Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3238758 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 07.10.2014 г.
 
...или да пази народните избранници от народната любов.






http://dnes.dir.bg/news/romi-zhandarmeria-boeve-17539033?nt=11


НАИСТИНА СТРАХОТНА ЗАДАЧА ИМА БЪЛГАРСКАТА ЖАНДАРМЕРИЯ. ДА ПАЗИ МАФИЯТА ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ И ДА РАЗТЪРВАВА ЦИГАНИТЕ, КОГАТО СЕ СБИЯТ.
Категория: Политика
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове: 2
 ВСЕКИ ДЕН СИ КУПУВАМЕ ХРАНА И НАПИТКИ ИЛИ ПОНЕ ПРЕЗ ДЕН. ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ ВСЕКИ ДЕН?

ДНЕС ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ПРЕМИЕР
УТРЕ ЗА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР
НА ДРУГИЯ ДЕН ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА И ТАКА НАТАТЪК.


ВЛИЗАМЕ В САЙТА НА ЦИК, ИЗБИРАМЕ СИ ОТ КАНДИДАТИТЕ, КОИТО ОТГОВАРЯТ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ИЗИСКВАНИЯ /ВСЕКИ САМ МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА КОЙТО СИ ИСКА ПОСТ, СТИГА ДА ОТГОВАРЯ НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ/ И С ТОВА СЕ ПРИКЛЮЧВА.


АКО В СЛЕДВАЩИТЕ 3 МЕСЕЦА РАЗМИСЛИМ, ЧЕ СМЕ НАПРАВИЛИ НЕ НАЙ-ДОБРИЯ ИЗБОР, ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ СЪОТВЕТНИЯ ЧИНОВНИК И ИЗБИРАМЕ ДРУГ ОТ СПИСЪКА НА ЦИК. И ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ЦИРК СВЪРШВА. ЧИНОВНИЦИТЕ СЛУЖАТ НА НАС, А НЕ НА БОЙКО, МОЙКО ИЛИ КОЙТО И ДА Е ДРУГ ЗАБРАВИЛ СЕ ВЛАСТЕЛИН. И ТОГАВА НЯМА ДА КРАДЕ ТОЛКОВА, КОЛКОТО СЕГА, ЗАЩОТО НЯМА НА КОГО ДА ПЛАЩА ЗА ИЗБОРА СИ. НЯМА ДА Е НУЖДА ДА ХАРЧИШ ПАРИ, ЗА ДА СЕ ХАРЕСАШ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ИЛИ ДА ВЛЕЗЕШ В СПИСЪКА НА ЦИК ЗА СЪОТВЕТНАТА ДЛЪЖНОСТ. НЕ СИ ДЛЪЖЕН НА НИКОЙ ДРУГ, ОСВЕН НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ЕТО ГО РЕШЕНИЕТО.





ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО НЕ НИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ГО ПРАВИМ? ЗАЩОТО АКО НИ ПОЗВОЛЯТ ДА ГО ПРАВИМ, НЯМА ДА МОГАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ВОТА. НЯМА КАК ДА СТАНЕ. НЯМА ТАКАВА МАФИЯ, КОЯТО ДА УСПЕЕ ДА МАНИПУЛИРА 200 ПЪТИ ИЗБОРНИЯ ВОТ ЗА ЕДНА ГОДИНА. ПРОСТО НЯМА ТАКАВА ФИЗИЧЕСКА И ФИНАНСОВА ВЪЗМОЖНОСТ.



ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ И СЕГА ЧАКАМЕ ДА СЕ СПАЗАРЯТ, КОЙ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ? ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ТЪПИ, ДА ИМ ДАВАМЕ ТАКИВА ПРАВА?




АЗ НЕ СЪМ ДАЛ НА НИКОГО ПЪЛНОМОЩНО ДА ПРАВЯТ ТОВА? ВИЕ ДА СТЕ УПЪЛНОМОЩИЛИ НЯКОЙ ДА ИЗБИРА ПРЕМИЕР И МИНИСТРИ, ЧРЕЗ ИЗРИЧНО ПЪЛНОМОЩНО? 





Категория: Политика
Прочетен: 203 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.10.2014 00:10
На пръв поглед, изложението в тази статия може да изглежда хаотично, но не е....


 Има два вида информираност.

