Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187184 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Юли, 2014 г.
2 3 4 5  >  >>
ИНТЕРНЕТ


Най-голямото достойнство на интернет е неговата ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ.

Нито една политическа сила към настоящият момент не може да има монопол върху мрежата.

Няма нито един стадион, който може да събере милиони хора, без да е необходимо те да пътуват, да има някаква логистика, че да бъдат по едно и също време на въпросния "стадион". Този стадион е ИНТЕРНЕТЪТ. Нека се възползваме от неговите предимства. Правим толкова много неща чрез него - информираме се за всичко, което се случва по света, изпращаме и получаваме съобщения, имаме пряка връзка - видуална и видео с хора, които се намират на другия край на планетата, правим конферентни разговори, без да използваме телефоните си, поръчваме си каква ли не стока, продаваме и купуваме какви ли не услуги - билети за самолет, нощувки, управляваме домакински уреди у дома и в офиса, управляваме собствените си финанси, сключваме договори с банки, финансови институции и застрахователи. Дълъг е списъкът на нещата, които правим чрез интернет. Нарочно съм пропуснал някои, а други вероятно не са ми минали през ума, когато пишех този постинг.


Повечето от тези неща, които правим чрез мрежата улесняват живота ни. Ненапразно от няколко години изтъквам, че един от основните екологични и транспортни проблеми е следствие на липсата на достатъчно услуги, които правителството и общините ни предлагат чрез мрежата. На всички ни се е налагало да пътуваме от един държавен или общински орган към друг, като използваме различни транспортни средства. Губим време и нерви, създаваме транспортен хаос, за да си свършим работата, която можем да свършим от дома.

Но има едно нещо, за което все още ние, българите, не ползваме нетът. Мисля, че е дошло времето, някоя държава по света да се изстреля в икономически план, използвайки мрежата. Техническите възможности са много важни. Например, Корея разполага с най-добрият нет на света. За разлика от Западна Европа. И докато Корея върви с бързи темпове към създаването на постиндустриалното общество, което много технократи определят като "дигитално" общество, Западна Европа все още е затънала в бюрократщина и се наложи дори и Европейската комисия да приеме програма за развитието на нетът в Европа, като постави конкретни задачи до 2020г.

Но тук не става дума за технологическите възможности на нета. Няма нужда да имаш нетът на Корея, за да УПРАЖНИШ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС. Само си помислете. Сега едни избори струват около 30 милиона лева. За тях се говори от месеци наред. Толкова много обществена енергия, толкова много организация и логистика - хора, техника, безопасност и т.н. Живеем в 21-век, а най-ценният ни ресурс е времето. Колко време ще ни бъде необходимо да настигнем в икономически план Корея? Корейците имат 30 000 долара на глава от населението, а България има 10 000 долара или три пъти по-малко. През 1954г., въпреки репресиите на режима в България, страната ни е била с пъти по-развита от Корея в икономически план. Корея е била най-бедната страна в света - разрушена от войната, с милиони жертви и страшна хуманитарна криза. Как така за някакви си 60 години Корея стана 3 пъти по-богата. Да не говорим за съществуващите производствени мощности, които са несъизмерими с това, което имаме ние. Тоест потенциалното богатство на Корея, от гледна точка на бъдещето е значително по-голямо от разликата, която сега ни показва показателят БВП на глава от населението. Рецептата на Корея са комбинацията между американска помощ в комбинацията със значително увеличена икономическа свобода, в сравнение със Северна Корея. В резултат, едната е 13-та сила в света, а другата я няма в класациите.

Значи говорехме за американската помощ и за икономическата свобода. Сега не можем да разчитаме на американска помощ. Светът вече е друг. Като погледнем класациите на България, икономическата свобода е на критично ниска за Европа позиция. Как да увеличим икономическата свобода. КАТО УВЕЛИЧИМ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ СВОБОДИ, КОИТО НЯМА КАК ДА НЕ СА ПРИКРИТИ ИКОНОМИЧЕСКИ СВОБОДИ. Ние даваме на нашите управници всяка година повече от 20 милиарда лева за управление. Ако не можем да контролираме как се харчат тези пари, не можем да говорим нито за политически, нито за икономически свободи. Крайно време е да приемем, че настоящата система на ЛЪЖЕПРЕДСТАВИТЕЛНА ДЕМОКРАЦИЯ е изчерпала своите възможности. Това е все едно как комунистите преди години ни лъжеха, че събствеността била общонародна и всички ние сме имали дял от нея. А когато ги питахме, къде е записано това и какъв е нашият дял, а така също и кога ще си получим дивидента от това наше дялово участие, те нямаха отговори на тези въпроси, защото всички ние знаехме истината - НИЕ БЯХМЕ РОБИ НА СИСТЕМАТА. Сега също продължаваме да сме роби. Ако тогава мракобесието беше факт, а средствата за информиране бяха строго контролирани и управлявани, какво ОПРАВДАНИЕ ИМАМЕ СЕГА, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СМЕ РОБИ НА СИСТЕМАТА?

Нямаме никакво оправдание. ТРЯБВА ДА ПОСТАВИМ НА ПОЛИТИЦИТЕ ЯСНИ ИСКАНИЯ, НО НЕ ТАКИВА, КАКВИТО ИЗМИСЛЕНИТЕ ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ НАПРАВИХА НА МАЯ МАНОЛОВА, ЗА ДА СЕ ИЗРАБОТИ ТОВА НЕДОНОСЧЕ - ИЗБИРАТЕЛНИЯТ КОДЕКС.


ТРЯБВА ПРИНЦИПНО ДА СЕ ПОСТАВИ ВЪПРОСА ЗА НАШИТЕ ПРАВА - ДА ИЗБИРАМЕ И ДА СВАЛЯМЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ВИСШИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ПОСТОВЕ ТОГАВА, КОГАТО НИЕ РЕШИМ, ЧЕ Е ВРЕМЕТО ЗА ТОВА И ДА МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ИЗБИРАНИ, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА СТАВАМЕ ПОДЛОГИ НА ЛИДЕРИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ. ВСЯКАКВА ДРУГА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ ЩЕ НИ ДЪРПА НАЗАД И ВСЯКАКВО НАИВНО ОЧАКВАНЕ ДА ДОЙДЕ "ДОБРИЯТ ЦАР" ИЛИ "КОМПЕТЕНТНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ" ИЛИ "ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ", ЩЕ БЪДЕ ПЪЛНА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ. ВРЕМЕ Е ДА КАЖЕМ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА, ЧЕ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ НИТО ДПС, БСП, ГЕРБ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, АКО НЕ СЕ ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА.


