Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187232 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Ноември, 2015 г.
2 3 4  >  >>
 Десетилетия наред ни управлява ПРОСТ човек, неук. Това беше Живков. Природно хитър, селски тарикат, но прост и неук. Резултатът го виждаме. Можем само да кажем, че беше по-добре, отколкото в Монголия и Северна Корея, но по-зле от Унгария и ГДР.


След простия и неукия Живков се изредиха толкова много интелигентни и учени хора, че направо да ти се завие свят. Образовани, та дрънкат. Знаят езици и могат да говорят по всички теми на съвремието. Само си спомнете - Филип Димитров, проф. Любен Беров, Жан Виденов, Иван Костов, че и царя, а след това Станишев. Толкова сладкодумни, с толкова много дипломи, с толкова много езици. Някои от тях знаеха дори арабски. И докараха България до просешка тоята.


Сега отново ни управлява ПРОСТ човек. На хората им писна от умни и интелигентни хора, които умно и интелигентно ги крадяха.

Сега решиха да дадат властта на ПРОСТ човек, който по прост начин ще ги краде. Така и така всички крадат, поне да е кражбата толкова проста, че да я разберем.

Преди се правеха тежки и трудни за осъзнаване далавери. Този купил това предприятие, имал такива задължения, след което акционерното участие се прехвърля и тук и там, след което се заиграваме с външния дълг, след това емитираме държавен дълг, но не пускаме банките в страната да участват, а предлагаме тези ценни книжа на нашите хора в Лондон и Сингапур, след това оказваме методична помощ на европейските социалисти и щипваме едни европейски пари. 

Докато други направо хвърлиха всички в киреча, както се казва. Кубик бетон - 1500 лева. Строи се това - толкова за тебе, толкова за мене. Ако ме прекараш, нямаш повече бизнес. Лесно и просто. Държавни поръчки. Там повече от половината са оценени като измамнически и то от международен институт за оценка на нивата на корупция.

Сега е просто. Строи се детска площадка - Европа, бюджета или общината плащат - тя струва 10, изписват 20 и т.н.- прости далавери. Прости далавери от прости хора, избрани от прост народ.
Категория: Политика
Прочетен: 824 Коментари: 1 Гласове: 3
 http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/11/30/132031/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%86%D0%B8/


  1. Държавният бюджет превежда на общините по неясна формулировка едва 12% от общата сума на бюджета. И това е от години насам.
  2. Останалите 88% от бюджета или това са приблизително 17 милиарда и нещо са оставени на разположение на централната власт. 
  3. С тези пари, държавата плаща заплати на всички онези стотици хиляди служители, които вместо да си свършат работата и да ни осигурят стабилен бизнес климат, на практика ни създават препятствия, за да може да вирее корупцията, от която същите тези служители се възползват за да увеличат доходите си.

На основание на тези мои приказки по-горе, е много непрофесионално изказването на премиера, кметовете да увеличават данъците, за да си набавят допълнително приходи. От една страна държавата краде от всички нас - данъкоплатците и не оставя почти никакви пари на разположение на общините, като им дава мизерна част от акумулираните от нас данъци, а от друга страна, премиерът нагло заявява, общините да си търсят допълнителни приходи пак от нас.


ТОЕСТ ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ДЪРЖАВА НИ КАЗВА - НА НАС ВАШИТЕ МИЛИАРДИ НИ ТРЯБВАТ, ЗА ДА ПЛАЩАМЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, НА ТОЗИ КОЙТО НИ ОТТЪРВА И ДА ОГРАНИЧАВАМЕ ТОЗИ, КОЙТО НЕ НИ ОТТЪРВА. ПАРИТЕ НИ ТРЯБВАТ, ЗА ДА ИЗДЪРЖАМЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ КОРУМПИРАНА НЕПРОИЗВОДИТЕЛНА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЯТО СЕ СЪСТОИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИ НАШИ ХОРА, С КОИТО ПЛАЩАМЕ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ТЯХНАТА ПРЕДАНОСТ, ЗАТОВА, ЧЕ ГЛАСУВА ЗА НАС ПО ИЗБОРИТЕ. ТЕЗИ ПАРИ НИ ТРЯБВАТ, ЗА ДА ПЛАТИМ ПОДАЯНИЯ ЗА ИЗТЪРБУШЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО СЪЩО ДЪРЖИМ НА КАИШКА, ЗАЩОТО ПЛАЩАНИЯТА ЗАВИСЯТ ОТ НАС, А НЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ ВЛАСТИ. ТЕЗИ ПАРИ НИ ТРЯБВАТ, ЗА ДА ПЛАТИМ ЗАПЛАТИТЕ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ МИЛИЦИОНЕРИ, КОИТО РАБОТЯТ ЗА НАС ИЛИ ЗА МАФИЯТА, КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО И КОИТО НЕГЛИЖИРАТ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ВМЕНЕНИ ИМ ОТ ЗАКОНА. ТЕЗИ ПАРИ НИ ТРЯБВАТ, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ДЪРЖИМ ЦЯЛОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В ШАХ, ЗАЩОТО АКО БЮДЖЕТЪТ НЕ ДАДЕ ПАРИ, ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ. ТЕЗИ ПАРИ НИ ТРЯБВАТ, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ДАДЕМ ПОМОЩИ НА СЪЗДАДЕНИ ОТ НАС МИЛИОНИ ПРОШЛЕЦИ, НА КОИТО СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ОТНЕЛА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ СЪЗДАДАТ ПОНОСИМ ИКОНОМИЧЕСКИ СТАТУС С ЧЕСТЕН ТРУД В УСЛОВИЯТА НА ПАЗАРНО СТОПАНСТВО. ПРЕМИЕРЪТ ВСЪЩНОСТ НИ КАЗВА - ТЕЗИ ПАРИ НИ ТРЯБВАТ НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ДЪРЖАВА, ЗА ДА МОЖЕ ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ПАЗАРНИТЕ ОТНОШЕНИЯ ДА СТАНАТ СПРАВЕДЛИВАТА МЯРКА ЗА ОЦЕНКА НА ТРУДА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС. ТЕЗИ ПАРИ ИМ ТРЯБВАТ, ЗА ДА ПЛАЩАТ НА ЦЯЛАТА ТЯХНА КОХОРТА ОТ ПРОКУРОРИ, СЪДИИ, СЛЕДОВАТЕЛИ, ПРОВЕРЯВАЩИ ОРГАНИ И Т.Н., КОИТО МОГАТ ДА СМАЧКАТ ВСЕКИ, ДРЪЗНАЛ ДА ЗАСТАНЕ НА ПЪТЯ ИМ И ВСЕКИ, КОЙТО ПОИСКА ПОВЕЧЕ СВОБОДА, ОТКОЛКОТО ПРЕМИЕРЪТ Е ГОТОВ ДА НИ ПРЕДОСТАВИ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО Г-Н ПРЕМИЕР.



ПРЕКАЛЕНО МНОГО ДАНЪЦИ ПЛАЩАМЕ ЗА ПРЕКАЛЕНО МАЛКОТО НЕЩА, КОИТО ПОЛУЧАВАМЕ ОТ ВАС. ТИПИЧНО ПО СЕЛСКИ, ВИЕ СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРЕХВЪРЛИТЕ ПРОБЛЕМА ОТ БОЛНАТА ГЛАВА НА ЗДРАВАТА. ОПИТВАТЕ СЕ ДА НИ ИЗИГРАЕТЕ КАТО СЕЛСКИ ТАРИКАТ - ДЕМЕК, АКО ИСКАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПАРИ, ВЗЕМЕТЕ СИ ОТ ГРАЖДАНИТЕ, ДА ВИДИМ ДАЛИ ВИ СТИСКА. В СЪЩОТО ВРЕМЕ СТЕ АКУМУЛИРАЛИ ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ В ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ. ПОДЛО И НЕМОРАЛНО. ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ НЕОПРАВДАНО. ОЦЕНКАТА, КОЯТО ДАВАМ НА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ Е НЯКЪДЕ ОКОЛО 2,5 ПО ШЕСТОБАЛНАТА СИСТЕМА. И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ, НА ПРЕКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ И НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ - БСП И ДПС ДАВАМ ОЦЕНКА 2,2. ЗНАЧИ ВАШАТА Е ДОСТА ПО-ВИСОКА ОТ ТЯХНАТА. ЗАГОТО ВИЕ СТЕ МАЛКО ПО-НЕПРЕКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ И НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ЗАТОВА ИМАТЕ ПО-ВИСОКА ОЦЕНКА.

ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ БЮДЖЕТА, А ТОВА СА 10 МИЛИАРДА ЛЕВА, ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ. СЕГА ИМ ДАВАТЕ ПО-МАЛКО ОТ 1/4 ОТ ТЕЗИ ПАРИ И ИСКАТЕ ТЕ СА СЕ ОПРАВЯТ КАКТО МОГАТ. С КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТЕ ОТ ЖИВКОВ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ? И ТОГАВА БЕШЕ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО ЦЕНТРАЛИЗИРАНА И СЕГА. И ТОГАВА СЕ ГОВОРЕШЕ ЗА ФИНАНСОВА АВТОНОМИЯ НА ОБЩИНИТЕ И СЕГА. И ТОГАВА ПРОЦЕНТЪТ НА ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕСИ ОТ ДЪРЖАВАТА КЪМ ОБЩИНИТЕ БЕШЕ СЪЩИЯТ!!! С КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВА ВАШИЯТ БЮДЖЕТ ОТ БЮДЖЕТЪТ НА ЖИВКОВ? С НИЩО. А ТО Е ЗАЩОТО ВИЕ КАТО РЪКОВОДИТЕЛ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТЕ ОТ ЖИВКОВ КАТО РЪКОВОДИТЕЛ. АКО СЕ РАЗЛИЧАВАХТЕ, ЩЯХТЕ ПЪРВО ДА ОПРЕДЕЛИТЕ ПРИОРИТЕТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ДА РАБОТИТЕ ПО ТЯХ. СЛЕД ТОВА ЩЯХТЕ ДА НАКАРАТЕ ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ДА ОСИГУРИ БЮДЖЕТ ЗА ТЕЗИ ПРИОРИТЕТИ. ЩЯХТЕ ДА ДАДЕТЕ ПОВЕЧЕ АВТОНОМИЯ НА ОБЩИНИТЕ НЕ САМО НА ДУМИ, А И НА ДЕЛА. ЩЯХТЕ ДА НАМАЛИТЕ ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДО МИНИМУМ, ЗА ДА НЕ НИ ПРЕЧИ ДА СТАНЕМ БОГАТИ. НИЕ СМЕ БЕДНИ, ЗАЩОТО СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС, КОИТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ИКОНОМИКА, А ОТ СИЛАТА И ПОЛОЖЕНИЕТО НА ВЛАСТТА СЕ ВЖИВЯВАТЕ КАТО ЦАР, БЕЗ ДА СТЕ ТАКЪВ. НИКОЙ НЕ ВИ Е ПРОИЗВЕЛ ЗА ЦАР. МОЖЕ БИ СМОТАНИЯТ НАРОД, КОЙТО ОБИЧА ДА ГО ШИБАТ, МЪЛЧЕЙКИ ВСЕКИ ПЪК, КОГАТО СИ ОТВОРИТЕ ГОЛЯМАТА УСТА.


И ПРЕДИ ДА СИ ОТВОРИТЕ УСТАТА, МОЛЯ ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ. КАТО КАЖЕТЕ: "САМО В БЪЛГАРИЯ МАГИСТРАЛИТЕ НЕ СЕ ПЛАЩАТ", ЗНАЙТЕ ЧЕ МНОГО СЕ ИЗЛАГАТЕ. АМА ТАКА Е, КАТО ЧОВЕК НЕ Е УЧИЛ ДОСТАТЪЧНО, НЕ ЗНАЕ КОГА ДА ЗАПОЧНЕ И КОГА ДА СПРЕ. НИТО В ГЕРМАНИЯ, НИТО В ШВЕЙЦАРИЯ ИМА ПЛАТЕНИ МАГИСТРАЛИ. ЗНАЕХТЕ ЛИ ГО ТОВА, ПРЕДИ ДА ТРЕСКАТЕ ГЛУПОСТИ?ВЪПРЕКИ ТОВА, В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ ПЪТИЩА НА СВЕТА. ЗАЩО ЛИ? НИМА СТЕ ПО-УМНИ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ ИЛИ ШВЕЙЦАРЦИТЕ. АКО Е БИЛО ТОЛКОВА ДОБРО НЕЩО, ТЕ ПЪРВИ ЩЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ. ИЛИ МОЖЕ БИ ОЧАКВАТЕ ТЕ ДА ВИДЯТ, ЧЕ ВИЕ ПРАВИТЕ ТАКОВА НЕЩО В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ГО НАПРАВЯТ И ТЕ!!! НАПРАВО СИ КАЖЕТЕ, КОГО СТЯГАТЕ ДА СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТЕЗИ МУЛТИМИЛИОННИ СЪОРЪЖЕНИЯ И КОЛКО Е КОМИСИОНАТА. И ПОСЛЕ КОЙ ЩЕ ГИ ЕКСПЛОАТИРА? КОЙ ЩЕ ПРОДАДЕ СОФТУЕРА И КОЛКО ЩЕ СТРУВА? КОЯ БАНКА ЩЕ СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА БЕЗНАЛИЧНИТЕ ПЛАЩАНИЯ? И Т.Н. И Т.Н. НЕ СМЕ ДЕБИЛИ И ЗНАЕМ КАКВО ЦЕЛИТЕ. ДА СТАНЕТЕ ПО-БОГАТИ ЗА СМЕТКА НА ПРОСТИЯ НАРОД, КОЙТО ВИ СЕ ВРЪЗВА НА ПРИКАЗКИТЕ.

КАТО ХОДИХТЕ ДО КИТАЙ КАКВО РАЗБРАХТЕ? МАЙ НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ. 

Аз бях по същото време там и ме беше срам, че съм българин. Какво друго можем да предложим на китайците, освен кисело мляко и то направено от сухо мляко от контингента на НАТО от Берлин, преди изтичане на срока му! Благодарение на вашето мъдро управление.


НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОВА ДА НИ ОБЛАГАТ С НОВИ ДАНЪЦИ. ВИЕ ИМАТЕ ТАКАВА НУЖДА, НО НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НЯМАМЕ. НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТАКАВА ДЪРЖАВА, КОЯТО ВИЕ РЪКОВОДИТЕ. ВИЕ ИМАТЕ НУЖДА ОТ ТОВА ДА НИ РЪКОВОДИТЕ, НО НИЕ НЯМАМЕ ТАКАВА НУЖДА. НИЕ МОЖЕМ И БЕЗ ВАС, ДА ВИ Е ЯСНО. ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ БЕЗ НАС, ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТЕ И ЗАПЛАТИТЕ И КОМИСИОНИТЕ И РУШВЕТИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВСИЧКИ НАС - БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ. ПАРИ СМЕ ВИ ДАЛИ ДОСТАТЪЧНО. ДАЖЕ И ПРЕДОСТАТЪЧНО. АКО МОЖЕХТЕ ПОНЕ ДА ОГРАНИЧИТЕ КРАЖБИТЕ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО СМЕ ВИ ДАЛИ В РЪЦЕТЕ, А ТЕ СА 20 МИЛИАРДА ВСЯКА ГОДИНА, НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ И ПАРИ ЩЕШЕ ДА ИМА ЗА МНОГО ПО-СЪЩЕСТВЕНИ ПРОЕКТИ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ВИЕ ДВИЖЕХТЕ. ДАЛИ С ВАШЕТО УЧАСТИЕ ИЛИ С ВАШЕТО БЕЗУЧАСТИЕ, БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧАСКА КЛАСА И БЮРОКРАЦИЯТА КРАДАТ ПОЛОВИНАТА ОТ БЮДЖЕТА ВСЯКА ГОДИНА - БИЛО КАТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ, КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ, БИЛО КАТО ВЗЕМАТ КОМИСИОНИ ОТ СДЕЛКИ, ПО КОИТО ПЛАЩА БЮДЖЕТА БИЛО ПО ДРУГИ ПОВОДИ. ЗАТОВА НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ, КАТО НИ КАЗВАТЕ, ЧЕ СМЕ ПЛАЩАЛИ МАЛКИ ДАНЪЦИ. САМО ЗА ЕДИН МЕСЕЦ СЪМ ПЛАТИЛ НА ОБЩИНАТА ПОВЕЧЕ ПАРИ В КАЧЕСТВОТО СИ НА ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ, ОТКОЛКОТО СЪЩАТА ТАЗИ ОБЩИНА Е ИНВЕСТИРАЛА В МОЯТА УЛИЦА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЦЯЛО ДЕСЕТИЛЕТИЕ. ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ХОРАТА СА ГЛУПАВИ И НЕ МОГАТ ДА СИ НАПРАВЯТ СМЕТКАТА. ВСЯКА ГОДИНА НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА ТАЗИ УЛИЦА ПЛАЩАМЕ ПО 400 ХИЛЯДИ ЛЕВА ДАНЪК СГРАДИ И КАКВО ПОЛУЧАВАМЕ ОТ ВАС - УПРАВЛЯВАЩИТЕ - ЕДИН ГОЛ КУР. ЗА 10 ГОДИНИ СНЕ НИ ВЪРНАЛИ 25 МЕТРА ТРОТОАР И 3 ПОСАДЕНИ ДРЪВЧЕТА. ТОЕСТ ДАЛИ СМЕ ВИ 4 МИЛИОНА ЛЕВА, А СТЕ НИ ВЪРНАЛИ НАЗАД 2 ХИЛЯДИ ЛЕВА, ПРЯКО СИЛИ. ДАЙТЕ НИ СМЕТКА ЗА ТОВА КЪДЕ ПРАХОСВАТЕ ПАРИТЕ НИ И СЛЕД ТОВА ИСКАЙТЕ НОВИ ПАРИ ОТ НАС.


НЕЩАСТНИЦИ.
Категория: Политика
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 30.11.2015 16:10
 Всеки в този свят е дошъл с помощта на някой. Още от раждането. Като изключим животинското царство, където антилопата няма нужда някой да й асистира, че да роди и всички примери с животни, които сами раждат, без чужда помощ, при човека всеки идва с помощта на друго лице. Трудно излиза човек от корема на майката. Понякога бебето се извърта така, че се налага хирургическа намеса. Понякога родителите не са си направили сметката, като единият е твърде голям и е направил голямо бебе, което се износва в малка жена и пак проблем при излизането...


След това малкото човешко същество има нужда от помощ толкова дълго време, колкото нито едно животно в животинското царство. Нали сте гледали какво се случва, като се ражда една антилопа, сърна или нещо друго от този сорт? Ражда се и след минути е на крака. Как е при човека? Дълги години детето има нужда от подкрепа. Не може да се оправи само.  Като се включи и процесът по образованието, отидоха едни 15-20 години.


След това обаче, някои хора прекаляват. Правят се, че имат нужда от помощ по енерция и за някои това важи десетилетия след като са станали вече завършени хора. Такъв е манталитетът. Защо да не получат, след като някой е готов да даде помощ. При животните няма такова нещо. Но при хората има. И някои прекаляват. Научават се да получават, без да дават. Стават професионални получатели на помощ.


Ето и някои интересни примери от моя живот. Моят дядо беше хитър човек. Като изключим 60-те години на миналия век, откъдето ми идват представите за отчайващата бедност, в която живеехме, през останалото време сме имали и за ядене и пиене, и жилище, че и кола, макар и съветска.


