГО, НИТО ПЪК УВОЛНЯВАМЕ.


ЗАТОВА ПОЛИЦИЯТА ПАЗИ ТЯХ ОТ НАС, А НЕ НАС ОТ ТЯХ.


РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА - ПРЯК ИЗБОР НА ВСИЧКИ ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МВР, КОИТО ЗАЕМАТ ТЕЗИ ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ. И ПРАВО НА ПРЯКО ОТЗОВАВАНЕ, АКО НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ СМЕТНЕМ, ЧЕ ТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ ДОБРЕ РАБОТАТА.

САМО ТОГАВА МВР ЩЕ СЛУЖИ НА НАС, А НЕ НА ТЯХ.
Категория: Политика
Прочетен: 303 Коментари: 0 Гласове: 0
Само не казва как иска да си върне полуострова. С жителите на полуострова или без тях.


Ако иска без тях, направо да си го каже - ей вие, руснаците, изчезвайте от Крим, че искам да си върна полуострова. Да останат само татарите.


Ако иска полуострова с всички граждани, не е ли редно да се обърне към тях, а не към международни съдилища. Значи ще пита международен съд, дали може да си вземе Крим назад, а няма да пита гражданите на полуострова.


Идиотска система, която съществува по цял свят. Бюрократите могат да се разпореждат с населението на една територия като с роби.
Категория: Политика
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове: 0
Това никъде го няма в законодателството.
  1. Ако изразява нашата позиция, коя точно представлява "нашата" позиция? Плевнелиев е избран с 23% от гласовете на българските гласоподаватели и дори да изразява тяхната позиция, кой представлява останалите 77%?
  2. Дори и така да е, тези 23% от българските избиратели дали ли са генерално пълномощно на Плевнелиев, та той да говори от тяхно име и да изразява тяхното мнение?
  3. Ако изразява позицията на Брюксел, редно е да го каже: Дами и господа, вие сте ме избрали, но нали знаете, ние сме членове на ЕС и няма как да имаме различна позиция. Значи каквото кажат бюрократите от Брюксел, няма значение дали е правилно или не, справедливо или не, аз ще защитават тяхната позиция.
  4. Следващото - ако защитава позицията на американците, нека да го каже.
  5. Ако защитава своя, собствена позиция, която не се влияе или съвпада с позицията на Брюксел и Вашингтон, нека пак да го каже. Да знаем всъщност, чия позиция защитава нашият президент.

Според мен, като баща на нацията, формално погледнато, би трябвало да защитава позицията на по-голямата част от избирателите. Да разпореди да направят към сайта на президенството въпросник към българските граждани по теми, по които той трябва да вземе страна и да ни пита по важните за деня въпроси - вътрешно политически и външно политически. И ако ние гласуваме по-различно, отколкото нареждат чуждите посланици или гласуваме за нещо, за което личното мнение на президента не съвпада с нашето мнение, нека всички да знаят това. АЗ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА ТОЗИ, КОЙТО БИ ЗАЩИТАВАЛ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, А НЕ СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ, ИНТЕРЕСИТЕ НА БРЮКСЕЛ, ВАШИНГТОН, МОСКВА ИЛИ ИНТЕРЕСИТЕ НА КОЯТО И ДА Е ЧУЖДА ДЪРЖАВА. ЗАСЕГА ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ ОТГОВАРЯ НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ. ТОЙ НЕ НИ Е УВЕДОМИЛ ЧИЯ ПОЗИЦИЯ ЗАЩИТАВА И АКО ТАЗИ ПОЗИЦИЯ НЕ ОТГОВАРЯ НА ПОЗИЦИЯТА НА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ, ПОНЕ ДА СИ КАЖЕ КАКВА Я ВЪРШИ В КРАЙНА СМЕТКА.
Категория: Политика
Прочетен: 268 Коментари: 0 Гласове: 3
А не подобието на армия, която имаме сега. Деморализирана, демотивирана, въоръжена с морално остаряла техника, с остаряла доктрина за национална сигурност, с бюрократизиран апарат - армия, която мисли за пенсионерските си години. Ако премахнете привилегията за ранно пенсиониране, никой няма да иска да става военен. Интриганска армия, без дух, без самочувствие - това имаме сега.



СЕГА НИ КАЗВАТ, ЧЕ АРМИЯТА ТРЯБВА ДА Е ПРОФЕСИОНАЛНА, ЗА ДА Е ПОДГОТВЕНА ДА ВОЮВА ПО-ДОБРЕ. НО ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЛЪЖАТ. ТРЯБВА ДА Е ПРОФЕСИОНАЛНА, ЗАЩОТО АКО НЕ Е, НЯМА КОЙ ДА ОТИДЕ В ИРАК И АФГАНИСТАН. СЕГА СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ЕДНИ ТОЛУПИ, С КОИТО ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СЕ ЕБАВА КАКТО СИ ПОИСКА. И ЗАТОВА СМЕ ПОТЪНАЛИ В КОРУПЦИЯ, ПРЕСТЪПНОСТ И БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗКАПВА. ЗАЩОТО СМЕ ОСТАВИЛИ НЯКОЙ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАС, ВМЕСТО НИЕ ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ.


