Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239442 Постинги: 6939 Коментари: 4326
Постинги в блога от 03.12.2014 г.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1297392

Вижте за какво става дума. Някакъв изверг имал 12 присъди досега. И съдът го пуска да се разхожда на свобода, за да направи поредното си деяние и да получи поредната си присъда.


Накрая всичко си и "дошло на мястото". Качил се на някаква трошка, нямал книжка, предизвикал катастрофа, убил двама на място, осакатил още един, а едно момиче се бори за живота си в болницата.


Направо не ми го побира умът!!!


Имам няколко въпроса:
  1. Къде е районният полицейски инспектор и каква работа е свършил той, за да озапти този криминален тип?
  2. Дали го е карал да се разписва всеки ден в тефтера при него, за да го контролира и колко пъти е контактувал с него? Или ще се оправдае, че съдът не е определил такава мярка - подписка, че да иска да се подписва. Формално е прав, но от тези формалности онези загиналите няма да се върнат към живот, а тъпанарът ще продължава да живее и то на наша издръжка.
  3. Нека да се проверят онези съдии, които са се "погрижили" този боклук да се разхожда свободно. КОЛКО ПЪТИ ГОСПОДА СЪДИИ ТРЯБВА ДА ОСЪДИТЕ ЕДИН ЧОВЕК, ЗА ДА ВИ ДОЙДЕ УМЪТ В ГЛАВАТА И НАЙ-ПОСЛЕ ДА ПРЕЦЕНИТЕ, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е ОПАСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО И ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОГРАНИЧЕНА НЕГОВАТА СВОБОДА, ЗА ДА НЕ МОЖЕ ТОЙ ДА ОГРАНИЧАВА СВОБОДАТА НА ДРУГИТЕ И ОЩЕ ПО-ЛОШО, ДА НЕ ИМ ОТНЕМА ЖИВОТА?
  4. Нека тези съдии да бъдат съдени, за проявено нехайство, защото ТЕ СА СЪЩО ТОЛКОВА ВИНОВНИ ЗА СМЪРТТА НА ТЕЗИ ХОРА, КОЛКОТО И САМИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ.
  5. Сега кой ще съди отново този кретен? Нека съдията, който издава присъдата, да си мисли, че неговите деца са загинали. Само тогава ще може да даде справедлива присъда. Няма да се учудя, ако пак излезе на свобода.
ТАКАВА ДЕГРАДАЦИЯ НА ДЪРЖАВНОСТТА Е НАСТЪПИЛА И ТО УМИШЛЕНО Е СЪЗДАДЕНА ОТ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ, ЧЕ ХОРАТА ЗАПОЧНАХА ДА МЕЧТАЯТ ДА СЕ ВЪРНАТ ПОРЯДКИТЕ ОТ ОНЗИ ОТВРАТИТЕЛЕН ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ - СОЦИАЛИЗМА. ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ. ВМЕСТО ДА ВЪРВИМ НАПРЕД, НИЕ ВЪРВИМ НАЗАД, КАТО РАЦИТЕ. И ЗА РАЦИТЕ И ЗА НАС, БЪЛГАРИТЕ, МАЙ ВЪРВЕЖЪТ НАЗАД НИ Е В КРЪВТА.


Да не забравя и за разходите. На Цветелина Таскова са й направени 20 операции в болницата и казват, че е на косъм...Какво преживяват родителите й, роднини и приятели? Какво преживяват близки и приятели на онези момчета, които загинаха и на онова момче, което оцеля по чудо след катастрофата?


Знае се, че няма кой да възмезди страданието на всички тези хора. На съдиите им е през онази работа за човешкото страдание. Нали не страдат те я. Какво ги е грижа за хората! Кой ще плати сметката на това деяние?

Може би трябва да има специализиран съд за съдене на съдии, които си гледат работата през пръсти, защото това е най-безнаказаната институция в страната. Нека съдиите, които са допуснали този човек да е на свобода, след толкова много присъди, нека те солидарно да платят компенсация на близките на загиналите, на близките на пострадалото момче и на момичето, което е в болница. Да заплатят всички разходи на обществото, свързани с това дело - медицински разноски, компенсации, съдебни разноски, разходи за МВР и т.н. Иначе ред в тази страна няма да има дотогава ДОКАТО ВСИЧКИ ВИНОВНИ ПО ВЕРИГАТА НЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА НЕГЛИЖИРАНЕТО НА РАБОТАТА, ЗА КОЯТО ИМ ПЛАЩАМЕ И ЗАРАДИ КОЯТО СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 50 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.


Разбирам, че съдийската професия е трудна и отговорна. Но на практика съдийското съсловие я прави ЛЕСНА И БЕЗОТГОВОРНА. И сметката, която трябва да платим за тяхното нехайство е огромна - не им стига големите заплати, които вземат като съдии, не им стига корупционната практика да си докарват допълнителни доходи, което важи за огромна част от тях, не им стига рекордно ниския рейтинг, който обществото им дава за свършената работа, но това рефлектира в крайна сметка и до значително увеличаване на разходите на обществото, ВЪВ ВРЪЗКА С КУМУЛАТИВНИЯ ЕФЕКТ ОТ ТЯХНАТА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА - МЕДИЦИНСКИ РАЗХОДИ, РАЗХОДИ ЗА ОХРАНА, ЗА ВОДЕНЕ НА НОВИ ДЕЛА И Т.Н. И Т.Н.

Преди време ходих на съд заради оспорване на акт на КАТ. Това беше преди много години. Тогава имах случай да поговоря със съдия. Много интелигентен човек. Той ми каза, че не може да си позволи да си купи сирене със заплатата си. Беше жалка картина наистина. Сега съдиите получават с пъти по-голяма заплата от средната за страната. ВЕЧЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА СИ КУПЯТ НЕ САМО СИРЕНЕ, КОЕТО Е ТРУДНО ДОСТИЖИМО НЕЩО ЗА ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ. МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ НЕЩА ОТ СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН. И ПАК НЯМА ПРАВОРАЗДАВАНЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ЧЕ СЪДИЙСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ СА НАРАСНАЛИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ, В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОФЕСИИ, КАТО УЧИТЕЛИ, ЛЕКАРИ, ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ.  И ПАК НЯМА ФАЙДА ОТ ТЯХ.

Категория: Политика
Прочетен: 223 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 03.12.2014 19:02
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239442
Постинги: 6939
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031