Нашето имане започна през 70-те години, когато ние децата подраснахме и станахме годни за употреба за нуждите на семейството. Бяхме генетически много добре сложени, спортисти, неуморни в работата. През почивните дни работехме като ненормални - главно селскостопанска работа. През останалите дни тренирахме и залягахме над уроците и книгите, защото още тогава усещах, че физическата работа е до време, а интелектът е по-ценен от мускулите, при равни други случаи. Времето на лопатата през 60-те и 70-те години отмина и дойде времето на механизираната работа, било по полето, било във фабриките и заводите, било в строителството.

Та, да се върнем на спомените за помощта, дядото и огромния по обем труд, който полагахме, за да бъдем нещо като заможни хора, още по времето на социализма. Работихме едни 10-на декара земя, родителите ми работеха, единият в завод, а другият в магазин и на практика нямахме никакво свободно време. Често ни се е случвало да ходим по нивите след свършване на работа в работен ден. За съботите и неделите да не говорим. С малки изключения, бяхме на нивите. Изкарвахме тонове продукция и вземахме много за тогавашните разбирания, пари. Друг е въпросът, че нямаше какво да правим с тях по това време и затова го отдадохме на ядене и пиене, но това е тема за друга статия.

Спомням си, как дядо ми сядаше, като виждаше, че ние идваме. Ставаше му едно хубаво и тотално се деморализираше за работа. И ние завършвахме основната работа. Някак си помощта, която идваше от нас беше мярката, която той приемаше, че е време да спре да работи.

Много пъти като дете съм се питал - а ако се случи така, че ние да не дойдем, дядо ми пак ли щеше да седне и да спре да работи? Нямаше да седне и нямаше да спре да работи, защото не беше дошла помощта. Това е като кучето на Павлов. Свети ли - има храна. Изгаси ли лампата - ляга да спи.


Какво щяхме да правим, дали щяхме да раждаме деца, ако не бяха помощите за деца? Щяхме ли да подтиснем природните си инстинкти и да спрем да раждаме, защото няма как да издържаме децата си? Нима лъвицата спира да ражда деца, защото са й казали, че няма да й пращат помощи за раждане и отглеждане на деца? Дали антилопата гну ще спре да се размножава, защото социалното министерство не е предвидило социален пакет за нея? При хората обаче нещо се изражда. Не е както трябва.

Българите са правили деца и без социални помощи. Нещо повече - те са правили деца, въпреки, че е нямало социални помощи. Българската е раждала по 5,6, че и повече деца без помощи, просто защото това е бил начинът за възпроизводство, запазване на поколенията, създаване на трудова ръка, която да помага в основния български бизнес по това време - земеделието или занаятчийските работилници.


Ако утре държавата каже - няма да плащаме за раждане на деца, какво ще се случи. Ще спрат ли българите да раждат? Ще спрат ли циганите да раждат?


В този живот нищо не трябва да се получава даром. Има пазарни отношения и всеки, който получава пари, стоки или услуги, трябва да заплати за тях. Работниците и служителите си продават работната сила, защото тя е стокат, с която разполагат и получават пари в замяна. Какво получава в замяна обществото, когато изплаща помощи? Нищо не получава в замяна. Никаква стока и никаква услуга. Децата не са стока, за да приемем, че раждането на дете е нещо като разменна монета, нещо като на пазара - купуваш кило домати и плащаш за тях. Получаването на помощи за бедност, било енергийни помощи, пенсии за бедност или някакви други такива, също не се обвързва с никакви обратни потоци. Условията са единствено, хората да са бедни. Значи ние казваме на хората - ако вие сте бедни, ще ви дадаме помощ! Какво очаквате от тези хора тогава? В стремежът си да получат някакви пари даром, те се мъчат да бъдат и да изглеждат като бедни. Защо се получава това? Защото е аванта! Защото при авантата не важат пазарните принципи. Трябва да се вземат едни пари и защо да не се вземат. Често чувам да казват майките - толкова малко пари ни дават за отглеждане на деца, че не чудим защо ги раждаме. АМИ СПРЕТЕ ДА РАЖДАТЕ, АКО СМЯТАТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВИ СЕ ПЛАЩА, ЗА ДА РОДИТЕ ДЕТЕ. АКО ВЪТРЕ ВЪВ ВАС Е УМРЯЛ ОНЗИ ПОРИВ ЗА ВЪЗПРОИЗВОДСТВО, ПО-ДОБРЕ Е ИЗОБЩО ДА НЕ РАЖДАТЕ ДЕЦА. ЦЯЛАТА НИ КУЛТУРА В ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ Е ТОТАЛНО ПРОМЕНЕНА. ВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО Е ТОТАЛНО УБИТО ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ НАСТРОЕНИЯ И МЕДИЙНА АРОГАТНОСТ. АМИ ПУСНЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ВСЯКА ВЕЧЕР И КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ - УБИЙСТВА, КРИМИНАЛЕТА, КЪДЕТО ДВА ЧАСА ТЪРСЯТ УБИЕЦА И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ. ДА ВИЖДАТЕ СЕКС? НЕ - СЕКСЪТ Е ЗАБРАНЕН, ТОЙ Е ТАБУ. А НАЛИ ДЕЦАТА СЕ ПРАВЯТ ЧРЕЗ СЕКС? АКО ЕБАНЕТО Е ЗАБРАНЕНО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, КАК ИСКАТЕ МЛАДИТЕ ХОРА ДА ПРАВЯТ ДЕЦА? АКО МЕДИЙНАТА СРЕДА Е ДА НИ ПОКАЗВА КАК ДЕЙСТВА ПОЛИЦИЯТА, ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЪТ, ЗАЩОТО 90% ОТ ФИЛМИТЕ СА ЗА ТОЧНО ТЕЗИ ПРОФЕСИИ, КАК ИСКАТЕ ДА СЕ РАЖДАТ ДЕЦА. 

СЕГА СЪВЕТЪТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ СЕ САМОСЕЗИРАЛ ЗА КЛИПА НА НИКОЛ, ЗАЩОТО ТЯ БИЛА НА 17 ГОДИНИ, А СЕ ДЪРЖАЛА МНОГО ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО И АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ИЗПИЩЯ, ЧЕ СЕ НАРУШАВАЛИ НЯКАКВИ ПРАВА.


АМИ КОЛКО ПЪТИ ПОВДИГНАХТЕ ВЪПРОСА ЗАТОВ, КАК ДЕЦА РАЖДАТ ДЕЦА И КАКВИ МЕРКИ СТЕ ВЗЕЛИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС? ПРОБЛЕМ Е ЧЕ НИКОЛ СЕ КЪЛЧИ НА 17 ГОДИНИ И БИЛА ДЕТЕ. ЦИГАНИТЕ НА ТЕЗИ ГОДИНИ ИМАТ ПО ДВЕ ДЕЦА И СА ПОЧНАЛИ ДА СЕ ЧУКАТ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА НАВЪРШИЛИ 12 ГОДИНИ. ТОВА Е ЛИЦЕМЕРНО ОБЩЕСТВО.


ДОКАТО НЕ СЕ СЪЗДАДЕ АТМОСФЕРА НА ПРИЕМАНЕ НА СЕКСА КАТО НЕЩО ЕСТЕСТВЕНО, ДОКАТО НЕ СМЕНЯТ КРИМИНАЛНИТЕ ФИЛМИ С ФИЛМИ, КОИТО ДА ДАВАТ САМО СЕКС, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В НАВИЦИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ. НИЕ ЛЯГАМЕ ДА СПИМ С УСЕЩАНЕТО, ЧЕ УБИЕЦЪТ Е НАЙ-ПОСЛЕ НАМЕРЕН И ВСИЧКО Е ОК, ВМЕСТО ДА ГЛЕДАМЕ СЕКС И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ОПИТВАМЕ ДА ПРАВИМ И НИЕ СЪЩОТО.


А ЗА ПОМОЩТА - АКО ВСЕ ПАК ОБЩЕСТВОТО Е НАСТРОЕНО ДА СЕ ПОМАГА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА, ЗАЩОТО КАКТО КАЗАХМЕ В НАЧАЛОТО, ТЕ СА БЕЗЗАЩИТНИ ПОНЕ ЕДНО ДЕСЕТИЛЕТИЕ, ЧЕ И ПОВЕЧЕ, МОЖЕ ДА ОРГАНИЗИРА ИЗДРЪЖКАТА ИМ ,КАТО ПРЕДЛОЖИ БЕЗПЛАТНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ТО 24 ЧАСОВИ, БЕЗПЛАТНИ УЧИЛИЩА И ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА. СЕГА БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА 400 МИЛИОНА ПОМОЩИ ЗА РАЖДАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦА. НО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ТЕЗИ ПАРИ НЕ ОТИВАТ ЗА ДЕЦАТА, А СЛУЖАТ КАТО МАТЕРИАЛНА ОСНОВА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ ЗА СМЕТКА НА ДЕЦАТА. И СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА, БЪЛГАРИЯ СЕ ЦИГАНИЗИРА, ЗАЩОТО ЗА ТОЗИ ЕТНОСТ, РАЖДАНЕТО И ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦА Е ОСНОВНИЯТ ПРИХОД И ТЕ РАЖДАТ И ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА, ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ЗАТОВА. АКО ДЕЦАТА ИМ СЕ ОТГЛЕЖДАТ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ, А НЕ В ГЕТАТА, КЪДЕТО ГИ ПРАВЯТ И РАЖДАТ, ТЕЗИ ХОРА НЯМА ДА РАЖДАТ ТОЛКОВА, ЗАЩОТО НЯМА ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ НА РЪКА. ТОГАВА НЯМА ДА ИМАТ ИНТЕРЕС ДА ГО ПРАВЯТ, ЗАЩОТО ЩЕ ОТПАДНЕ ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРИЧИНА.

НО ОТКЪДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ В ГЛАВИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ.