КАКВО ПРЕДЛАГАМ. ПРЕДЛАГАМ ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА НАРОДНА АРМИЯ.

ТОВА ЩЕ БЪДЕ ВИСОКОЕФЕКТИВНА И ПОЧТИ БЕЗПЛАТНА АРМИЯ. "СТРАНИЧНИТЕ" ЕФЕКТИ ЩЕ БЪДАТ:
  1. СПЕСТЕНИ НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЛЕВА, КОИТО СЕГА СЕ ИЗЛИВАТ БЕЗ НИКАКЪВ СМИСЪЛ В СИСТЕМАТА "СИГУРНОСТ";
  2. МИНИМИЗИРАНЕ В МАКСИМАЛНА СТЕПЕН НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ. БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ НАЙ-БЕЗОПАСНАТА И НАЙ-СИГУРНАТА СТРАНА В СВЕТА;
  3. НА ОСНОВАТА НА ТОВА, ОГРОМЕН РЪСТ НА СТЕПЕНТА НА ДОВЕРИЕ НА СВЕТА КЪМ НАШАТА ДЪРЖАВА И РЯЗКО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ В БЪЛГАРИЯ. НЕВИЖДАТ ИКОНОМИЧЕСКИ РЪСТ. Предполагам, че годишният ръст на БВП няма да е по-малък от 10%. На толкова международни експерти оценяват това, което губим от хаоса, в който ни карат да живеем нашите политици.


И сега на въпроса, как да стане всичко това?

Простичко и лесно.

Отиваме на референдум и гласуваме за НОВА БЪЛГАРСКА НАРОДНА АРМИЯ. На основата на резултатите от този референдум, се променят основния закон на страната, Конституцията и Законът за въоръжените сили и Закона за МВР.


Приемаме, че на първо време е достатъчно мъжкото участие в армията. Няма основание като държавата Израел в този момент, да изискваме такова участие и от жените.

В страната има 7 200 000 население, от които около 3 500 000 мъже. Около 2 000 000 мъже са годни да носят оръжие. Всеки мъж от 18 до 60 години трябва да е член на армията. Да бъдат освободени от това задължение само болните, инвалидите и тези, които нямат средно образование. Освобождаването от редовете на армията ще става само след предложение на съответния стотник. Ние ще си избираме стотниците и хилядниците и ние ще им отнемаме доверието, ако преценим. Ако някой замине в чужбина, той продължава да бъде член на армията, въпреки, че не е в България. Да бъдеш член на армията ще бъде въпрос на престиж, също като в Швейцария. Тези, които не искат да носят оръжие по религиозни причини - няма проблем, ще бъдат обслужващ персонал. Както знаете, освен задължения, свързани с използване на оръжие има и други такива - химическа защита, логистическа подкрепа, медицинско обслужване и т.н.

Армията няма да има казарми и всички онези глупости, които съществуваха по време на социализма.

ЦЕЛТА НА ЦЯЛОТО ТОВА МЕРОПРИЯТИЕ Е ПРОСТИЧКО КАЗАНО, АКО СЕ ПОЯВИ НЕОБХОДИМОСТ И "ИЗСВИРИ СИРЕНАТА", ВСЕКИ ОТ НАС ДА ЗНАЕ КЪДА ДА ОТИДЕ И КАКВО ДА ПРАВИ. ЗАЩОТО СЕГА НИТО ЗНАЕМ, НИТО МОЖЕМ. СЕГА СМЕ СТАДО ОВЦЕ, ТАКОВА, КАКВОТО ИСКАТ ДА БЪДЕМ РАЗНИ ТАМ ПОЛИТИЦИ, БЮРОКРАТИ И ВЪНШНИ СЪВЕТНИЦИ. ВСИЧКИ ТЕ ИМАТ СМЕТКА НИЕ ДА СМЕ СЛАБИ И НЕОРГАНИЗИРАМИ И ДА "ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ", ЗА КОЯТО ДА СИ ПЛАЩАМЕ ПО МНОГО И РЕДОВНО...


ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН КВАРТАЛ ще има главен отговорник, който ще има минимална администрация, която да поддържа архив за персонала. По стара българска традиция ще има хилядници, стотници и десетници.

На всеки 3 месеца ще се извършва еднодневен сбор и обучение в район, близък до населеното място. Четири сбора на година са достатъчни.

Въоръжение: На всеки 100 човека се падат по 10 картечници, 80 автомата и 10 снайпера. Има прикрепен състав, който осигурява тила във военно време. В мирно време всеки се грижи за екипировката си - оръжие, храна и т.н. Да има медицинско осигуряване по време на годишните сборове. Вероятно в този квартал ще живее някой лекар, който ще изпълнява такива функции.


