Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239953 Постинги: 6939 Коментари: 4327
Постинги в блога от 06.11.2014 г.
Направих си труда да прочета биографиите им. Знаех предварително какво ще напиша, но исках да съм на 100% сигурен в заключенията си.



НОВИТЕ МИНИСТРИ СА ПРЕДИМНО КНИЖНИ ПЛЪХОВЕ, КОИТО СА СЕ МОТАЛИ ОКОЛО НЯКОЯ УНИВЕРСИТЕТСКА КАТЕДРА, СНАБДЕНИ С ВСЯКАКВИ ДИПЛОМИ И СПЕЦИАЛИЗАЦИИ В ЧУЖБИНА И СТРАНАТА. ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА БИЛИ В НЯКАКВИ АГЕНЦИИ, ПРАВИЛИ СА КАРИЕРА В ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ, НЯКОИ ОТ ТЯХ СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ С РЕКЛАМА, КОЕТО Е МНОГО ВАЖНО ЗА ТЯХНОТО СОБСТВЕНО ПЛАСИРАНЕ В ПОЛИТИКАТА. НЕ МОЖЕ РАЗБИРА СЕ БЕЗ МАСОНИ. ТЕ СА ЧАСТ ОТ ВСЯКА ВЛАСТ И НЯМА КАК ДА ГИ НЯМА И ТУК. НЯКОИ СА КОМУНИСТИ, А ДРУГИ СА ПОТОМСТВЕНИ ЧЕДА НА КОМУНИСТИ. А ДРУГИ СА ОТКРОВЕНИ КАРИЕРИСТИ. НЯКОИ ГИ СВЪРЗВАТ С ПОЗНАТИ НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ БАНКЕРИ И ПИШМАН ОЛИГАРСИ. СЯНКАТА НА ДС И НА СТАРАТА НОМЕНКЛАТУРА Е ТОЛКОВА ДЕБЕЛА, ЧЕ НИЩО ЧИТАВО НЕ РАСТЕ ПОД НЕЯ. НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ТОВА Е ЦВЕТЪТ НА БЪЛГАРИЯ. ПРОСТО ОТКАЗВАМ ДА ПОВЯРВАМ.


НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е БИЛ В РЕАЛНИЯ БИЗНЕС. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е БИЛ УПРАВИТЕЛ НА ХОРА. НИКОЙ НЕ Е ЗАЕМАЛ ВАЖНА МЕНИДЖЪРСКА ДЛЪЖНОСТ И НЕ Е БИЛ ИЗВЕСТЕН В БИЗНЕСА. ВСИЧКИ СА ЧИНОВНИЦИ. КАКТО ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДОСЕГА, ОТНОВО ЗАЛАГАМЕ НА ДИПЛОМИТЕ. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е ПОСТИГНАЛ ПРИЗНАТИ ОТ ОБЩЕСТВОТО УСПЕХИ.


НИКОЙ ОТ ТЯХ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ОПИТ КАТО ПОЛИТИК, АДМИНИСТРАТОР, БИЗНЕС ЛИДЕР. ДА, НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е ЛИДЕР. СИСТЕМАТА ПРОСТО НЕ ПУСКА НАПРЕД ЛИДЕРИ, А ПИОНКИ, КОИТО СЛУШАТ КУКЛОВОДИТЕ. СИСТЕМАТА НА КУКЛОВОДИТЕ.

И ОТНОВО ЩЕ СБЪРКАМЕ. НЕ, ПРАВИЛНО Е ДА КАЖЕМ, ОТНОВО ЩЕ НИ СБЪРКАТ.

НО ТАКА Е, КАТО ОСТАВЯМЕ НАЙ-ВАЖНАТА РАБОТА НА НЯКОЙ ДРУГ, ВМЕСТО НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА Я СВЪРШИМ.

Категория: Политика
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 07.11.2014 13:59


Селото има 650 жители.

Има 350 къщи, от които 250 обитавани. Жителите на селото са плащали по 4 000 лева на месец на частна фирма, за да ги пази. Това е приблизително по 74 лева на жител за година.

Само за сравнение, на всеки един българин се падат по 138 лева, които даваме на МВР за да ни "пази".


Българите плащаме по няколко пъти за една и съща работа. Като глупаците. Случаят е същият.

Ако приемем, че жителите на България сме 7 200 000, а служителите на МВР са 58 000, то на един полицай трябва да се падат 124 жители.

Дори, ако приемем, че само половината от МВР са полицаи, а останалите са чантаджии, то би трябвало да имаме 29 000 полицая или един полицай да се пада на 248 жители.

ТОЕСТ В МАЛКО ГРАДИЩЕ ТРЯБВА ДА ИМА МИНИМУМ  ДВАМА ПОЛИЦАИ, КОИТО ДА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. Е, ИМА ЛИ ДВАМА ПОЛИЦАИ В СЕЛОТО? НЯМА. КАКТО ВСЕКИ Е КОНСТАТИРАЛ, СПРАВЕДЛИВОСТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА. ТО НЕ ЧЕ АКО ИМА ПОЛИЦАИ ТАМ ЩЕ ИМА КОЙ ЗНАЕ КОЛКО СПРАВЕДЛИВОСТ, АМА ПОНЕ СТАРЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПО-СПОКОЙНИ, ЧЕ НЯМА ДА ГИ РЕЖАТ С БЕНЗИНОПИЛИ, КАКЪВТО БЕШЕ СЛУЧАЯТ ТАМ.



