Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187105 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Април, 2017 г.
2 3 4  >  >>
 Каквото и да хванеш от "държавното", като се започне от държавните дружества и се стигне до министерства, агенции и ведомства - всичко е за разследване. Всичко е проядено от корупция и лоши практики. Прокуратурата щяла да свърши работа  и да ги разследва. Бойко давал "картбланш" на прокуратурата, все едно е главен прокурор. Като някаква бащица, разрешава на прокуратурата да си свърши работа, но не пита Цацаров, какво прави в офиса на мастити бизнесмени и то по служба, без някой друг в прокуратурата да знае за какво става дума. Притеснителното обаче е, че председателят на етичната комисия в ВСС - според мен един физически грозен и неприятен човек, каза, че всеки имал право на личен живот. Съюзът на прокурорите приказва същите работи и никой от тях не вижда нищо нередно в това, един бизнесмен, да извика при себе си главния прокурор на държавата, за да му направи среща с друг бизнесмен и да си говорят за дела, различни от личните. Всъщност каква стана тя. Ако Дончев е искал нещо от главния прокурор, защо последният не възбуди прокурорско разследване срещу него? Кой всъщност е инициаторът на срещата? И още хиляди и хиляди въпроси, които остават без отговор. 



Вижте как е конструирана държавата ни. Всичко е обърнато с главата надолу. Ето няколко примера затова, как основната енергия отива в свирката на локомотива, а не в колелата:

  1. Да започнем с медицината - нищо не се прави за превенция на заболяванията, но след това се дават милиарди за операции, купуване на скъпи апаратури. Някои доктори вземат десетки хиляди левове за опериране на пациенти, но държавата отделя мизерни средства за предпазване от заболяване. Мафията работи усърдно и дере пари.
  2. Държавата дава милиарди за образование, а децата ни ходят необразовани и невъзпитани. Качеството на образованието ни е отчайващо. Пари, хвърлени на вятъра.
  3. Сигурността - има едни близо 100 хиляди служители на държавата, които трябва да се грижат за безопасността, а когато потърсиш полицай на улицата, не можеш да видиш никого. Всички са се скрили като след атомна бомбардировка. След това имало улична или битова престъпност. Как да няма, като онези стоят в канцелариите и пишат ли пишат безсмислени доклади и рапорти. Вместо да излязат на улицата и да се погрижат за профилактиката на престъпленията, те след това хвърлят огромен ресурс да разберат и да хванат някой, който е извършил вече престъпленията - след дъжд качулка е казал народа;
  4. Назначават калпави хора, които работят в калпава среда на важни държавни постове. За да те назначат на такава длъжност, естествено е да се поемат ангажименти. Всеки знае, че такива назначения не се извършват заради професионализъм или проявени добри качества. Връзки трябват и ангажименти към партията, която те пласира на това място. Значи първо се създава проблем с такива назначения, а след това обществото изразходва време и ресурси, за да решава проблемите. Давам пример с КТБ. Вижте само колко институции са ангажирани да следят дали се правят глупости в банковата система - БНБ, Министерство за финансите, Комисия по финансов наздор, Одиторски фирми, Фонд за гарантиране на депозитите, ДАНС, МВР, Прокуратура и следствие. И накрая какво стана - изгърмяхме с 4,5 милиарда лева и ние като данъкоплатци ще трябва да плащаме сметката. ЗАЩОТО ПЛАЩАМЕ НА ТОЛКОВА ИНСТИТУЦИИ, КОИТ ОНЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА. ПЛАЩАМЕ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА, ВМЕСТО ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ НИКОГА ДА НЕ СЕ СЛУЧВАТ ТЕЗИ НЕЩА. НО В ТАЗИ КАЛПАВА ПОЛИТИЧЕСКА СРЕДА И ПРИ ТОЗИ КАЛПАВ И ЗАСПАЛ НАРОД КАКВО МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ.
Категория: Политика
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.04.2017 18:14
 http://clubz.bg/53243-pravitelstvoto_odobri_iztrebitelite_gripen_za_armiqta


Ето къде смятат да похарчат 1 милиард от нашите пари. Ще ги дадат за самолети. Самолетите били шведски или съветски или все тая. След това ще има стотици милиони всяка година за поддръжка, пилоти, тренировки, учебни стрелби и т.н.


ЗА КАКЪВ К-Р НИ СА САМОЛЕТИ ВЕ? ДАЙТЕ НЯКАКВО ОБЯСНЕНИЕ.
И никой не ни пита. По същата логика могат да похарчат и 2 милиарда и 3 милиарда. НА КАКВО ОСНОВАНИЕ? ИМАШЕ ИЗБОРИ, НО НЕ СИ СПОМНЯМ ДА СМЕ ОТОРИЗИРАЛИ ВЛАСТИТЕ ДА ХАРЧАТ ПАРИ ЗА САМОЛЕТИ. ВСЪЩНОСТ, НЕ СИ СПОМНЯМ ДА СМЕ ГИ ОТОРИЗИРАЛИ ДА ХАРЧАТ ПАРИ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО, ПЪК КАМО ЛИ ЗА САМОЛЕТИ.


Дами и Господа дебелокожи политици. В Швейцария имаше референдум затова, дали да купуват нови изтребители или не. Хората там казаха "Не" на предложението. НЯМА ЛИ ДА НИ ПОПИТАТЕ НАС, ТЕЗИ, КОИТО ВИ ИЗБРАХА ДА ТЪРКАТЕ ЗАДНИЦИТЕ СИ В ДЪРЖАВНИТЕ КРЕСЛА И ТЕЗИ, КОИТО ВИ ДАВАТ ЗАПЛАТИТЕ?
Категория: Политика
Прочетен: 220 Коментари: 0 Гласове: 2
 Държавни са онези заплати, които се получават за сметка на бюджета. Няма значение дали става дума за заплатите на премиера и министрите или на учителите. След като получаваш пари от данъкоплатците, значи заплатата е държавна.


