Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187090 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Април, 2011 г.

Някой в района на Варна, откраднал някакви талпи и шпертплат за 720 лева и съдът го осъдил на 1 година затвор. Съдът е отсъдил, че за кражбата на всеки 2 лева, човекът трябва да лежи 1 ден в затвора. Тези луди ли са? Та само издръжката за 1 ден е не по-малко от 20 лева. Каква сметка има обществото да задържи 1 ден в затвора човек, за когото трябва да плати 20 лева издръжка, затова, че е откраднал 2 лева. Това, ако не е простотия.

Въпросът ми е, на колко години затвор трябва да осъдят тези, които продадоха БТК за 230 милиона или тези, които продадоха Булбанк за пари, които се изплатиха за 3 години от печалбата на банката? Или тези, които изтъргуваха външния дълг на България преди години. Вероятно трябва да ги осъдят на хиляди години затвор. Само че, човекът, който е направил опит да открадне злополучните талпи няма пари за адвокат. Защитникът щеше да докаже, че обвиняемият се е спънал в талпите и шпертплата, след което се е опитал да ги премести на място, където няма да ги вали дъжд, за да защити кооперативното имущество от щета. Да, ама не. Естествено е някой все пак да влезе в затвора. И там заплати получават, няма как! Все някого трябва да пазят.

Друг е въпросът, защо човечецът трябва да лежи в затвора? За да му плащаме храната, водата, топлото и изобщо цялостния престой там – ние данъкоплатците. Г-да съдии, да сте чували нещо за „обществено полезен труд”. Защо ние да плащаме за това, че той искал да крадне нещо от ТКЗС-то? Какво сме виновни ние – данъкоплатците, че трябва да му плащаме „хотела” цяла година? При положение, че цялата ни държава е осеяна с боклуци, ние да плащаме на някой „да търка нара” цяла година.

Шантава работа.


Категория: Други
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.05.2011 08:24

Публикация в „dnes.bg от 29.04.2011г.


Единственият футболен отбор у нас, съставен само от свещеници, е от Варненската и Великопреславска митрополия. Футболистите в расо имат дълга традиция и много победи. Последната е срещу отбора на военноморските сили в турнир във Варна.”


Представяте ли си каква армия имаме, ако едни свещеници могат да победят отбор на армията! Поповете, които всички ние виждаме колко са дебели и неповратливи, са намерили измежду дебелите и мазните си редици хора, които да победят армейски отбор!

Ако съм на мястото на министъра на отбраната бих дал срок от 3 месеца на армейците да влязат във форма, иначе да си ходят. Армията или воюва или тренира. Нашите нито воюват нито тренират.

Затова поповете ги бият. Как да разчитаме на армия, която е победена от попове? И за тази армия даваме по 1 милиард лева годишно.


Категория: Политика
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.04.2011 13:07

Кои са най-критикуваните глобални неща в България от чужданците? Това са отсъствието на ред, сигурност и защита на правата на собственост, както и наличието явни корупционни практики.

Докато всички други показатели са около средното и над средното за света, тези два показателя в голяма степен „дърпат” класирането на България назад и ни нареждат сред страните, разположени на юг от Сахара.

 

Е НЯМА ТАКИВА КАТО НАС. Такова огромно разминаване в показателите не съм виждал при нито една държава в света. Сравнително добре функционираща икономическа система и държава затънала в корупция и отнасяща се с пренебрежение към защита на собствеността! Вижте сами. От лявата страна са стойностите на показателите, в средата са самите показатели, а от дясната страна са средните стойности за света.

75.8

Business Freedom

Avg.64.3

                                      55.0

Investment Freedom

Avg 50.2

87.6

Trade Freedom

Avg.74.8   

                                    60.0

Financial Freedom

Avg 48.5

86.9

Fiscal Freedom

Avg. 76.3

                                    30.0

Property Rights

Avg 43.6

58.3

Government Spending

Avg. 63.9

                                    38.0

Fdm. from Corruption

Avg 40.5

75.5

Monetary Freedom

Avg. 73.4

                                    82.0

Labor Freedom

Avg 61.5

 

 

Догато всички други показатели, въпреки критиките които имаме към държавната ни политика, са над средното за света, то показателите  „Права на собственост” и „Свобода от корупция” са на нивото на централно африканските държави. Това е юридическата мафия. Дори и само тези два показателя да се приближат до останалите като номинална стойност, инвестиционната и бизнес ситуация изобщо в България ще се промени коренно. Разбирате ли защо ви говоря за ИКОНОМИЧЕСКО ЛОБИ НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ. Защото те са си направили собствена мафия в държавните и общинските структури така, че да „цоцат” от ефектите на икономиката. А ние глупаците им плащаме заплати за това и то значително над средните за страната.

 

Затова премиерът вместо да се разхожда по строителните обекти в страната, да вземе да разпердушини юридическата мафия. България може да има и други проблеми като например лицензионните режими – затова показателят „Свобода за правене на бизнес” бележи влошаване, има и други проблеми като този за контрола над монополите – то такъв контрол изобщо няма, ама както и да е. Въпреки това, най-значимият проблем в България сега е юридическата мафия. Нямаме нито съд като съд, нито полиция като полиция, нито тайни служби като тайни служби нито прокуратура като прокуратура. Следствие на това сме на ниво под Руанда по отношение на защита на правата на собственост и по наличие на корупционни практики.