  1. Стоиш и чакаш някой да ти даде информация - примерът с телевизията. Чакаш часът за информация и получаваш информация;
  2. Нито стоиш, нито чакаш - влизаш в нета и се информираш. Получаваш информация по едно събитие от различни източници. Проверяваш, търсиш, съмняваш се. Искаш повече от едно мнение. Тогава разбираш, че информираността, ако разчиташ само на т.1 е опасна. Да, но ТЕЗИ, КОИТО СЕ ИНФОРМИРАТ ПО Т.1 И НЕ ИСКАТ ДА ОПИТАТ ДА СЕ ИНФОРМИРАТ ПО Т. 2, НЕ ЗНАЯТ ТОВА, ПЪК И КАТО ГЛЕДАМ, НЕ ИМ ПУКА МНОГО.

Има ли връзка с възрастта? Може би, ако искаме да се оправдаем, че колкото по-възрастен става един човек, все повече се интересува от това как живеят децата и внуците ми, отколкото как живее самият той.


Има връзка с усещането на потребителя. 



Купуваш си смарт ТВ, защото е мода, а не защото ще го ползваш.


Имаш 20 000 лева настрана и няколко години живот. Значи имаш пари за ядене, отопление, лекарства и погребение. И не проявяваш повече интерес за нещо друго, освен за онова, което ти пуснат да гледаш по телевизията.


Навик - цял живот си свикнал да пуснеш телевизора и да приемеш като истина онова, което ти казват.

Много ми са интересни всички тези приказки за програми от типа "учене през целия живот". Как да учиш през целия живот, като това не ти е вградено или не е било като основополагаш елемент още от детството ти. Когато нито семейството ти е изградило такива ценности, нито държавата. Ценностите, които са изградени е да СЛУШАШ и да "НЕ ЗНАЕШ МНОГО", защото ще ти се случи случка. Никой не те е научил, че свободната воля е основополагащият елемент за развитието на всеки индивид и на обществото като цяло. Все някой ще ти каже кои са "правилните неща", без те да бъдат одобрени като цяло от обществото. Все някакъв чужд живот трябва да живееш и да се съобразяваш с правила, които не са одобрени от Суверена.

Телевизията - една удобна система за смачкване на съзнанието. Също като ютия, която минава по тъканите на плата и той става гладък, гладък. Това се случва с нашето съзнание. Когато през него е минала "ютията" на телевизията, съзнанието става едно обработено, обработено. Толкова обработено, че силата, енергията, съзнанието - всичко това е поставено в услуга на други хора, а не в наша, собствена услуга. Именно заради това, НА НАС НЕ НИ ГОВОРЯТ ЗА СВОБОДАТА. ДОРИ И НЕ ЗНАЕМ КАКВО Е СВОБОДАТА. НЕ ЗАЩОТО НЕ ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ, А ЗАЩОТО ТОВА НАШЕ ИСКАНЕ Е ТОЛКОВА ДЪЛБОКО В НАШЕТО СЪЗНАНИЕ, ЧЕ ДОРИ И НЕ МУ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ. ТО Е ЗАКЪРНЯЛО. В НАЧАЛОТО ГОВОРЕХ ЗАТОВА, ЧЕ НАВИЦИТЕ ТРУДНО СЕ ПРОМЕНЯТ. АКО НА 30 ГОДИНИ НЕ СИ НАУЧЕН ДА ТЪРСИШ, ДА СЕ ИНФОРМИРАШ, ДА ИЗРАЗЯВАШ НЕСЪГЛАСИЕ С ОТНЕМАНЕТО НА ЛИЧНАТА И ОБЩЕСТВЕНАТА СВОБОДА, НА 50 ИЛИ НА 60 ЛИ ЩЕ СЕ НАУЧИШ.