ВРЕМЕ Е ДА КАЖЕМ, ЧЕ ИСКАМЕ ВЛАСТТА ДА ПРОИЗТИЧА ОТ НАС, А НЕ ОТ ЛИДЕРИТЕ НА ПАРТИИТЕ. ВРЕМЕ Е ДА ПОГРЕБЕМ ПАРТОКРАЦИЯТА. ВРЕМЕ Е ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. НЯМА СМИСЪЛ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ ОРЕШАРСКИ, БОРИСОВ ИЛИ КОЙТО И ДА Е. ИМА СМИСЪЛ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ СИСТЕМАТА И ДА ИСКАМЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ДА НИ ПРЕДЛОЖАТ СИСТЕМА, В КОЯТО ВЛАСТТА ЩЕ ПРОИЗТИЧА ОТ НАШИЯ ГЛАС. СИСТЕМА, В КОЯТО НИЕ ЩЕ ИЗБИРАМЕ ПРЕМИЕРА, МИНИСТРИТЕ, ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР. СИСТЕМА, В КОЯТО НИЕ ЩЕ ИЗБИРАМЕ ПРЯКО ВСЕКИ ЕДИН ОТ ДЕПУТАТИТЕ. СИСТЕМА, В КОЯТО НИЕ ЩЕ ИЗБИРАМЕ ШЕРИФА, КОЙТО ДА НИ ПАЗИ В КВАРТАЛА. СИСТЕМА, В КОЯТО ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ФОРМА НА СМУЧЕНЕ НА РЕСУРСИ И КОНЦЕНТРИРАНЕТО ИМ В РЪЦЕТЕ НА НЯКОЛКО ЧОВЕКА В ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ СМЕНИ СЪС СИСТЕМА НА ФОРМИРАНЕ НА БЮДЖЕТИ ПО МЕСТА, КЪДЕТО НИЕ, МЕСТНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ЩЕ СИ ОПРЕДЕЛЯМЕ ЗА КАКВО И КАК ДА СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ. САМО ЕДИН ПРИМЕР - КАЖЕТЕ МИ, КОЯ Е ТАЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА, КОЯТО РАБОТИ ЕФЕКТИВНО? САМО ВИЖТЕ - ОБРАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПЕНСИОННА СИСТЕМА, СИГУРНОСТ И РЕД  -  МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ, ДАЛИ ТЕЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ СИСТЕМИ РАБОТЯТ ЕФЕКТИВНО? НЕ, ЗАЩОТО СА ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ И ПРЕНЕБРЕГВАТ ВСИЧКИ НАС. НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ В УСЛОВИЯТА НА СВРЪХЦЕНТРАЛИЗЪМ НА ПОЛИТИКА, ФИНАНСИ И УПРАВЛЕНИЕ. ИМА ДЕМАГОГИЯ И СКРИТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ. ТОВА, ЧЕ МОЖЕМ ДА ПСУВАМЕ ВЛАСТТА, НЕ НИ ПРАВИ СВОБОДНИ. ТОВА, ЧЕ НИЕ ИМАМЕ ПОСЛЕДНАТА ДУМА, КЪДЕ И КАКВИ ПАРИ ДА ДАДЕМ И КОГО ДА ИЗБЕРЕМ И КОГО ДА СМЕНИМ - ЕТО ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДЕМОКРАТИЗИРАНЕТО НА СТРАНАТА. А КОГАТО ДЕМОКРАТИЗИРАМЕ СТРАНАТА СИ, ТОВА НЯМА КАК ДА НЕ НИ ИЗСТРЕЛЯ В ИКОНОМИЧЕСКИ ПЛАН НАГОРЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 580 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 31.07.2014 22:44
Винаги съм се чудил, какви идиотски обяснения дават различни хора, само и само да не е поставен на дневен ред въпроса за електронния вот.


Мисля си, какво разбират онези изкуфели дъртаци от Конституционният съд, които се произнесоха, че електронният вот можел да внесе елемент на несигурност в системата и можел да се манипулира.


СТРАХОТНО. ИМАМЕ НЕВЕРОЯТНА СИГУРНОСТ С ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ. ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОННИЯТ ВОТ ОБАЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ЗАМЕНЯТ ЦЕЛИ УРНИ С БЮЛЕТИНИ, КОГАТО ПРАВИЛНАТА ПАРТИЯ ПЛАТИ ДОСТАТЪЧНОТО ПАРИ. ТОГАВА НАИСТИНА ЕЛЕКТРОННИЯТ ВОТ Е ЗАПЛАХА ЗА СИГУРНОСТТА НА ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ, ЗАЩОТО ДАЛАВЕРИТЕ ЩЕ СЕКНАТ.

Щели цели групи хора, които продават гласовете си да предоставяли на отделен човек тайния си код за гласуване и така изборите щели да бъдат компрометирани.

Страхотни аргументи. Все едно сега циганите и турците не ходят да гласуват под строй за точно определена партия! Какво по-различно има.

Целите на електронното гласуване са няколко:
  1. Да имаме пряка демокрация. То не че чрез хартията нямаме формално такова право, но историята показва, че народът дори и да му дадеш право да отиде в избирателната секция да гласува във връзка с някакъв въпрос, той няма да отиде или заради мързел или заради разходите, които трябва да направи или заради времето, което ще изгуби или заради усещането, че нещата са предопределени, тъй като се съмнява дали някой няма да подмени вота.
  2. Електронното гласуване въвежда пряката демокрация евтино и с такава лекота, с каквато нито една система няма възможност да се похвали. Помните ли преброяването. Над 4 милиона българи се преброиха използвайки интернет. КАКВО ПРЕЧИ  ДА ГЛАСУВАТ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ?
  3. Тогава можехме да помогнем на премиера примерно, да си избере кабинет. Не да го нагласят политическите сили, а да го нагласяме ние, избирателите. Нека да ни предлагат кандидатури, а ние ще избираме. Става лесно. Сядаме на компютрите и цъкаме плюсове и минуси. Който събере повече плюсове и по-малко минуси, той ще бъде министър. Само ние ще избираме министри и само ние ще ги освобождаваме. Премиерът няма да има власт над тях, нито пък някоя партийна централа. В такъв случай на тези хора няма да им остане нищо друго, освен да служат на нас, защото гилотината на нашето недоволство ще ги заплашва всеки месец и те ще вършат по-малко глупости;
  4. Няма по-развита форма на гражданско общество от това да се върнем у дома след работа, да се видим със семейството си, да изгледаме новините и да седнем за 5 минути на компютрите и да гласуваме по важни теми на нашето общество и за важни фигури. Сега политиците разискват въпроса за смяна на ръководството на БНБ. Защо те трябва да го правят това? Не можем ли ние да свалим когото трябва и да назначим когото ние сметнем за добре?
Колкото повече властта се централизира в едно или група лица, толкова повече народът стои настрана от този процес. Колкото повече народът е встрани от процеса по вземане на важните решения, толкова по-апатичен и конформистни става настроен. Колкото по-апатичен е, толкова по-непроизводителен и неефективен става. Колкото е по-непроизводителен и неефективен, толкова по-недоволен и мрънкащ става. Каквато е ситуацията сега. Така страната ни отслабва както във вътрешен план, така и по отношение на външните заплахи и толкова по-лесна плячка ставаме за вътрешни и външни неприятели. Така загиват държавите, империите и обществата, които са имали НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО ДА ОТНЕМАТ НА НАРОДА ПРАВОТО ДА ВЗЕМА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ. АТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР В ТОВА ОТНОШЕНИЕ. ПО ВРЕМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, НА СВЕТА НЕ Е ИМАЛО СТРАНА, КОЯТО ДА ПОБЕДИ АТИНА. СПОМНЕТЕ СИ КАК АТИНЯНИТЕ СА ПОБЕДИЛИ САМИ ПЕРСИЙЦИТЕ В БИТКАТА КРАЙ МАРАТОН. ЕДНА ИМПЕРИЯ СЕ ИЗПРАВЯ СРЕЩУ ЕДИН ГРАД И ГУБИ БИТКАТА. НЯМА БИТКА, КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН СРЕЩУ СВОБОДНИ ХОРА. КОГАТО ОБАЧЕ ОБЩЕСТВОТО НА АТИНА Е ДОПУСНАЛО НЕСПАЗВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ГРАДА, ТОЙ Е СТАНАЛ ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА ЧУЖДИ ЗАВОЕВАТЕЛИ.

МИСЛЯ СИ, КАК Е ВЪЗМОЖНО, АТИНЯНИТЕ ДА СА ИМАЛИ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ С ПРЯК ИЗБОР И ДА ИЗБИРАТ СВОИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ. ПИСАЛИ СА НА СПЕЦИАЛНИ КАМЪЧЕТА ИЛИ КЕРЕМИДЕНИ КЪСЧЕТА "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" ОПРЕДЕЛЕНА ЛИЧНОСТ. ОТ КАКВО МОЖЕМ ДА СЕ СТРАХУВАМЕ. ДОРИ И ВЕЛИКИЯТ ПЕРИКЪЛ Е ПОЛУЧАВАТ НЕГАТИВНИ МИНУСИ ОТ АТИНСКИТЕ ГРАЖДАНИ. ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА. НИКОЙ НИЩО ДРУГО ПО-ДОБРО НЕ Е ИЗМИСЛИЛ. НО ДИКТАТОРИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ИЗОБЩО НЯМАТ СМЕТКА ОТ ТАКЪВ ИЗБОР, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ПОЛОЖАТ ГОЛЕМИ УСИЛИЯ, ЗА ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. СЕГА ПОЛАГАТ УСИЛИЯ ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ЗАДКУЛИСИЕТО, КОЕТО ИМ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ. ТЕ СЛУЖАТ НА ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ И ЗАТОВА НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ. ЗАДКУЛИСИЕТО РАЗПРЕДЕЛЯ РЕСУРСИТЕ, А НИЕ ЛАПАМЕ МУХИТЕ.