Герб обещава двойни заплати на учителите. Нямам нищо против. Дайте им тройни заплати, четворни. Но какво получаваме в замяна? Деца, които четат, но не разбират прочетеното. Лигави, без трудови навици. Графитаджии. Градовете ни са нашарени с техните графити. Отиват на училище, за да си покажат кой какви маратонки е получил от родителите си или какво телефонче или таблетче са му купили. За какво тогава да даваме двойни заплати на учителите? На какво ги учат там? И нека да си помислим - преди Освобождението на България, учителите са се договаряли със съответното общинско ръководство, преди да започнат работа. Сега се назначават централизирано, което означава, че никой след това не проверява качеството на техния труд. Когато учителите са получавали заплатите си след решение на общината, в края на годината демонстрират постиженията на учениците си пред населението на съответното населено място. Това можете да го видите от произведенията на Вазов, Тодор Икономов, Димитър Талев и много други автори. Представяте ли си сега, учителите да изведат учениците си в края на годината и да ни покажат какво са научили децата им? Каква излагация ще бъде.


За какво даваме пари за обучението на 70 хиляди студенти на година, след като всички знаем, че отиват в университетите, за да получат диплома. Не им пука за знанията. На кой ли му пука за знанията, след като живеем в ИКОНОМИКА НА ВРЪЗКИТЕ! 


Нека образованието до 8-ми клас да е безплатно, но нека учителите да получават заплатите си не защото са си "изпели" поредния час, а защото са научили децата преди всичко да мислят и да задават въпроси  и да търсят отговори, а не да четат, без да разбират прочетеното.

След 8-ми клас държавата да подкрепя само тези ученици, които си струва да бъдат подкрепени. Другите да им се осигури курс за някаква професия и да отиват да работят. Няма шлосери, монтьори, сервизни техници, трактористи, комбайнери, овцевъди и говедовъди, работници в оранжериите и къде ли още не.

Същото важи и за студентите. Ако няма минимум много добър успех, да си плаща образованието или да отиде да копае градината, че зеленчуци и плодове липсват в тази държава. А даскалите и преподавателите в университетите да получават заплати на основата на постигнат резултат, а не както сега - усвояват държавна субсидия, пък какво ще дадат като "матриЯл" обратно, никой не проверява и не контролира. Каква наистина идиотска държава сме - населението намалява, студентите намаляват, а преподавателите стават все повече и доходите им, все по-големи.
Категория: Политика
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове: 1
 Всички политически партии напоследък ни проглушиха ушите на тази тема. Трябвало да се увеличат пенсиите, държавните заплати и т.н. и т.н.


НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ НИ КАЗА, КАКВО Е ОСНОВАНИЕТО? Не приемам основанието, че тези баламите в частния сектор, които работят, започнали да печелят повече и това било основание, да се увеличат пенсиите и заплатите за сметка на бюджета, че даже и се стигна дотам, че средната заплата на чиновниците стана по-висока, отколкото е средната заплата на тези, които им изкарват тяхната средна заплата - работниците и служителите в реалния сектор.


Нека споделя едно мое мнение по въпроса за пенсиите. Тези, които сега са над 70 годишна възраст, са хора, родени през 20-те, 30-те и 40-те години на миналия век. Като изключим тези, които са родени през 20-те и са останали твърде малко, основната маса пенсионери, заради които започна полемиката за увеличение на пенсиите са именно родените през 30-те и 40-те години на века и които са някъде около 1 милион. Статистиката дава информация за броя на жителите над 65 годишна възраст, а те са около 1,4 милиона души и затова е трудно точно да се определи, колко са над 70 годишна възраст.


Та тези приблизително около 1 милион български граждани са прекарали по-голямата си част от трудовия живот в условията на социализма. Много от тях са получавали по 40 лева заплати. Спомням си в края на 60-те години, големите заплати бяха по 70 лева. През 70-те години малко се увеличиха, а след 80-та година, след промяната на цените, при обикновените професии в търговията и услугите заплатите станаха 145 лева, висшистите започваха със 174 лева, а най-високи бяха заплатите на заетите в промишлеността и машиностроенето, рудодобива и енергетиката. Колкото по-тежка физическа беше работата, толкова заплатата беше по-висока. Имаше заплати и по 1000 лева, поне аз съм виждал такъв фиш в края на 80-те години на работник във военен завод. Но нека да отбележим, че почти всички от тези хора, които работеха такава тежка работа, вече не са между живите и техните претенции към солидарната пенсионна система клонят по-скоро към нулата.

Останалите живи български граждани са или високоплатените началници от едно време, които физически са все още съхранени или тези, които не са стоели на доменните пещи или не са копали въглища и руда. Точно тези хора получават най-ниските заплати в България и поради грешния пенсионен модел, който на практика не може да изчисли заслугите на тези хора, които са работили преди 2000 година. Така обикновено се случва при социализма - правиш се на обществено аргажиран и загрежен за хората и в един момент разбираш, че всичко е една долнопробна лъжа и казваш на хората, че са били глупави, че са повярвали на празните приказки, вместо на точните сметки.

Та тези гора, които са вземали едни 145 лева заплата при социализма и в смутните години до 2000 година, на тези хора ще се актуализират предимно заплатите. Не казвам, че 200 или 230 лева или 300 лева са "достойни" пенсии. Само казвам, че тези хора получаваха едни 50 долара заплати десетилетия наред и сега се надяват на 150 долара пенсии. ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ СМЕ В СОЦИАЛИЗМА. По времето, когато те вземаха 50 долара заплати, германските работници вземаха по 5 долара на час и по 40 долара на ден.  Но нашите хора бяха доволни на 50 долара заплати и не направиха нищо, за да поискат сметка от партийните секретари, защо се получава така. Не само, че вземаха малко пари, но и не се интересуваха, къде отиват техните данъци и социални осигуровки. Сега обаче нали ви прави впечатление какво казват хората, които биват интервюирани за размера на пенсиите? Обикновено казват: "Пенсиите ни са ниски", "Не стигат за нищо" и т.н. Да си спомняте някой да е казал: "Ами толкова сме работили, толкова сме внасяли, толкова и получаваме сега под формата на пенсии"? Не нали. Но всеки иска и всеки е недоволен. А къде останаха народните послания под формата на нравоучения в историята? Спомняте ли си приказката: "На каквото си постелеш, на това и ще легнеш"? Или "Имаш крава, пиеш мляко"? Къде в народното творчество можеш да видиш посланието: "Внасяй там нещо, колкото да не е без хич, пък като дойде време да получаваш, гледай да вземеш колкото можеш повече"? Та нали сегашният пенсионен модел е изграден тъкмо върху такава философия - антиприродна и дезинтегрираща и затова около на се шири беднотия и недоволства.

