Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239367 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 29.11.2017 г.
 Често гледам по новините такива съобщения. Тръмп сключил еди каква си сделка. Оланд сключил голяма сделка. Путин отишъл някъде и той сключил сделка.


От десетилетия задавам един и същи въпрос: НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ КАКВА СДЕЛКА СКЛЮЧИХА? ОТИВАТ В МАКЕДОНИЯ. КАКВА СДЕЛКА СКЛЮЧИХА. ОТИВАТ В САРАЕВО. КАКВА СДЕЛКА СКЛЮЧИХА?

ОТИВАТ В САУДИТСКА АРАБИЯ. КАКВА СДЕЛКА СКЛЮЧИХА. ОТИВАТ В КИПЪР. КАКВА СДЕЛКА СКЛЮЧИХА? КЪДЕ ЛИ НЕ ХОДИХА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ В ПОСЛЕДНИТЕ 27 ГОДИНИ. И НАКРАЯ НИЩО ИЛИ ПОЧТИ НИЩО. САМО РАЗХОДИ ЗА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. СКЪПОПЛАТЕНИ ЕКСКУРЗИИ ЗА СМЕТКА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.

И ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР ОБИКАЛЯТ НАСАМ НАТАМ, НО ТАКА И НЕ ВИЖДАМ ДА СКЛЮЧВАТ СДЕЛКИ. ЗНАЧИ ОСТАВА ЕДНО НЕЩО - ПРОСТО СЕ РАЗХОЖДАТ ЗА НАША СМЕТКА.
Категория: Политика
Прочетен: 409 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 01.12.2017 21:14
 
https://clubz.bg/45088-koi_sa_naj_neefektivnite_zdravni_sistemi_v_sveta_klasaciq_na_blumbyrg

Здравеопазването струва пари, но парите не са всичко в здравеопазването.
България е 46 - та, от 55 страни, като за изследвания 5 годишен период, отстъпваме с 3 позиции назад в класацията. Колкото повече пари даваме за здраве, толкова по-зле ставаме, благодарение на безумната солидарна система, управлявана от социалистически настроени политици.

Румънците, които често нашият премиер дава за пример, че са "след нас", са на 36-то място, като са се придвижили напред с цели 7 позиции, за периода 2009-2014г. Знаете, че реформата в бързата помощ на нашата северна съседка се случи точно в този период. И резултатът в класациите е видим.


Турците бележат забележителен прогрес, като се придвижват от 35-то място през 2009г., до 25 - то място през 2014г., един наистина впечатляващ резултат. Нали се досещате, че всички приказки за това, че Турция е станала новата мека за здравен туризъм в целия регион, съвсем не са безпочвени. Браво на комшиите.

Въпреки икономическите проблеми при комшиите, Гърция прави също забележителен скок - от 22-ро на 13-то място. Там хората живеят средно с 6 години повече, отколкото в България. Гърците също трябва да бъдат поздравени за този напредък в сферата на качеството на здравеопазването.

Може би и кризата в някои моменти помага. Не само Гърция, но с добро здравеопазване може да се похвали Куба - страната, която през 90 - те години постигна рекорд по намаляване на средното тегло на населението, следствие на икономическата блокада от страна на САЩ, ограничаване на търговията с Източна Европа и Русия. Аз имам информация затов, че Хавана се е превърнала в зеленчукова градина. Километри в околовръст на столицата, зеленчуковите градини са една до друга и осигуряват добра храна за жителите там. Още повече, че кубинците са нямали и пари за химикали и следствие на това и храната им е била екологична. В резултат - хората на бедния остров живеят по-дълго от една от най-богатите страни в света - САЩ. Това особено много дразни американците.

Както е видно, с изключение на най-богатата държава в този списък - Норвегия, която харчи и най-много за здраве - 9500 долара на човек от населението и която не може да се похвали с ефективно здравеопазване, останалите държави, особено тези в челото на класациите, се справят значително по-добре съпоставяйки се с най-богатата страна. Например Хонг Конг, Сингапур, Южна корея имат между 3 и 5 пъти по-малки разходи за здраве на човек от населението, но населението там живее по-дълго от норвежкото население и здравните им система са значително по-ефективни. Нека да не забравяме, че в първата шестица в класацията, има само две европейски страни - Испания и Италия. Останалите страни са в Източна Азия, като в тях показателите за затлъстяване на населението са едни от най-ниските в света и варират между 16 и 22%, докато за някои страни, като САЩ например, този показател е над 66%. Това няма как да не се отрази върху качеството на здравеопазването и най-вече върху продължителността на живота, защото този показател формира 60% от общата базисна оценка за качеството на здравеопазването.

image
Категория: Политика
Прочетен: 189 Коментари: 0 Гласове: 1
 Тези хора се кълнат в Хипократ, А ДАЛИ ГО ИЗУЧАВАТ?


Попитайте вашия личен лекар, колко семестъра в университета е учил за методите на лечение, прилагани от Хипократ.

Но те имат отговор - когато е живял Хипократ, медицината е била друга. Сега била напълно различна. Да разбира се, колко удобно.

Това е все едно да кажеш, че черният дроб на човека по времето на Хипократ е извършвал различна работа от черният дроб сега!!! Абсолютно вярно. Сега черният дроб трябва да се справя с какви ли не предизвикателства, като се започне с отровената храна в супермаркетите и се стигне до ваксините от свински изпражнения или тези с арсен, които така с лека ръка разрешаваме на белите престилки да ги бият на децата ни.


Вижте как изглеждат лекарите! Харесва ли ви външният им вид, защото той показва и вътрешният им вид какъв е? Колко години живеят средно докторите и ако не могат да се похвалят с голямо дълголетие, на какво се дължи това? Нали основният критерий за добро здравеопазване е дълголетието?

Народът на хунза са били дълголетници, преди да дойде "цивилизацията" с нейните магазини за хранителни стоки и онези с белите престилки, които са си поставили за основна задача да отровят всеки, който по някакъв начин не е бил отровен от тях досега.


Без да навлизам в подробности, кажете ми, кого искате да следвате в житейския си път и на кого бихте се доверили - на Пол Брег и на Гайдурков или на някой нервак в бяла престилка, който само чака да ви изрита от кабинета, за да отиде навън, че да изпуши една цигара. А някои ги пушат и кабинетите си и принуждават пациентите да търпят тази лудост. Аз лично съм пострадал от един доктор в Пирогов, на когото направих забележка, че пуши в кабинета, а той си отмъсти с непоставяне на диагноза за запушен жлъчен канал и без малко да си отида от този свят преждевременно, заради човек, който е положил Хипократовата клетва.

Няма какво повече да ги нападам. Те просто са хора като нас - обработени, с промити мозъци, които са хванали грешния път. ДАЛИ И ВИЕ ЩЕ ГИ ПОСЛЕДВАТЕ В КРАТКИЯ СИ ЖИВОТ, ЗАВИСИ САМО ОТ ВАС, САМИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239367
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930