ЗАТОВА, НЕКА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ ТОВА ЧУДО НА ИНФОРМАТИКАТА - ИНТЕРНЕТЪТ, КАТО ВЪВЕДЕМ ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ.
Категория: Политика
Прочетен: 2499 Коментари: 20 Гласове: 0
Последна промяна: 28.07.2014 22:09
Всички яко лъжат.

Спомняте ли си как ни лъгаха Буш и Блеър за оръжията на Садаам? След това какво стана - нито оръжия нито нищо. Обесиха диктатора и настана хаос в Близкия Изток. Ами Кадафи? Тамън да завърши онзи проект с водата в Сахара и го гръмнаха. Сега англичани и американци си изтеглят персонала на посолствата от Триполи, че арабеските нещо са ги награбили.  Всичко се покри. И за това как Саркози печели избори с парите на Кадафи и затова как англичани и американци се надяваха да спечелят повече парцели за добив на нефт в Либия.


Сега за пръв път в историята на ББС има цензуриран материал. Става дума за материал, във връзка с катастрофата на малайзийския самолет над Източна Украйна. Уж ББС бяха обективната медия. Ходят със скрити камери, разнищват корупцията по цял свят, но нещо напоследък не са служители на истината, а на политиците.


Спомняте ли си как през първата година от мандата на Путин, той ни гледаше в очите и ни лъжеше за случилото се с подводницата Курск. Всички, които казваха истината, че Курск е торпилирана от американска подводница - вероятно Мемфис, отидоха в запаса. И когато Лари Кинг му зададе въпроса какво стана с Курск, той се подхилкваше ехидно и се чу едно: "Она утанула". Всеки, който е гледал видеозаписите от извадената подводница ясно би могъл да види, ако иска разбира се, голямата дупка, която американското торпедо е направила в корпуса на подводницата така, че огъването на самия корпус е отвън навътре, което е логично при торпедна атака. Явно Путин е оттъргувал с Буш бъдещото си сътрудничество, оценявайки, че Русия е твърде слаба през 2000г., за да се репчи на САЩ. И изведнъж отношенията между Буш и Путин стават подозрително близки. Та как да повярваш сега, къде е истината за ролята на Русия при свалянето на самолета на Малайзия еър?

Ами лъжците от Киев. Да не забравяме и тях. През 2001г. украинците "думнаха" със С 200 руски самолет, който е изпълнявал полет от Тел Авив до Новосибирск. Първоначално властите в Киев отричаха да са замесени, но след това президентът Кучма направи изявление, в което каза, че това е инцидент и може да се случи на всеки и навсякъде. Как да им вярваш сега, че казват истината? Още повече, че тогава, когато сепаратистите  са се опитвали да осигурят присъствие на международните екипи на мястото на трагедията, украинците не са спрели военните действия в близост. Преди 2 дни са бомбардирали обекти, които се намират на 20 километра от зоната на падане на самолета, а в същото време Порошенко беше обещал да няма военни действие в радиус на 40 километра от мястото. На кого да вярваш?
На кого да вярваш, като руснаците са пуснали военни наблюдатели по границата с Украйна, а украинците не дават право на същите тези наблюдатели да видят от въздуха какво се случва на украинска територия.

Да не забравя и нещо друго - американците са бесни на Израел, че не ги подкрепя в ООН, когато става дума за резолюция срещу Русия. Как да ги подкрепят, като евреите не прощават на тези, които им избиват гражданите. В самолета от 2001г. имаше еврейски граждани. Затова евреите не обичат украинците. Още повече, че немалко украинци, колаборационисти,  са били служители в концентрационни лагери, където са избивани евреи.

Какво стана с ОССЕ? Ходиха в Луганск и Краматорск и Донецк. Снимаха пораженията на жилищни сгради и болници от снарядите на украинската армия. Снимаха и ранени цивилни. Те видяха с очите си потока от хиляди бежанци от Източна Украйна в посока Русия и накрая нищо. Къде отидоха докладите им?


Американците пък напоследък се държат като някакви тъпаци. Гледам глупавите изявления на говорителката на Държавния департамент Джен Псаки и прибързаните изказвания на Кери, който се позовава на социалните мрежи, за да обвини Русия в инцидента. Онази тъпа путка каза, че всички знаели, че газта се движела в посока от Европа към Русия и Русия била зависима по такъв начин от Европа. И това чудо е официален говорител на Държавния департамент разбирате ли?!
Да не забравяме за такива случаи в историята като Тонкинският залив, Плая Хирон или Заливът на прасетата, взривяването на собствения си кораб преди повече от столетие, което е послужило като предтекст за войната с Испания и много други авантюри.
Колко глупава е американската пропаганда се вижда от посланието - след като тъпоумните американци могат да бъдат заблудени, че правителството им постъпва правилно, защо да не заблудим и светът! Странна логика.

Излезе, че Виктория Ноланд имала лош език по отношение на Европа, защото прекарала 2 месеца с руски моряци на кораб, когато била малка и от тях се научила. Интересно е да се каже какво още друго е научила Виктория от руските матроси, освен лошият език.

Да се твърди, че нямало руски бежанци, а това били украински граждани от руски произход, които отивали да видят бабите си в Русия си е чиста проба типично американска простотия. Толкова им е паднало нивото на пропагандата, че не с бели конци - изобщо няма никакво зашиване с никакви конци. Карат я едно към гьотьоре и кестерме и това си е.
Баси и простотиите наистина. Та на кого да вярваш? И нашият президент в в рядкото често, прави едни изявления, ум да ти зайде и да не го намериш после къде си го захвърлил. Май е забравил, че нито един американец, англичанин, германец, французин, белгиец, италианец или испанец не са загинали за България. Защо да го правят сега? История ли не е чел или какво, та ги плещи без да мисли и къде си бута гагата в голямата политика, вместо да вземе да си сложи в ред собствената си държава!
Категория: Политика
Прочетен: 865 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 30.07.2014 23:00
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1301760

Някой от журналистите да провери дали са здравно осигурени и колко ще струва лечението им в Пирогов. Също колко струва намесата на полицията и жандармерията. Аман от цигания.
Категория: Политика
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.07.2014 01:25
Няма премиер, който да е избран втори път. Станишев беше на косъм, но разбра навреме и затова още преди изборите преди една година каза, че друг ще бъде премиерът, ако БСП спечели властта.


Сега обаче няма да ни се размине. Винаги съм си мислел, че дълбоко в себе си този народ има някаква историческа памет. Да мислил съм си...
Категория: Политика
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.07.2014 20:15
Обществото идва до идеята за държавата, за да се защити от вътрешни и външни неприятели. Винаги се намира някой, на който не му се работи и на който му се краде, простичко казано. Работа на държавата е да не даде възможност на някой, който не му се работи, а му се краде, да прави така.

Работа на държавата е да организира населението така, че да съхрани територии, бизнес, хора, материалани ресурси и т.н. от външни врагове.
За жалост от 1300 годишната ни история, повечето от тези години сме били под чуждо владичество, отколкото сме били независими.

Разликата между чуждото господство и господството на собственото ни правителство от гледна точка на геноцида, който се налага за различните общества е различна. За пример, жителите на Хавай да били практически анексирани и вградени в американското общество, защото американците са имали нужда от това да ходят на почивка на островите, без да искат разрешение от местните жители. Но тази анексия е значително по за предпочитане от анексията на Ангола от португалците или на Латинска Америка от испанците. На хавайците така и така не им се работи и затова американците са им предоставили важната функция "да са щастливи" и да посрещат своите американски приятели с цветни венци на стълбичките на самолетите. Вярно е, че техните традиции малко са се понарушили, но островите са поддържани, хигиенизирани и ако е имало недоимък, той е останал в миналото. Както се казва в случая, дай боже и на нас да ни се случи такава анексия. А какво става сега с нас, хем служим на европейците, бем сме и бедни. Идват тук да се налочат с евтин алкохол, да чукат български курви за без пари. Те доволни, а ние, ние си знаем.

