Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187049 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Август, 2017 г.
2 3  >  >>
 http://www.mediapool.bg/kato-ne-hodyat-na-uchilishte-shte-badat-otneti-obrazovani-i-otglezhdani-ot-darzhavata-news268624.html


"Като не ходят на училище, ще бъдат отнети, образовани и отглеждани от държавата".


Браво г-н Симеонов. Само едно допълнение: НЕ ЧАКАЙТЕ ДА ГИ ОТНЕМАТЕ, ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ ПУСКАТ НА УЧИЛИЩЕ. ОБИКНОВЕНО ТОВА СЕ СЛУЧВА НА 6-7 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. ТОГАВА ВЕЧЕ Е КЪСНО. НА 9 ИЛИ 10 ГОДИНИ ЦИГАНИТЕ ПРАВЯТ СЕКС И НЯКОИ ОТ ТЯХ И РАЖДАТ. ВАЖНИТЕ ИМ ГОДИНИ СА МИНАЛИ В ГЕТОТО И ЗА ТЯХ ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО. ОТНЕМАЙТЕ ГИ НАВРЕМЕ., ЗАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕТО ЗАПОЧВА ОЩЕ ОТ ДЕНЯ НА РАЖДАНЕТО НА ЕДНО ДЕТЕ, АКО НЕ И ОЩЕ ОТ ПРЕДИ РАЖДАНЕТО МУ.
Категория: Политика
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2017 17:51
 
Направо изтръпвам, от какво се състои българският електорат. Стотици хиляди редовно злоупатребяват с алкохола. Десетки хиляди се друсат. Стотици хиляди са професионалните безработни. Към тези групи трябва да прибавим и професията "майка", която "облагородява" с още по-качествен материал българското граждаство, като му придава по-слънчево загарен характер. Ако и към тях прибавим и дебилните старци, които също са милиони и които бъркат младостта със социализма, картината става направо отчайваща. 


Затова решението е: НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕМАХНЕМ ВСЕОБЩОТО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО, КОЕТО ДАВА ПРАВО НА ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАПЛАЧ ДА ГЛАСУВА И ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА НИ. ЗАТОВА - ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ. ПАПЛАЧТА НЕ РАБОТИ НА КОМПА И НЯМА ДА ГЛАСУВА. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, АКО СЕ ГЛАСУВА ВСЕКИ ДЕН. КАКТО ПАПЛАЧТА ЩЕ ЗАГУБИ ИНТЕРЕС ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ, ТАКА И МАФИЯТА, ЗАЩОТО НЯМА ДА Е ИКОНОМИЧЕСКО ОПРАВДАНО ДА СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ, НИТО ПЪК МОЖЕ ДА ИМА ТАКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ДА КУПУВА ВОТ, АКО СЕ ГЛАСУВА ВСЕКИ ДЕН ЗА РАЗЛИЧНИ НЕЩА. 
Категория: Политика
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.08.2017 15:27
 Аман от измислена и нагласена социология.


Вижте този линк. https://news.bg/economics/povecheto-balgari-namirat-tol-sistemata-za-spravedliva-sochat-danni-na-galap.html?utm_source=money.bg&utm_medium=article&utm_campaign=footer


Заглавието е: Повечето българи намират тол системата за справедлива.


След това става дума, че това е поръчково проучване от АПИ, възложено на социологическа агенция. Били анкетирани 800 души. Това било достатъчно да се определи, че "повечето" българи, намирали системата за справедлива.


В същото време обаче, мнозинството от анкетираните, дават определение, че системата "не е много ясна". Ей богу, аз ли съм тъп и не мога да разбера какво става или наистина е пълна бъркотия тази статия. Как така хем е справедлива, хем е неясна. ТОВА Е ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ. ПРОМИХА НИ ГЛАВАТА С ТАЗИ ТОЛ СИСТЕМА, НО НА ПРАКТИКА НЕ НИ КАЗАХА НЕДОСТАТЪЦИТЕ. ЗАЩОТО АКО ПРЕДИМСТВАТА БЯХА ПОВЕЧЕ ОТ НЕДОСТАТЪЦИТЕ, ШВЕЙЦАРЦИ И НЕМЦИ ОТДАВНА ЩЯХА ДА Я ВЪВЕДАТ В СВОИТЕ СТРАНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 171 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2017 15:03
 Мръсотията е част от живота ни. Без нея не може. Въпросъте в какви количества е тя, дали се нарушават приетите норми и т.н.

Моят бизнес включва ремонта и поддръжката на определен вид машини. Знаете ли, че 80% от усилията са насочени към това, да се почистят и да се поддържат тези машини сравнително чисти. Казвам сравнително, защото на всички е ясно, че абсолютни решения няма. Правим, каквото можем. По договор трябва да чистим тези машини два пъти годишно, но се налага да го правим многократно, защото България е МРЪСНА СТРАНА. 

Днес сутринта гледам колата на комшията - таванът й, целият в прахоляк.


Въздухът ни е замърсен.

Водата ни е замърсена.

Храната ни е замърсена.

Улиците и тротоарите са замърсени.


Живеем в мръсна среда, която в повечето случаи, сами сме замърсили. Тецовете ни работят с въглищен прах. Печките, в това число и в скъпи софийски квартали, също работят с въглищен прах. Горят мокри дърва. Екоинспекторите от министерството не си вършат работата по контрола. Общинарите - също.

Колите ни бълват гадости от ауспусите. Хиляди хора получават пари, за да ги контролират и да ни осигурят европейски стандарти за чистота на въздуха и пак нищо не се получава.

Чудя се, каква е тази българска черта, да хвърлиш мокри дърва и въглищен прах в печката, да затвориш всички прозорци и да се молиш, пушекът от комина ти да отиде в двора на съседа. Съседът от своя страна прави същото. От двигателя на колата капе масло и цапа навсякъде, където е паркирана таратайката, но на собственика не му пука. Отзад кади, все едно не е кола, а ТЕЦ Марица изток. И на него не му пука. Няма той да диша този въздух.


