Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187035 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Февруари, 2011 г.

Бойко, давам ти идея: Накарай твоите програмисти да направят приложение към сайта на МС или да направят нов сайт, както ти е угодно, с единствената цел – получаване на МНЕНИЕ ОТ СУВЕРЕНА ПО РАЗЛИЧНИ ВАЖНИ ВЪПРОСИ ЗА ДЪРЖАВАТА.

Много важно нещо е да дадеш възможност хората сами да определят въпроси, по които да гласуват, както и да определят конкретните механизми за постигането на целите.

 

 

 

  1. Може да постигнем много в икономически и социален план, ако успеем да рационализираме системата и да я направим по-ефективна, освен ако не искаме напрежение, по подобие на това, възникнало в последните месеци в арабските страни. Какво ще постигнеш?
  2. Ще подобриш управлението на държавата в сега действащата политическа система и няма да ти се налага да правиш толкова сериозни реорганизации на Конституцията и на други закони, за да чуеш какво мислят хората по всеки един важен въпрос за държавата.
  3. Смятай, че милиони хора ще гласуват на този сайт. Виж какво стана с преброяването. Дали някой е очаквал такава инициатива на българите да се преброяват по електронен път? Въпреки всичко, НЕВЕРОЯТЕН НАРОД СМЕ.
  4. Няма да ти струва кой знае колко пари. Това е работа за един добър програмист, в най-лошият случай за двама.
  5. Ще накараш хората още повече да се заинтересуват от работата с компютър – сега милиони хора се оправдават че не работят на ПС, защото са стари или нямат пари за компютър. Като нямат пари, защо имат пари за телевизор – по-голямата част от българските пенсионери имат цветни телевизори, които са на цената на компютъра. Някои са даже и по-скъпи.
  6. АКО ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ РАЗВИТА СТРАНА И НАРОД, КОЙТО ГЛЕДА В БЪДЕЩЕТО, НЕКА ДА СЕ НАУЧИМ ДА РАБОТИМ НА КОМПЮТЪР. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПРОСТО НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ...
  7.  Софтуеристите знаят как да ограничат в голяма степен злоупотребите. Пък и моето предложение не претендира за абсолютна точност на преброяване на гласовете в този случай. Може разбира се да се сложат филтри, така, че гласуването да е свързано с изписване на мейл адреса. Следва обаче нещо още по-важно.
  8. Направи експериментално и втора секция за гласуване, веднага до първата. В тази секция ще дадеш възможност за гласуване само на тези, които притежават електронен сертификат. Такива са стотици хиляди хора в тази страна. Това са всички тези, които активно участват в процеса на икономиката и немалка част от тях са хора, които вземат и решенията за развитие на малки и големи фирми. Това е с малки изключения – елитът на българския бизнес. Вземи и тяхното мнение по всички важни въпроси.
  9.  Просто направи нещо, експериментирай и сондирай народното доверие или недоверие.
  10. Така ще си спестиш усилието да разсъждаваш дали агенциите за проучване на общественото мнение са под влияние на различни групировки или партии, а както и нещо много по-важно: ЩЕ ДАДЕШ ОЩЕ ЕДИН ШАНС, ПОСЛЕДЕН, НА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА, КОЯТО ОТЧУЖДАВА УПРАВЛЕНИЕТО ОТ СУВЕРЕНА.
  11. За какво могат да гласуват хората? Ето няколко примера.
  12. За отделни личности, които да бъдат министри или заместници.
  13. За личности, които да оглавяват различните агенции.
  14.  За личности, които да оглавяват службите
  15. За това какви да са приоритетите на страната
  16.  За това, колко пари да даваме за сигурност и отбрана.
  17. За това, дали да допуснем частните училища, университети и болници да са равнопоставени на държавните.
  18. Нека суверенът да  има право да избира въпросите, по които да гласува.
  19. Така ще се намали много социалното напрежение.
Категория: Политика
Прочетен: 723 Коментари: 1 Гласове: 1

Нашият министър на образованието без съмнение е учен човек. Доцент, ръководител на катедра, ръководител на факултет, ректор... Не стига, че знае английски, руски и френски, ами знае и египетски и коптски /каквото и да значи това/, старовавилонски и старогръцки.

 

Ето искахме учени хора за министри – има ги вече. Толкова са учени, че мозъкът им тече вече от ушите, защото главата не го побира. Напира да излиза навън!

 

След всичко това се питам: Достатъчно условие за успешен мандат ли е един министър да е учен?

 

Министърът дава интервю за в-к Стандарт. Въпрос и отговор:

Като египтолог как ще коментирате ставащото в Египет?

 Министър Игнатов:

Сърцето ме боли, като гледам какво се случва там. Много е  лошо това, което се чува за разграбени паметници, защото наследството на Египет  е част от културата на съвременния свят. Това, което се случва, е описано в  текстове от края на 3 хилядолетие пр. Хр., когато отслабва централната власт и  Египет изпада в ситуация, където бродещи тълпи от мародери плячкосват богати  райони. Историята се повтаря. Не съм оптимист, че в близките дни ще се прекрати  целият този процес. Притеснен съм от демона на разрушението...