Да се върнем сега към ролята на нашата държава. Защо българските институции са направили животът ни толкова затруднен? Вярвам, че няма обикновен български гражданин, който трябва да получи някаква услуга от държавата, да е доволен от това, което получава от нея, независимо за каква услуга става дума. Всяко нещо става толкова трудно, толкова мъчително, че голяма част от нещата, които трябва да си ги поискаме от държавата, не ги искаме, защото е трудно и мъчително и защото знаем какъв ще бъде резултатът. Ако постигнем някакъв успех, то той ще бъде толкова тежък и отдалечен във времето, че надали ще имаме желание да му се порадваме след това.

Нашата държавна организация е изградена на принципа, че колкото повече затруднения създава на гражданите, толкова услугите могат да бъдат по-скъпи за тях. Затрудненията са затова, за да могат политиците и бюрократите да си повишават цената и да искат повече пари от нас за елементарни услуги.

Да вземем например услугата "сигурност". Плащаме толкова много пари всяка година за да получим сигурност, но на нас ни се казва, че парите са малко и затова не можем да получим сигурност. Нещо повече, разбираме, че хората, на които плащаме заплати, за да ни осигурят сигурност, част от тях работят за мафията. Тоест получават пари от две места. Други пък както се казва "кур ги боли за нас" и карат ден за ден, защото в противен случай ще се лишат от заплатата си и привилегиите, които носи службата и така карат на принципа "ден да мине, друг да дойде, самунът да свърши". Както на всички ви  е известно, нямаме достатъчно права да поискаме сметка кой и как харчи нашите пари и защо въпреки дадените пари, все едно че не можем да разчитаме на службите да ни осигурят сигурност и трябва да харчим допълнително пари, за да я получим като плащаме на частни структури, купуваме скъпоструващо оборудване, ограждаме се с огради, някои от които струват повече от домовете, в които живеем.

Да вземем например услугата "здравеопазване". Някой може ли да "върже кънките" какво става в тази сфера. Уж има здравна каса, в която се събират вноски за здраве от работещите. Уж системата е държавно гарантирана, ама не е, уж е някои от заведенията, които предлагат услуги са общински, ама не са, уж някои са частни, ама не са, защото същите тези частни структури точат яко ресурси от държавни и общински болници и заведения. Пълна мъгла и мътна Индия, както се казва в случая. Всяка година говорят за недостиг на средства и всяка година има заплахи от лекарското съсловие, че спират да работят, защото няма пари. Държавата може да си позволи да вземе пари от касата и след това да я допълни. Колко, защо, кога - всички въпроси са излишни в хаоса, в който живеем. Уж нямаше да плащаме лечението на тези, които не си плащат здравните вноски, ама накрая като се събере една тумба цигани, лекарите свършват работата и после реват пред касата. Полиция да дойде ли? Ами то полиция няма и затова докторите от Бърза помощ често ядат пердах от циганите по кварталите. То и аз бих ги зашлевил, ако мой близък се мъчи, а те дойдат тогава, когато той умре, та какво остава на циганите. Всичко е такава каша, че повече не може да се обърка. Докторите не остават по-назад и много от тях яко точат от касата за неизвършени и изписани дейности. Касата се прави, че ги контролира, а ние се правим, че вярваме на това, че контролът е надежден. Като цяло, ние пациентите пък, правим всичко възможно да се разболеем колкото се може по-бързо и колкото се може повече и след това ревем за помощ. Така е устроен човек - пие, пуши, яде бъркочи, ядосва се за глупости, мрази и завижда и след това иска да е здрав. Та кажете ми, има ли по-объркана и луда услуга, която държавата ни продава, от услугата "здравеопазване"?

Сега за услугата "образование". Някакви лелки, на които им викат даскалици, се опитват да наливат ненужна информация в главите на децата ни, като в същото време не могат да си пуснат купените на старо компютри в къщи, че да са актуални с времето в което живеят. Изкарват няколко часа тормозейки децата ни и след като свършат официално работния си половин ден в училище, се прибират в къщи и след около час почивка започват да приемат същите тези деца, които не са успели да "научат", за да им дават частни уроци, демек да ни вземат остатъка от парите, които смятат, че им се полагат. И накрая, децата ни са неграмотни. Всички показатели това показват. В същото време държавата прави всичко възможно да убие частната инициатива в този сектор. Плаща на общинските и държавните училища, но отказва да плаща на частните, все едно са прокажени. Това е също като зъболекарската помощ, която държавата ни оказва на основата на нашите здравни вноски - две некачествени пломби и едно вадене на зъб през годината и то без да се включва упойката в сметката и накрая махаш с ръка и теглиш една майна на системата и отидеш да си платиш още веднъж на частен зъболекар. Същото е и в образованието. Няма как да имаш образовано дете, ако не плащаш допълнително.

Сега за услугата социално обезпечение. Плащаш цял живот вноски за пенсия и вземеш, че умреш преди да си получил пенсия. Нищо не се полага на наследниците. Държавата е щастлива, че си умрял и не е необходимо да се грижи за теб. Да не си умирал преждевременно и точка. В същото време същата тази държава така е организирала живота ни, че няма как да живееш твърде дълго. Магазините са пълни с отрови, лицензирани от същата тази държава. В аптеките няма друго освен бавнодействащи отрови. Какво ти остава, освен да станеш отшелник и за избягаш някъде другаде. За жалост, другите държави не са кой знае по-различни от нашата.
Такава бъркотия е в социалната сфера. Някой ти е определи каква категория труд полагаш, колко трябва да плащаш, колко трябва да получаваш. Определили са дори и пари за тези, които не са работили, не са искали да работят или не са могли да работят. Помислили са за всичко, само не и затова, че всеки ще се опита в този случай да надлъже системата, тъй като няма пряка връзка между положен труд и получен резултат, няма лични сметки, които да контролираме, няма интерес от това да сме здрави и да работим дълго. Има интерес да се правим на болни. Броят на инвалидите в България е показателен пример затова, как се лъже системата. Броят на циганите, които получават помощи също е показателен пример за криворазбрана социална система. Социалната ни система е толкова асоциална, колкото не можете да си представите. Ако една система те кара да не работиш, а да шикалкавиш каква социална система е тя?

Сега да поговорим за другите услуги, които ни продава държавата и общината. Опитайте се да получите строително разрешително. То започва едно ходене по мъките, време, ресурси, нерви. Уредете си нормативно документите да ви прекарат ток, вода, да ви направят път, канал... Няма да ви стигне животът, освен ако не включите механизма за подкуп и корумпиране на и без това корумпираните служители. Чак тогава се разбързват да свършат работата, но и тогава не е сигурен успехът ви.

Сега да поговорим за възможностите за правене на бизнес в страната. Решавате, че сам искате да сте си господар на съдбата и искате да правите бизнес. Отваряте си фирма за няколко дни и в зависимост от това, какво искате да правите се започва едно ходене по мъките,  но това е още преди да сте стигнали до идеята, че трябва да се борите за клиентите. Трябва първо да се преборите с държавата и общината. То не са контролни органи, то не са разрешителни, документи, документи. Още не сте почнали да изкарвате пари, а изходящият ви поток е зашеметяващ. И тогава, когато най-после стигнете дотам, че да правите истински бизнес, разбирате, че някой ви е изпреварил, че няма място за вас, че някой има подкрепа, която вие нямате, че към някой толеранцията на властта е по-голяма, отколкото при вас, че някой има технологично, политическо и друго предимство, което вие нямате, че някой има пари, откраднати на законно основание от бюджета на държавата и общината, от банка или от друга структура и че никой не се е погрижил да си вземе парите обратно... Установява се, че нито имате техните възможности, нито техните връзки, нито техните обстоятелства.  И когато се опитвате да си отговорите на въпроса дали в други държави "е така", не е лошо да погледнете класацията на България за свобода за правене на бизнес, за да ви се изясни, че работите са предварително обречени на неуспех. И ако нямате силна политическа връзка като Моника Йосифова и няма да получите едни 20 милиона лева, че да направите един сайт и да направите едно социологическо проучване, че ако не сте някой олигарх, за който държавата на практика работи и държавни служители са на платен списък при него, че ако нямате благословията на кмета и не сте негова "касичка" и така нататък, просто ще си останете обикновен баничар или собственик на жалко магазинче или нещо подобно и е трябва да висите по 14 часа вие самите, защото няма да имате възможност да плащате заплати, за да оцелеете. И тогава ще си спомните, защо в анкетите, младите хора искат да станат чиновници, а за едно полицейско място кандидатстват 150 човека и че всеки втори млад човек иска да работи в ДАНС, където дават големи заплати, знаеш много и не носиш никаква отговорност за действията си. Тогава разбирате, че държавата наистина пречи.