И когато се повдигне на въпрос и стане обществена дискусия за чистотата на въздуха, водата и храната, не знам откъде се появяват тези дребни душици, които имат готово възражение за всичко: Хората горели такива боклуци, защото нямали пари, за да си купят качествени въглища или сухи дърва. Хайде моля ви се, НИМА В КВ. БОЯНА, КРАЙ СОФИЯ, ИМА БЕДНИ ХОРА? ПРЕЗ ЗИМАТА ТАМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША, ДА НЕ КАЖА, ЧЕ НИКОЙ НЕ СИ ПРОСТИРА ДРЕХИТЕ ОТВЪН, ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ПАК ДА ГИ ПЕРЕШ. СТИГНА СЕ ДОТАМ, ЧЕ ДА ЕМИГРИРАМ НА ДРУГО МЯСТО ПРЕЗ ЗИМАТА. ЗАТОВА ТЕМАТА ЗА БЕДНОСТТА, НЕКА ДА Я ОСТАВИМ НАСТРАНА. 

Същото е и с автомобилите. Много пъти съм казвал: След като сме 3 пъти по-бедни от датчаните, по паритет на покупателната способност на парите, ЗАЩО В СОФИЯ ИМА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ РЕГИСТРИРАНИ КОЛИ ОТ КОПЕНХАГЕН, ПРИ ЕДНО И СЪЩО НАСЕЛЕНИЕ? ЗАЩО В ЕДНА ОТ НАЙ-ОРГАНИЗИРАНИТЕ И ПРЕУСПЯВАЩИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СА Я ДОКАРАЛИ ДОТАМ, ЧЕ МНОЗИНСТВОТО ДАТЧАНИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ИМАТ И ДА КАРАТ ЛИЧНИ АВТОМОБИЛИ? КАК МОЖЕ ЕДИН РАБОТНИК ИЛИ СЛУЖИТЕЛ, КОЙТО Е НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ, ДА МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА СИ КУПИ И ПОДДЪРЖА ЛЕКА КОЛА? СЛЕД ТОВА ВЪЗДУХЪТ НИ БИЛ ЗАМЪРСЕН, СТРАНАТА НИ ЗАПРИЛИЧАЛА НА БУНИЩЕ ЗА ТАРАТАЙКИ И РЕД ДРУГИ ТАКИВА КОМЕНТАРИ. СЛЕД КАТО СУЛЬО, ПУЛЬО, АТАНАС И АЗ, МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ДА ИМАМЕ КОЛИ, СЛЕД КАТО МАСОВО СЕМЕСТВА ОТ ГРАДА МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДОРИ И ПО ДВЕ КОЛИ, ЗНАЧИ ВДИГАЙ ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ ДОТОГАВА, ДОКАТО СЕ СЪБЕРАТ ДОСТАТЪЧНО КОЛИ, ЧЕ ДА СЕ ОСИГУРЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА, ТРОТОАРИ, ГАРАЖИ И Т.Н., ИЗОБЩО ЕВРОПЕЙСКА ИНФРАСТРУКТУРА. ИНАЧЕ Е ТЪПО - ВСЯКА ГОДИНА КОЛИТЕ СА УВЕЛИЧАВАТ СЪС СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, А ПЪТИЩАТА, С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, СА СИ ОСТАНАЛИ С КАПАЦИТЕТА ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ.

Знаете ли колко хора съм чувал да се оплакват заради това, че са похарчили цяло състояние, заради повреди, причинени от мръсотията. Мръсотията в бензините и нафтата например, е докарала хиляди хора до ръба на отчаянието - запушени дюзи от нагар, на които ремонтите струват повече от самата кола. Да не говорим, че всичко това го дишаме.

За мръсотията по храните, да не говоря. За химията в тях - също. Мръсна държава. И вечно се оплакваме и чакаме на държавата да ни реши проблема. А тя в този й вид, нито иска, нито може - хиляди инспектори получават заплата, за да отидат на проверка и да си "напълнят чантите", като допълнение към заплатите, както ми спомена в разговор, един бивш  председател на Комисията за защита на потребителите. И така, до края на света. 


А колко простичко може да бъде всичко: Виждам, че комшията гори в печката си боклуци и въздухът смърди, че се не трая. Обаждам се в кметството и сигнализирам за проблема. Кметът дава нареждане на инспектор, който веднага прави инспекция, констатира замърсяването и съставя акт за 1000 лева. Ако нарушителят не си плати санкцията след 3 дни, кметът или съдията по места, разпорежда на шефа на полицията, да събере парите принудително или ако това е невъзможно, да задържи физически нарушителя, до заплащане на глобата.

А сега, на кого да се обадя - ние сме 16 хиляди жители на квартала, а нямаме кмет. Нямаме и полицай. Нямаме и съдия. Всъщност - НИЩО НЯМАМЕ. НЯМАМЕ ПРАВА. ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО Е СЛОЖНО? Ако се обадиш на централизирана институция, чакай от умрял писмо. И какво сле случва след всичкото това нямане? Случва се това, че боклуците ни се трупат в центъра и така стоят със седмици. Всеки може да унищожи храстова растителност или дървета в околността, но аз не съм видял нито веднъж оторизирани лица, които да следят за спазването на закона. Вчера пак видях АТВ, което се движеше по места, където имат изключително право да се движат само пешеходци и велосипедисти. Улиците занемарени, канализация няма в немалка част от квартала. Добре че поне, че има питейна вода. 

Категория: Политика
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове: 0
 Тази статия я пиша от прима виста, заради написан коментар от моя страна в блога на Босия. Написана е без редакция и ще продължава да се развива, ако Босия прояви интерес, а и други хора, разбира се.

Независимо от това, от какво страда един организъм и независимо от това, че едно разстройство може да бъде класифицирано от казионната медицина като точно определено заболяване, то се развива по различен начин във всеки един човек. Въпреки това има обобщения, които искам сега да споделя. Разбрахте, че става дума за хранене на човек, който има кръвна група А, независимо от ресус фактора. Като познавам Босия, той има малко кафа разстройство - тоест малко повече земя и вода, но и огън има там, така че няма да е толкова проста схемата.