Нека пак да го кажа - нищо лично нямам против тези хора. Моите родители също попадат в тази категория. И на тях парите им се виждат малко. Но когато попитам как е възможно да си работил за 50 долара, а да искаш след това пенсия от 150 долаа, никой не може да даде свястно икономическо обяснение. Защото социалистите ни направиха такива - възпитани сме да вярваме в социалистическия казан - слагаш там колкото е възможно по-малко, а вземаш, колкото е възможно повече. Така обаче икономика не се прави. Правят се скапани хора, хора без творчество, без въображение, без цели и без желания за работа. Създават се тунеядци и тарикати, които след това реват за пари. 

КОГАТО ПОПИТАШ ДЪРЖАВАТА, ДАЛИ ЛИЦЕТО ИВАН, КОЕТО Е РОДЕНО ПРЕЗ 1940 ГОДИНА И ИМА ТРУДОВ СТАЖ ОТ 40 ГОДИНИ И СЕ Е ПЕНСИОНИРАЛО НА 60 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПРЕЗ 2000 ГОДИНА, КОЛКО ПАРИ Е ВНЕСЛО В ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ, ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ ТАКАВА СПРАВКА, ЗАЩОТО ПРИ СОЦИАЛИЗМА Е ТАКА - СМЕТКА БЕЗ КРЪЧМАР, ВСИЧКО Е НА ПРИНЦИПА ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ. ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧИМ ДА ПРАВИМ ТЕЗИ ПРОСТИ СМЕТКИ, ДОТОГАВА СТРАНАТА НИ ЩЕ Е БЕДНА, А СПОСОБНИТЕ ЩЕ БЯГАТ ОТ НЕЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА ИСКАТ ДА ИЗДЪРЖАТ ТЕЗИ, КОИТО СА ДОКАРАЛИ СТРАНАТА ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ, ЗАЩОТО НЕКА ДА НЕ СИ КРИВИМ ДУШАТА - ВИНАТА ЗА СОЦИАЛИЗМА СА ТЪКМО ТЕЗИ ХОРА, РОДЕНИ МЕЖДУ 20ТА И 40 ГОДИНА НА МИНАЛИЯ ВЕК. ТЕ ГЛАСУВАХА ЗА СОЦИАЛИЗМА, ТЕ ГО ПОДКРЕПЯХА И ПОДДЪРЖАХА СЪС СИЛАТА СИ, С ГЛУПОСТТА СИ, С ТЪПАТА СИ ВЯРА В ТЪПИ ЦЕННОСТИ. КАКВОТО СА ПОСЕЛИ, ТОВА И ДА ЖЪНАТ.

Аз ли какъв съм. Да, работил съм яко при социализма. И тогава имах пари и сега имам. И тогава ми пречеше държавата и сега ми пречи. Но бях упорит и бачках. Но в същото време, работих затова, СОЦИАЛИЗМЪТ ДА СИ ОТИДЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-БЪРЗО. БЯХ ПРОТИВ ЧЛ. 1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА. ПОСТОЯННО ГО ПОСТАВЯХ ПОД СЪМНЕНИЕ В МОИТЕ ЛЕКЦИИ ПРЕД СТУДЕНТИТЕ. БЯХ НА ПЪРВИТЕ МИТИНГИ. МРЪЗНЕХ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ИЗРАЗЯВАХ МНЕНИЕ. МОГА ДА КАЖА, ЧЕ СЪМ БИЛ ОТ ХОРАТА, ЗАРАДИ КОИТО КОМУНИЗМЪТ КАТО ЦЯЛО, КАТО ИКОНОМИКА И ИДЕОЛОГИЯ СЕ ПРОВАЛИ. АЗ ИСКАХ НЕГОВИЯ ПРОВАЛ, РАБОТИХ ПРОТИВ НЕГО, МЕЧТАЕХ ЗА НЕГОВИЯ ПРОВАЛ И ВЯРВАХ, ЧЕ ТОВА Е ГРЕШЕН СТРОЙ, ГРЕШНА КОНСТРУКЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО. И ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ БОРЯ СРЕЩУ СОЦИАЛИЗМА, ЗАЩОТО ТОВА ВЛЕЧУГО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА, СМЕНЯЙКИ ЕДНА ФОРМА С ДРУГО. Защото знам, тези хора, които подкрепяха това влечуго, сега мрънкат за мизерните 200 или 300 лева пенсия. Защото толкова им е акъла. Защото толкова им е хоризонта - в рамките на 6 филии хляб и една шкембе чорба и 5 кубика дърва за зимата. Защото цял живот СА РАЗЧИТАЛИ НА НЯКОЙ ДРУГ, А НЕ НА СЕБЕ СИ.
Категория: Политика
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.04.2017 12:11
 Дотам ли стигнахме, свободата на медиите да зависи от един човек? Еба ти и държавата сме, ако това е вярно.


Тези дни излезе информация, че сме на 109-то място по свобода на медиите. Миналата година бяхме на 113-то място. Няма що, голям напредък имаме за една година.


В анализа се споменава, че 80% от вестникарския пазар се контролира от Пеевски. И никой нищо не прави. Страхотна държава, няма що - да зависим от един човек. Дали обаче зависим само от него? Този човек е възможен само защото народът допуска тази възможност. Българският народ е доказал досега, че на него много не му пука нито за свободата изобщо, нито за свободата на медиите.


Някои даже казват, че народът ни разбира от свобода толкова, колкото прасето разбира от кладенчова вода. Независимо от хилядите отдадени животи от борците за национално освобождение, независимо от десетките хиляди будители и възрожденци, които са искали и продължават да искат промени, народът ни "не потегля", както се казва. Най-добрите му синове и дъщери гинат за негови каузи, а той продължава безметежното си робско съществуване... И чака - СТОЛЕТИЯ ЧАКА НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО ОСВОБИ, САМО И САМО ДА НЕ СИ МРЪДНЕ ГЪЗА ТОЙ, ДА СВЪРШИ ТАЗИ РАБОТА. ЧАКА НЯКОЙ ДРУГ ДА МУ СВЪРШИ РАБОТАТА.
Категория: Политика
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://news.bg/finance/2-5-mln-balgari-zhiveyat-v-tezhki-materialni-lisheniya.html


Една статия, в която е казано, че 2,5 милиона българи живеят в тежки материални лишения. Два са важните въпроса в случая:

  1. Какво е "тежко материално лишение"?
  2. Каква е вината на самите тези хора, че да живеят в "тежки материални лишения".

