Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239831 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от 05.10.2015 г.
 Колкото и пъти да мина по новите отсечки на магистралите, все си казвам, че е хубаво това, което се прави. Със сигурност ГЕРБ правят много повече от онези тъпаци от социалистическата партия. И Герб са комунисти, но явно е, правят повече неща.


Но виждам колко некачествено се прави почти всичко. Всички нови магистрали са малко претупани. Новоасфалтираните трасета по Тракия "играят" на шофьорски език. Същото важи и за отсечката към Дупница.


Сега гледам, че е започнал ремонтът на Тракия, който е след Стара Загора, в посока Бургас. Какво му имаше на този път, че се налага тотален ремонт и кой плаща ремонта. Фирмата, която го е правила или е за сметка на бюджета. Няма никаква информация в сайта на АПИ. Става дума за километри, на които се сменя настилката.


Та казвам, много се прави в тези години, в сравнение с предишните, но оставам с впечатление, че работите се претупват. Може и по-качествено да се работи, но изглежда политиците са на мнение, че гаранционният срок на това, което правят трябва да бъде равен на техния мандат, за да могат да оставят в наследство на следващите поредните пътища, които за пореден път трябва да преасфалтират.

Тъй като това е българска работа, признавам че управляващите мислят за нас, ако ангажират независими външни фирми, които да направят анализ на извършените строително ремонтни работи, преди извършване на плащането към изпълнителите. До доказване на противното смятам, че се краде и в обектите не се слага толкова материал, колкото се декларира. Друг е въпросът, че и този, който се слага, не се прави както трябва.


И работим типично по български. Чакаме работите хептен да се влошат, че тогава да влагаме стократно повече усилия за възстановяване на разваленото. Спомням си как български инженер, който отговаря за поддържането на мостовете на Ню-Йорк, преди години спомена, че съоръженията ни по магистралите са добри, но искат поддръжка, за да не се наложи капитален ремонт след години, но кой ли го чу тогава. Случи се точно така. Сега на виадуктите се нала цялостна подмяна не само на повърхностния слой, но и на носещата конструкция, която ни излезе "дял и половина".
Категория: Политика
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове: 0
 Интересно ми е да чуя мнения по този въпрос.


Аз лично си мисля, че мафията, разбирай държавната мафия, няма интерес от това ние да сме здрави и затова блъскат хлор във водата. Но може да има и друго мнение, което искам да чуя.
Категория: Политика
Прочетен: 1636 Коментари: 7 Гласове: 2
 Помислете си, колко телевизионно време се отделя за важните неща в нашия живот!




ДРЕБНОТЕМИЕТО ИМА ЗА ЦЕЛ ДА НИ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ НА ДЕНЯ.

ЩЕ ВИ ДАМ НЯКОЛКО ПРИМЕРА:

  1. Днес са загинали двама души на пътя, следствие на катастрофи. В същото това време са умрели преждевременно над 300 човека, следствие на лекарски грешки, неправилно или никакво възпитание и здравно образование. Как мислите, коя новина ще бъде отразена по-обстойно в пресата? Смърта на двамата души естествено. И къде ще отиде енергията на обществото? Ще се правят законодателни промени, ще се наказват милиони водачи на МПС, затова, че се "избиват" по пътищата. Ще има глоби, наказания, ще има работа за десетки хиляди полицаи, съдии, прокурори, следователи и ред друга паплач. Ще се харчат милиони и милиарди за да се намали смъртността на пъта от двама за ден на един. В същото това време държавата няма да си мръде пръста да спаси онези 300, които всеки ден умират преждевременно от болести. Точно обратното - те ще бъдат основанието да се иска бюджетните пари за здравепоказване да се увеличат от 3 на 4 милиарда лева и т.н., докато фалираме най-накрая и изчезнем като нация. Разбирате ли как едно дремнотемие, като двама загинали на пътя може да измести една наистина важна тема - защо губим по 300 човека на ден и на никой не му пука от това.
  2. Много пъти съм давал този пример, ще го дам и сега. Бойко "даде" 9 милиона лева за лаборатория за изследване на спортисти, дали са вземали допинг, като в същото това време, нямаме лаборатория за изследване на храните, а се принуждаваме да изпращаме проби в Германия. Идеално положение нашите хранителни магазини да се напълнят с какви ли не отрови, които правят зависими милиони български граждани, купувайки тези непроверени продукти. Ето пак дребнотемие - погрижихме се за спокойствието на професионалните спортисти, за да могат да си вземат програмирано допинга и да се проверяват дали са "чисти", но прецакваме целия народ, като не му осигуряваме чиста храна, просто заради отсъствието на лаборатория за изследване на храни.
  3. В събота и неделя видях толкова много глупави предавания. Водещия кани някаква известна личност и започват едни пустословици - кога за пръв път чукал жена, кога започнал да мисли да става актьор, кога му се родило първото дете, какво му казала жена му, като закъснеел вечерта да се прибере навреме и ред подобни глупоси, които изпълват ефира и мозъците на хората, които не са намерили сили да изгасят телевизора. Никой от тези тъпи журналисти или сценаристи не си и помисля, че докато води тъпия и безсмислен разговор, в същото това време държавата ни е изразходвала напълно непрозрачно едни 100 милиона лева. Кое е по-важното - да искаме и да получаваме отчет от държавата ни, къде всеки ден харчи по едни 100 милиона лева или да надничаме под полата на някаква измислена фолк певица? Но такова ни е нивото на българската журналистика.
  4. Никой от българските журналисти не задава въпроса на българските политици, защо толкова години се говори за реформи, а досега нищо не е направено, освен да ни похарчат парите, да ни изгубят времето и да ни изпързалят в девета глуха, защото сме прости и неорганизирани, за да им смачкаме веднъж завинаги фасона, без значение от коя политическа сила са.
  5. Българските журналисти всеки ден трябва да задават едни и същи въпроси - защо намаляваме като народ? Кои са причините за това? Какво може да се направи сега и веднага, за да се стопира процеса? Защо на българинът вече не му се работи и не иска да работи? Защо съседните Македония и Сърбия имат стотици хиляди декари оранжерии, а тук никой не иска да сади и отглежда краставици и домати? Защо 90 % от зеленчуците, които ядем са вносни? Защо държавата ни продължава на работи на тъмно, а иска в същото време фирми и граждани да излязат на светло? Защо децата ни са невъзпитани, болни и необразовани? Кой е виновен? Семейството или държавното образование, на което даваме всяка година милиарди? За какво искат увеличение на учителските заплати, след като е видно, че след всяко увеличение на заплатите там качеството на обучението все повече пада? Защо въпреки увеличението на възнаграждението на държавните доктори, здравеопазването ни става все по лошо и лошо. Защо след драстичното увеличение на заплатите в съдебната система за последните 20 години, най-голямо измежду получателите на заплата от бюджета, качеството на правораздаването става взе по зле и зле? Защо при такива високи възнаграждения в МВР, особено на ръководния състав и при такива социални придобивки при пенсиониране, сигурността в страната ни е под всяка критика? Защо министърът на здравепогазването, г-н Москов, плаща здравни вноски по-ниски от вноските, които плаща един безработен? Същото важи и за министри, депутати и куп държавни служители! Защо държавата строи, а не дава възможност частните лица да строят? Препятствията пред активността на граждани и фирми си стоят непокътнати, а държавата строи ли строи. Защо в България няма достатъчно икономическа свобода? Защо няма свобода на пресата? Защо въпреки огромните пари, които държавата дава на БНБ банки фалират и милиарди левове потъват в небитието? За какво всъщност даваме всичките тези милиарди на политици и бюрократи, след като държавата ни е на такъв хал? ТОВА СА ВЪПРОСИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗАДАВАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ, А НЕ КАКВО СМЯТАЛ ДА ПРАВИ ПОРЕДНИЯТ СУЕТЕН ПАРКЕТЕН ЛЪВ, СЛЕД КАТО БИЛ ВЕЧЕ ОСЪЩЕСТВИЛ МЕЧТАТА НА ЖИВОТА СИ - ДА ОРГАНИЗИРА ПРИЕМ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ЦЕЛ, ЗА ЗАЩИТА НА ПИНГВИНИТЕ В СОФИЙСКИЯ ЗООПАРК. 

Категория: Политика
Прочетен: 288 Коментари: 0 Гласове: 1
 Така превръща хората в добитък. Този добитък е доведен до степен, в която НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ БЕЗ НЯКОЙ ДА СЕ "ГРИЖИ" ЗА НЕГО.

Както в природата, хората са докарали диви животни дотам, че да не могат да оцелеят в природата, ако ги пунеш на свобода, СЪЩОТО НЕЩО СТАВА И С НАС, ХОРАТА, КОИТО СА ЖИВЕЛИ ПРИ СОЦИАЛИЗМА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ ПРИ СОЦИАЛИЗМА.

