Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239760 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от 05.02.2023 г.
 Ето помечтайте за един друг свят, в който да живеете.


Представете си, че човечеството се откаже постепенно от това, да дава предимство на зърнените култури, за да си набави необходимите нутриенти.


Представете си нашата страна, в която интензивното производство на зърно е заменено с производство на, примерно люцерна. Защо люцерна? Защото това е най-продуктивната култура за изхранване на животните, особено едрите. А защо трябва да отглеждаме толкова много животни? Сега имаме около 1 милион овце или на 6 души население се пада по една овца.
В държава като Нова Зеландия на един човек се падат по 12 овце. Нали разбирате разликата.

Месото на животното е важно за немалка част от човечеството. Има много хора, които са се родили с обикновено по-кисел стомах, отколкото други. Това са хората с нулева кръвна група. Това са първопроходците, така да се каже в човешкия род. Те не могат да съществуват ефективно без животинска храна.


От друга страна, млякото като продукт и всичките му превъплъщения, НЕ СА НЕОБХОДИМИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Човек има нужда от кърма от гърдите на майка си, А НЕ ОТ ВИМЕТО НА КРАВАТА. Ако не крадем млякото от животните, ще има повече месо за ядене и по-малко болести, с които да се справяме. НЕ МОЖЕ ЕДНО МЛЯКО, КОЕТО ГОСПОД Е ЗАЛОЖИЛ ДА ХРАНИ ЖИВОТНО, КОЕТО СЕ ОЧАКВА ДА СТАНЕ 300 КИЛОГРАМА, ДА СЛУЖИ ЗА ХРАНА НА ЧОВЕК.

Тоест, осигуряването на пасищно животновъдство, ще даде качествен продукт за крайния потребител. Необходимо е държавата и общините да осигурят възможност, държавни и общински земи да се ползват свободно за отглеждане на добитък, а отказът от наша страна да крадем млякото на тези животни, ще направи отглеждането на родените животни по-лесни за отглеждане и ще намали необходимостта от още и още площи за храна на животните.


Другото нещо, което е много важно. Всъщност, това е най-важното. Защото тази храна е добра за почти всички хора. Изключенията са малко и това са хората с Вата доша отклонения - природно слабите, които природно им е заложено, да не могат да усвояват добре храната. 

Но за 90% от населението, зеленчуците и след това плодовете, трябва да са основната храна.Те дават основата за киселинно-алкалното равновесие в организма и снабдяват с основни минерали и витамини тялото. Те са хем много полезни, хем и нискокалорични. Зеленчуците обикновено са между 10 и 50 калории на 100 грама продукт, а това е десетки пъти по-малко от зърнените култури и много по-добре се усвояват от организма.


Защо започнах с това, че интензивното земеделие убива хората? Защото организирайки обработката на земята в огромни стопанства, се прилагат неприродни средства за добиване на все повече и повече продукция, но обикновено това е продукция, от която човек умира по-бързо, отколкото му е заложено в програмата. Затова твърдя, че колкото се може повече хора трябва да добиват основната си храна САМИ. Не е трудно, в бъдещите градоустройствени планове да се предвиждат площи за мини оранжерии, които да дават на хората тези необходими зеленчуци.
Категория: Политика
Прочетен: 206 Коментари: 2 Гласове: 2
 Получава се затворен кръг. Измъкване няма.


НЯМА ЛИ РАЗУМ, ИЗМЪКВАНЕ НЯМА.


Представете си това, което сега ни се случва. Изобилие от храна. Разбирам изобилие от някакви вещи - имате 5 чифта летни обувки и 5 чифта зимни. Имате 10-20 комплекта бельо. Имате няколко рокли или костюми. Имате няколко чифта спортно облекло. Това донякъде го разбирам, въпреки, че има и изключение. Например руски политици, толкова са си надвили над масрафа, че не им стига обикновен часовник за 100 долара, ами носят часовници за няколко хиляди долара, да не кажа и за десетки хиляди. Че и цяла колекция от часовници. Други пък са накупили стотици коли, като султана на Бруней. Просто загуба на разум. Какво да прави човекът, освен да прави оборот на Ролс Ройс. Той купувал половината от ролсовете, произведени от компанията.

С храната нещата не стоят така. Султанът на Бруней може да има 800 автомобила, но не е дебел и е в добро здраве за годините си. Бройката на автомобилите не се отразява на здравето. Но ако започне да пердаше двойно повече храна, отколкото яде, със сигурност ще се спомине скоропостижно на тези години.