Но когато стане напечено, както случаят например с КТБ се разбира, че всичко е "мижи да те лажам". Че всички отговорни фактори не са си свършили работата, защото всички началници са назначени и отговорни пред други началници. Тогава разбираш, че прокуратура, БНБ, тайни служби, МВР и така нататък институции са едни паразити, които не само, че не са си свършили работата и са взели пари за това несвършване, но и са работили против нас като общество с действията си и с бездействията си.

Ние също си създаваме пречки, защото сме повярвали, че държавата може да ни бъде полезна и без да е необходимо в същото време да я контролираме. Груба грешка, за която сме си плащали през стотиците години история и за която ще плащаме и в бъдеще.

Ами ако дойде външна заплаха? Какво ще прави шибаната ни държава? Как ще ни защити, как ще ни организира? Знае ли си всеки един от нас мястото и ролята? Можем ли и имаме ли мотивация да отдадем живота си за родината си? Едва ли. След като толкова ни е било трудно да живеем в тази държава, може би ще опитаме да се споразумеем с окупаторите. Историята на България е пълна с такива примери, когато сме отваряли крепостите си пред чуждите окупатори. Както е и сега....
Категория: Политика
Прочетен: 356 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.07.2014 11:29
Разбирате какво казвам нали? Не става дума за това, което каза Доган преди време. Нещо от рода на: И ние можем да докараме много хора на жълтите плочки, но не го правим, защото уважавали демокрацията. Някакви подобни тъпотии. Защо не дойдоха, без никой да ги "докарва"? Защото не им пука за Пеевски. Но гласуват за партията, независимо от грешките, независимо от цялата поквара, която я има там...Тъпа история, но това са фактите.


Ако вникнете внимателно във въпроса ще разберете, ЦЯЛАТА НЕЛЕПА ПОЛИТИЧЕСКА СИТУАЦИЯ, В КОЯТО СМЕ ПОПАДНАЛИ. СЪС СИГУРОСТ, АКО ПИТАТЕ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ТУРЧИН, ДАЛИ ОДОБРЯВА ЛИЦЕТО ПЕЕВСКИ ИЗОБЩО, ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ДОСТА КОЛОРИТЕН ОТГОВОР НА СВОЯ ВЪПРОС.

Това е задкулисието, за което говоря. Някой да е питал простите тютюнопроизводители от село Птичар, примерно, дали иска тези хора да го представляват?

Дали някой ще се изправи в защита на Делян Пеевски, освен онези купени цигани, които ги даваха по телевизиите... Беше смешна картина, когато циганката, преди да се "произнесе" пред камерата, за всеки случай попита насъбралите се наоколо цигани, за кого става дума. След това издекламира името толкова убедена, че все едно е спала с Пеевски в един креват. Пошла картина.

Ето видеото. Въпросната случка е на 1,30-тата минута от записа.

https://www.youtube.com/watch?v=m-GJR6gPZDA

https://www.youtube.com/watch?v=lXNUtPA___0

Вижте видеото след 2,30-тата минута.

Категория: Политика
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.07.2014 10:31
  1. Възможно ли е чиновник да ни спаси от чиновника?
  2. Възможно ли е тъпанар да ни спаси от тъпанарите?
  3. Възможно ли е корумпиран, да ни спаси от корумпираните?
  4. Възможно ли е политическо леке, да ни спаси от политическите лекета?
  5. Възможно ли е боклук да ни спаси от боклуците?
  6. Възможно ли е скапаняк да ни спаси от скапаняците?
  7. Възможно ли е полицай да ни спаси от полицаите?
  8. Възможно ли е съдия да ни спаси от съдиите?
  9. Възможно ли е прокурор да ни спаси от прокурорите?

Имаме нужда някой да ни спаси от мутрите, от тъпанарите, от корумпираните, от бюрократите, от даскалите, докторите и социалните работници, от адвокатите, комсомолските секретари и техните издънки, от полицаите, съдиите и прокурорите, от всички и от всичко.


Суверенът е позволил на чиновниците да правят с нас каквото си поискат. Позволил е на тъпанарите да бъдат тъпанари. Позволил е на склонните към корупция да са корумпирани и да създават този обществен разяден от корупцията климат на платени преференции за тези, които си плащат. Позволил е политиците да се превърнат в политически лекета. Позволил е боклукчиите да ни мислят и да се отнасят с нас като с боклук. Позволил е на полицаите да не са полицаи, на съдиите да не са съдии и на прокурорите да не са прокурори. СУВЕРЕНЪТ Е ПОЗВОЛИЛ ВСИЧКО ДА БЪДЕ ПОШЛО И СКАПАНО. КОГА ЗА БОГА СУВЕРЕНЪТ ЩЕ ПОЗВОЛИ ВСИЧКО ДА БЪДЕ КАКТО ТРЯБВА.
Категория: Политика
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове: 0
Инфантилността е понякога добро качество, когато става дума за личностно оцеляване. Много не ти пука, какво става около теб. Така съхраняваш себе си от дребнавостите, които те заобикалят в живота. Дребнавости, които не ти правят живота по-добър, а тъкмо обратното, затормозяват го и отнемат от енергията.


Но когато става дума за народна инфатилност, тогава става лошо. Политическата класа сервира такъв буламач от интриги на този народ, че той е вече ошашавен и от нищо не му пука. Става толкова инфантилен, че и танк да мине през него, няма да реагира.

Хубаво е да останем инфантилни спрамо интригите в живота, които не ни носят напредък, НО НЕ МОЖЕМ ДА ОСТАНЕМ ИНФАНТИЛНИ ТОГАВА, КОГАТО ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА СЕ РАЗПОРЕЖДА С ПАРИТЕ НИ И С ЖИВОТА НИ. Такава инфантилност няма как да приема за нормална.

Толкова сме слаби и зависими от какво ли не. И не разсъждаваме. Явно политиците са ни изпили мозъка и не е останало вещество, чрез което да разсъждаваме. Бях случайно свидетел на една случка високо в планината. На една пейка се бяха събрали познати от района на гр. Сандански. Минахме случайно. Имаше пиене, скара, веселба. Поканиха ни да седнем и то толкова настоятелно, че нямаше как да откажем. Постепенно разговорът се завъртя около политиката. Компанията се разцепи на няколко лагера. Едните комунисти, другите антикомунисти. Едните русофили, другите русофоби. Само не се бяха разцепили на поддръжници на Левски и ЦСКА, че това липсваше на хоризонта като възгледи. Все пак хората бяха южняци, а не софиянци. Та в този спор никой на никого не вярваше и не зачиташе мнението. Много енергия на вятъра, много излишни емоции...

В тези излишни емоции ми направи впечатление, че никой от компанията не му пукаше за същностни и важни неща. Например, че всеки от нас си има интереси, които защитава. Че интересите на всеки един от нас трябва да са преплетени с интересите на общността, за да има някаква общностна файда, грубо казано, от вплитането на личния интерес в общния интерес.  И всеки намираше някакво оправдание, че да се занимава с дреболии, а не с важни неща.

Нека първо да си признаем, че нито можем да избираме своите ръководители, нито можем да ги контролираме. Да не говоря, че чакаме 4 години и им търпим грешките и простотиите, преди да ги изритаме. Нека да ви дам няколко примера.