Препоръка: Да се храним според кръвната си група и според препоръките на ведите. Ако има противоречия между тях, да слушаме вътрешния си глас и организма си. Той ще ни каже как да го разрешим. Целта е:
  1. Да постигнем алкално - киселинно равновесие, като показателят да ни дава всеки ден в определено време, над 7;
  2. Да поддържаме телесно тегло, което да не се отличава съществено от естествената ни норма. Естествена норма е тази, която ни позволява да упражним физическо усилие, без затруднения, дори и когато непосредствено преди това сме приели хранителни вещества. Как си мислите ще тича сърната, ако преяде, а в същото време, я подгони вълк или мечка?
  3. Да поддържаме такава гъвкавост на ставите си, която да позволи енергиите по меридианите да тече необезпокоявана и без затлачване;
  4. Да поддържаме енергийните си центрове - чакрите, изправни и добре работещи;
  5. Да поддържаме системите на мускулите и сухожилията в добра форма.
Как да стане? Имаме нужда от познание и след това от дисциплина. Срещал съм много хора с познания, които нямат дисциплина и се провалят и такива, които не са прочели и една книга и не практикуват такава медицина и се справят много по-добре от първите. Към този момент, засега, аз се причислявам към някакъво междинно състояние.


И така - ЗНАЕМ КАКВА НИ Е КРЪВНАТА ГРУПА. ПРАВИМ СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН ТЕСТ ЗА ТОВА, ДАЛИ ВОДЕЩАТА НИ ДОША Е "КАФА", "ПИТА" ИЛИ "ВАТА", ВИЖДАМЕ КОЯ Е ПОДДОШАТА И СЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ. В случая Босия е по-скоро "пита - кафа", тоест първо трябва да се съобрази с огъня в себе си и след това с водата и земята или накратко  - с тежестта.


Така, какво е необходимо да се направи?

  1. Да снабдяваме организма си с необходимите ензими;
  2. Да снабдяваме организма си с необходимите витамини;
  3. Да снабдяваме организма си с необходимите минерали;
  4. Да снабдяваме организма си с необходимите протеини
  5. Да снабдяваме организма си с необходимите мазнини
  6. Да снабдяваме организма си с необходимите въглехидрати.
Не напразно използвах толкова пъти "да снабдяваме", като изброих най-важните нутриенти, които трябва да приемаме.


И така, започваме: Организмът ни има нужда от жива храна - всички тези ингредиенти, които изброих, съществено се променят, когато са подложени на химични обработки, термична обработка или друго насилие. Праната /енергията/ в тях значително намаляват. Оттук първият извод:
  1. По възможност да се приема жива храна, съобразно кръвната група. В нета са описани точно какви храни се приемат добре от кръвна група А. Тези храни след това трябва да се анализират и съобразно аюр веда. Ведите са проследили реакциите към отделни храни за отделни типове хора от хилядолетия и са направили впечатлително групиране - простичко и ефективно. Затова е най-добре, ако се избират тези храни, които са препоръчани за кръвна група А и в същото време отговарят на вашия тип тяло, за да няма противоречия.
  2. Ако се приема готвена храна, тя трябва да бъде в началото на деня, за да се избегне тежкия процес на обмяната нощно време. Тук става дума, ако съответният индивид има нужда от редукция на тегло. Сутрин готвена храна, ако тялото го изисква и след обяд, растителна храна. Добре е организмът да почива нощно време с празни черва и да се събудите гладни. Тази идея например не се споделя от Дийпак Чопра, който казва, че кафа типовете, тези, които имат излишъци по себе си, не е задължително да закусват. Според мен, по-добре е да закусват и вечерта да не си "лягат с лайната". 
  3. Ензимното хранене дава най-добри резултати, но всеки човек трябва да себе си да прецени, доколко организмът му се чувства добре с този вид хранене. Ензимно - означава - нищо преработено. Вземаш правилните продукти, съобразно кръвната си група и съобразно ведите и ги ядеш такива, каквито са в действителност - сурови и непреработени. Досега не съм видял дебелак, който да не може да се въздържа от храна няколко дни или да бъде на плодове и зеленчуци няколко дни, освен ако водещата му доша е пита - тогава огънят в него ще иска постоянно да се захранва с храна и тогава е по-добре да се яде често и по малко, без да се гладува.
  4. Например, ако Босия е кръвна група А, а там е казано, че хората от тази група трябва да ядат примерно - лук, заради кверцетина, това не се отнася за него, защото лукът създава ОГЪН, а именно от огъня трябва да се пази Босия. Същото е и за чесъна, въпреки, че е много полезен за други хора. За Босия не е. Същото е и за оцета, дори и той да е натурален. Не може да прекалява да хрупа голямо количество моркови, защото и те създават излишък на огън, доматите са противопоказни и т.н.
  5. Пречистванията могат да се подпомогнат със сода за хляб, при строго определени пропорции и приемания. Не бива да става едно към гьотьоре. Моя позната за малко да хвърли топа, защото вземала по една супена лъжица сода, три пъти на ден. За бога, тя е кръвна група 0, а там содата намалява по-голямата киселина на тези хора в стомаха и вреди, вместо да помага. Но откъде да знае - чула жабата, че на вола му подковават краката и тя вдигнала краката.
  6. Пречистванията могат да се подпомогнат и с "перекис водорода", съгласно предписанията на Неумивакин, но каквото и да правите, ако замърсяване организма с неправилно хранене и не раздвижвате ставите и енергийните си центрове, никаква сода и перекис, не могат да ви помогнат. Те са само помощни средства и трябва да се използват внимателно. Те са така наречените заместители на хапчетата, които "могат да ни оправят". Много лесно е да гълтаме нещо, отколкото да си дадем сметка, че това не са ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ. А както Хипократ е казал: И нека храната бъде вашето лекарство.
  7. Всеки ден - на кантара. Ако сте висок 175 см. и сте над 70 кила, особено на 66 години, значи има проблем. Свръхтеглото е проблем. Това е болест. В природата никъде няма свръхтегло. Само при човека. Живеем заградени, не ни вали дъжда, пазим се с дрехи от вятъра и снега. Натрупваме повече, отколкото изгаряма. 80% от населението има проблеми с излишните килограми. Има и такива конструкции като тип вата, които са "вятър" и колкото и каквото да ядат, са слаби. За повече информация - четете ведите.
  8. Малко отклонение - тези дни сварих домашна кокошка. Гледана е с любов, на село, екологична обстановка, храна, свобода, тревички и накрая....Беше толкова мазна, че сърцето й беше цялото обвито в мазнини. А самата мазнина - не може да се изчегърта от ръцете. Ползвах няколко пъти сапун. И мирише. Това сме ние хората - и себе си превръщаме в лоени топки и животните, които отглеждаме. Никъде в природата кокошките не се хранят с човешка храна и никъде в дивото, кокошките не са затлъстели - само при хората. Не ги гонят хищници и те си плюскат не само каквото намерят по двора, но и онова, което им даде човека. А той нищо свястно не им дава. Но и само царевица да ядат като допълнителна храна, пак прекаляват, защото такова е човешкото общество, в което и кокошните ни са принудени да живеят.