ОЩЕ ПОВЕЧЕ, АКО ЖИВЕЕМ В ЕДНО СВОБОДНО ОБЩЕСТВО, БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА СА ТОЛКОВА БЕДНИ, ЧЕ ДА ПРАВЯТ СМЕТКА ДАЛИ МОГАТ ДА ДАДАТ БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА СИ ИЛИ НЕ.


Преди време чух един виц. Някой се давил и викал Help, Help. Чул го друг и му викнал насреща - "Имал си време да научиш английски, а си нямал време да се научиш да плуваш".


Та трябва да се замислим върху тези приказки. Още от деца сме чували приказката за неволята. ЯВНО НИЩО НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ ОТ НЕЯ. ГАДНОТО Е ОБАЧЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е ПРОИЗВЕЛА ТАКИВА - ДА ЧАКАМЕ НА НЕВОЛЯТА - ДЕМЕК НА НЕЯ, ЧЕ ДА МОЖЕ ДА НИ ИЗПОЛЗВА. РЕЗУЛТАТЪТ Е - БЕДНОСТ. МИЛИОНИ ХОРА, ПРОТЕГНАЛИ РЪКА КЪМ ДЪРЖАВАТА И ИСКАТ ПОМОЩ - МИЛИОНИ ПЕНСИОНЕРИ, ПОЧТИ МИЛИОН ИНВАЛИДИ, ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ФАЛШИВИ. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА, ЧАКАЩИ НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ИЗКАРАТ ЗИМАТА. КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТЕЗИ ХОРА? ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ДОБРИ ГРАЖДАНИ? ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ САМИ С ЖИВОТА? ЧЕ ЩЕ СТАНАТ ЗАМОЖНИ И НЯМА ДА ИМАТ НУЖДА ОТ ЖАЛКИТЕ ДЪРЖАВНИ ПОДАЯНИЯ? НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ ОТ НАРОД, КОЙТО ВМЕСТО ДА ПОДЧИНИ ДЪРЖАВАТА НА СВОЯТА ВОЛЯ И ДА Я НАКАРА ТЯ ДА РАБОТИ ЗА НЕГО, СЕ ОСТАВЯ ДЪРЖАВАТА ДА ГО ИЗПОЛЗВА ТАКА, ВСЕ ЕДНО Е НЕЙН РОБ.
Категория: Политика
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.11.2015 15:12
 https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0



В Хонг Конг средната продължителност на живота е 82,2 години и отстъпват само на Япония - 82,6 или само с 4 месеца. Какво ми направи впечатление:
  1. Първо, като любител на газираните безалкохолни напитки, опитах се да видя дали в магазините се продават такива напитки. Да има. Кока кола и Пепси са всемогъщи. Макар и по-рядко, отколкото е при нас, има ги и в Хонг Конг. НО НЕ ВИДЯХ НИКЪДЕ РАЗФАСОВКА, ПО-ГОЛЯМА ОТ 750 МЛЛ.!!! Дори нямат и такава от литър, да не говоря за 2 литра. Обикновено се продават кенчета от 330 млл., много рядко кен от 500млл. и пластмасови от 0,5л. Местните обикновено пият някакви бутилирани чайчета и ДЕСТИЛИРАНА ВОДА. Навсякъде се продава дестилирана вода - най-често 0,5л. и много рядко от големите разфасовки - 1,5 литра. Туби от 2, 5 или 10 литра не видях никъде, при положение, че градът го ощавихме от ходене и пътуване.
  2. Много аптеки, които продават природни продукти, които са традиционно използвани от китайската медицина. Навсякъде мирише на тигрова мас. Навсякъде има салони за иглотерапия и мануална терапия.
  3. Народът е слаб, според нашите представи. Но физически изглеждат доста по-различно от китайците във вътрешността. Има много по-високи хора, вероятно от по-доброто хранене през последните 100 години, когато са били английска колония, а и от лекото смесване на расите, което наблюдавам - в града има и малайци, филипинци, бели, а напоследък се появиха и араби и доста индуси. Дебели рядко се виждат. Климатът като че ли не позволява да си дебел, а и бизнесът. Всички бързат, изкачват се по ескалаторите и щъкат по улиците като мравки.
  4. За толкова дни, рядко виждахме линейки. То като спазваш режим на хранене и спорт, за какво са ти линейки, освен тогава, когато е време да те приберат завинаги от този свят.
  5. Храната - наистина имат и пекарни за хляб, но продуктите от брашно са адски скъпи и обикновено се продават малки количества. Такова нещо като цял голям хляб 700 грама или киро, тук не видях. Продават нещо, което можеш да го хапнеш за два или три пъти най-много. Много продукти от морето - риба, раци и такива неща. Скъпи са та прескъпи, но това е положението. Бразилското кашу обаче е по-евтино от това в България, което ме порази. Имат плодове и зеленчуци, докарани от околните страни и от Австралия и Нова Зеландия.
  6. Виждах по улиците толкова стари хора, че със сигурност бих им дал 90 и повече години. Винаги бяха придружавани от някой по-млад. Никога не видях такъв стар човек да се движи сам.
  7. Никой никого не блъска и не се бута, макар и в определени моменти да се чувствах като в сардела. Мразят физическия допир и изключително много уважават личното пространство.
  8. Хонг Конг харчи колкото България за здравеопазване - по около 600 долара на глава от населението, но за качеството на живота и самото здравеопазване като сравнение и дума не може да става. Значи парите за здраве са достатъчни. Проблемът е, че тук много се краде и държавата произвежда болните, вместо да вземе мерки да ги лекува.
  9. Затова живеят по-дълго от нас - ядат по-малко, по-слаби са, тренират повече и рядко ползват химикали, за да се опитват да се лекуват.
  10. Да не забравя - никъде не видях супермаркет - това не мога да повярвам, че ми се случва. В 7 милионен град не видях нито един супермаркет. Не видях магазин по-голям от 50 квадрата. И няма едри опаковки. Не можеш да пазаруваш на корем. Вземаш само за деня. Храната не им е приоритет и затова са здрави.
Категория: Политика
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.11.2015 15:15
 Има световни агенции, които проверяват по различни критерии корупцията в страните по света. Има много показатели, които се следят. Няма да ги споменавам в тази статия, за да не я претоваря с излишна информация. Само ми направи впечатление фразата - какъвто народът, такива и управляващите и обратно - каквито управляващите, такъв и народът.



Вземаме такси в Хонг Конг, бързаме, за да не изпуснем влака, защото нещо автобусът не идваше. Закара ни навреме и даваме парите, които пишеше на таблото. Някъде към 50 долара или около 13 лева български пари. Учудихме се, че тарифите са съвсем малко по-скъпи от българските в София. Оставихме някой долар отгоре и бяхме си тръгнали, когато таксиджията доста упорито настояваше да си вземем рестото. Това ни се случи и друг път. Не само един. Няколко пъти подред.


Погледнах след това къде се намира Хонг Конг в класацията по ниво на корупция - в страните, където почти няма такова явление, заедно с такива държави като Австралия, Нова Зеландия и Норвегия.

Погледнах къде се намира България - отново на койрука - безнадеждно корумпирана държава. Помислих си за нашите таксиджии - ненапразно им викат БАКШИШИ и ги сравних с техните колеги от Хонг Конг - разликата беше между софийското поле и Витоша.

Започнахме да викаме на таксиметровите шофьори от Хонг Конг - РЕСТО ИЛИ РЕСТОТО. Така ако искаш да кажеш "Извикай някой бакшиш", започнахме да казваме - "Хвани едно ресто"



Та толкова за корупцията. Няма какво да се оплакваме от нашите ръководители, че били корумпирани. Народът ни е корумпиран. Това е изводът. А корумпиран народ не може да произведе некорумпирани служители.


Нека този пример да не се сравнява с наложилата се практика в някои развити държави /например САЩ/ където за някои професии бакшишите са по-голяма част от дохода. Не знам откъде, но нашите "бакшиши" демек софийските таксита, постоянно дават за пример САЩ, където бакшишите били големи. Ами тогава ходете да карате такси в САЩ! Познавах един сервитьор, който работеше в едно заведение на Кристал, София. След това стана таксиметров шофьор. Колкото и пъти да съм го видял, ще ми разкаже за получения от някакъв американски баскетболист бакшиш, в качеството му на сервитьор и на някакъв чужденец, който му оставил голям бакшиш в таксито. Направо си прозираше, че очаква от всеки да прави точно това и да му оставят големи бакшиши.


Само че, като отида и ги видя при моя приятел Митко, който им оправя колите от евтино и по-евтино, направо ми иде да им кажа - АМИ ВИЕ БЕ БАКШИШИ НЕДНИ, КОЛКО БАКШИШ СТЕ ОСТАВИЛИ НА МАЙСТОРА, КОЙТО ВИ ОПРАВИ КОЛАТА. ЗА СУМА ТИ РАБОТА ИМ ИСКАТ НЯКАКВИ СИ НЕЩАСТНИ 10 ЛЕВА И НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ И ТОВА ИМ СЕ ВИЖДА МНОГО.
Категория: Политика
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.11.2015 11:45
 Пристигам в 9 часа сутринта в събота. Кацаме успешно и самолетът "паркира" на терминал 2, като се свърза с пешеходната тръба директно. Казвам си, гледай ти, в Истанбул ни валя дъжд та ни намокри, докато първо слезем от единия самолет и след това докато се качим, а в София ще бъдем на сушина. Но хвалбите стигнаха само дотук.