Всички висши ръководители, на които сме се доверили са били или прости селяни като Живков или откровени номенклатурчици и продажни копелета като Луканов или изпечени лъжци като съдията Димитър Попов или мишки като Жельо Желев или педераси като Фил Димитров или болни научни работници като Любен Беров или комсомолски активисти като Жан Виденов или отново научни работници като Иван Костов, които упражняват власт предимно за себе си и своето обкръжение или като мадридския мошеник и комарджия или като интелигентно безработния комунистически изтърсак Станишев или научния безработник Доган или охранителя Борисов.

Как пък не успяхме да изберем един свестен човек да ни управлява. Не успяхме, защото СИСТЕМАТА, която ние възпроизвеждаме с нашето безразличие десетилетия наред не пуска свестни хора напред. Пуска научни работници, измислени интелектуалци, царе и царедворци, смотани адвокати и каква ли не паплач, само не и хора, КОИТО СА СЕ ДОКАЗАЛИ В РАБОТАТА СИ, ЧЕ МОГАТ ДА БЪДАТ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО. Избираме хора, които могат да приказват сладки приказки и като някакви шомпули ги гледаме в очите, обичаме ги предварително и им вярваме предварително. И се стигна до парадокса, че избрахме човек, който не спира да плямпа на "народен" език, без да правим връзка с главния мозък какво плямпа, какво казва и имаме ли някаква полза от това плямпане. Толкова наивен народ.

  1. Избираме хора безхарактерни, без външно излъчване, без сила...
  2. Казват ни, че някой е диктатор и нехранимайко и ние пова го приемаме като плюс и го избираме. След това се вайкаме;
  3. Казват ни, че еди кой си е комарджия, потънал в дългове и ние го избираме, за да може да си плати дълговете;
  4. Казват ни, че еди кой си не е работил нищо през живота си и ние му даваме шанс да бъде премиер, за да поработи все пак нещо човекът и да бъде полезен за семейството си. Казват ни, че жена му е интригантка и е спечелила милиони, благодарение на позицията на мъжа си като премиер, а ние казваме, че все пак семейството трябва да живее от нещо и се примиряваме с това. В същото време в партията си този човек получава подкрепа дълго време, защото има мнозина лизачи, които също получават облаги от това положение, докато в един момент всичко стане толкова жалко и нетърпимо, че няма как да не се вземат мерки и да се разкара натрапникът от висшата служба;
  5. Казват ни, че еди кой си е мафиот и има тъмно минало, но ние гласуваме за него, като се оправдаваме, че все пак е добър мафиот, след като досега не са го гръмнали.
  6. Казват ни, че еди кой си разпределя порциите в държавата и въпреки, че ние конкретно нищо не сме получили от тези порции, пак гласуваме като овце за него.

Още много неща ни казват и научаваме. Нямам място, за да изброя всичките. Ще стане цял роман. И въпреки цялото това "казване", ние гласуваме за тези хора. Даваме им доверие. Гласуваме за откровени интриганти, крадци, измамници и мафиоти. И след това ревем.

ТРЯВВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА НИ ПУКА ОТ ТОВА, КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА И ДА СПРЕМ ДА ПРАВИМ КОМПРОМИС, КОГАТО НЯКОЙ СЕ ОСЕРЕ, А ВЕДНАГА ДА ГО ИЗМИТАМЕ НА БУНИЩЕТО. ИНАЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ДУХАМЕ СУПАТА.
Категория: Политика
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове: 0
Вижте какво се случва на политическия небосклон.

ИНТРИГИ, ИНТРИГИ, ИНТРИГИ. Кой кого е прецакал, кой с кого се е съюзил и против кого, кой какво е казал срещу някого и този някой как му е отвърнал, кой какви интереси защитава, кой от коя партия е и срещу коя партия е, кой какъв е в самата партия и каква е позицията му там, с кого е и против кого е.


НИЕ ГЛЕДАМЕ ТЕЗИ ИНТРИГИ И НЕ МОЖЕМ ДА СПРЕМ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПОМИЯ, КОЯТО НИ ЗАЛИВА ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ПРЕСАТА, КАТО КАЖЕМ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧИ: НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА КОЙ КОГО ЧУКА И КОЙ ОТ КОГО Е ЧУКАН. ИНТЕРЕСУВА НИ КАКВО ВСЕКИ КОНКРЕТНО ОТ ВАС Е НАПРАВИЛ ЗАТОВА, БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ПО-СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА И ПО-БОГАТА И ПРОСПЕРИРАЩА. ПРОСТИЧКО Е НАЛИ, НО НЕ ГО ПРАВИМ. ЗАЩОТО СМЕ ПРОСТ НАРОД. ЗАЩОТО СМЕ СЕ ОСТАВИЛИ НА ТЕЧЕНИЕТО. ЗАЩОТО ЗАДКУЛИСИЕТО, ЗА КОЕТО НИЕ ТАКА УСЪРДНО ГЛАСУВАМЕ НА ВСЕКИ 4 ГОДИНИ НЕУСЕТНО ЗА ВСИЧКИ НАС, НИ Е ПРЕВЪРНАЛО В СТАДО ОВЦЕ ЗА СТРИЖЕНЕ, МЛЯКО, МАСЛО, ВЪЛНА И МЕСО.

НЕКА ДА НЕ СЕ ОПРАВДАВАМЕ С НАИВНОСТ, ПРОСТОТИЯ ИЛИ ДРУГИ ОБЯСНЕНИЯ. НИЕ СМЕ СЪЗДАЛИ ТОВА ЧУДОВИЩЕ - ЗАДКУЛИСИЕТО. НИЕ С НАШИТЕ ГЛАСОВЕ, С НАШАТА НЕСПОСОБНОСТ ДА ВИДИМ, ЧЕ НИ ПРЕЦАКВАТ. С НАШАТА НАИВНОСТ, ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ДОБРИЯТ ЦАР И ЩЕ НИ ОПРАВИ. С НАШАТА ИНФАНТИЛНОСТ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС. С НАШАТА ПРИМИРЕНОСТ, ЧЕ АЛТЕРНАТИВАТА НА ЛОШАТА ДЪРЖАВА Е НИКАКВАТА ДЪРЖАВА.

НА КАКВО СИ ЗАПРИЛИЧАЛ НАРОДЕ МОЙ? НА ТОРБА С ЛАЙНА. В ГЪЗА ТИ ДА БРЪКНАТ, НЯМА ДА РЕАГИРАШ. ЩЕ МИ КАЖЕШ, ЧЕ ТОВА Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО ОТ СЪДБАТА. АМИ ТЯ СЪДБАТА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ТЪРПИ ТВОЕТО РАБОЛЕПИЕ И СЕ Е ПРИМИРИЛА, ЧЕ ТИ СИ ОВЦА И НИЩО ДРУГО.

НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ИЛИ ЛИДЕР, КОИТО ИЛИ КОЙТО ДА НИ ОПРАВЯТ, АКО ОТСЪСТВАТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЛОСТОВЕ ЗА КОНТРОЛ НАД ВЛАСТТА. НИЕ СВИКНАХМЕ С ТОВА НАС НИКОЙ ДА НЕ НИ ЕБАВА ЗА НИЩО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЕКИ 4 ГОДИНИ И КАТО НЯКАКВА ЕВТИНА КУРВА СЕ ПРОДАВАМЕ В КРАЯ НА ВСЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЕРИОД ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ВМЕСТО ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ РОЛЯТА НА ТОЗИ, КОЙТО ПЛАЩА, СЕ ВЖИВЯВАМЕ В РОЛЯТА НА ТОЗИ, НА КОЙТО МУ ПЛАЩАТ, ЗА ДА ГО ОБЕЗЧЕСТЯТ.

ДЕМОКРАТИЧЕСКИТЕ ЛОСТОВЕ ЗА КОНТРОЛ НАД ВЛАСТТА ГАРАНТИРАТ, ЧЕ ВЛАСТТА СЛУЖИ НА СУВЕРЕНА, А НЕ ОБРАТНОТО, КАКТО Е СЕГА.

АКО СУВЕРЕНЪТ НЯМА ПРАВА ДА ПРЕДЛАГА И ДА УТВЪРЖДАВА ЗАКОНИ, АКО СУВЕРЕНЪТ НЯМА ПРАВА ДА ИЗБИРА И СВАЛЯ ОТ ВЛАСТ ВИСШИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ, ДА ГИ НАГРАЖДАВА ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА И ДА ГИ НАКАЗВА ЗА ЗОЛУМИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ, ТО В ТЕЗИ СЛУЧАИ СУВЕРЕНЪТ НЕ Е СУВЕРЕН, А ЕДНА ТЪПА ОВЦА.