Да не забрява. Освен килата, трябва всеки ден да се следи нивото на киселинността на урината. И тъй като тук има много други фактори, които могат да повлияят, трябва да се гледат показателите в сравнително по-дългосрочен план - примерно месец, два. Тези уреди ги има в нета и могат да се поръчат. Има и лентички. Въпрос на желание е да се намерят. Не струват скъпо.


Следва текст.

Категория: Политика
Прочетен: 534 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 29.08.2017 12:10
 Не стига, че заплащането във всяка една страна на ЕС е регламентирано, когато става дума за минималния размер, но сега френският президент иска да запази предимствата на своите работници, които получават несъразмерно високи заплати, като накара източноевропейските фирми, които оперират във Франция, да се съобразяват със заплащането там.

Тогава аз питам, дали работниците във френските заводи на Рено в Румъния получават същите заплати, каквито работниците на Рено във Франция? Ами какво да кажем за Мароко? Защо направиха там заводи на Рено?


За какъв свободен пазар говорим тогава? Това е регулиран пазар. Някакъв СИВ и то бледо копие.
Категория: Политика
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.09.2017 23:30
 http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/08/25/3030792_cheshkiiat_parlament_ne_razreshi_na_centralnata_banka/

Не се случва често, Централната банка на една държава да предложи мерки за ограничаване на ипотечното кредитиране. Изобщо трябва да се ограничи кредитирането, а не само ипотечното. Свръхкредитирането е като преяждането - ядеш и ти е хубаво, ама сметките след това ги плащаш години наред и то с цената на влошено здраве.


Та Централната банка на Чехия е предложила да се ограничи ипотечното кредитиране, като сложи таван на участието на банките, при отпускането на кредитите. 


Такова ограничение предлагам от много години. Ако кредитът е 90% от стойността на имота,  както предлага Централната банка, дори и тогава виждам големи рискове за банките. Свръхпредлагането на кредитен ресурс доведе Америка до невиждана криза през 2008г., когато банките бяха принудени да признаят за стотици милиарди токсични активи. Цените на имотите, особено в някои райони на Щатите паднаха с пъти, което е драстично нарушение на основно правило в банкирането - да овладееш алчността до степен, в която резултатът от обезценката на имотите на национално ниво, няма да е по-голяма от 10-20%. Но дори и тогава, банката не бива да дава кредити, които превишават 70% от стойността на имота. Тук има и друг момент, който много пъти съм го изтъквал, а именно - самоучастието. Колкото е по-голямо то, толкова повече е ангажиран кредитополучателя с връщането на кредита.


Ако един имот е бил оценен от банката за 200 000 долара, каквито много случаи има с къщи в околностите на Детройт и след това се стигне до пазарна оценка на тези къщи от 20 000 долара, как ще оцените дейността на банките и на финансовите регулатори на страната? Аз бих ги оценил като кръгла нула, защото някой трябва да плати тази сметка. А знаете, кой плаща сметката - надува се дългът и сега Америка дължи почти 20 трилиона. То държавата там кого ли не подпомогна - то не бяха ипотечни институции, универсални банки, инвестиционни къщи...Държавата сама създаде проблема, като допусна алчността да излезе от контрол и след това натовари бюджета да плаща сметката. Нещо подобно направи и Ирландия.

Ролята на регулатора е да предвиди тези флуктуации, за да не се установи накрая, че всички банки са застрашени от евентуална преоценка на активите.


Затова, още веднъж - не трябва да се дават ипотечни кредити, ако лицето, което ги получава, не участва поне с 50% от стойността на кредита. Нека да поеме и своята част от отговорността, защото никъде в природата не можеш сега да ядеш и да пиеш, а след време да плащаш. Това са природни закони и несъобразяването с тях води до катаклизми. Също така се създава потребителско отношение, което разяжда обществото и дава възможност за различно третиране между тези, които дават парите на банките и тези които ги получават от тях. Винаги излиза, че депозантите са по-прости от кредитополучателите и то заради неправилната политика на регулаторите.




Категория: Политика
Прочетен: 180 Коментари: 0 Гласове: 0
 В ресторантите масово не се издават касови бележки.


Продажба на сокове, сладоледи и какви ли не други боклуци по улиците, също масово се продават без издаване на фискален бон.


По заведенията, особено нощно време, масово се пуши.


По заведенията на морето се установи, че масово са разлива фалшив алкохол и не се издават фискални бонове.


В хотелите работят масово хора, които не са назначени с договор.