Та този добитък е доведен до състояние да очаква медицински грижи от държавата, пенсия в края на жизнения си цикъл, физическа сигурност, евтини детски градини, по възможност безплатно образование, 

Този добитък е готов да благодари на поредната партия, която е "помислила" за него и е осигурила всичко това "само за него".

НА ПРОСТИЯ НАРОД МУ САНИРАТ ЖИЛИЩЕТО И В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ МУ ОТНЕМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА БЪДЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ПРОСТА ПОДЛОГА НА ВЛАСТТА. ДАВАТ МУ ЕДНИ 2-3 ХИЛЯДИ ЕВРО С ЕДНАТА РЪКА, А С ДРУГАТА МУ ОТНЕМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИМА ДРУГИ 20-30 ХИЛЯДИ ЕВРО, С КОИТО БИ МОГЪЛ НЕ САМО ДА СИ САНИРА ЖИЛИЩЕТО, АМИ И ДА МУ ОСТАНАТ МНОГО ПАРИ ЗА МНОГО ДРУГИ РАБОТИ.

ЕС се е превърнал в едно бледо копие на СИВ. Хората трябва да бъдат накарани да не мислят, че нещо зависи от тях. Нещата зависят от премиера, от европейските фондове, които трябва да бъдат УСВОЯВАНИ и който не усвоява от тези пари е обречен на бедност и разруха. Бедни ми бедни икономисти. За това ли учехте икономика, за да я докарате работата дотам, че да разчитате на усвояване на европейски пари, за да оправите икономиката.

Преди време разчитахте на евтиния руски нефт, който препродавахте на по-високи цени, след като го купувахте от Москва по занижени такива. Сега разчитате пак някой друг да ви плати сметките.

Каква била работата всъщност. Западния социалистически съюз - ЕС, много е искал да монополизира социализма и затова унищожи конкурента си - източния социалистически съюз - СИВ. Сега има една социалистическа система и това е ЕС.

Още по-лошо, ЕС е по-социалистическа система дори и от СИВ. Да сте чували едно време, че СИВ ще даде пари, за санират жилищата на бедните българи? Нямаше такова нещо. Да сте чули, някой да е получавал пари от СИВ, за да си купи някакви машини или да отвори къща за гости? Нямаше такова нещо.


Затова казвам, че сегашният социализъм е по-социализъм от едно времешния. Сегашният социализъм купува бедните слоеве, които сам е създал, като им подхвърля трохички от общата икономическа баница и очаква в замяна благодарност и нежелание за действия за промяна.  БЕЗАПЕЛАЦИОННО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В МАСОВИ МАЩАБИ, ЗАОБИКАЛЯЙКИ ЗАКОНА. 


Прави се така, че интересите на частните лица да не бъдат водещи, а да следват политическаа линия на социализма. Забележете, че държавата не прави нищо от законодателна гледна точка, да направи бедните акционери и да ги приобщи в икономическия цикъл в друго амплоа, а не само като продавачи на работната си сила. Тя им дава подаяния, само и само да не се осъзнаят като прецаканата част от населението и да не надигнат глава. Прави го фино, с общите пари. Прави всички ни зависими от общите пари. Къде остана конкуренцията, свободния пазар? Всичко са празни приказки. Социализъм под явна безсламна и неприкрита форма, целта на която е да продължава да държи в подчинение бедните, вместо да им предложи алтернатива да покажат какво могат.



Спомняте ли си как ни лъжеха социалистите, че собствеността била общонародна. Сега пак натам вървим, докато накрая пак установим, че имаме едно жилище, в което да си покрием главата, а средствата за производство са пак в тези, които имат интерес никога да не станем съсобственици с тях. Останахме си собственици на имущество, а не на бизнес. Това е социализъм в действие.
Категория: Политика
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове: 0
 Чудя се какви приказки измислят нашите съюзници в НАТО, за да оправдаят глупостите, които правят по света с парите на данъкоплатците.

"Съпътстващи щети". Това за пръв път го чух, когато американците "думнаха" китайското посолство в Белград през 1999г., по време на Косовската криза. Какво им беше направило китайското посолство, не знам. Остана обаче съмнението, защо не гръмнаха канадското или австралийското или английското посолство. Тогава освен "съпътсващите щети", щеше да се говори и за "приятелски огън", че да стане по-интересно.