Какво стига до нашата трапеза в масовия случай? Каква храна, ако на това може да се каже храна? Откъде главно българинът добива калориите, които му помагат да живее и се възпроизвежда?
  1. Основният източник на калории за нас са ЗЪРНЕНИТЕ ХРАНИ ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ПРОСТИ ВЪГЛЕХИДРАТИ. Накъдето и да се обърнеш, виждаш хиляди и хиляди лъскави опаковки, в които основният продукт е зърното. Тоест, продават ти зърно за десет пъти повече, отколкото то струва, ако си го купиш в първичен вид. Опитай се обаче да си го намериш в първичен вид и ще видиш, че има отделено едно щандче за него и обикновено хората го отбягват, защото изгледа някак ни не е секси. Стои обикновено и бедно. Друго си е да купиш някакъв царевичен ципс, като платиш 40 лева за кило царевица. С тази разлика, че тази е опържена и осолена и омазнена допълнително. Отврат;
  2. Второ - този източник на калории не се приемат директно, след едно обикновено термично въздействие - например сваряване, а се обработват допълнително, като се получават брашна, които в последствие служат за производството на хиляди и хиляди номенклатурни бъркоча, на хиляди и хиляди измислени производители, целта на които е да спечелят от простотията на купувача, излъган от рекламата. Да сте виждали реклама на пшеница? Но виждате реклама на бисквити. Това да ви говори нещо? Да, говори на умните хора, но те са едва 5 % от населението. Останалите са тъпи. Адски тъпи, независимо, че някои от тях да станали и професори в своята област и даже и академици и са постигнали не знам си какви си успехи. На тях им викам СПЕЦИАЛИЗИРАНИ БУНАЦИ;
  3. Трето, този източник на калории е генно-модифициран, което значи, че организмът не го възприема като естествена храна. Господ не е направил нашият черен дроб, да обработна такава храна. Той завайлията /черният дроб, разбира се/ се мъчи, страда, пъшка, върши огромна работа, само и само да смели този боклук. Никой вече не знае колко хромозоми има в пшениченото зърно. А трябва да има 4. Толкова е определил Бог, но нали ние сме направени от него по негов пример и подобие. Ние можем да правим каквото си искаме с всичко. Не, не можем...
  4. Четвърто - този източник на калории служи за основна храна на животните, които след това ние ядем - тях и тяхното мляко. Какво очаквате тогава?
  5. Пето - в зърното отдавна няма онези елементи от менделеевата таблица в естествен вид. Това е констатирано в доклад до американския Конгред още през 1936г. Значи трябва да се добавят изкуствени. И се започва едно надпреварване в химизирането на добивите. След това се чудим, че световният океан бил отровен, че рибите намалявали, че цялата екосистема на земята отива по дяволите. Това са милиони тонове изкуствени химикали, които отиват в кръговрата.
Интензивното земеделие доведе дотам, че от 100 кг. на декар, вече се добиват по 1000 кг. и все не ни стига и искаме още и още. Хвърляме химия за да увеличаваме още и още добива. Наред в всичко друго, лесният достъп то това подобие на храна кара хората да го предпочитат. Едно кило зърно дава повече калории на човек, отколкото едно кило месо. Месото струва 10 лева, а зърното 2 лева. Кое е по-евтино? Хем е по-евтино, хем е и по-калорично. Значи няма проблем с изхранването на населението. АМА ВИЕ НА ТОВА ЧУДО, НАСЕЛЕНИЕ ЛИ МУ ВИКАТЕ? ИЗПЕРКАЛИ, ОГЛУПЕЛИ, ДЕЦАТА СЕ РАЖДАТ С ДАУН, СТАРЦИТЕ УМИРАТ ОТ ДЕМЕНЦИЯ И АЛЦХАЙМЕР, ОСВЕН АКО ПРЕДИ ТОВА НЕ СЕ ГЪТНАТ ОТ РАК ИЛИ ОТ НЯКОЯ ДРУГА БОЛЕСТ. ЕДИН ВИРУС СЕ ПОЯВЯВА И МИЛИОНИ СЕ НАТРЪШКВАТ И НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА, ЗАЩОТО СА БОЛНИ.





СЛЕДВА НОВА СТАТИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 18 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239760
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728