НО ВСЕ ОТНЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ. ЗАЩО НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА НИ ДАВАТ ЛОШ ПРОДУКТ? АМИ ЗАЩОТО НИЕ НЕ ГО ПРИЕМАМЕ КАТО ЛОШ. СТОИМ И ЗЯПАМЕ. НЕ МОЖЕМ ДА НАДСКОЧИМ СЕБЕ СИ И ТОЛКОВА. ВМЕСТО ДА СИ КАЖЕМ - БАСИ, КОЛКО СЪМ ТЪП, ЧЕ ГЛЕДАМ ВСИЧКО ТОВА, НИЕ ГО ИЗБИВАМЕ НА ЕГО И ПУСТОСВАМЕ ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ОПИТА ДА НИ КАЖЕ, ДА НЕ СЕ САМОУБИВАМЕ ПОВЕЧЕ. ДА, ЖИВОТЪТ СИ Е НАШ, НО ЧОВЕКЪТ Е ЕДИНСТВЕНОТО СЪЩЕСТВО, КОЕТО В ДЪЛЪГ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ МИСЛИ ЗА ДРУГИТЕ. А АКО НАИСТИНА ИСКАМЕ ДА ОСЪЩЕСТВИМ ТАЗИ ЗАКЪРНЯЛА ЧИСТО ЧОВЕШКА ЧЕРТА, ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНЕМ ПРЕД СЕБЕ СИ ПРЕПЯТСТВИЯТА, КОИТО НИ ПРЕЧАТ ДА Я ОСЪЗНАЕМ И РЕАЛИЗИРАМЕ. ЕДНО ОТ ГОЛЕМИТЕ ПРЕПЯТСТВИЯ ПРЕД НАШЕТО РАЗВИТИЕ, ТОВА Е ИНФОРМАЦИОННИЯ ПОТОК, КОЙТО БЛИКА ОТ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ. ЗА ПОЛИТИЦИТЕ И ЗА ТЕЛЕВИЗИОНЕРИТЕ, НИЕ СМЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА КУПЯТ ТЕХНИТЕ БОКЛУЦИ - СТОКИ, УСЛУГИ, ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСЛАНИЯ...ТЕ ИЗПОЛЗВАТ МЪРЗЕЛА НА ЧОВЕКА, КОЙТО ИСКА ВСИЧКО ДА МУ СЕ ПОДНЕСЕ НА ТЕПСИЯ И ТЕ МУ ГО ПОДНАСЯТ. КАТО НАЧАЛО - НЕКА ЗАПОЧНЕМ С ДЕН БЕЗ ТЕЛЕВИЗИЯ. АКО ИМАМЕ НУЖДА ДА ПОЛУЧИМ ИНФОРМАЦИЯ, НЕКА САМИ СИ Я ПОТЪРСИМ. ТОВА Е КАТО ДА СИ СГОТВИШ САМ ХРАНАТА, ВМЕСТО ДА КУПУВАШ СЪМНИТЕЛНА ХРАНА, КОЯТО ДРУГ ТИ Е СГОТВИЛ. ОТНЕМА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ, НО Е ПО-ЗДРАВОСЛОВНО.

ЧАК КОГАТО ТЕЛЕВИЗИОНЕРИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ ГИ ПРЕНЕБРЕГВАМЕ, ТОГАВА ЩЕ НИ ПРЕДЛОЖАТ НЕЩА, КОИТО ЗАСЛУЖАВАМЕ, НО НЕ ПОЛУЧАВАМЕ СЕГА. ЗА ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ ИМА ПО-ХУБАВА ХРАНА ОТ БОКЛУЦИТЕ, КОИТО ЯДЕШ КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ, ПРОСТИЧКОТО НЕЩО, КОЕТО ПЪРВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ, Е ДА СИ КАЖЕШ, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ЯДЕШ БОКЛУЦИ. СЪЩОТО Е И С ИНФОРМАЦИЯТА - СТИГА ДА СИ ПО-СИЛЕН ОТ НАВИЦИТЕ, КОИТО С ДРУЖНИ УСИЛИЯ НЯКОЙ ТИ Е НАЛОЖИЛ ДА СПАЗВАШ, ВСЕ ЕДНО, ЧЕ Е ТВОЯТА КАРМА. КОГАТО РАЗБЕРЕШ, ЧЕ ТИ ЖИВЕЕШ КАРМАТА НА НЯКОЙ ДРУГ, ТОГАВА ЩЕ СИ НАПРАВИЛ НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЧКА КЪМ СОБСТВЕНАТА СИ СВОБОДА.


Категория: Политика
Прочетен: 709 Коментари: 1 Гласове: 2
 http://www.dnes.bg/world/2014/10/07/v-ukraina-pristigna-germanski-konvoi-s-humanitarna-pomosht.241330



Немците са решили да разделят помощта на две - едната част за украинците, а другата за руснаците. Нищо, че в Харков реално не са се водили военни действия и няма хуманитарна криза, нито в Запорожие има такава. Те ще получат помощ. Донецк обаче няма да получи нищо, въпреки, че населението там е наистина пострадало от войната. Луганск също не е споменат в списъка. 

Волята на дарителя е такава. Волята на Европа е такава. Руснак ли е - остави го да умре като куче. Така и така той пак ще се изправи, ако не е предал богу дух. Така е от столетия.