За шума да не говорим - има го навсякъде. Само няколко дребни примера. Лягам да спя. На улицата има магазин. Работи климатик. Дрънчи, та се къса. Трябва да затвориш прозореца, за да не го чуваш. Раздрънкани и смърдящи коли навсякъде, а уж минават на технически прегледи и то в частни сервизи. Сложиха им какви ли не устройства за наблюдения, камери, връзка с какви ли не ведомства и накрая - пак едното нищо - смърдящите и бучащите коли и мотори по улицата - колкото искаш. Комшията през една къща събира бездомни кучета - квичат като за световно и няма управия. Другият комшия му се родиха някакви кученца - то не е скимтене, то не е чудо. Отново затваряй прозореца, че да заспиш. Събота и неделя, имаш решение да си починеш в къщи - то се на тропания, то не са ремонти, то не са резачки, то не е чудо. Няма спасение. Трябва просто да избягаш надалеко, за да се спасиш от шум и врява. Работилница за ремонт на косачки и бензинопили /резачки за дърва/, в жилищен блок. Голямо дрънчене и бучене по цели дни. Няма спасение. Кой го е разрешил, кой е регистрирал тази работилница в жилищен блок? Съвсем прозаично - не се разбираш със съседа отгоре, а той си отмъщава, като посред нощ търкаля едно гюлле по пода. Викаш полиция, един, два пъти и накрая нищо. Примиряваш се, слагаш си тампони и решаваш по някакъв начин проблема. 

Нали държавата трябваше да създава правилата на играта и да контролира дали се спазват? СТИГНА СЕ ДОТАМ, ЧЕ ГРАЖДАНИ И ФИРМИ /В СЛЪНЧАКА/ ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ТОВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИЗИСКВА ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНА. ПЪЛЕН АБСУРД, НО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.


Държавата МАСОВО не работи.


Срещнах се с бивш ръководител на Комисията за защита на потребителите. Каза ми, че за една година извършили 30 000 проверки, като актовете били под 1000. Питам го защо, а той ми отговори, че персоналът бил незаинтересован да си върши добре работата, а гледали само "да си напълнят чантите" и "да си затворят очите".


Така се работи навсякъде на "държавно". На "общинско" е същата работа. За жалост и "частното" тук не става, като гледам каква корупция е и в частните фирми. Рядко срещано явление е, да не те гледат в ръцете какво ще им дадеш допълнително, когато отидеш да си презентираш стоките или услугите. И няма значение, на каква цена и с какво качество стоки и услуги предлагаш - важното е конкретният служител да намаже нещо върху заплатката си.


Това е Бъгария. За жалост. Всичко се разкапва. Какво е решението ли? Повече от 20 години едно и също казвам - докато не се приеме система, която да изважна на показ добрите качества на всеки един от нас, така ще бъде - ще гледаме на показ лошите качества - и в държавното управление, в общинската администрация и при частниците.
Категория: Политика
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.08.2017 11:03
 Започнат е процес за издирване на ученици. Познайте, кой стои в основата на това нареждане. Естествено - Валери Симеонов. Има хиляди деца, които ако не ги намериш, никога няма да постъпят на училище. Ангажирани са министерството на образованието, педагогическите стаи по места, МВР и т.н. 

Говори се за безплатна храна на децата в училище. За раздаване на учебници и дрехи също. Нещо се прави. Говори се и затова, да се обвържат социалните помощи с посещението в училище. Ако децата не ходят на училище - няма помощи. По-справедливо е, отколкото сега. Някак си много прости излизаме ние българите - даваме пари, за да се учат циганчетата, а те даже и на безплатно училище не ходят.


След време обаче ще се разбере, че основният проблем е средата, в която живеят циганчетата. Каквито и усилия да се полагат от учителите в класните стаи, ако тези деца не се откъснат от тази ужасна мизерна среда, нищо съществено няма да се постигне. МОЖЕ ДА СТАНЕ И ПО-ЛОШО И ЗА МАЛКОТО БЪЛГАРСКИ ДЕЦА, КОИТО ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ. Ако лично мен ме питате, аз не искам моето дете да учи заедно с циганчета. Не искам, защото вместо да напредва, той ще изостава, заради средата, в която ще попадне. В клас са достатъчне 5-6 циганета и всичко отива по дяволите.

Трябва да се правят етнически училища. Всички цигани на едно място. Да не пречат на другите да се развиват. 

Още повече, че е твърде късно за тяхното развитие, КОГАТО СА СТАНАЛИ ВЕЧЕ НА 7 ГОДИНИ. ВСИЧКО ВЕЧЕ Е ЗАГУБЕНО. ОСВЕН БОКЛУЧИИ, ЗА ДРУГО НЯМА ДА СТАВАТ. КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА КАЖЕ НЕЩО ПРОТИВ ТОВА, КОЕТО КАЗВАМ, САМО МУ ПОЖЕЛАВАМ ДА НАЕМЕ ЦИГАНИ НА РАБОТА. ИмВсе пак има сектори, в които работят цигани. Но това е работа, за която не се изисква кой знае какво образование, квалификация или честност. Това е селското стопанство, при прибирането на реколтата от плодове и зеленчуци, прибирането на боклуците, строителството. Но нищо интелектуално не можеш да ги накараш. Бихте ли назначили циганин, като продавач в магазина си и бихте ли му дали да управлява касата с парите? Не, разбира се. Затова всички тъпи НПО-та да млъкнат или да дадат пример - да си формират фирми и да назначат цигани да им работят и цигани да управляват. Тогава ще се види защо са станали НПО-та. За пари, разбира се, а не защото вярват, че тази кауза е успешна.


От циганина може да стане успешен човек само, ако има система, която да конфискува всяко циганско дете, за което се прецени, че родителите му не могат да му обезпечат добро възпитание, образование и нормална среда за живот. Това всъщност важи и за българските деца, не само за циганите. Там, където няма нормални условия за живот, нищо не можеш да очакваш от хората, които растат в такива условия.