Излизаме от самолета и си правя разчет да мина бързо полицейската проверка и след това да чакам за багажа. Излизаме от самолета, минаваме през пешеходната тръба, която свързва самолета и терминала и ни отбиват по един коридор на терминала, който се пристира по цялата негова северна дължина. Вървим си ние и в мен се загнезди съмнение, защо е всичко това. Като свърши коридора следваха стълби, за към долния етаж. Видях как дамите се затрудняваха да слизат по тях, защото бяха от гранитогрес и никой не беше помислил, че някой може да се изтърколи надолу по гладките плочки. Слизаме ние на първия етаж и каква беше моята изненада: ВКАРАНА НИ В АВТОБУС, КОЙТО ОБИКНОВЕНО ВЗЕМА ПЪТНИЦИТЕ ОТ САМОЛЕТА И ГИ ВОДИ КЪМ ГРАНИЧНИЯ КОНТРОЛ. ЗА КАКВО БЕШЕ ВСИЧКО ТОВА ХОДЕНЕ, КАТО НИ ВЪРНАХА В ИЗХОДНА ТОЧКА НА ОКОЛО 30-40 МЕТРА ОТ ПАРКИРАЛИЯ ПРЕДИ МАЛКО САМОЛЕТ. Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА БЪЛГАРСКА РАБОТА. ОТТАМ НИ ЗАКАРАХА ТОЧНО В ОБРАТНАТА ПОСОКА, ОТ КОЯТО ИДВАХМЕ ПЕША, ПРЕМИНАВАЙКИ ПРЕЗ ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ТЕРМИНАЛ 2. СТОВАРИХА НИ в зоната на полицейската проверка, където минахме сравнително бързо, защото бяхме от първите. Имаше две гишета след мен и целият самолет се нареди на двете гишета за проверка.

Минахме през тоалетната. Нова тоалетна, но си личи, че всичко е купувано евтино та евтино. И все нещо не работи и хартията е скапана.


След това отиваме да си чакаме багажа. Чакаме чакаме, както си е редът у нас. По едно време започнаха да излизат куфарите. Нашите ги нямаше още. От скука започнах да снимам всеки скапан куфар, който излизаше от "устата" на поточната линия. Питам се, как не го е срам българинът да тръгне с толкова скапани чанти и куфари - скъсани, изтрити и омазнени. Типично по български.

По едно време, разгеле, дойдоха и нашите куфари. Вземаме ги и се втурваме към изхода. Стоп, митническа проверка. Митничарите ни казаха, че някой от някаква служба иска да ни провери. Питам, митническа служба ли е - никой не ти казва. Чакаме и това е. Всички минаха, ние чакаме. Установи се, че някой от службата за наркотици ни е заподозрял, че пренасяме наркотици и от целият самолет от 150 души, проверяват само нас. Наистина стана интересно - хора, които имат дипломи от престижни университети от Англия, хора с минало на мениджъри на компании и софтуерни инженери, заподозрени в трафик на наркотици. 

Та дойдоха едни навънеси момчета и ни казаха да оставим куфарите на една маса и да извадим всичко навън - мръсни дрехи, принадлежности за хигиена - всичко. Няма проблем. Като видяха, че няма нищо, попълниха някакви формуляри и ни казаха довиждане. 

Попитах ги, заради какви критерии са избрали точно нас, но нищо не ни казаха. Явно КРИТЕРИИТЕ ЗА ИЗБОР ИМ СА СКАПАНИ, ЗАЩОТО НЕ НАМЕРИХА ТОВА, КОЕТО СА ОЧАКВАХА ОТ НАС. МОЖЕ ДА СМЕ ГИ РАЗОЧАЛОВАЛИ, НО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО - НЕ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ТОВА Е.


МИСЛЯ СИ И ЗА ТЕХНИТЕ КОЛЕГИ - КАТАДЖИИТЕ - И ТЕ ТАКА ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ СПИРАТ И ПРОВЕРЯВАТ - СЪЩО КАТО ПРИ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ. В ТЕЗИ СЛУЖБИ РАБОТЯТ ОБИКНОВЕНО ВРЪЗКАРИ. ТАКА Е ПРИ НАС. А С ВРЪЗКАРИ НЕ МОЖЕШ ДА ИМАШ ДОБРЕ ФУНКЦИОНИРАЩИ СЛУЖБИ.


ОСВЕН ЛОШАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЛЕТИЩЕТО, СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО - ЧЕ ПРИ ВЛИЗАНЕТО, БЪЛГАРИЯ ИЗГЛЕЖДА МНОГО ПО-СКАПАНО, ОТКОЛКОТО ПРИ ИЗЛИЗАНЕТО. МОЖЕ БИ ДЪРЖАВАТА ТОЧНО ТОВА ЦЕЛИ - ДА НИ ОСИГУРИ КОМФОРТ ПРИ НАПУСКАНЕТО Й И ДА НИ ПОСРЕЩНЕ СТУДЕНО И БЕЗИЗРАЗНО ПРИ ВРЪЩАНЕТО НИ. НЕКА КОЙТО ИЗЛЕТИ И КАЦНЕ НА ТЕРМИНАЛ 2 В СОФИЯ, НЕКА ДА СИ СПОМНИ МОИТЕ ДУМИ КАТО ВЛИЗА В ТЕРМИНАЛА ПРИ ЕДИНИЯ И ДРУГИЯ СЛУЧАЙ. ИНТЕРЕСНО МИ Е ДА ЧУЯ И ДРУГИ МНЕНИЯ.


А КАТО ЦЯЛО КАКВО ДА ВИ КАЖА - СЛЕД 7 ДНИ В АЗИЯ, ЛЕТИЩЕТО НА МИЛИОННА СОФИЯ МИ ИЗГЛЕЖДАШЕ КАТО НЯКАКВО СЕЛСКО ЛЕТИЩЕ. ОСВЕН САМОЛЕТЪТ, С КОЙТО ПРИСТИГНАХМЕ, ИМАШЕ "ПАРКИРАН" САМО ОЩЕ ЕДИН САМОЛЕТ. ВСИЧКО НАОКОЛО БЕШЕ УМРЯЛО. НЯКОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ - КАКВО ОЧАКВАШ В СЪБОТА СУТРИНТА! НО ВСЕ ПАК...