Какво нещо са думите. Малко хора се замислят за смисълът им. Просто се приемат механично. Такава е системата. Така са ни научили. Да не мислим, а да вярваме на това, което ни казват. И църквата така ни учи. Да вярваме. И държавата така ни учи - да вярваме. Така е по-лесно и за църквата и за държавата. Така лесно могат да ни опънат, както те си знаят.


Ако стоя 3 дни гладен по своя воля /нещо, което се е случвало/ това материално лишение ли е?

Ако стоя 7 дни гладен по своя воля, това материално лишение ли е?

Ако стоя 14 дни гладен /рекорд за мен/ това тежко материално лишение ли е?


ЗАЩО НЯКОЙ ДРУГ ДА НИ Е ВИНОВЕН, АКО ИЗПИТВАМЕ ТЕЖКИ МАТЕРИАЛНИ ЛИШЕНИЯ. НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ИЗПИТВАМЕ ЛЕКИ МАТЕРИАЛНИ ЛИШЕНИЯ ИЛИ ДА ИЗПИТВАМЕ СЪВСЕМ ЛЕКИ МАТЕРИАЛНИ ЛИШЕНИЯ. Трябва да си дадем ясна представа за силата на думите, за тяхното значение и смисъл.


Нека не само да стигаме до определени изводи. Нека направим така, че да потърсим причината за "тежките материаллни лишения", да видим как аджеба се стига до такива лишения, до каква степен това е лично наш избор, до каква степен държавата ни е виновна затова, до каква степен генетическите ни предизпозиции са виновни, до каква степен късметът е причината и т.н. и т.н. Не може лесно да се определи една класификация в която всички да повярваме, защото сме толкова тъпи, че сме се отказали от това да МИСЛИМ.


КОЙ ИМ ПРЕЧИ НА ТЕЗИ ХОРА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ? ИСКАМ ДА ЗАЩИТАВАМ ТАКАВА ПОЛИТИЧЕСКА ПЛАТФОРМА, ЧЕ ДА ИМАМ ОЧИ ДА ИМ КАЖА - ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ, ЧЕ ИЗПИТВАТЕ ТАКИВА ЗАТРУДНЕНИЯ И СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРЕХВЪРЛИТЕ ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ГЪРБА НА ОСТАНАЛИТЕ. ИСКАТЕ ДА ВИ КАЖА КАКВО Е РЕШЕНИЕТО ЛИ?


Ако не сте невръстно дете, ако не сте толкова болен, че да не можете да контролирате тялото си, КАКВО ДРУГО ОПРАВДАНИЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ, ЗА ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ, ЧЕ ИЗПИТВАТЕ МАТЕРИАЛНО ЗАТРУДНЕНИЕ?

Та всеки средностатистически интелигентен индианец, който е завършил 8-ми клас, може да вземе книжка за шофьор и да отиде да върти кравая, срещу няколко хилядарки на месец. Защо не  го направите?

Защо не усвоите някакъв занаят - много от тези майстори, които викаме по къщите да ни оправят какво ли не, вземат доста повече пари от средното за страната.

В някои градове на страната - Казанлък, Пловдив и други, фирмите изпращат автобуси, за да превозват от други градове работници, защото там няма достатъчно нито като количество, нито като качество. Ами седнете да учите и научете каквото е необходимо и станете оператор на някаква машина и вземайте два пъти над средната заплата за страната. Какво ви пречи да го направите.



Познавам много хора, кой отворил гараж за миене на коли, кой шивашко ателие, кой някакъв малък сервиз за поправка на стари коли, кой бръснарски салон /ей хора, в центъра на София постригват за 3 лева!!! Можете ли да си представите? И са доволни от работата си и от доходите си/. Защо не го направите?


Оплаквате се, че няма финансиране - ами 90% от българите имат собствено жилище - заложете го, вземете 20 хилядарки и си направете някакъв малък бизнес, нещо от изброеното по-горе. Аз съм работил и по пътищата и на гарата, лазил съм години по селските ниви, отглеждал съм животни, преподавал съм финанси и кредит в университет, бил съм банков чиновник, бил съм магазинер и управител на фирми. Видял съм 2 и 200 както се казва. Аз също можех да седна и да се оплаквам, че нямам достатъчно доходи. Видял съм невероятна мизерия. Събирал съм джанки и диворастящи ябълки, за да разнообразя менюто си. Жена ми е ходила да пере на кварталната чешма, защото нямахме пари да си платим водата, а бяхме и с малко дете...


 И ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ. МНОГО ПЪТИ СЪМ КОНСТАТИРАЛ, ЧЕ ХОРА, КОИТО ИМАТ ДОХОДИ ПОД ЕКЗИСТЕНЦ МИНИМУМА ОТ 300 ЛЕВА, ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ТОК И ВОДА ОТ МЕН. КАК СТАВА ТАКА, МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ. НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ОСТАВИ НАРОДА НА МИРА, ЗА ДА МОЖЕ ТОЙ ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА СЕБЕ СИ - ДА ПРЕСТАНЕ ДА МУ "ПОМАГА", ТОЕСТ ДА ПРЕСТАНЕ ДА МУ ПРЕЧИ. ТОГАВА НЯМА ДА КОНСТАТИРАМЕ ТАКИВА ФАКТИ, ЧЕ 2,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, СТРАДАЛИ ОТ МАТЕРИАЛАНО ЗАТРУДНЕНИЕ. ЗАЩО НЕ КАЖАТ, КОЛКО ОТ ТЕЗИ БЪЛГАРИ СА СТАНАЛИ СУТРИН РАНО И СА ПОЧИСТИЛИ ОКОЛО КЪЩИТЕ СИ!!! КОЛКО ОТ ТЯХ СА ПОЧИСТИЛИ СЪСЕДНИЯ ПАРК, УЛИЦАТА НА КОЯТО ЖИВЕЯТ!!! КОЛКО ОТ ТЯХ ДНЕС СА ПРОЧЕЛИ НЕЩО, ОТ КОЕТО ДА ИМАТ ПОЛЗА. КОЛКО ОТ ТЯХ СА СЕ ЗАПИСАЛИ НА НЯКАКВИ БЕЗПЛАТНИ КУРСОВЕ, ЗА ДА ПОДОБРЯТ КВАЛИФИКАЦИЯТА СИ? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ОЩЕ ТАКИВА ВЪПРОСИ МОГАТ ДА СЕ ЗАДАДАТ?