Та толкова по темата.
Категория: Политика
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.08.2017 11:47
 От формирането на новото българско правителство минаха няколко месеца. Сега гледам кой какво прави в своето министерство.
  1. Откакто избраха Цецка Цачева за шеф на министерството на правосъдието се забеляза, че можело и да няма опашки пред Агенцията по вписванията. За големите промени обаче трябва да чакаме, ако изобщо се случат. Засега няма индикации.
  2. Какво се случва в МВР? Нищо. Циганската престъпност не е намялала, а като че ли обратно - убийства, насилие, напрежение. Разбрахме, че полицаите искат още пари - явно са им малко за нищоправенето, което нищоправят.
  3. Какво се случва в екоминистерството? Засега не виждам България да е станала по-чиста. Очаквам пак зима, обвита от пушеците, излизащи от комините. Въздух няма да има пак. Ако искате да се обзаложим. Смърдящите коли също са навсякъде.
  4. Министерството на туризма. Видяхме, че плажовете са раздадени на концесия на бандити. Друго не видяхме, освен, че министърът на туризма е в конфликт с Валери Симеонов, защото последният настоява да се спазва закона, а министърът на транспорта, шикалкави на тази тема.
  5. Министерството на отбраната. Разбрахме, че ни трябват нови кораби, самолети, БТР-и и какво ли още не. Разбрахме, че и армията ни била малка. Искат пари. Много пари. Само не казват каква ще я вършим с тази армия от наемници. Армията от наемниците е полезна за управляващите, а не за народа. Народна армия ни трябва - евтина и отговорна. 

Валери Симеонов. Вижте, че там, където е вицепремиерът нещо се случва. И не става дума за укротяването на бесовете на Слънчака. Кога досега, някой се е ангажирал да накара, пък ако ще и насила, циганските деца в училище и кога някой е говорил, че ако не пускат децата си на училище, няма да им дават помощи? Кога някой е казвал, че ще има организирана система за снабдяване, чрез НПО-та и други организации и отделни греждани, на децата с необходимите им учебници и дрехи? Кога са говорили за безплатен обяд в училище и за повече грижи от страна на държавата, по отношение на подрастващите? Само си представете, 11 хиляди държавни служители ще издирват децата на циганите, за да ги вкарат в училище. Къде спорно, къде не, важното е, че най-после виждаме, че държавата се опитва да прави нещо. Не държавата, Валери Симеонов се опитва да прави нещо. Другите какво са правили преди това? Чакали са някой да даде власт на такъв човек като Валери, че да се размърдат, плашейки се от тоягата, която той върти над главите им!

За жалост обаче, такива като Валери Симеонов не са много. Поне към този момент не виждам друг. Някои казват, че не е работа на вицепремиер да ходи и да затваря заведения, заради нарушения. Склонен съм да се съглася частично с едно такова мнение, но си задавам и следния въпрос: АКО САМИЯТ ВАЛЕРИ Е ТРЪГНАЛ ДА ГИ ЗАТВАРЯ, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ КАЗВА НА ЦЯЛАТА ТАЗИ БЮРОКТАРСКА ПАСМИНА, ОТ ОБИКНОВЕНИЕ ИНСПЕКТОР, ТА ЧАК ДО МИНИСТЪРА - НЕ СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА, ЗАРАДИ КОЯТО ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТА. ЕТО ТОВА ИМ КАЗВА, НО ТЕ СА ДЕБИЛИ И НЕ РАЗБИРАТ. АКО МИНИСТЪРЪТ НА ТУРИЗМА БЕШЕ КАТО ВАЛЕРИ, НЯМАШЕ ДА ИМА НУЖДА ВАЛЕРИ ДА СЕ ПРАВИ НА МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА. АКО МИНИСТЪРЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ БЕШЕ КАТО ВАЛЕРИ, ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА Е СМЕНИЛ ШЕФОВЕТЕ НА ТАЗИ АГЕНЦИЯ, КОЯТО ОТГОВАРЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА СТРОИТЕЛНИТЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ. ТОВА ВАЖИ И ЗА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ ПО ОБЩИНИТЕ, КОИТО СЪЩО СА ЧАСТ ОТ БЕЗОБРАЗИЕТО, НАРЕЧЕНО СТРОИТЕЛЕН ХАОС И БЕЗЗАКОНИЕ. И Т.Н. И Т.Н. ИМАМЕ НУЖДА ОТ МНОГО ВАЛЕРИЕВЦИ. ЕДИН НЕ СТИГА:
  1. Валери Симеонов трябва да се разпореди на държавните органи, общините и държавните фирми, да предоставят на обществеността информацията за своята дейност, която по всячески начин сега се крие от избирателите и данъкоплатците;
  2. Валери Симеонов трябва да се разпореди, да се санкционират всички онези институции, фирми или частни лица, които тровят въздуха, който дишаме. В този списък влизат и хиляди и хиляди български граждани, които съвсем създателно изгарят в печките си мокри въглища и дърва и причиняват този смог, особено през зимните месеци.
  3. Валери Симеонов трябва да се разпореди и да хване за гушата онези контролни органи, които допускат по улиците ни да се движат онези смърдящи коли, които също тровят въздуха ни;
  4. Валери Симеонов трябва да се разпореди и да контролира онези, които слагат хлор и други боклуци и тровят питейната ни вода, а също и онези, които допуснаха жителите на толкова градове и села да пият радиоактивна вода;
  5. Валери Симеонов трябва да се разпореди на общините да престанат да издават строителни разрешения за ново строителство, без преди това да са подсигурили съответната инфраструктура - пътища, тротоари, пречиствателни станции, питейна и отходна канализация и т.н. Също така трябва да се разпореди и да контролира почистването на улици и тротоари, за да не дишаме този прахоляк, който ни трови всеки ден.
  6. Валери Симеонов трябва да се разпореди да се спре ограбването на финансовата система, чрез съзнателно фалиране на банки. Трябва да се разпореди и да не се дават лицензи на измамници, собственици на банки и техните директори. Да се разпореди на БНБ да спре да изпълнява политически поръчки и да обнародва критерии затова, кой може да бъде банкер и кой не може да бъде такъв.
  7. Валери Симеонов трябва да се разпореди съдебната система да служи на народа, а не на самата себе си, на политиците или на мафията. И ако някой не слуша, Валери трябва да го уволни незабавно.
  8. Валери Симеонов трябва да хване за гушата онези политици и бюрократи, които харчат на поразия милиарди от нашите данъци, без да получаваме нищо полезно в замяна.