СПРАВЕДЛИВО Е ДА НОМИНИРАМ ЛЕТИЩЕТО НА СОФИЯ КАТО НАЙ-ТЪПО ОРГАНИЗИРАНОТО ЛЕТИЩЕ НА ЕВРОПА. ПОНЕ АЗ НЕ СЪМ ВИДЯЛ ТАКОВА ЧУДО НА ДРУГО МЯСТО.
Категория: Политика
Прочетен: 521 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 07.12.2015 12:50
Пак казвам, не вземам страна. Но всички знаете, че делото беше тайна в по-голямата си част и затова информацията е твърде оскъдна. 
  1. Кой всъщност е разпоредил тази операция и на какво основание?
  2. Кой е планирал операцията да се извърши с ясното съзнание, че Петко трябва да бъде изкаран оттам жив или мъртъв?
  3. Какво е направила дотогава полицията в Лясковец, за да изземе оръжие, за което е имало съмнение, че е незаконно притежавано?;
  4. Защо в пресата постоянно се даваха идеи, че Петко е луд? На луд човек дава ли се доживотна присъда? Защо никой не поиска сметка от медиите, които тиражираха такова твърдение? Ако е луд, мястото му е в лудницата, а не в затвора. След като съдът го осъди да лежи в затвора до живот, значи той не е луд. Тогава кой ще потърси отговорност на медиите, които го изкараха луд?
  5. Защо полицаите от специалния отряд са се правили на рамбовци и са отишли на акция така, както Рамбо филма от "Първа кръв"? Къде им са шлемовете, бронежилетките, защитните щитове? Кой ще отговори на този въпрос?
  6. Каква е причина за смъртта на Емил Шарков и каква е причината за раняването на другите командоси? Защо експертизата е засекретена?
  7. Някой от съдиите ще вземе ли под внимание обстоятелството, дали има употребена несъразмерна сила при тази акция? Защо не са извикали направо някой с противотанков юмрук и всичко щеше да свърши за секунди, както преди няколко години полицията използва такива методи срещу набеден престъпник и след това държавата ни беше осъдена да плаща обезщетения, присъдени от съда в Страсбург;
  8. Ако някой ти извика "Стой, полиция, предай се!", това достатъчно основание ли е човек да се предаде? Защото имаме много лош случай с бай Миле, който се подчини на такава заповед и затова беше убит. Бандитите бяха облекли полицейски униформи. То всъщност и бандити и полицаи май носят едни и същи униформи и след това искат да им се подчиняваме. Полицията иска подчинение, НО ПРЕДИ ТОВА НЕ Е НАПРАВИЛА ДА Й ВЯРВАМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО. ЗНАЕМ, ЧЕ ТЯ ИЛИ НЕ СЕ НАМЕСВА ИЗОБЩО И ХОРА УМИРАТ ИЗНАСИЛЕНИ И ОГРАБЕНИ, ОСОБЕНО ПО СЕЛАТА, ИЛИ ДЕЙСТВА ПО ТАКЪВ БРУТАЛЕН НАЧИН, ИЗПОЛЗВАЙКИ НАИСТИНА НЕСЪРАЗМЕРНА СИЛА, ЗА ДА УБИЕ ЧОВЕК, КОЙТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е ПРИЧИНИЛ ФИЗИЧЕСКА ЩЕТА НА НИКОГО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.
  9. Защо полицаите изпълняват заповедите на своите началници, колкото и тъпи да са те, вместо да изпълняват закона? Къде в закона е казано, че точно така се постъпва? Получава се затворен кръг - началниците на полицаите са тъпи, че са разпоредили такава акция, а полицаите са дваж по-тъпи, че дори и един въпрос не са задали, защо е всичко това? Просто са се направили на велики, че могат да си играят с човешкия живот, както намерят за добре. Мозък трябва да имат полицаите, а не толкова мускули. Дадоха ни как Шарков тренира, за да убива престъпниците. Не ни дадоха да разберем колко мозък има в главата си, за да се юрне да изпълнява тъпи заповеди. Не ни дадоха да разберем дали е прочел и дали може да прилага Закона за МВР, Законът за административните нарушения и наказания, НПК и т.н.;
  10. Ако присъдата е произнесена "в името на народа", защо съдът се разпореди, този народ да не получи достатъчно доказателства, от които да разбере кой всъщност е виновникът за това, което се случи в Лясковец? Защо повечето от заседанията на съда бяха закрити?
  11. Всъщност независим ли е съдът? Ако съдиите в Лясковец са назначени по предложение на шефа на съда в Търново, а той е назначен по предложение на някой член на ВСС, значи и всички са назначени от ВСС, който пък от своя страна са назначени или от политическите партии в парламента или от президента, който също е излъчен от политическа партия, за каква независимост тук става дума? Всъщност колко са независими видяхме от записите на телефонните разговори между премиера и софийският градски прокурор Кокинов, преди години, заради които Кокинов подаде оставка и разговорите между съдиите Ченалова и Янева и главният прокурор Цацаров, във връзка с нарушение на законите, допуснати от съдиите. Видяхме какво стана. Ченалова я "опраскаха" по нареждане на премиера, който както всички знаем "няма нищо, ама нищичко със съдебната власт", защото съдебната власт е много независима и много обективна.
  12. Сега какво стана - дадоха му "до живот", без право на отмяна. Все едно гледам процес от времето на Живков, само дето няма смъртно наказание. Стана така, че върховната инстанция може да се смили и да върне делото обратно, за да му лепнат по-малка присъда, като някакъв вид компромис, независимо от това дали е доказана вината или не.
  13. Ако съдът има 8 % доверие в обществото, как тогава си позволява наглостта, да отсъжда "в името на народа"? В името на кой народ отсъжда? Явно българският народ отдавна е снел доверието си от съдебната система. Защо простичко не кажат, че отсъждането е в името на властта, партийните интереси, личните пристрастия на съдиите в Лясковец или Търново, защото ха не са спазили партийната повеля, ха са ги разкарали от работа, намирайки някакво основание. А такова винаги може да се намери. Нали все още социализмът не си е отишъл.
  14. В България работите не вървят на добре. Съдът или ще пусне някой с 10 присъди, който след това ще извърши убийство или направо ще тикне до живот някой, който може и да няма никаква вина в случая. Просто може човекът да е попаднал на грешното място и в грешното време и да опере пешкира.
  15. Малко статистика - България е на 126-то място по усещане на хората за справедливост. В изследването са участвали 144 държави.
  16. Посланието на съда към обществото е - ХОРА, ПРЕДАВАЙТЕ СЕ НА ВЛАСТТА, ЗАЩОТО САМО ТЯ ИМА ПРАВО ДА УБИВА, БЕЗ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ. ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ ЗАЩИТАВАТЕ. НЕ И ОТ ВЛАСТТА.
  17. Наистина толкова тъпо обяснение ни дадоха - Петко си стои у дома, а ченгетата са дошли от 230 километра от София. Петко е нападателят и виновният, а ченгетата са се защитавали и са потърпевши. Все едно не те са пътували до Лясковец, а Петко е отишъл в София, че да ги убива.
  18. Ето най-важното определение на прокурора по делото: "Стореното от Петко е дръзка и безпредедентна съпротива срещу волята на държавата да приложи закона"
  19. Забелязахте ли от какво е притеснен прокурорът? Че някой си е позволил ДРЪЗКА И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА!!! Държавата от това се страхува - някой да не се противопоставя на нейната воля дръзко и безпрецедентно.
  20. ТУК НЕ СТАВА ДУМА НЯКОЙ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ ДРЪЗКО И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО НА ВОЛЯТА НА НАРОДА, А НА ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА. НАЛИ РАЗБИРАТЕ РАЗЛИКАТА
  21. А относно закона - никой обикновен човек и хабер си няма представа от държавните закони. Нито ги е чел, нито пък се интересува от тях. Нито е гласувал за тях, нито е гласувал против тях. Никой за нищо не го е питал и няма скоро да го пита. Законите се правят от властта и защитават интересите на властта. Властта познава законите, за да може да владее обществото.
  22. И СЕГА ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС: КОГАТО ПРЕДИ СЕДМИЦА ПОЛИЦАИТЕ БЛОКИРАХА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВАТА, КАТО СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО ПО ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ И ПО ЦАР БОРИС ІІІ В СОФИЯ, КАТО СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО ПО МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" И НА ДРУГИ МЕСТА, ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ "ДРЪЗКА И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА, ДА ОПАЗИ ЗАКОНА"? И КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТЕЗИ ПОЛИЦАИ, КОИТО НАРУШАВАХА ЗАКОНА? НИЩО И НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗАЩОТО СА ПОЛИЦАИ. ТОВА НЕ СА ОБИКНОВЕНИ ХОРА КАТО ПЕТКО, С КОГОТО ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СЕ БЪЗИКА КАКТО И КОГАТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ. НАЛИ СЕГА РАЗБРАХТЕ?
  23. ЖАЛКО, НО ИЗГЛЕЖДА ПАК СЪДЪТ В СТРАСБУРГ ЩЕ ТРЯБВА ДА НИ КАЗВА, КОЛКО МНОГО СА НАСРАНИ ГАЩИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНА ПРИСЪДА. САМО ЧЕ КОЙ ЩЕ ВЪРНЕ ЖИВОТЪТ НА УБИТИЯ ПОЛИЦАЙ, НА РАНЕНИТЕ МУ ДРУГАРИ И НА СТРАДАНИЯТА, НА КОИТО Е ПОДЛОЖЕН ПЕТКО И МАЙКА МУ. ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ПОСТРАДАЛИ, НО НИКОЙ ОТ ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ НЕ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА.
Категория: Политика
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.11.2015 15:02
 Вместо да финансират пазенето на границите на Европа, всеки взема мерки да пази собствената си колиба.

Меркел беше много ербап през лятата, докато сега запя друга песен. След като натресе такива проблеми на Турция, Гърция, България, Македония, Сърбия, Хърватска, Унгария, Словения, Австрия, че и на собствената си държава - Германия.

Словенците укрепват границата с Хърватска. Запасняците са получили призовки да се яват за подкрепа на охраната на границата. Унгарците направиха телената ограда по границата със Сърбия. Ние построихме ограда на голям участък и сега строим нова. Австрия въвежда временен контрол по границата си. Белгия и Франция говорят за същото. Норвежците вече им писна от навлеци от север и изградиха санитарни зони по границата си с Русия. Финландците имат същите проблеми по границите си с Русия. Мислех си, че северният път не е предпочитан от емигрантите, но съм се лъгал. Навсякъде са и са като скакалци.


Тези дни емигранти от Пакистан, Афганистан, Ирак и от къде ли не, блокирали ж.п. линията до Гевгелия, малко градче от македонска страна, на границата с Гърция. 

Италианците и испанците обаче продължават да правят простотии. Обикалят с кораби из Средиземно море и де що видят емигрант, го качват на кораба и го карат към Италия. В Мадрид, на сградата на кметството пишело - Добре дошли емигранти. Чудесно. Няма що.


Руснаците и те се правят на дръж ми шапката и осигуряват емигрантския поток към северните европейски страни, водейки се от принципа, колкото повече правиш мизерия на съседите си, толкова повече дестабилизираш обстановката там и след това се опитваш да се възползваш. Не знам как са работите в Беларус. Там президентът се хвалеше, че има само 2000 чужди работници в строителството и те са под контрол, тоест като си свършат работата, ще бъдат изпратени по родните им места в Азия. Тоест Лукашенко продължава политиката си на чиста нация и ограничаване на емиграцията до минимум.


Вчера пристигнали първите самолети с бежанци в Шотландия. Всеки, който е запознат с тази трана знае, че едно от разминаванията между Шотландия и Англия е по отношение на политиката на емиграция. Шотладците не харесват това, че в някои райони на Лондон не се говори английски и няма шанс скоро там да се говори английски. Вместо англичаните да асимилират емигрантите, което е логично, емигрантите асимилират англичаните. Някои, които не могат да изтърпят тази политика, просто се изселват от Лондон и оставят арабите да се разпореждат.


Такава информация идва и от Франция. Някои райони на Париж са "преотстъпени" така да се каже на арабски и африкански общински власти и французите на практика нямат глас при решаването на общински проблеми. В Париж видях гета, подобни на нашите във Варна, Казанлък или край София, че и по-зле от тях.



И вместо лидерите на Европа да излязат с единно становище, което хем е икономически по-оправдано, хем и аджеба, ние съюз ли сме или на петела човка??? Ако всеки сам се оправя, да вземем и да го разпуснем съюза! Защо ни е такъв съюз, след като всяка страна отново се огражда от своя съсед, за да може да се опази от емигрантите. Никой не пита, защо гръцкото правителство стоварва стотици хиляди емигранти на границата с Македония и никой не търси отговорност от гърците? Търсят отговорност от нашите граничари, че шамаросали някой от тези, които пресичат нелегално границата. Какъв смешен плач. Плач на измислени евроатлантици, които се насират при всеки труден момент за Европа. 


Големият проблем на Европа е, че лидерите на ЕС са измислени, неизбрани от нас, неовластени пионки като Ромпой, Туск и Юнкер, а истинският лидер - Меркел, не е истински лидер, а жена с типичната за жените свръхемоционалност. 
Категория: Политика
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.11.2015 15:04
 Ние балканците сме толкова емоционални. Даже прекалено. И това ни пречи да бъдем по-заможни и по-доволни от статуквото си. Постъпваме като малки деца.



Ето ви един пример от детството на сина ми.


Преди време се беше сдобил с някаква джаджа, мисля беше радио. Беше малък и много се радваше на придобивката. Обучението, което му правя е още от раждането му. Беше голяма игра. Говорех му като на възрастен, на "вие". Избирах онази информация, която мислех, че е необходима за неговото развитие и му спестявах дребнотемието, глупостите и нещата, които нямаше да направят живота му нито по-полезен, нито по-богат, нито по-щастлив. Опитвах се да го предпазя от цялата тази помия, която ни залива отвсякъде, целта на която е да ни вземат парите и заедно с тях и душите, ако може.