Сега "думнаха" една болница в Афганистан, като са продължили да я обстрелват половин час, след като персоналът на болницата е информирал американците и официалните афганистански власти, че бомбардират балницата.


Много ми е интересно това словосъчетание - "Умерена сирийска опозиция"!

Без да вземам страна, не разбрах, какво е умереното на тази опозиция. Дошли са от цял свят, финансирани от Саудитска Арабия, Катар и САЩ, с цел да свалят от власт законно избрано правителство. Решили са да го направят с оръжие в ръце, с ясното съзнание, че това ще доведе до много жертви. Крият се между мирни жители в Холмс и други градове. Решили са да нарушат Конституцията на Сирия и ред международни правила, че с въоръжена сила не се сменя правителство и въпреки това са получили подкрепа както от обявили се за демократични държави, така и от реакционни арабски лидери и тази опозиция се налича "умерена". Да им имам умереността на тези, които измислят тези глупави приказки. Но тези приказки хващат "дикиш". Простите хора им вярват, че наистина става дума за умерена опозиция, която си заслужава да подкрепят.

Ама така е, когато се бъркаш в работите на държави на хиляди километри от своите граници и създаваш огнища на напрежения, за да реализираш интересите на военните лобита в собствената си страна, така ще бъде. Ще ти трябват засукани приказки, за да омотаеш света, да го заблудиш, за да не ти задава неудобни въпроси.
Категория: Политика
Прочетен: 418 Коментари: 1 Гласове: 4
 Тези дни източните телевизии предават репортажи за замърсяване на въздуха, което се дължи на запалени торфени полета в Индонезия. Замърсяването е стигнало до Сингапур и до Малайзия, заради ветровете, които духат на север и запад.


Без да навлизам много в подробности: ВЛЕЗТЕ В КОЙТО И ДА Е СУПЕРМАРКЕТ И ПРОЧЕТЕТЕ ЕТИКЕТИТЕ НА ПЪРВИТЕ ВАФЛИ, БОНБОНИ И РАЗНА ДРУГА ГМЕЖ, КОЯТО СЕ ПРОДАВА ВЪТРЕ. ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЛИ НЕ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ, НО ПОЧТИ НЯМА ДА НАМЕРИТЕ ПРОДУКТ, В КОЙТО ДА НЕ Е ВЛОЖЕН ГЛЮКОЗЕН СИРОП, ДОБИТ ЧРЕЗ ХИМИЧЕН НАЧИН ОТ ЦАРЕВИЦА И ПАЛМОВО МАСЛО. ПОСЛЕДНОТО НЕ СЕ РАЗТВАРЯ ВЪВ ВОДНА СРЕДА И СЕ ЧУДЯ КАК НАШИТЕ ОРГАНИЗМИ ВСЕ ПАК СЕ СПРАВЯТ С НЕГО, ЗАЩОТО БЪЛГАРИНЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ТЪПЧЕ С МЕНТЕТА, ЗАРАДИ ЛИПСА НА ЕЛЕМЕНТАРНА ЗДРАВНА КУЛТУРА.

КУПУВАЙКИ ТАКИВА ПРОДУКТИ, ВИЕ СПОМАГАТЕ ДЖУНГЛИТЕ НА ИНДОНЕЗИЯ ДА СЕ ОБЕЗЛЕСЯВАТ, ЗАЩОТО БИЗНЕСЪТ С ПАЛМОВО МАСЛО СЕ Е РАЗРАСНАЛ ДО НЕВИЖДАНИ ДОСЕГА РАЗМЕРИ. САМО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ БЕШЕ НЕМИСЛИМО ДА СИ КУПИШ МАРС ИЛИ СНИКЕР С ПАЛМОВО МАСЛО. СЕГА Е ЕЖЕДНЕВИЕ. КАКВО ОСТАВА ЗА ПО-НЕИЗВЕСТНИТЕ БРЕНДОВЕ. ТЪПЧАТ НАВСЯКЪДЕ ТОВА ПАЛМОВО МАСЛО.


ТА, ПРИЗОВАВАМ ВИ - СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ТАКИВА ПРОДУКТИ. ИНАЧЕ ЕДНА ОТ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ БОГАТИ ЕКОСИСТЕМИ НА ЗЕМЯТА, ЩЕ ДАДЕ "ФИРА", ЗАРАДИ НАШАТА АЛЧНОСТ ДА СЕ ТЪПЧЕМ С ЕВТИНИ ЗАХАРНИ МЕНТЕТА.
Категория: Политика
Прочетен: 159 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239831
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031