Държавата няма да плаща за оръжие, муниции, храна, транспорт, дрехи. Всичко това е задължение на всеки един от нас. Какво струва ли? Нищо особено. След като един ловец може да си купи дрехи, обувки и оръжие, защо всеки от нас да не може? Ще спрем цигарите, алкохола и някои други глупости за известно време и ще си купим всичко това. Няма да ни струва повече от 200-300 лева. Един автомат Калашников, ако се договори на едро е 60 долара при производителя. Също толкова струва една униформа и още толкова за едни хубави обувки. Цялото това оборудване ще си го държим под определени условия у дома. Както правят швейцарците.

Да кажем, че държавата е пълна с калашници и поне за това няма да даваме пари. Има и бол патрони. Остава да си купим един кат дрехи и обувки, освен ако нямаме туристически обувки в къщи.


Сега нека да дам пример какво става в моя квартал. Аз живея в един софийски квартал с 22 000 жители, от които 16 000 избиратели и около 8 000 мъже, годни да носят оръжие. Ако имаме 4 дни в годината, в които трябва да излезем заедно на обучение, това е достатъчно да поддържаме някаква степен на готовност за защита на родните ни места и на родината от външна заплаха. Сега да говорим малко за вътрешната заплаха.

Това е ширещата се престъпност. Ако сме обучени да борявим с оръжие / нека да не забравяме, че в България има 300 000 човека, които имат законно оръжие/, защо да не можем да защитим дома си, квартала си, града си и цялата държава от бандитите? ЗАЩО ПОЛИТИЦИТЕ НЕ НИ РАЗРЕШАВАТ. АКО НАПРАВИМ ТОВА, ТЕ НЯМА ДА ИМА ОТ КОГО ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ, ЗАЩОТО ОСВЕН ОТ ЗАПЛАТИ, КОИТО НИЕ ИМ ДАВАМЕ, ПОЛИТИЦИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ И ОТ НЕРЕГЛАМЕНТИРАН БИЗНЕС И ВРЪЗКИ С МАФИЯТА. Те не искат тази система да се променя.


Та да се върнем на въпроса. Ако в моя квартал е необходимо във всеки един момент да има 10 въоръжени лица, които да се грижат за опазване на живота и имуществото на живущите, то за 24 часа ще са необходими 30 човека. За 365 дни се необходими около 11 000 човекодни. С малко рационализиране на членовете на армията в квартала, може да се обезпечат във всеки един момент по 9 въоръжени лица, 24 часа в денонощието с права да охраняват квартала ни от бандитите. Това означава, че всеки един от членовете на армията в моя квартал ще бъде задължен 1 ден в годината да даде един наряд в полза на квартала. АЗ ЛИЧНО БИХ ДАЛ И ПОВЕЧЕ ОТ 1 ДЕН СЛУЖБА В ПОЛЗА НА КВАРТАЛА. СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ И ДРУГИ ХОРА БИХА ГО НАПРАВИЛИ. Тези, които са нощна смяна, спокойно могат да си вземат 1 ден отпуск за следващия ден. Нищо няма да им стане.


ХА ПОМИСЛЕТЕ СИ, ДАЛИ ПИЛЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ В КВАРТАЛА? НЯМА ЦИГАНИ, НЯМА МИГАНИ, НЯМА БАНДИТИ, НЯМА МАНДИТИ. ЩЕ НАКАРАМЕ БАНДИТИТЕ ДА ЕМИГРИРАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЩЕ ГИ ПРЕВЪЗПИТАМЕ В АРМИЯТА. ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ХАЛОГЪЗНИЦИ ОТ СЕГАШНАТА АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА НИ ВИСЯТ НА ВРАТОВЕТЕ И ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ ЦЯЛ ЖИВОТ. АКО ИМА БЕДСТВИЯ, НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧИМ И ДА ПОМАГАМЕ НА КМЕТОВЕТЕ ПО МЕСТА, ЗА ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЛИКВИДИРАНЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ПРИРОДНИТЕ БЕДСТВИЯ.

ЗАЩО ТРЯБВА МЪЖЕ ДА ХОДЯТ ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ДА ПОМАГАТ НА МИЗИЯ. ТАМ МЪЖЕ НЯМА ЛИ?


ЩЕ БЪДЕМ СИЛА, А НЕ БОКЛУЦИ, КАКВИТО СМЕ СЕГА. СЪМНЯВАМ СЕ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ПОСМЕЕ ДА ВЛЕЗЕ В КВАРТАЛА НИ, ПЪК КАМО ЛИ ДА ОБЕРЕ АПАРТАМЕНТА НИ. НЯКАКВА ШАЙКА ОТ 3000 БАНДИТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА СЕГА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ, ЗАЩОТО ТАЗИ ШАЙКА СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ 120 000 ХИЛЯДНА ВЪОРЪЖЕНА АРМИЯ ОТ ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ, ТАЙНИ СЛУЖБИ И КАКВИ ЛИ НЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА, КОИТО ИМАТ ПРАВО ДА НОСЯТ ОРЪЖИЕ.

ВРЕМЕ Е ДА ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ. АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ  И ПРЕДЛОЖЕНИЯ МОЛЯ, ОЧАКВАМ ВИ...
Категория: Политика
Прочетен: 701 Коментари: 4 Гласове: 6
Последна промяна: 04.08.2014 15:59
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239117
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2014  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031