ДОКАРАЛИ СМЕ СЕ ДОТАМ, ЧЕ ВМЕСТО НА НАС ДА НИ ПЛАЩАТ ЗА ВЪЛНАТА, МЛЯКОТО, МАСЛОТО И МЕСОТО, НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗАТОВА НЯКОЙ ДА НИ ОСТРИЖЕ И ИЗДОИ! А НИЕ ЗА КАКВО РАБОТИМ ТОГАВА, ПИТА ЛИ СЕ НЯКОЙ ОТ ВАС?

РЕШЕНИЕТО Е: СУВЕРЕНЪТ ТРЯБВА ДА БОЙКОТИРА ВСЯКА ВЛАСТ, КОЯТО НЕ ПРОИЗТИЧА ПРЯКО ОТ НЕГО И КОЯТО НЕ ЗАВИСИ ПРЯКО ОТ НЕГО.

НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ ТОГАВА, КОГАТО ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ СЕ ВЗЕМАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА, БЕЗ УЧАСТИЕТО НА СУВЕРЕНА.

НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ ТОГАВА, КОГАТО ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА СЕ НАЗНАЧАВА САМА ЗА РАЗЛИЧНИ ПОСТОВЕ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО НА СУВЕРЕНА.

АКО НЕ МОЖЕМ ДА СИ ИЗВОЮВАМЕ ТЕЗИ ПРАВА, СТРАНАТА НИ ЩЕ ПРОПАДНЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКО СВЯСТНО, КОЕТО ЩЕ СЕ РОДИ ТУК, ЩЕ ИЗБЯГА ЗАД ГРАНИЦА, А В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНАТ САМО ЦИГАНИТЕ И ТЪПИТЕ ОВЦЕ.

В ТОЗИ СЛУЧАЙ ЗАДКУЛИСИЕТО ЩЕ СИ Е СВЪРШИЛО ДОБРЕ РАБОТАТА. ЩЕ ИМА ЕВТИН ЕЛЕКТОРАТ, КОЙТО ФОРМАЛНО ЩЕ ДА МУ ДАВА ПРАВОТО НА ВЛАСТ И ПУСТОСЛОВНИЦИТЕ ЩЕ СИ ИГРАЯТ С ДУМАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ПОИСКАТ И КАКТО СИ ПОИСКАТ, А ЩЕ ИМА И ОВЦЕ, КОИТО ЩЕ СИ ПЛАЩАТ, ЗА ДА БЪДАТ СТРИГАНИ И ДОЕНИ.

Категория: Политика
Прочетен: 2901 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.07.2014 09:06
Забелязвам такава тенденция.

Германия произвежда мерцедеси. Колко от вас още винят Германия за десетките милиони жертви и за избухването на ВСВ? Всичко се забравя тогава, когато седнеш в мерцедеса, нали? Същото е с американците - ако си измислил Епъл, можеш да хвърляш бомби във Виетнам и още да не си се извинил затова, че джунглата там не е джунгла, да не говоря за милионите избити виетнамци.

Ако си произвел Форд Мустанг, можеш да си позволиш да нахълташ в Ирак и да объркаш страната за десетилетия напред и можеш да финансираш ислямски бунтовници в Сирия, че сега да се чудиш как да ги озаптиш. Също като талибаните в Афганистан.

Ако си страната на Хюлед Пакард, ИБМ или Майкрософт, можеш да си позволиш да точиш от петрола на Саудитска Арабия и хич да не ти пука, че там правата на жените са много по-ограничени, отколкото в Иран, например, но която страна е под мушката ти по ред причини.

Ако произвеждаш Кадилак, можеш да бомбардираш Белград, само защото смяташ, че сърбите са мръсници и никой да не може да ти държи сметка затова.

Ако произвеждаш Филипс пък, можеш да предоставиш правото на сърбите да изтребят хиляди босненци, само защото религиозните им представи се различават от твоите и да няма никакви последици. За какъв кур са били изпратени онези педераси, "сините" холандски каски в Босна, след като не са могли да предотвратят този масакр? И не само не са се опитали, направили са всичко възможно да предадат хиляди босненски мюсюлмани на паравоенни сръбски формирования, демек изпратили са ги на смърт с ясното съзнание, какво ще се случи. Или може би са изпратени там, да задоволяват хомосексуалните си потребности с нова "кръв", тъй като са разкрепостена нация и не се знае кой с кого се чука. Като гледам, вече се говори затова, че могат да се чукат и с децата си, ей така, за да ги възпитат по-добре за живота в полово отношение.


Време е Русия да престане да дънка водка като за световно и да намери друга идея за развитието си. Китай показа правилния път. Да седнат там и да намерят своето място в света на производството и търговията и да станат по-заможни и да произвеждат и да продават продукция, която няма да гледаш с отвращение, защото е произведена в Русия. Виждали ли сте кадри от мрежата, за Тойоти, произведени в заводите на компанията в Петербург. Ами те не приличат на нищо. Разлепена пластмаса, парчета плат, които стърчат отвсякъде, незавинтени болтове /това ми е познато отпреди години, когато си купих онзи таралясник - Лада/. Даже и фирма като Тойота, не са успели да ги накарат да бъдат внимателени, когато произвеждат. Нещо трябва да се направи, за да може светът да приеме руснаците като нация, която се старае и която може да прави продукти, които да се харесват на света.

Само тогава Русия може да бъде приета по света така, както приема Европа и САЩ. Само тогава тя може да прави глупостите, които през годините са правили европейските държави в Азия, Африка и Америка, без да има последствия за нея. Докато руснаците произвеждат не коли, а боклуци и докато правят само танкове и ракети, няма да получат "евалла" от света. Дотокава педераският свят ще им се присмива, ще ги посочва с пръст и ще им налага санкции.
Категория: Политика
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.07.2014 14:45
Ще има нова "Лафка". Ще си купуваме цигарите само оттам.

Ще има нов "Булгартабак". Ще има нови субсидии на онези неграмотни хорица, които прегъват по цял ден гръб, след което не могат да си изчистят ръцете от наслоения катран от тютюна и в същото това време, ще зависим от вота на същите тези хорица

Ще има нова "КТБ" и нова финансова мафия, още по-завоалирана и още по-хитра.

Ще има нова "Трейс" и нови магистрали

Ще има нов "Главболгарстрой", нови генерали и нови звезди на строителния небосклон

Ще има нов "Южен поток", който така и не разбрахме какво ще ни струва

Ще имаме нов Пеевски, много по-рафиниран и с по-голяма поразяваща способност от стария, но има вероятност ние да не разберем за това. Ще има и нови Калинки и нови министри, които "ще постигнат мечтата си".

Циганите ще си направят катуни в Южния парк в София, в Морската градина във Варна и зад Морското казино в Бургас. Паркът Липник в Русе също е идеален за реализиране на тези стремежи. Идеален е за катун. Тези "жилища" ще бъдат построени толкова бързо, заради безхаберието на община и държава, че след това всички ние ще трябва да отделяме пари от бюджета да осигурим на тези индианци жилища, ако не искаме Страсбург да ни осъди за нарушение на човешките права, че сме ги оставили без "единствените" жилища.

България ще запази класацията си /142-ро място в смета/ по изтичане на мозъци, а държавата ще направи всичко възможно да не "паднем" надолу, защото на нея не й са нужни мозъци, че да задават неудобни въпроси. На нея са й нужни мангали, които да купи на изборите срещу 20 лева и след това да има 4 години спокойствие, че да избият парите и да излязат на печалба. Да сте видели цигански протести пред парламента? Няма и да видите.

България ще запази класацията си на държава с най-труден достъп до елементарни цивилизовани неща като ток, вода и право на строеж, все едно сме държава от Сахел, а не европейска държава, пак отново и отново, за да сме зависими от чиновниците и всяко "постижение" срещу бюрокрацията да ни дава искрица надежда, че нещо може да се промени.