Кой е виновен, за всичко това? СОЦИАЛИСТИЧЕСКАА ДЪРЖАВА Е ВИНОВНА - ЧЕ ПРОИЗВЕДЕ ЕДИН МРЪНКАЩ, ВЕЧНО НЕДОВОЛЕН И ЧАКАЩ НАГОТОВО БЪЛГАРСКИ НАРОД. ПОТЪРСЕТЕ КВАЛИФИЦИРАН РАБОТНИК И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО ВИ ГОВОРЯ. ИМА САМО ТЪЛПИ ОТ ТАРИКАТИ, МАНГАЛИ И ФАЛШИВИ БОЛНИ, КОИТО ГЛЕДАТ ДА СМУЧАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА, КАТО НЯКАКВИ ПАРАЗИТИ. ХОРА ЗА РАБОТА НЯМА. ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ. ГОВОРЕТЕ НЕ ЗА ДОХОДИ, А ПИТАЙТЕ ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ШОФЬОРИ, ОПЕРАТОРИ НА СТРУГОВЕ, ФРЕЗИСТИ, ЗАВАРЧИЦИ, СТРОИТЕЛНИ РАБОТНИЦИ, СОФТУЕРИСТИ, СИСТЕМНИ ОПЕРАТОРИ. ЗА БОГА - ТРАКТОРИСТИ И КОМБАЙНЕРИ НЯМА ЗА РАБОТА, А ВИЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗАТОВА, ЧЕ МИЛИОНИ БИЛИ БЕДНИ. АМИ БЕДНИ ЩЕ БЪДАТ Я, КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ПРОИЗВЕЖДА ВСЯКА ГОДИНА НЕ НА КИЛОГРАМИ, А НА ТОНОВЕ!!!

Категория: Политика
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове: 1
 Всички знаят за скандала с онези 51 милиона лева, които били похарчени според прокуратурата, не съвсем законно. Става дума за магистрала "Марица", за пътни участъци, които уж при планирането не били отчетени и се наложило АПИ да ги възложи на трети лица за изпълнение, при не съвсем прозрачни процедури, за които били платени тези пари.

Много пъти съм минавал по магистралата и и на неспециалистите е ясно, че строителството е некачествено. Опитвам се да оценявам като обикновен гражданин, ползвател на това трасе. Абстрахирам се от обстоятелството, че съм участвал в изграждането на пътни съоръжения, макар и само като обикновен работник, по време на студентските ми години. Въпреки младостта ми тогава, виждах да не кажа всички кусури на трасето, което строяхме, въпреки икономическото ми обазование и отсъствието на инженерно такова. Например, направих забележка на главния инженер на пътния участък, че не е добра идея между пластовете асфалт, там, където те се различаваха по вертикално изпълнение, да не се предвиди покачваща част на горния пласт спрямо долния, която да е минимум 1 метър. Той ми каза, да си гледам работата и да не се занимавам с работа, за която не ми се плаща. Аз обаче не оставих работата така и на този участък, където бях, извиках един МАЗ с 4 кубика асфалт и накарах шофьора да го изсипе на границата, където започваше втория пласт асфалт. Взех разпределителната лопата и тези 4 кубика започнах да ги разтилам сам. Включи се и още един работник, така че работата стана по-лесна. След това извикахме валяка и всичко се приключи в рамките на около половин час. След това обаче, всички шофьори, които превозваха дървесина с големите си влекачи, оцениха тази надстройка, която направихме и ме поздравяваха. След това разбрах, че поздравите са не толкова заради "инженерното ми съоръжение", а защото съм се издървил на шефа. Резултатът беше, че когато се разписвах на ведомостта следващия месец, вместо на 1200, се разписах на 800. Шефът беше начислил 4 кубика асфалт за моя сметка. Да ми е обеца на ухото и то не заради технологията, която аз държах да се спазва, а заради неподчинението.

Та всички виждат, че магистрала Марица е некачествено направена. Всички виждат, че надзорът е формален. Всички виждат всичко, което виждат всички. Това е положението. Социализъм. Същата е работата и с плочките пред НДК в София. Поставени са направо върху пръстта, без никакво покритие отдолу. Няма нужда след това да се чудим, че се чупели или защо не могат да се почистват добре, тъй като калта излиза отгоре, пресирана между самите плочки. Така се строеше тогава - ПО МНОГО И НЕКАЧЕСТВЕНО. Трябваше да се доказваме пред капитализма. Резултатът всички го виждаме. Панелки, строени по едно и също време в Женева и София, са в коренно различно състояние. Едните ги санираме с по 1 или 2 милиарда на година бюджетни пари, а другите функционират без необходимост от сериозни ремонти. Влязох в панелка в Женева, която е строена в периода 1969-1970 г. Нямате си на идея какво качество на сглобката и изобщо на строителството са направили швейцарците. А иначе панелките им са и по-големи от нашите. Имаше блокове с няколко стотин апартамента в тях. Вярно е, че самата идея за панелките е грозна и отговаря на социалистическата идея за задоволяване на изгоненото селско население следствие на насилственото коопериране на стопанствата, като времевия хоризонт е очертан в рамките на 30-40 години, но нашите вече са изчерпани, а швейцарските направо не виждам кога ще им дойде краят.


Та мисля си, какво е решението? Какъвто и наздор да назначим, той ще бъде зависим от поръчителите - политическите партии, които управляват и техните мекерета, които са сложени на различни позиции във властта. Този монопол трудно ще се разбие. Днес по БТВ при Хакимян, имаше един инженер, който отговарял за качеството на строителството на магистрала Марица. Та той каза, че ПРОБИТЕ СЕ ВЗЕМАЛИ САМО ОТТАМ, КЪДЕТО СТРОИТЕЛИТЕ БИЛИ СИГУРНИ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ ДОСТАТЪЧНО МАТЕРИАЛ СЪГЛАСНО ИЗИСКВАНИЯТА. КОГАТО ТОЙ ГИ НАКАРАЛ ДА ВЗЕМАТ ПРОБА И ОТ ДРУГО МЯСТО, ТЯ СЕ ОКАЗАЛА СЪМНИТЕЛНА.