АЗ ИЗЛОЖИХ ПРОСТИЧКО МОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА. НЕКА СЕГА МВР ДА ИЗЛОЖИ СВОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА И ДА ОБЯСНИ, ЗАЩО НЯМА ПОЛИЦАИ В ТОВА СЕЛО.
Категория: Политика
Прочетен: 783 Коментари: 2 Гласове: 7
Последна промяна: 06.11.2014 23:49
Всеки един от нас констатира тези факти многократно, всеки изминал ден.

Ето няколко примера затова, как солено ни излиза липсата на възпитание, липсата на отговорност и наличието на голяма доза тарикатщина в хората, населяващи тази територия, наречена засега България:
  1. Преди години по една от телевизиите даваха интервю с някакъв българин, който отговарял за поддържането на мостовете на Ню-Йорк. Та той се беше произнесъл за някои от съоръженията в България, особено за онези, които са на магистралните ни пътища. Човекът си го каза - те ще ви служат дълго време, но е необходимо да се прави поддръжка както се полага. Иначе ще имаме проблеми. Ние обаче неглижираме такива предупреждения и се стряскаме едва тогава, когато те са пред срутване. Нещо такова се получи тази година, когато се наложиха съществени ремонти на най-големият виадукт на магистрала Хемус и на някои от мостовите съоръжения на магистрала Тракия. На някои от тях се наложи тотална смяна на мостовото съоръжение. Какво ни пречеше през годините да запълваме дупките, които са се появили на платното? С малко пари щяхме да поддържаме съоръженията и нямаше да имаме проблеми. Но не, ние нямаме пари да поддържаме, НО НАМИРАМЕ ПАРИ ДА ГИ СМЕНИМ С НОВИ. Преди два дни видях отворени дупки на Аспаруховия мост. И там постъпваме по същия безотговорен начин. Има едно пропадане на платното на мост на магистрала Тракия, на шосето, което пресича магистралата, откъм североизточната страна на Пловдив. Откакто се помня, там има проблем. Как пък не го направиха веднъж завинаги. Аз "влизах" там в една дупка и се чудя как се оттървах без да се обърна и без да ходя след това на сервиз. Пътувах в друга кола, която също попадна в този кратер. Добре, че и в двата случая колите бяха от корейски и японски производител и не се разглобиха след злополучните изпълнения. Значи, първо някой не си е свършил добре работата - или е откраднал материал, или не е направил както трябва основата. При всички случаи това е непрофесионализъм - лошо възпитание или лошо образование;
  2. Влизам в хотел, който преди няколко години е получил награда за "най-добър...." Постарали са се хората да го направят и да му придадат някакъв блясък, стил и чистота. За капак на всички тези усилия, сложили батерии в баните за по 5 лева бройката - китайски разбира се, които могат да те издразнят, докато си вземеш душ. Имам батерия, която е вече на повече от 15 години и проблеми с нея нямам. Тежка, здрава, качествена. Тези от 5 лева издържат максимум 6 месеца, ако са в хотелски режим на използване. Да не говоря затова, че така пръскаше, че една част от водата ме "заобикаляше". От какво е спестил хотелиерът. Опитал се е да надскочи себе си и се е получил "циганин с костюм, който няма обувки за него";
  3. Да завърша със строителството - ако някой ми посочи ново жилище, в което няма какво повече да се прави като довършителни работи, ще го черпя. Купуваш си проблем и всички сме наясно с това. Отново лошо възпитание, липсва на отговорност или лошо образование, допълнено с редица корупционни практики;
  4. Ами здравеопазването. Сега излиза информация, че даваме 3 милиона лева за превенция и за ограничаване на остеопорозата. В същото време плащаме над 30 милиона лева за операции за смяна на стави, следствие на остеопорозата. Какво ви говори това? Същото е като профилактиката и "лечението" като цяло в българското медицинско обслужване. Огромните пари отиват за операции, защото там е далаверата и това е реформата в здравеопазването - да се точат колкото се може повече пари от здравната каса и бюджета и да се създават колкото се може повече болни, че отново да се точат колкото се може повече пари. Затворен кръг. Отново липса на възпитание, образование и липса на отговорност и съпричастност към обществото;
  5. Ами тези, които трябва да ни "научат и образоват" - родителите и учителите и като цяло - обществото! Колко от родителите изпълняват тези функции - те са твърде млади. Тях самите няма кой да научи, а камо ли те да научат децата си. Учителите се оправдават с ниското възнаграждение и с това, че родителите им изплащат невъзпитани деца, обременени с излишно его, без стремежи за развитие. Единствено стремежът за налагане на мнението над другите е налице. И всеки се оправдава със всеки. Така се създават проблеми, които след време трябва да решаваме на глобално ниво. Ама като научиш едно поколение на неправилните неща, след това няма оттърване - ще береш плодовете на това обучение. Отново затворен кръг. Отново липса на правилно възпитание и образование. И всичко отива по дяволите оттам. Държавата стои настрана. А как да постъпи, когато политици и бюрократи са се заели да крадат, защото както се вижда, често ги сменят. Няма време за друго, освен да оправят себе си.
  6. Възпитание ни липсва. Възпитание. Образование ни липсва. Образование.

Ние първо създаваме проблеми със самото раждане. Създаваме все по-лош и по-лош генетически материал. Да, имам предвид малцинството от цигани, което заплашва в скоро време да се създаде мнозинство. На второ място визирам самите нас, българите. Нито храним децата си както трябва, нито ги възпитаваме и отглеждаме както трябва. Тоест отново раждаме и отглеждаме проблеми.
Категория: Политика
Прочетен: 428 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239953
Постинги: 6939
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930