България ще си остане на 64-то място по правене на бизнес и тук вече няма да идват дори и бедните английски пенсионери, които се подлъгаха и дойдоха тук преди 7 години, защото загубиха и малкото, което успяха да съградят в селата, а отношението на българската бюрокрация много прилича на бай Ганьовото: Имал си, дал си, допълнително засили в тях разбирането, че са направили грешен избор в края на живота си.



Ще има, ще има, ще има. Ще има толкова МНОГО НЕЩА, КОИТО НЯМА ДА НИ ДОНЕСАТ НИТО ПАРИ, НИТО ЩАСТИЕ, НИТО ПО-ДОБРА АДМИНИСТРАЦИЯ, НИТО ПО-ПОДРЕДЕН ЖИВОТ. ЩЕ ИМА НОВИ ОЛИГАРСИ, ЩЕ ИМА НОВО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ РЕСУРСИ. ЕДНИ ИГРАЧИ ЩЕ СИ ОТИДАТ, А НА ТЯХНО МЯСТО ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ. ВЛАСТТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ОСНОВНИЯТ ИЗТОЧНИК НА БОГАТСТВО В СТРАНАТА. ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА РАЖДАМЕ ВСЕ ПО-МАЛКО ДЕЦА, А ОНЕЗИ, КОИТО РОДИМ, ЩЕ ИЗПРАТИМ ДА УЧАТ В ЛОНДОН, ПАРИЖ, АМСТЕРДАМ ИЛИ ЗАД ОКЕАНА, С НАДЕЖДАТА ДА ИДВАТ ТУК САМО ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ, ЧЕ ДА КОМПЕНСИРАТ ДУХОВНАТА ПРАЗНОТА, КОЯТО САМИ СМЕ СИ СЪЗДАЛИ, ОБЩУВАЙКИ С ТЯХ ЧРЕЗ СКАЙП. ТАКАВА ПОСТЕЛКА СИ ГОТВИМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ЖАЛКО МИ ДА ГО КОНСТАТИРАМ, НО С ТОЛКОВА ДЕБИЛЕН, НЕПРОСВЕТЕН, МАЛОУМЕН, НЕГРАМОТЕН, НЕОБРАЗОВАН И НЕВЪЗПИТАН НАРОД НЕ ВИЖДАМ КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ. ОВЧЕДУШИЕТО Е ОСНОВНА ЧЕРТА НА НАШИЯ НАРОД. ВИЖДАМ ХОРА, КОИТО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ И ИМАТ РЕСУРСИ ДА ГО ПОСТИГНАТ. НО ЖИВЕЯТ КАТО СКОТОВЕ, ЗАЩОТО ДУХЪТ ИМ Е СКОТСКИ, ОСАКАТЕН ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ, ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГРЕШНИ ИЗБОРИ...


Какво пак няма да се случи?
  1. България отново и отново ще си остане недемократична страна;
  2. Всички ние отново и отново ще сме роби на собствената си глупост, да не повярваме в себе си и ще бъдем роби на системата и на собствената си държава;
  3. Отново ще бъдем зависими от продажни медии, включително и националните медии, които финансираме със собствените си пари. Ще получаваме излишна и ненужна информация, кой коко ебал, кой кого бъхтал, къде станала катастрофа и коя циганка продала детето си на чужденци. Ще ни казват, в кое село кой кого съсякъл с брадвата и колко пари и помощи са раздадени на социално слабите. Ще ни занимават постоянно с това, че някой, някъде се нуждаел от пари и ще ни дават сметка, че да му помогнем. Ще се правят на добродетелни по време на Коледа и ще ни ебават майката през останалото време на годината. Ще ни казват това, което манипулаторите искат да чуем и ще ни накарат да правим това, което манипулаторите искат от нас. Ще ни използват едните, за да ометем бюрократските столове, за да могат да се настанят там другите. Ако сега сме класирани на 88-мо място по медийна свобода, вероятността да ни се случи да получим по-добро класиране е твърде малка;
  4. Доверието в основната институция в страната - Парламентът достигна 8%. Не зная, как българите приемат този факт спокойно. Не вярвам да скочи над 10% и всичко ще си продължава по старому. Парламентът ще бъде ограден с ограда от нас, избирателите, а МВР вместо да ни пази от бандитите, ще огражда с плътен кордон народните пратеници;
  5. Отново и отново системите за сигурност ще работят за себе си и за властимащите - МВР ще пази бандитите, депутатите, правителството и себе си от нас. Съдът ще съди за себе си и за този, който плати повече, а прокуратурата ще си бъде все същата - като онова куче, което хапе по поръчка на стопанина си. Много идиоти сред нас ще приемат, че "тази работа" сме я поверили на професионалистите и те правят каквото могат, за да сме ние защитени, но "лошите" са толкова много, че ресурсите на полицията, прокуратурата и съдът са толкова малки, че не могат да се справят с престъпността. Приемаме, че им плащаме малко и това малко е оправданието, че и те правят малко, за да ни защитят от престъпниците. Приемаме, че няма нужда да участваме, още повече, че е незаконно и можем да бъдем привлечени под отговорност, ако изведнъж ни дойде провинението, че можем да се справим и сами, без тяхна помощ;
  6. Армията ще взема заплати и няма да може да защити себе си, а камо ли нас. Ние ще приемем, че защитата на отечеството е поверена на професионалисти и няма нужда да участваме;
  7. Докторите ще продължават да ни рекетират за пари и ще продължават да ни тровят с илачи. Ще искат милиарди от нас и ще ги получават. Държавата ще се грижи за докторите, а пациентите да го духат;
  8. Учителите ще продължават да учат децата ни на глупости и ще продължават на ни вземат парите за частни уроци. Ние, като някакъв добитък, ще продължаваме да им плащаме и да вярваме, че те ни водят по правилния път;
  9. Ще продължаваме да плащаме всеки месец социални, здравни и какви ли не осигуровки, с които любимата ни държава ще издържа милиони цигани и други тарикати, които се правят на болни и страдащи, а като поискаме нещо в замяна, ще ни казват, че няма "направление" за нас. От паркинги за инвалиди не можеш да си паркираш колата, а в същото време не съм видял нито един инвалид да паркира там. Инвалидна ни е държавата. Инвалидни сме и всички ние, които плащаме данъци, че се оставяме така да ни прекарват, лъжат, манипулират и харчат парите ни;
  10. Корупция, продажност, користни лични интереси, явен грабеж на обществени средства чрез системата на държавни и общински поръчки, нехаеща бюрокрация и шуробаджанащина - това е картинката, която познаваме и която няма да се промени след изборите. Няма да се промени, защото ние сме ЗРИТЕЛИ на това, което се случва. На нас ни поднасят готови картинки, които да гледаме и в които да вярваме. Ние не правим сюжетите на филмите, а просто гледаме филмите, които ни пробутват режисьорите на съвремието ни. Губят ни времето, като гледаме техните филми. Плачем, страдаме и стискаме палци за измислени герои и чужди съдби, като в същото време не ни минава през ум, ЧЕ ЖИВОТЪТ НИ ПРЕМИНАВА НЕ ТАКА, КАКТО НИЕ ИСКАМЕ, А ТАКА, КАКТО ТЕ ИСКАТ. ТЕ - ДОКАТО НЕ ПРОУМЕЕМ, ЧЕ "ТЕ", ТОВА СА ОНЕЗИ ОБИКНОВЕНИ ХОРА, КОИТО НИЕ ПРАВИМ ДА ИЗГЛЕЖДАТ НЕОБИКНОВЕНИ, ЧРЕЗ НАШАТА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ, СТРАХ, СКОВАНОСТ, НЕОБРАЗОВАНОСТ И НЕРЕШИТЕЛНОСТ, ДОТОГАВА "ТЕ" ЩЕ БЪДАТ ВОДЕЩИТЕ В НАШИЯ ЖИВОТ И ЩЕ ГО НАСОЧВАТ НАКЪДЕТО СИ ПОЖЕЛАЯТ, А НЕ НИЕ. НИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ОБИКНОВЕНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ВОЛЯТА НА "ТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.07.2014 13:15
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187184
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031