Решението според мен е ПРЯК ИЗБОР НА ДИРЕКТОР НА АПИ И НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ДЪРЖАВНИЯ НАЗДОР..  Сядаме на компютрите и го избираме. Определяме им висока заплата и ги оставяме да работят. Ако се констатират нередности, пак сядаме на компютрите и го освобождаваме от длъжност - ВЕДНАГА, БЕЗ ДА ЧАКАМЕ, ЧЕ СЕ НАЧАКАХМЕ ВЕЧЕ. ДА ИДВА ДРУГ. А тези, които сме ги хванали, че не си вършат работата както трябва, както е в случая с магистрала "Марица", ги СЛАГАМЕ В ЧЕРЕН СПИСЪК И ПОВЕЧЕ ДА ЗАБРАВЯТ ЗА ОБЩЕСТВЕНА РАБОТА. Само така може да се премахне този корупционен социалистически модел на работа, който сега съществува.

И друго - електронен търг - пряк електронен търг. Печелиш - работиш. Наддаваш и всеки, който иска, може да влезе в нета и да види как върви търга. Няма уредени, няма пари за партии и партийки. Всичко да е на светло и да е ясно. Така чрез пряката демокрация и откритостта, ще стигнем там, където на нормалните хора ни се иска - в списъка на преуспяващите държави.

Категория: Политика
Прочетен: 315 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.04.2017 11:10
 Колкото се опитваш да регулираш един чисто икономически процес, толкова повече се забатачва всичко. Хиляди и хиляди хора сега се занимават с пенсионния модел и получават заплати от държавата. Каква работа ще имат тези хора, ако всеки сам се грижеше за старините си. Какво по-просто има в това, всеки сам да си внася пари за старост, безработица и безработица, във фонд, който обезпечава тези вноски със злато или подобни активи, фонд, контролиран от държавата? С наличните електронни система и банкова система, целият този процес може да бъде контролиран от не повече от 30 служители. Сега хиляди хора се занимават с това.  И бъркотията като законодателство е пълна. В никакъв случай и никой не може да формулира ПРИНЦИПИТЕ НА СОЦИАЛНОТО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ В БЪЛГАРИЯ. Ако все пак има формулировка, то тя била: ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ. Така икономика не се прави. Икономика се прави на база на сблъсъци на интереси, без използване на сила. Сега пенсионният модел е СИЛОВ модел. Колкото и да ми приказват за СОЛИДАРНОСТ на системата, това си е чиста кражба, особено що се отнася за тези, които никога не са получили нищо от тази система или няма да получат нищо, защото са си отишли преждевременно от този свят.


СОЛИДАРНАТА СИСТЕМА ИМА СМЕТКА ХОРАТА ДА УМИРАТ ПО-РАНО, ОЩЕ ПРЕДИ ДА НАВЪРШАТ ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ. Значи миловидното на пръв поглед определение на системата като "солидарна" на практика е една мракобесна система, ограбваща тези, които работят повече и подкрепящи мързеливците, неинициативните и накрая, ощетяваща семействата на тези, които преждевременно са си отишли от този свят, без да получат нищо от сисетамата, която са захранвали десетилетия. И всичко това се извършва под дулото на пистолета, на насилието и страха, с които държавата държи в подчинение милиони данъкоплатци. Та тази "солидарна" система прилича на кибуците, измислени от евреите, но за разлика от тях, където можеш да напуснеш, ако решиш, не можеш да напуснеш солидарната система, освен ако не се изпариш от държавата. Но като гледам, в повечето страни по света принципите са все същите, така че трябва да търсиш някаква друга планета, в която общността ще съществува на база на доброволността на усилията на индивидите, а не на база на насилието и страха от наказание.

Сегашната система простичко казано, е организирана по следния начин.
  1. Някой си е бръкнал в носа и е казал, че мъжете, защото са по-прости, се пенсионират на 65 години, а жените на 62;
  2. На второ място, някой друг, който също си е бръкнал в носа е казал, че работниците и служителите трябва да плащат едни 17 % от дохода за целите на социалното обезпечаване;
  3. Друг е казал, че ако парите не стигнат в НОИ, ще се вземат от бюджета. Все пак властта ще направи каквото тя смята, а не какво смятат тези, които внасят социални осигуровки. Последните са тъпи и не могат да мислят за себе си. За тях ще мисли любимата на всички държава.
  4. Ако между другото работещита намаляват и парите не достигат, започват едни пазарлъци, дали да се увеличат вноските на работещите и в краен случай, дали да се увеличат годините за пенсиониране. И цялата система започва да работи, използвайки този елементарен механизъм, но който в самата си същност е порочен, защото не отчита най-главното нещо в една икономика - ИНТЕРЕСА НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ. В сегашната система, интересът е ДА СЕ ПРЕЦАКА СИСТЕМАТА. Как може да се прецака системата? Като плащаш по-малко, а след това драпаш да получиш колкото се може повече. Можеш да прецакаш системата като се грижиш добре за себе си и след това живееш доста над средното, така че да получаваш мизерната си пенсия колкото се може повече, за сметка на тези, които Господ ги е прибрал преждевременно при себе си. Нарушавайки природните закони за справедливост, а справедливост е да има честни обменни отношения и замествайки тези отношения с измислени комунистически приказки като "солидарност" например, социалистите деморализират целият икономически процес. В живота няма пенсиониран вълк или безработна сърна. Затова природата е съвършена. Всичко отива по дяволите, когато се намеси ЧОВЕКЪТ. А когато се намеси СОЦИАЛИСТЪТ, това направо става майката си е ебало.


Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.04.2017 12:24
 Задкулисие, задкулисие, задкулисие....



Какво пречи на главния прокурор да си прави срещите в кабинета си? Явно нещо му пречи. 
Какво пречи на държавата, да регламентира най-после всички тези неудобни "пози", в които може да попадне един държавник - от премиера, министрите, главния прокурор или шефовете на агенции, народните пратеници и лицата, заемащи високи постове в общинските администрации. Какво пречи да се кажат някои простички неща, свързани с организацията на тяхната работа?