Няма народ, който да е мачкан повече от руския народ - който го хване, все го малтретира и тероризира. Мачкат го и чуждите и своите. Еднакво настоятелно и методично. Преди години живях няколко месеца там. Казвах си, абе тези хора как стават толкова големи и силни при такъв тормоз, да не говоря, че само картофи и консерви можеше да си купиш без опашка. И шоколад, защото беше скъп.


Преди няколко месеца Жириновски попита руснаците от трибуната на Думата. Пита ги защо ядат консерви, вместо да си вземат месо и да си го сготвят. Прясно. Не става дума, че са по-евтини. Просто така са свикнали. Също като нас - в коя нормална държава ще дадеш 6 лева за кренвирши, още повече, че знаеш какво има в тях?


И въпреки този тормоз, руският народ успява да устои на всичко това. Като тревата - колкото повече я косиш, повече расте. Понякога си мисля, че на руснаците егото е по-силно от глада. Преди години се чудех, как е възможно цял народ се тъпче с картофи, защото няма друго, а в същото време имат водородна бомба.

Ето един друг паралел. Британците са създали най-голямата империя в човешката история, със силата на оръжието и институциите. Но не са станали по-богати от холандците. Холандците са вървели след британците и са обирали в голяма част търговските ефекти от британското оръжие. Защо е необходимо да се конфронтираш, докато можеш да търгуваш. Но империите не мислят така. Те искат подчинение. Те не искат равноправие. Нищо, че губят. Нито една империя не може да създаде икономически разцвет, такъв, какъвто имат малките производителни и търговски държави като Норвегия, Дания, Холандия, Швейцария, Сингапур...Защото не могат да преглътнат егото си и желанието си за надмощие над другия на всяка цена.

Големите винаги са се карали, кой е по-голямата работа от тях. В тази кавга, никога принципът на рационалността не е бил водещ. И нека нашите политици от ЕС и нашите съюзници - американците, да не си мислят, че могат да налагат "демократични" ценности в отношението си с руснаците, защото подкопават собствените ни наши устои. Нека да си признаем - светът е направил на руснаците повече мизерии, отколкото руснаците на света. Историята това показва. Шведите са тероризирали цяла Европа в продължение на повече от 8 столетия, повече, отколкото турците са го правили. Единствено в Южна Испания не са воювали с някого и ако не е бил Петър І да ги насоли край Полтава, нямало е кой да ги спре. Днес никой не говори за това, а постоянно даваме за пример, коква социална държава били, какъв икономически напредък са имали и т.н. Немците също носят своята историческа вина. Не остават назад нито французи, нито англичани, от които е пропищял целият свят. Да не говорим за белгийци, португалци и испанци, на съвестта на които лежи изтребването на цели народи. Днес също никой не говори за това.

Западът никога не е харесвал Русия. Тогава, когато в американските градове бесилките са били неотменим атрибут от силуета на градската среда, в Русия смъртно наказание се е налагало само за измяна на отечеството и изпълнение на такава присъда е било изключение, а не правило. Дори и такива изроди като Ленин и Сталин са били пощадени и са били изпращани на заточение, за да не тровят руското общество и за което са получавали представяте ли си заплата от руския цар. Цялата западна политика си няма хабер от това какво е Русия. Никой от тях не признава, че за да бъде Русия такава, каквато е сега са виновни същите тези западни правителства, които направиха всичко възможно в тази страна да се наложи терор и диктатура в продължение на повече от 70 години. Но тези правителства искат горчивата чаша, която те са забъркали, да я пие някой друг, а не те. И сега, вместо да си купуват суровините от Русия и да вземат парите на богатите руснаци, които са основните клиенти на агентите за недвижимости, заедно с богатите араби в Лондон, Виена или по туристическите курорти и вместо да им продават мерцедесите и машинариите, демек вместо бизнесът да върви, сега ще се правим на демократи и ще санкционираме руснаците, за да угодим на американците, които нямат сметка от това Европа да е едно цяло.