Какво разбираме от казаното от министъра:

  1. Централната власт отслабва, също като преди 5000 години;
  2. Следствие на което тълпи МАРОДЕРИ плячкосват богатите райони на Египет;
  3. Министърът е притеснен от „демона на разрушението”;
  4. Всичко това вече е "описано" в текстове от преди 5000 години!

На практика нашият образователен министър се притеснява от факта, че египетския народ поиска от своя диктатор онова, което му принадлежи по право – СВОБОДАТА. Имам чувството, че министър Игнатов направи аналогия с миналото, като нарече събралите се хора на площад Тахрир – мародери.

 

И сега питам: За какъв к.р му са на министъра и познанията по езици и дипломите и специализацията в Оксфорд, като поставя под съмнение правото на човек да живее в свободна политическа и икономическа среда? Само си представям как този човек ще изнесе лекция на моите деца, като нарече народа на Египет – мародери и ги обрисува като хора, обладани от демона на разрушението! И то само защото са поискали от своя корумпиран и престарял диктатор да подаде оставка! Само защото покрай протестите, някакви лумпени откраднали някакви „камънаци” от преди 3000 или повече години. Много важно!

 

Не е важно колко езика знаеш г-н Министре, важното е дали в твоята глава някога е минавала идеята да признаеш правото на хората да живеят и творят свободно.

МИНИСТЪРЪТ НИ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ТОВА, КАК „УЧЕН” НЕ ОЗНАЧАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО „УМЕН”.

Според мен по-добре е да назначим за министър Хитър Петър. Поне няма да ги „треска” такива глупости.
Категория: Политика
Прочетен: 1614 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 20.02.2011 23:40


Вчера чух тази информация от служител на фирмата. Нищо лошо.
За 1 г. това прави 10 000 000 лева оборот само на тази фирма. И гарантират, че на 3-тата минута след получаване на сигнала ще бъдат на мястото. Ако е откраднато нещо, след представяне на необходимите документи и завършване на необходимата процедура, изплащат до 5 000 лева обезщетение. Така поне е по договор. Превърнали са сигурността ни в бизнес и гледат да си вършат работата. Поне по-добре, отколкото тези от МВР. През нощта по кварталите виждаш повече коли на охранителните фирми, отколкото на МВР. То откъде да видиш кола на полицията, като 80 % от издръжката на МВР е за заплати, голяма част от която - чиновнически заплати.

На всеки 100 български граждани се пада по един служител на МВР!
Живея в квартал от 25 000 човека и би следвало да има 250 полицаи. Ако са на 8 часови смени то трябва да има във всеки един момент малко повече от 80 полицейски служители в района. А знаете ли колко има сега? НИКОЛКО. НЯМА НИТО ЕДИН.  Служителят, който отговаря за квартала има канцелария /в ужасно състояние, приличаща на коптор/ в съседен квартал. Никой от нас нито си познава шерифа, нито някой от подчинените му. Ако ни се наложи звъним на кол центъра на полицията в Бургас, с надеждата да ни помогнат.

Също е положението и в българските села. Да знаете кой е полицаят на селото? Обикновено няма нито един. А в него живеят 1000 човека. Поне в големите села.
Е как да имаш доверие на полицията, като не познаваш полицаят, който е отговорен за твоя район, не те питат дали си доволен от него и дали го одобряваш?

Какво очакват тогава от нас? Да обичаме някой, когото не сме избрали ние. Очаквам държавата да започне и да определя и кой за кого да се жени. Толкова се е набъркала там, където не й е работа, че няма повече накъде.
Категория: Други
Прочетен: 977 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 17.02.2011 09:10

Всеки човек, който е работил в частния бизнес знае – за да получи пари от някого, той трябва да му продаде или стока или услуга. Обикновено всичко това става в среда на значителна конкуренция, където и най-малкото отпускане може да струва загуба на бизнеса. Изключвам далаверите, организирани от политици и държавни чиновници.

 

На основанието на какъв договор за услуга, ние данъкоплатците изсипваме всяка година по 1 милиард лева на МВР? Има ли клаузи за неустойки, ако МВР не си изпълнява както трябва задълженията си по договора с нас?

 

Тези въпроси си ги зададох, след като прочетох един материал в БГ нюз, за разграбването на завода за млечни продукти „Маркели” в Казанлък.

Ето и част от статията:

На 11 февруари казанлъшката полиция е предупредила собственика за посегателствата спрямо обекта, но той е отказал да наеме охрана и да се погрижи за опазването на собствеността си.”

 

Какво ще прави сега МВР? Според закона трябва ли да се грижи за опазване на собствеността на предприятието Маркели? Отговорът е: ДА.

 

Ако собственикът на това предприятие трябва да плаща на частна охрана, защо тогава да плаща на МВР? Защото е глупак и трябва да плаща два пъти, така ли? Защо съществува тогава тази частна армия от охранители, която е три пъти по-голяма от МВР като численост на персонала? Отговорът е, за да свърши работата, която МВР не може и не иска да върши. Не е ли редно тогава, част от тези бюджетни 1 милиард лева пари, да отидат в охранителните фирми, а МВР да си признае, че не може да изпълнява задачите си, описани в закона и да се концентрира върху други функции, ако изобщо може да върши нещо полезно за обществото?
Категория: Политика
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187035
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Февруари, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28