Сега се чу и друга приказка - депутатите от БСП нямали право на изява по средствата за масова информация, преди да получат карт бланш от първата дама. Мафията не позволява своеволия и разни там свободи на изявления. Партията трябва да каже кое, какво, къде, кога, с кого и защо. Така е било и ще бъде в една партийна антидемокрация.

Днес, 17.04.2017г., сутринта, в предаването на БТВ "Тази сутрин", ако не се лъжа, Лозан Панов също се възмущава от факта, че главният прокурор се е срещал с бизнесмени в чужд офис по служебни дела. Прав е човекът, но не го чух да поиска ОСТАВКАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР. Страхът е толкова силен в тази страна.а



Какво ниско падение на институциите - представяте ли си, главният обвинител на Америка, да отиде на среща във фирмения кабинет на бизнесмен, който е в същото време и големец в някоя партия, да се среща с трето лице и както казва единият, да извършва натиск към това лице, а другият, че искал услуги за някакво дело. АМИ НА ТОЗИ ОБВИНИТЕЛ СА МУ ВЗЕЛИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ГЛАВА ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН. САМО НЕ И В БЪЛГАРИЯ. 

Категория: Политика
Прочетен: 358 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.04.2017 08:44


Всички знаят, какъв е текстът на клетвата, която полагат народните пратеници в първия ден от своята работа като парламентаристи. Къщата клетва се произнася и от министерския съвет и от президента и вицепрезидента.
"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."


Какво ще стане обаче, ако някой депутат е избран за пратеник, основавайки теза против Конституцията, с намерение да работи против нея и за нейната промяна?


Задавали ли сте си този въпрос?

Например, на мен Конституцията, особено българската, никак не ми харесва. Това е една тъпа Конституция. Основното нещо в Конституцията е да определи властта като такава. Колко пъти в нея се говори за народа? А колко пъти се говори за правомощия на министерски съвет, президент и вицепрезидент, народно събрание, прокурор и т.н.? Изглежда, че народът НЕ Е ЗАСЛУЖИЛ ТОЛКОВА МНОГО, ЗА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА НЕГО. ВЛАСТТА Е ЗАСЛУЖИЛА И ЗАТОВА КОНСТИТУЦИЯТА САМО ЗА ВЛАСТТА ГОВОРИ.

Та интересно ще стане, когато на следващите избори се кандидатирам за депутат и ме изберат за такъв, визирайки основната ми мисия в това си качество - промяна на Конституцията. Но за да искам промяна, значи първо трябва да заявя, че не приемам настоящата Конституция. А клетвата се полага в името на съществуваща Конституция, а не в името на бъдещата Конституция. Значи или трябва да излъжа и да се закълна в нея и след това да се отметна от клетвата си.


Или другата версия е, да декларирам, че няма да се закълна в Конституцията на страната, считайки, че тя отнема както моите права и не ни защитава от властта, както и че отнема правата и на всички български граждани, които на практика са беззащитни, когато си имат работа с властите. Гражданите нямат свои власти, които да ги защитят от правителствените и държавните власти, които сега съществуват. Гражданите не избират тези власти, нито са предоставили изрично заверено пълномощно, че предоставят това си право на трети лица, в случая народните пратеници. Затова или трябва да предоставим такива права на народните пратеници или трябав да изискваме да назначаваме и уволняваме ние, чрез пряк вот, всички важни длъжности в тази държава.


Сега обаче не виждам как може да се отнеме правото на избран народен пратеник да бъде такъв, ако не е съгласен да се закълне във вярност на Конституцията. И втори въпрос, ако той иска да се закълне в законите на страната, но не и в Конституцията, как се процедира?




Категория: Политика
Прочетен: 222 Коментари: 0 Гласове: -1
Последна промяна: 19.04.2017 12:21
 Продъниха ми ушите по всички канали на информация, за чудесата на вярата, за огънят, който пламвал от само себе си, за възкресението на сина Божи, за икони, които плачат, за изцелени от страшни болести вярващи в християнския бог.


Много пъти съм се питал, как онези в Индия, Китай и Япония живеят, без нищичко да знаят за сина божи и за неговата история, възкресения и чудеса, които е творил приживе, ако на това му се вика живот. Вече и аз не знам от толкова много пустословия и празни приказки изобщо.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6172712
Ето още едно обяснение за вярата. ЗАЩО ОБАЧЕ ХРИСТИЯНСКИТЕ СВЕЩЕНИЦИ ОБВЪРЗВАТ ВЯРАТА С ВЯРАТА В ТЯХНОТО УЧЕНИЕ, СЛУЧКИ ИЛИ КАКТО ТАМ ГИ НАРИЧАТ И ОПИСАНИ С НЕВЕРОЯТНИ ПРОТИВОРЕЧИЯ В КАКВИ ЛИ НЕ ЗАВЕТИ И БИБЛИИ.

Вярата не е ли надпартийна? Не е ли надрелигиозна? Какво значение има дали вярата е вяра в пророка, аллаха, сина божи, Господа бога, Шива, Буда, Зевс или Тангра? Не може ли всяко едно учение и религия, да излязат от тесногръдото си обяснение на вселената и да не измислят различни имена на Господа, ако изобщо има такова нещо. Говоря за вселенския разум или вселенската материя, построена засега, по необясним за простите ни глави, начин!


Явно не може, защото всяка една религия си има обслужващ персонал, който профитира от глупостта на хората.

Вървя си аз из центъра на София и си мисля, защо след като постоянно поповете говорят за духовното начало и вярата, защо половината център на София по нотариален акт се води на тяхно име? Някога да сте попадали на тема за размисъл - "църковни имоти" и как се издържа църквата? Защо им са материални неща, когато говорят само за духовни ценности? Защо са се накичили с тези скъпи позлатени дрехи, след като духът е по-важен от тялото и както учи християнският син божи - Не си правете кумири! Всичко, което ние свързваме с духовния живот на църквата е борба за власт и постове, за църкви и имоти, за кадилаци и ролекси, за свещоливницата. Чудесен бизнес са измислили някои умници. Бизнес с въздуха. Продават ни надежда. Приказки за вярата. Е ние лапаме като шарани, обикаляме църквите, кланяме се като някакви йоги в джамиите, ходим на поклонение на светите места и харчим луди пари  за нещо, СМИСЪЛЪТ НА КОЕТО ТАКА И НЕ РАЗБИРАМЕ.