Та си направих такъв експеримент. ПОИСКАХ ОТ НЕГО ДА КУПЯ РАДИОТО. ПЪРВО МУ ПРЕДЛОЖИХ 10 ЛЕВА. НЕ СЕ СЪГЛАСИ. СЛЕД ТОВА МУ ПРЕДЛОЖИХ 15 ЛЕВА. ОТНОВО ОТКАЗ. ОПИТАХ С 20. НИЩО НЕ СТАНА. ОТИВАМ НА ПО-ВИСОКИ НИВА. СТИГНАХ ДО 30 ЛЕВА И МУ КАЗАХ, ЧЕ ТОВА Е ПОСЛЕДНОТО, КОЕТО ЩЕ МУ ПРЕДЛОЖА И ТОВА Е. НЕ СЕ СЪГЛАСИ.


СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ ВИДЯХ ВЪПРОСНОТО РАДИО НА ЕДНА СЕРГИЯ НА ПАЗАРА. СЪЩОТО. БЕШЕ ПОД 10 ЛЕВА. КАЗАХ МУ, ЧЕ Е ИЗПУСНАЛ ЕДНИ 20 ЛЕВА. ДА ГО ИМА ЗА УРОК. БЕШЕ ПРОЯВИЛ ЕМОЦИИ, А ЕМОЦИИ В СДЕЛКИ Е СЪЩОТО, КАТО ЛЮБОВ БЕЗ ЕМОЦИИ. ЕМОЦИИТЕ ТРЯБВА ДА СА ТАМ, КЪДЕТО НЯМА СДЕЛКИ.

ДА СЕ ПРИВЪРЗВАШ КЪМ НЯКАКВА ВЕЩ Е ПРИСЪЩО ЗА ОНОВА ОБЩЕСТВО, КОЕТО ЗА РАДОСТ СИНЪТ МИ НЕ ПОМНИ - СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО, КОГАТО ВСИЧКО БЕШЕ С ВРЪЗКИ  И КОЛИТЕ И БАНАНИТЕ И ТЕЛЕВИЗОНИТЕ И ХЛАДИЛНИЦИТЕ И ГОРНООРЯХОВСКИЯ СУДЖУК. ТОВА БЕШЕ ХУБАВ УРОК.


ДНЕС НАПРАВИХ ПОДОБЕН ЕКСПЕРИМЕНТ С ЕДИН СЕРВИТЬОР В ЕДНО СТОЛИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ. КАТО ВЛЯЗОХ, ПРЕДВАРИТЕЛНО МИ КАЗАХА, ЧЕ ПЪЛНЕНИТЕ ЧУШКИ СА СВЪРШИЛИ, КАКТО И АГНЕШКИЯ КУРБАН. НИЩО, ПОРЪЧАХМЕ ДРУГО И СИ ХАПНАХМЕ ДОБРЕ.


ПО ЕДНО ВРЕМЕ ГЛЕДАМ, ЧЕ СЕРВИТЬОРЪТ СИ Е СЛОЖИЛ ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ. ИЗВИНИХ СЕ И ГО ПОПИТАХ, ДАЛИ МОГА ДА МУ ЗАДАМ ЕДИН ВЪПРОС. СЛЕД КАТО ПОЛУЧИХ РАЗРЕШЕНИЕ, КАЗАХ МУ, ЧЕ СМЕ СЕ НАХРАНИЛИ, НО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА СОЦИОЛОГИЧЕСКАТА НАУКА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ, СРЕЩУ КАКВО ТОЙ БИ СЕ ОТКАЗАЛ ОТ ПОРЦИЯТА СИ С ЧУШКИ, КОЯТО СИ БЕШЕ СЛОЖИЛ. ТОЙ КАЗА, ЧЕ ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ БИ СЕ ОТКАЗАЛ ОТ ЧУШКИТЕ. 


ТОГАВА МУ ПРЕДЛОЖИХ 20 ЛЕВА ЗА ПОРЦИЯТА. ОТКАЗА МИ. ПРЕДЛОЖИХ МУ 30 И СЛЕД НОВИЯ ОТКАЗ ОТИДОХ НА 50 ЛЕВА. НЕ ИСКА И ТОВА Е. ПРЕДЛОЖИХ МУ 100 ЛЕВА. НЕ СТАВА. ПОПИТАХ ГО ДАЛИ ЩЕ ДАДЕ ЧУШКИТЕ ЗА 1000 ЛЕВА И ТОЙ КАЗА, ЧЕ ДНЕС ИСКА ДА ЯДЕ ЧУШКИ И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ ИСКА ДА СЕ РАЗДЕЛИ С ТЯХ.


ПРЕДСТАВИХ СИ, ЧЕ НЕ СМЕ ОБЩЕСТВО, В КОЕТО НЯМЯШ ВЪЗМОЖНОСТ ВЕДНАГА ДА НАМЕРИШ ЗАМЕСТИТЕЛ НА НЯКАКВА СТОКА. НЕ СМЕ В ПУСТИНЯТА, КЪДЕТО ЕДНА ЧАША ВОДА В НЯКОИ СЛУЧАИ МОЖЕ ДА СТРУВА МИЛИОНИ ПРИ ДАДЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ Е ТАКАВА, ЧЕ ВЕДНАГА МОЖЕШ ДА СИ ПОРЪЧАШ НЕЩО ДРУГО, КОЕТО ДА СТРУВА КОЛКОТО ПРОКЛЕТИТЕ ЧУШКИ /ТЕ БЯХА НЯКЪДЕ ОКОЛО 4 ЛЕВА/.

СЛЕД КАТО НЕ ПОЛУЧИХ ОТ НЕГО СЪГЛАСИЕ МУ КАЗАХ: ЧЕСТИТО, В МОМЕНТА ЯДЕТЕ ЧУШКИ ЗА 1000 ЛЕВА.


НЕ ЗНАМ ДАЛИ МЕ РАЗБРА. МОЖЕ БИ, АКО БЕШЕ СЪГЛАСЕН НА СДЕЛКА, ЩЯХМЕ ДА СМЕ СИ СМЕНИЛИ МЯСТОТО - ТОЙ ДА УПРАВЛЯВА ФИРМА, А АЗ ДА СЪМ СЕРВИТЬОР. НО ИМЕННО ЗАТОВА ТОЙ Е СЕРВИТЬОР, А АЗ УПРАВЛЯВАМ ФИРМА. НИКОГА НЕ СЪМ СИ МИСЛИЛ ПРЕДИ ГОДИНИ И ПРЕДИ ДА ОФОРМЯ СВОЕТО ИКОНОМИЧЕСКО МИСЛЕНЕ, ЧЕ МЛАДИ ХОРА, КОИТО СА В УСЛОВИЯТА НА ПАЗАРНО ПРЕДЛАГАНЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ, ОСОБЕНО В РЕСТОРАНТЬОРСКИЯ БИЗНЕС, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИМАТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ, БЕЗ ДОРИ И ДА ПОЗНАВАТ СОЦИАЛИЗМА. ЕМОЦИЯ И СВРЪХЕМОЦИЯ. КАКВОТО И ДА МИ КАЖЕТЕ, ТОЗИ ЧОВЕК ОБЯДВА С ЧУШКИ ЗА 1000 ЛЕВА.


ПОМИСЛИХ СИ, ДАЛИ МОЯТ ТЪРГОВСКИ ДИРЕКТОР ЩЕШЕ ДА Е ТОЛКОВА ПЛАТЕН, АКО МИСЛЕШЕ КАТО СИНА МИ НА 9 ГОДИНИ ИЛИ КАТО ТОЗИ СЕРВИТЬОР, ПО МОЕ МНЕНИЕ НА ОКОЛО 27-30 ГОДИНИ. СЪС СИГУРНОСТ НЯМАШЕ ДА ПОЛУЧАВА ТОЛКОВА ПАРИ, КОЛКОТО СЕГА И НЯМАШЕ ДА РАБОТИ ПРИ МЕН.


НО ИМА И ДРУГО НЕЩО - ВЕРОЯТНО СЕРВИТЬОРЪТ СИ Е ПОМИСЛИЛ, ЧЕ АЗ КАТО КЛИЕНТ НЕ ПОЛУЧИХ НЕЩО, КОЕТО ТОЙ Е ПОЛУЧИЛ В КАЧЕСТВОТО СИ НА ВЪТРЕШНО ЛИЦЕ И СЕГА СЕ БЪЗИКАМ И ИСКАМ ДА ВИДЯ ДАЛИ ТОЙ ЩЕ ДАДЕ ПРЕДИМСТВО НА КЛИЕНТА, ПРЕД ТОВА ДА ЗАДОВОЛИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЩЕНИЯ. ВЕРОЯТНО ЕДИН СОБСТВЕНИК БИ ГО НАПРАВИЛ, ЗАЩОТО АЗ СЪМ СОБСТВЕНИК И ЗНАМ КАК БИХ ПОСТЪПИЛ. НО ТОЙ Е СЕРВИТЬОР И ЗАТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ СЕРВИТЬОР, ЗАЩОТО РАЗСЪЖДАВА КАТО СЕРВИТЬОР. ТА ТОВА БЕШЕ ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА, КОЯТО МИ СЕ ВЪРТИ В ГЛАВАТА.


ДОБРЕ Е ДА ЧУЯ И ДРУГИ МНЕНИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС. ТУК СА ЗАСЕГНАТИ МНОГО НАУКИ - ИКОНОМИКА, СОЦИОЛОГИЯ, ПСИХОЛОГИЯ, ЕТИКА, ФИЛОСОФИЯ И Т.Н. ПРОСТИЧЪК ИЗГЛЕЖДА, АМА НЕ Е...

Категория: Политика
Прочетен: 1369 Коментари: 7 Гласове: 3
 http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/03/20/policaite-ni-3-pyti-poveche-na-glava-ot-naselenieto-ot-rumyniia.88068

Вижте снимката на пътния полицай! Дали ви харесва как изглежда? Дебел и гърбав. Със сигурност е покрил всички нормативи, включително и за физическа пригодност, за да стане полицай! Ако все пак някой изкаже тезата: Във всяко стадо си има мърша, мога да го апострофирам, че това на снимката не е изключение, а правило в пътната полиция. Така изглеждат обикновено пътните полицаи.