Преди намираха кусур на системата - да, комунизмът е скапана работа. Диктатурата също. Но сега Русия не е Съветския съюз. Сега пък какво пречи? Тогава проблемът беше в идеологията и незачитането на човешките права. Сега какъв е проблемът, че не го виждам? Демокрацията ли? Ами то демокрация в някаква форма има само в Швейцария, ако е това проблема. Руснаците си избират президент така, както и американците. Бил манипулиран изборът. Ами да не би изборът на американски президент да не е манипулиран? Единствената причина е егото. Американците не искат руснаците за равноправен партньор. Не искат честна сделка. За тях честна сделка е ако руснаците им дадат нефта и газта да си ги разработват те, срещу 10% възнаграждение. Те не искат да приемат, че господарите на тази територия не са американските корпорации и американското правителство и че трябва да се съобразяват с този факт. Те не искат свободен бизнес. Те искат контролиран бизнес. Какво им пречи да оставят Ексон, Шел, Мобил или други техни компании да правят бизнес в Русия, така, както самите компании сметнат за добре. Не, сега няма да дадем право да се прави бизнес, защото руснаците в Москва или Владивосток, защитавали руснаците от Източна Украйна? Ами да няма да защитават гаучосите в Аржентина я! Защо правителството на САЩ не защити исканията на жителите на Източна Украйна, които не се съгласиха с преврата в Киев. Да, властта там беше от тъпа, че по-тъпа, ама чрез насилие ли трябваше да се решат нещата?  Тази статия я написах, защото компютрите, с които работя са американски. Начинът ми на работа е американски, доколкото българската действителност ми позволява. Преди години американци ме обучаваха в моята професия и знам, че нямат равни на себе си, когато става дума за организация на работата и за което съм благодарен. Винаги ще предпочета американска кола пред руска, макар, че когато имам избор, ще предпочета японска пред американска. Да, не им харесваме продуктите на руснаците, съгласен съм. Но нека да не ги демонизираме, а да говорим с тях и да правим бизнес и тогава, когато са ПРАВИ, А ПОНЯКОГА СЕ СЛУЧВА РУСНАЦИТЕ ДА СА ПРАВИ, ДА ИМАМЕ СМЕЛОСТТА ДА СИ ГО ПРИЗНАЕМ И ДА КАЖЕМ: ДА, ВИЕ СТЕ ПРАВИ В СЛУЧАЯ. НЯМА 

Гледам ги американците, как да възпитани. Те приемат действията на своето правителство без да го поставят под съмнение. Ти им казваш, нямате оторизация за война в Ирак, но малцина са тези в Америка, които поставят под съмнение действията на правителството. Правителството обвинява руснаците, че били свалили малайзийския самолет и то още в същия ден, когато се случи тази беда. Как бе джанъм толкова бързо направихте проучването, че и отсъдихте кой е виновен? Месеци след аварията, няма още направена истинска експертиза, а те още в деня на катастрофата казаха, че руснаците са виновни. Защо американците сега мълчат за намерените масови гробове в Източна Украйна. Да не би руснаците сами да са се изтребвали и погребвали, за да спечелят състраданието на света. Пада снаряд в центъра на Донецк, контролиран от руснаците и убива представител на Червения кръст. И веднага - руснаците са виновни, те стрелят по собствените си позиции. Е чак толкова съшита пропаганда. Нима си мислите, че като купуваме американски компютри, ще повярваме и на подобни глупости? Най-накрая ОССЕ призна, че украинското правителство не може да си контролира армията. ИСТИНАТА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЕ И КРИВ И КОЙ ПРАВ. ИНТЕРЕСЪТ Е ВОДЕЩ. ТОЙ ОПРАВДАВА ЛЪЖИТЕ, КОИТО СЕ ИЗРИЧАТ. НЕ ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, АМА ЧАК ТАКОВА САТАНИЗИРАНЕ! СЕГА КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ - РУСКА ПАРТИЯ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В ЛАТВИЯ, ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИЗПРАТЯТ ТАНКОВЕТЕ, ЗА ДА ПОМОГНАТ НА РУСНАЦИТЕ В ЛАТВИЯ ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО? ТО САМИТЕ РУСНАЦИ В ЛАТВИЯ НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В РУСИЯ, ЗАЩОТО В ЛАТВИЯ ИМ Е ПО-ДОБРЕ. НО НЕ, ТРЯБВА ДА ИМА ВРАГ, СЕГА ЩЕ ГРАДИМ УКРЕПЛЕНИЯ ПО ГРАНИЦИТЕ, ЩЕ КУПУВАМЕ ОРЪЖИЕ, ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ РУСНАЦИТЕ. ЩЕ ТЕКАТ МИЛИАРДНИ ДОГОВОРИ ЗА САМОЛЕТИ, ТАНКОВЕ, ИНЖЕНЕРНИ ДЕЙНОСТИ. Баси и тъпите политици имаме наистина. И после обвиняваме руснаците.





Категория: Политика
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 08.10.2014 15:18
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3238758
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031