Мога да изброявам още десетки и десетки такива предложение. Но знаете, че Валери Симеонов не може да се клонира. Нямаме десет, двадесет или тридесет такива като него.


Трябва да измислим друг механизъм на работа.


ТОВА Е ВСИЧКИ НИЕ ДА УЧАСТВАМЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА. ЗАЩОТО ДА ЧАКАМЕ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ДА СВЪРШИ ЦЯЛАТА РАБОТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ В ТОВА ОБЩЕСТВО, Е ДА РАЗЧИТАМЕ НА ПРИКАЗКАТА ЗА ДОБРИЯ ЦАР. НИЕ КАТО НАРОД НЕ СТАВАМЕ ЗАСЕГА. СТОИМ ОТСТРАНИ И ЧАКАМЕ. ЧАКАМЕ ДА ДОЙДЕ ХРИСТОС, БУДА ИЛИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, ЧЕ ДА НИ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ. ИНАЧЕ НЕ СИ МЪРДАМЕ ГЪЗА, ЗА ДА СВЪРШИМ РАБОТАТА. ПРИМИРЯВАМЕ СЕ С КОМИНА НА КОМШИЯТА, КОЙТО НИ ТРОВИ, С АУСПУХА НА ПОЗНАТИЯТ ОТ ТРЕТАТА КЪЩА ОТ НАШАТА, КОЯТО ХВЪРЛЯ ОТЗАД ДИЗЕЛ, ВСЕ ЕДНО Е КРАЙСЕРЪТ "КУЗНЕЦОВ", ПРИМИРЯВАМЕ СЕ С БОКЛУЦИТЕ, КОИТО ВИЖДАМЕ ОКОЛО СЕБЕ СИ, С ДУПКИТЕ ПО ПЪЩИЩАТА, С ФАЛШИВИТЕ ПОЛИЦАИ И СЪДИИ, С ФАЛШИВАТА ДЪРЖАВА ИЗОБЩО. И ЧАКАМЕ. ЧАКАМЕ. ВАЛЕРИ НЯМА ДА СВЪРШИ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО РАБОТА В ТАЗИ ТОКСИЧНА СРЕДА, ОСВЕН, АКО НЕ МУ ПОМОГНЕМ С НАШИЯ ГЛАС, С НАШАТА ПОДКРЕПА. ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ПЪТ НА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ВЪВЕДАТ РЕД В ТОЗИ ХАОС. А НЯМА КАК ДА СТАНЕ ПО ДРУГ НАЧИН, ОСВЕН ДА ВЗЕМЕМ И ДА УЧАСТВАМЕ В ПОДРЕЖДАНЕТО НА ТОЗИ ХАОС - ЛИЧНО, С НАШЕТО УЧАСТИЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС.И ДА ЗНАЕМ, ЧЕ ЩЕ ИМА ОМРАЗА И ПРОТИВ. ТОЗИ, КОЙТО ГОРИ МОКРИ ВЪГЛИЩА И НИ ТРОВИ, ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ ТОВА ДА ГО НАКАРАМЕ ДА СПРЕ. СЪЩОТО Е И ОНЗИ С ДИМЯЩИЯ ДИЗЕЛ. СЪЩОТО Е И С ТОЗИ, КОЙТО ОСТАВЯ БОКЛУЦИ СЛЕД СЕБЕ СИ НА ПУБЛИЧНО МЯСТО. СЪЩОТО Е И С ТОЗИ ПОЛИЦАЙ, КОЙТО ИСКАМЕ ДА Е НА УЛИЦАТА, А НЕ НА ТОПЛО ПОКРАЙ ПЕЧКАТА ИЛИ В НЯКОЯ ЧОРБАРНИЦА, ВЪЗПОЛЗВАЙКИ СЕ ОТ ПРАВОТО СИ НА ПОЧИВКА. ПРОТИВ ЩЕ БЪДЕ И ТОЗИ СЪДИЯ, ОТ КОЙТО ИСКАМЕ СМЕТКА КАК ОТСЪЖДА. ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ И МОНОПОЛИСТА ОТ ТЕЛЕФОННАТА КОМПАНИЯ, КОЯТО НИ КРАДЕ КАКТО СИ НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ. ЩЕ ИМА ПРОТИВ И ЛУКОЙЛ, ЗАЩОТО ЩЕ Я НАКАРАМЕ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ, А НЕ ДА СЕ СКАТАВА. ЩЕ ИМА ПРОТИВ И ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАСМИНА ОТ НЕРАБОТЕЩИ БЮРОКРАТИ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ НИЕ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТЯХ, ОПАЗИЛ НИ БОГ, А ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ НАС, ЗАЩОТО СА ЕДНИ КЪРЛЕЖИ, КОИТО ТЪРСЯТ ГОСТОПРИЕМНИК И СА СЕ НАСТАНИЛИ ПО НАШИТЕ ТЕЛА, С НАШЕТО БЛАГОВОЛЕНИЕ И РОБСКА ТЪРПИМОСТ.


ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. БЕЗ ДА УЧАСТВАМЕ ЛИЧНО В ПРОЦЕСА ПО ОПРАВЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ, НЯМА КАК ДА СТАНЕ.



Категория: Политика
Прочетен: 496 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2017 15:41
 "Двадесет години дадох от живота си, за да няма финансови кризи, а те следват една след друга". Това ми го каза мой приятел, който работи в областта на отчетността, контрола и финансите дълги години наред. Каза още: " Опитвам се да плувам колкото мога, но се устанявава, че плувам в лайна. Това е България. Токсична среда"

Каза ми още: "Синът ми се прибира в 5 часа и едва гледа. Лоша среда. Приеха го да учи в Мюнхен. Нека да ходи там, пък да видим дали ще се прибира в 5 часа.