За корупцията в системата да не говорим. Те самите си го признават.



Всички там са връзкари - като се започне от тяхните началници и се стигне до редовите полицаи. Всички са послушковци и връзкари. И всички служат на началниците си, които са ги назналичи.


Чакай от този да свърши някаква работа. От умрял писмо.


Това е тя, централизираната ни полиция. Полиция, която някой друг изибира и назначава и полиция, която служи на всички други, само не и на нас.


Сега си представете, че вие гласувате дали този полицай да бъде вашият квартален шериф, от който очаквате да въдвори ред и справедливост в района. Ще гласувате ли за него. Дори и без да го познавам, дори и вие без да го познавате, няма да гласувате за него. Разбрахте ли защо работата не върви в България? Защото вие плащате заплатата на този полицай, но нямате право да кажете дали го искате или не.
Категория: Политика
Прочетен: 495 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.11.2015 09:07
 Всеки краен ислямист отива на смърт с думите "Аллах е велик".


Много пъти съм си задавал въпроса: Кои духовни водачи на мюсюлманите по света подкрепят и кои осъждат едно такова поведение. Вярно е, че ислямът е реакционна религия и това може да се провери от всеки заинтересован, ако прочете Корана. Без много емоции, просто прочетете Корана. В други статии съм цитирал текстове, които призовават към физическа разправа с друговерците.


Ислямът има нужда от корекция. Има нужда да спре сляпото подражание на текстовете, които открито подклаждат насилие. Ислямът може да се реформира само от ислямисти. Те трябва открито да се откажат от онези текстове в корана, които проповядват насилие над друговерците.

Ислямът както знаете е сравнително нова религия, в сравнение с индийските религии, християнството и някои други култури. В моментът тази религия преживява своята Инквизиция. По какво се разбира това? По това, че ислямистите смесват държавата с религията. По това, че искат да правят и правят държава, подчинена на религиозните догми, където търпимостта към другомислещите е сведена до нула. Това е тоталитарна система, откъдето и да го погледнете.


Тук е ролята на Комисията по вероизповеданията и на ДАНС и съответните служби, които да си вършат съвестно работата, защото тези, които се взривяват по улиците на Израел, Ливан или Европа, няма да го правят, ако не се крият зад лозунките, възхваляващи Аллах. Всички, които са участвали в мелето в Париж са минали през школата на някоя джамия. Така, тези учреждения стават нещо като духовни лагери за формиране на ислямисти, изповядващи джихада. Затова всички усилия трябва да бъдат насочени натам - да не се позволява разпространението на тези крайни идеи в джамиите. Никой ислямист не е отишъл в гората, за да проповядва исляма. Мюсюлманите имат нужда от обществено признание за делата си. Ако ходжата му каже - иди и умри за правата вяра, той ще го направи. Ако му каже - работи и бог ще прости греховете - той ще отиде да работи и ще бъде смирен. ВСИЧКО СЕ СЪСТОИ В ТОВА, СЪОТВЕТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА КОНТРОЛИРАТ ТЕЗИ, КОИТО БЪРКАТ В ГЛАВИТЕ НА МЛАДИТЕ И ГИ ИЗПРАЩАТ ДА УМИРАТ ЗА НЕЩО, КОЕТО НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ВИЖДАЛ И НЯМА ДА ВИДИ. ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е В ТОВА, ЧЕ ПРОПОВЕДНИЦИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ДА СЕ ОПАШАТ СЪС ВЗРИВ И ЗАТОВА ТЪРСЯТ МЛАДИ, ЗЕЛЕНИ, ГЛУПАВИ И НЕОБУЗДАНИ МЛАДЕЖИ, КОИТО НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИН ВСЕ ОЩЕ В СВЕТА, ХОРА БЕЗ МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ, КОИТО ДА СВЪРШАТ МРЪСНАТА РАБОТА ВМЕСТО ТЯХ. ТЪРСЕТЕ ПОДБУДИТЕЛИТЕ. НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА НАПЪЛНИШ ПАРИЖ С АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ. ПОДБУДИТЕЛИТЕ ВСЕ ЩЕ НАМЕРЯТ НЯКОЙ ГЛУПАВ МЛАД МЪЖ ДА СЕ ВЗРИВИ В ИМЕ НА ВЯРАТА. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ. НАМЕРЕТЕ ОНЕЗИ, КОИТО СА ПЛАТИЛИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТЕЗИ ДЖАМИИ, КЪДЕТО СЕ ПРОПОВЯДВА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ. ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ СЛУЧАЙНО ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ ФОНДАЦИИ, УПРАВЛЯВАНИ ОТ НАШИЯТ ГЛОБАЛЕН СЪЮЗНИК - САУДИТСКА АРАБИЯ, ЧЕ ТОГАВА ВИЖ КОЛКО ОБЪРКАНА СТАВА РАБОТАТА. ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО И НИКАКВИ РАЗХОДИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СИГУРНОСТТА НЯМА ДА СВЪРШАТ РАБОТА, АКО НЕ СЕ РАЗТУРИ ГНЕЗДОТО НА ОСИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 500 Коментари: 2 Гласове: 3
 Затова нищо не е направила, за да предотврати атентатите от 13.11.2015г.


Французите са били предупредени за възможни атентати, но не си мръднаха пръста, да вземат мерки. Сега мобилизирали над 115 хиляди полицаи и жандарми, за да пазели реда. Щели да назначат нови 5000 полицаи и нямали да спазят бюджетните правила и щели да излязат на по-голям бюджетен дефицит, защото се налагало да харчат пари за сигурност.


Френската полиция е също толкова жалка, колкото полицията в Испания и полицията в България. Все едно са правени по един шаблон - огромни разходи, много хора, задушаваща бюрокрация и ПУНКТИРАНЕ НА ДЕЙНОСТ.


Наблюдавах една "акция" на френската полиция в Париж, през 2013г., ноември месец. Толкова шантава работа не бях гледал. Такава идиотия не съм виждал и в България. Стоят си 5 полицейски автомобила, тип бусове, в една от пресечките на Шанз Елизе. По едно време нещо става и всички се юрват с включени светлини и сирени към Триумфалната арка. Там въртят няколко кръга, създават страхотна суматоха, защото това е най-голямото кръгово движение в света /само обиколката в зоната на пешеходците е над 1 километър/ и се връщат на изходна позиция. Правеха всичко възможно да ги видят колкото може повече хора, за да си оправдаят заплатите и бензина. В същото време не можеш да види кьорав полицай по улиците на града. И това се повтаряше през всеки половин час. Демонстрация на глупостта, не мога да го опиша по друг начин. Искаха да кажат на всички: Ей, вижте ни, ние сме тук и бдим над вас. Толкова жалка история. Все едно гледам филм с Луи дьо Фюнес.


Изводът е : Централизираната полиция иска още и още пари, но не дава видим резултат. Какво излиза - 8 човека араби направиха Париж на луди. За да подобрели ефективността на полицията сега ще назначат 5000 полицая, на които да им плащат заплати, за да хванат 8 човека. СТРАШНА ЕФЕКТИВНОСТ, НЯМА ЩО.

Така създават още проблеми, защото веднъж назначени, полицаите не стават за нищо друго и ако един ден ги уволниш, ще отидат "оттатък" барикадата и за да ги озаптяват след това ще трябва да се назначават още полицаи и така до безкрай. Българската политическа действителност е показателна в това отношение. ЗНАЕТЕ МОЕТО МНЕНИЕ - НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ВЛИЯТЕЛНА ПРЕСТЪПНА ОБЩНОСТ, БЕЗ УЧАСТИЕТО НА НАСТОЯЩИ И БИВШИ ПОЛИЦАИ. НИТО ЕДИН НЕЛЕГАЛЕН БИЗНЕС НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, АКО НЕ ПОЛУЧИ НЕФОРМАЛНАТА ПРОТЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА. А доколкото Франция има подобна централизирана система на управление на полицията, същият проблем се очертава и за французите.

Ако французите спрат да правят гадости по света и се извинят за жестокостите и ограбванията, които са извършвали в продължение на столетия, като в същото време престанат да си навират гагата там, където никой не ги иска, може би улиците на страната ще станат по-спокойни и безопасни. Нека да не забравяме, че Франция е дала на света освен приказките за свободата, равенството и братството, заедно с това и покъртителни картини на жестокост и насилие в цяла Европа - като се започне от съседите й - Испания, Белгия, германските княжества, та след това Австро-Унгария и една част от народите на Източна Европа. Какво го търсиха французите в Москва например. Историята казва, че руснаците са постъпили много по-толерантно от французите, защото не са разрушили Париж, след като са го превзели след битката при Ватерло. А са имали основание, имайки предвид какво са направили французите в Русия. Да не говоря за гадостите, които са правили столетия наред в Африка, Карибите и къде ли не по света. Така че, нека да не прекаляваме с превземките по отношение на французите и трезво да преценяваме настоящето, имайки предвид историята. Понастоящем правителството на Франция води страната по грешния път - пътят на налагане на идеите с насилие, който никога и никъде не е дал положителни дългосрочни резултати. Сега те трябва да постъпят с терористите така, както навремето руснаците са постъпили с тях - да им простят, да се извинят на света и да се споразумеят с ходжите, защото проблемите се формират в джамиите - там джихадистите получават нареждания и опрощения.


Трябва да се види генезисът на това заболяване - радикален ислям и там да се работи, а не да се хвърлят маса пари и човешки ресурси, за да се преборваш с нещо, което може да се реши по много по-лесен път.


Виж следваща статия.
Категория: Политика
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 18.11.2015 08:59
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187232
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Ноември, 2015  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30