Категория: Други
Прочетен: 806 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 23.04.2011 12:22

Поне в досега действащата избирателна система. Нейните основни характеристики са:

1.     Архаичност;

2.     Неикономичност;

3.     Анти-еко;

4.     Политически предопределена;

5.     Несправедлива от морална гледна точка;

6.     Съществуват много възможности за манипулиране на изборните резултати;

7.  Веднъж като ни излъжат, реваншът е толкова отдалечен във времето /4 години/, че ПРОСТО ЗАБРАВЯМЕ КОГА СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ПОСЛЕДНО.

 

Ето отново предложенията за рационализиране на изборната ни система, която ще доведе до икономически просперитет на страната ни:

1.     Електронно гласуване за всички важни за държавата длъжности – Премиер, Президент, Председател и зам. Председатели на НС, Министри и техните заместници, Ръководителите на агенции, Главен прокурор и неговите заместници, районните прокурори, Главен секретар на МВР, шефовете на полицейските управления и техните заместници, Всички съдии по места, Конституционен съд, Върховен съд, кметове и общински съветници, ръководители на специалните служби, управител и подуправители на централната банка, ръководителите на надзорни държавни и общински органи. Нека да не коментираме механизмите за гарантиране на сигурност на този вид гласуване, защото тези, които ползват електронен сертификат и всеки ден извършват плащания с него по електронен път, знаят, че вероятността за измами е много по-малка, от класическия вариант на преброяване на гласове.

2.     Възможност за снемане на доверието в рамките на всеки 6 месеца.

3.     Приемане на система, която да даде възможност за бъдат избирани кандидати за всяка определена длъжност, измежду първите 10 000 души, които са платили най-много данъци на държавата като физически лица. САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ, ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ВСИЧКИ ТЕЗИ, КОИТО СА НИ БИЛИ ПРЕМИЕРИ ДОСЕГА И СА НИ „ОПРАВЯЛИ” ВСЕКИ ПО СВОЙ СИ НАЧИН, ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ЗАЕМА ТОЗИ ПОСТ, АКО ОТ КАНДИДАТИТЕ СЕ ИЗИСКВАШЕ ДА СА ПЛАТИЛИ НЕМАЛКА СУМА ДАНЪЦИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА? ОТГОВОРЪТ Е: НИКОЙ.  Не само, че не са плащали достатъчно данъци на тази държава, за да имат претенции да я управляват, ама има и такива, които не са плащали нищо, преди да станат премиери. Как можем да допуснем ние, българите, такова нещо? Да ни ръководи човек, който не е изпълнил най-важното качество в едно социално общество – ДА ПЛАЩА КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ СРЕДСТВА, ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ЗАДАЧИ. Имахме и премиер и министър, без нито един ден трудов стаж. Същото е като да получиш 350 000 000 кредит, в качеството си на вчерашен хърлеш /в превод това означава „сополанковец/ с ненавършени 26 години, като до този момент си получавал само трудово възнаграждение от 950 лева. Това може да се случи само в държава с наистина неограничени възможности за манипулации, каквато е България. Тук и частните структури носят в същността си същите недъзи, които имат и държавните и общинските структури. Лика прилика са си.  Нещо като „Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак”

 

И така, при участие в избори и при реални права за корекция на избора в рамките на всеки 6 месеца, няма на има смисъл да се купуват гласове, защото няма да е икономически оправдано, а и логистиката, свързана с купуването на гласове ще бъде прекалено сложна за изпълнение.

 

Само тогава ще бъде разбит монопола на партиите. Тогава ти ИЗБИРАТЕЛЮ ще поемеш и своята отговорност за избора и ще имаш възможност на всеки 6 месеца да показваш червен картон на този, който не е изпълнил очакванията ти. Тогава и само тогава, политиците ще служат на суверена, а не суверена на политиците, както е сега.


Категория: Политика
Прочетен: 454 Коментари: 0 Гласове: 1

Българската Кока Кола. Поредното доказателство, че всичко тук е абсолютно менте.

От много време се наблюдавам, когато пия продуктите на Кока Кола къмпани. Ям шоколад и не ми влияе толкова „надебеляващо”, колкото ми влияе колата. След публикациите в пресата, че колата за България се прави с изоглюкоза, извлечена от генномодифицирана царевица, всичко ми стана ясно.

И сега отправям послание към собствениците и ръководителите на Кока Кола и на производителите на безалкохолни напитки изобщо:

Да ви го начукам на всички вас!

Дайте първо на децата си всички тези „безвредни” оцветители, консерванти, подсладители и други подобни боклуци и после ги продавайте на всички нас.

Сега отправям послание и към държавните органи, които трябва да се грижат за безопасността на храните:

Да ви го начукам и на вас!

Сега отправям послание към потребителите:

Ако не можете да се научите да пиете вода /жалкото е, че и това се случва с много хора/, пийте бира - там няма нито изоглюкоза, нито аспартам или фелаланин. Поне засега.


Категория: Политика
Прочетен: 1519 Коментари: 3 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187090
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Април, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930