Та да се върнем на ВЯРАТА. Да сте чули някой християнски или мюсюлмански проповедник да ви каже, че важно е да се вярва в космическия разум и няма никакво значение дали ще се кланяте на Христос или Мохамед или на някой друг, важното е да вярвате? Ама както виждате и светите текстове са различни. Ще си харесате някой в края на краищата и ще станете вярващ по особен начин, чрез особеностите на всяка една религия. И като започне едно надлъгване и надвярване, започват един телефонни обаждания, едни превземки по улици и по средствата за масова дезинформация - "Христос воскресе". Само си помисли какви чувства ще се разгорят, ако не споделяш неговия ентусиазъм. Ще те намрази, ако му кажеш, че дали ще вярва в такова събитие, станало преди толкова хиляди години или не, това си е избор на всеки един от нас и ако иска някой да бъде щастлив от една такава "новина", та дори и тя лъжлива, то това си е негов проблем и избор. Не е необходимо да се натрапва с лека ръка на всеки срещнат. Ами не допуска ли въпросният религиозен човек, че отсрещния не споделя неговите виждания, но въпреки това не ги налага с такъв плам и енгусиазъм на другите, като него самият! И какво от това, че милиони хора да "повярвали", че божият син е възкръснал? Станаха по-добри, по-човечни и светът с всеки един ден става все по-хубав! Същите боклуци сме си останали, независимо от това дали се правим, че вярваме, че някой бил възкръснал. Същите страхливи копелета и копелтачки сме си останали. Няма значение кого ще разпънат на кръста и за каква кауза се бори. Няма значение, кой бил слязъл на козлодуйския бряг с решимостта си да умре за свободата на този народ. Няма значение, че някой се отказал от живота си, за да прави революционни комитети, за да може този народ да получи свобода. Народът не се впечатлява много много от добрите примери. Чака някой достоен да умре, че да започне да лицемерничи след това на неговия гроб. Така е устроен човекът и нека да не се заблуждаваме, че вярваме в някаква религия, в някаква кауза, в някакъв син божи, който дошъл да изкупи греховете на хората. Та тези хора да не би аз да съм ги създал? И ако Големият е допуснал грешка с хората, защо ще мъчи сина си, вместо да раздаде набързо шамари на лошите и работата да тръгне в правилна посока.

СЛЯПАТА ВЯРА Е ОТКАЗ ОТ МИСЛЕНЕ. КОЙ ИМА СМЕТКА ОТ ТОВА ХОРАТА ДА НЕ МИСЛЯТ?
Категория: Политика
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.04.2017 12:22
 Доколкото разбрах, Радев е отказал да се публикува стенограмата от събрание на "вождовете на пролетариата" при него, преди фалита на КТБ.

Ще ми бъде интересно, ако президентът направи изявление, ЗАЩО КРИЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСТИНАТА ЗА ТОВА ЗАСЕДАНИЕ? КАКЪВ ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС ИМА ДА СЕ КРИЕ И НА КАКВО ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ ТОЙ КРИЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ОТ НАС?


Колкото повече управляващите крият от нас каквато и да е информация, толкова повече ги мразя. Мразя ги с цялата възможна сила на душата си. Вероятно и други хора ги мразят. Тази омраза няма как да не руши и нас самите и държавата. Ако утре, тези мръсници, които ни управляват, вземат, че умрат, аз няма да плача за тях. Нека да идват други, по-честни от тях.




ЗАТОВА ДРУГАРЮ РАДЕВ, ОМРАЗАТА КЪМ УПРАВИТЕЛИТЕ НА ТАЗИ СТРАНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ САМИТЕ ВАС, ТЕЗИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТЕ. КАКВО СИ МИСЛИТЕ? ДОВЧЕРА БЯХТЕ ШОФЬОР НА САМОЛЬОТ, А СЕГА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ИМАТЕ ТАЙНИ ОТ НАС. ТАЙНИ ЗАТОВА, КОЙ Е ВИНОВЕН, НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ОЛЕКНЕМ С ЕДНИ 4,5 МИЛИАРДА ЛЕВА. РАДВАМ СЕ, ЧЕ НЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС. ЗНАЕХ, ЧЕ СТЕ СЪЩИЯТ БОКЛУК КАТО ПЛЕВНЯТА И НЕ СЪМ СЕ ИЗЛЪГАЛ. МОЖЕ И ДА СТЕ ПО-МАЛЪК БОКЛУК ОТ НЕГО, НО ВСЕ ПАК СЪЩЕСТВИТЕЛНОТО СИ Е СЪЩЕСТВИТЕЛНО.


КАТО КРИЕТЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, НИЕ ПЪК МОЖЕМ ДА СИ ПОМИСЛИМ И ВЕЧЕ СИ МИСЛИМ, ЧЕ СТЕ КОРУМПИРАН, СЪЩАТА ОТРЕПКА КАТО ТЕЗИ, КОИТО СМЕ СМЕНИЛИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. НЕДОСТОЙНА ПОСТЪПКА, КОЯТО САМО ПОКАЗВА, ЧЕ ЧЕНГЕДЖИЙСТВОТО НИКОГА НЕ СИ Е ОТИШЛО ОТ НАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА. ЖАЛКО НАИСТИНА. ДОСЕГА ЗНАЕХ, ЧЕ СТЕ ВОЕНЕН ПИЛОТ. СЕГА ВЕЧЕ ЗНАМ, ЧЕ СТЕ ЧЕНГЕ, ОТ ОНЕЗИ ЛОШИТЕ, ТАЙНИТЕ, КОИТО ПРЕНАРЕЖДАТ НА ТЪМНО ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СПЕКТЪР, ЗАД ГЪРБА НИ, ЗАД НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, В ПОЛЗА НА ВАС САМИЯ И НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. КОГО ПРИКРИВАТЕ, ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ? СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ НЕ ПРИКРИВАТЕ ДОСТОЙНИ ХОРА.
Категория: Политика
Прочетен: 307 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.04.2017 17:24
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187105
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Април, 2017  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930