Живеем в лайна, а не може да се плува в лайна. Средата ни е токсична.

Трябва да се направи така, че заведенията да затварят в 22 часа. След това всички да се прибират и да спят. Нощта е направена не за гюрултии, а за сън.

Ако искаме да сме богата и уредена държава, няма как това да стане с работещи до 5 часа кръчми и дискотеки. Този модел не работи. Между 18 часа привечер и 5 часа сутринта нищо позитивно не се произвежда - само глупости се правят. В кръчмите и дискотеките не се дискутира бъдещето на страната ни, а се пие, пуши, вземат се наркотици и се правят какви ли не простотии. Там не се прави БВП и затова трябва да има ограничения за този вид дейност. Но какво да правят онези мутри, които освен барове и кръчми не знаят да правят. Няма да отворят софтуерна фирма я или да произвеждат машини и съоръжения, които да изнасят в чужбина!!! Кръчмарска държава.


Нека да има определени места, отдалечени от жилищни райони, където младите хода да ходят и да дивеят колкото си искат. Не напразно Америка си има Лас Вегас. Но работите, които там се вършат, не могат да се вършат в Лос Анжелис или в Остин, нали?

Какво е решението?

Решението е - да работим по-качествено, да вдигаме по-малко шум, да произвеждаме по-малко отпадъци, да замърсяваме колкото се може по-малко водата, която пием и въздуха, който дишаме.

Отивам на Витоша и гледам около една пейка - група младежи, пуснали музика, веселят се. Няма лошо. На връщане гледам какво са оставили след себе си. Опаковки от двулитрова бира и друг алкохол и какви ли не други боклуци. Бе да ви еба майката пубери с пубери, не са ли ви научили да почиствате лайната, които серете на публични места? Мой приятел се ангажира и събра боклуците.

И още и още...

Категория: Политика
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.08.2017 14:37
 http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/08/21/voennomorskite-ni-sili-zashtita-na-suverenitet-i-interesi.350994

Популизъм, популизъм. Трябвало да се увеличава бюджета на въоръжените сили. Имало нужда. Кой казва ,че има нужда?


Все още не разбирам, за какво ни са тези самолети, танкове и кораби.


Ето г-н президент, какво ни трябва.

  1. Трябва ни народна армия, но не такава, каквато имахме при социализма, а такава, каквато има Конфедерация Швейцария;
  2. Трябва ни добра организация за поддържане на способностите на запаса, не такава, каквато имаме сега или както се казва - никаква, а такава, каквато имат швейцарците и евреите;
  3. Всички български гражданин, без значение дали става дума за жени или мъже, които отговарят на условията да имат собственост в страната и да плащат данъци и които имат образователен ценз, независимо от възрастта, трябва да са членове на българската народна армия. Трябва ни децентрализиран модел на национална сигурност, съобразена с местоживеенето на всеки един български гражданин;
  4. За морските ни сили - малки, маневрени и евтини катери, торпедоносци. Спомнете си за Дръзки и Хамидие. Една лодка, каквато всъщност е Дръзки, изкарва от строя есминец, който струва стотици пъти повече.
  5. За въздушните ни сили - не са ни необходими. Ислямска държава няма въздушни сили, а в продължение на 6 години воюва срещу целия цивилизован свят. Само си помислете - Хитлер издържа по-малко от 6 години, а онези чалми още се държат. Защо ли? Какви ли не космически сили ги атакуваха - руснаци, американци, французи, немци и пак онези се държат. Нима талибаните имат самолети? А защо са непобедими?
Сегашният бюджет от 1 милиард лева ни е напълно достатъчен. Войската ни, която представлява 30 хиляден корпус, ще бъде войска на инструктури, основната цел на които е да подготви населението как да се процедира, по време на външна опасност.  Всички запасняци ще бъдат задължени да се грижат сами за лекото стрелково оръжие, униформата и медицинския пакет, който всеки трябва да притежава. Откъде пари ли? Ами като не пушите и не пиете един месец, ще имате пари за тези неща. Или като отгладувате един месец. Правил съм го - бая пари се събират. Само без оправдание.


Армия не се прави от наемници или от тълпа, безимотни пройдохи. Армия се прави от собственици, които има какво да загубят и трябва да го опазят. Армия се прави от интелигентни и отдадени на каузата на родината граждани. Не ни трябват милиарди. Организация ни трябва и нова визия за бъдещето ни. И нека попитам президента - какво правят нашите войници в Афганистан? Защо харчим по задгранични мисили около 10% от военния бюджет? Не може ли да харчим тези пари, за да подготвим българския народ да разбира военното дело по защитата на отечеството?

Сега само 25% от българите са готови да защитават отечеството си. Ситуацията е жив зян, а президентът ни говори за кораби, самолети и какви ли още не глупости. ХОРАТА, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ХОРАТА СА ВАЖНИ. АКО НЯМАТЕ ХОРА, КОЙ ЩЕ КАРА САМОЛЕТИТЕ, КОРАБИТЕ ИЛИ ТАНКОВЕТЕ. НАРОДЪТ ВИ БЯГА ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ. НЯМА ДА ГО СПРЕТЕ, КАТО КУПУВАТЕ КОРАБИ И САМОЛЕТИ, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ГО НАСТРОИТЕ ДА БЯГА. НАРОДЪТ ВИ ИСКА ДА УЧАСТВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ТАЗИ СТРАНА - ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ АРМИЯТА, ОТ ПОЛИЦИЯТА, ОТ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ, ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ. НАРОДЪТ ВИ СТОИ В ЪГЪЛА КАТО КУЧЕНЦЕ, НА КОЕТО ДА ПОДХВЪРЛЯТЕ ОГРИЗКИ. ХАЙДЕ, ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТРЕСКАТЕ ГЛУПОСТИ.




Категория: Политика
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.08.2017 13:42
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187049
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Август, 2017  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031