Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239130 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 11.07.2010 г.
11.07.2010 10:49 - ПРОГРАМАТА 2

1.     Трябва да сме убедени, че участваме в едно честно състезание, където правилата са толкова прости и ясни, че не е необходимо да имаш специализирано образование, за да ги познаваш и прилагаш. Нещо като бягането на 100 метра – сигнал и след това нека по-добрият победи! Ролята на държавата е да гарантира, че шампионът не е посетил някоя лаборатория или аптека, за да получи „технологично” предимство.

2.     Трябва да имаме право ние самите да решаваме колко от това, което сме изработили да оставим за себе си, колко да отделим за близките си и колко да дадем на другите. Всичко друго е нарушение на свободната воля и рано или късно се отразява гибелно на цялото общество. Мераклиите за даване ще стават все по-малко, а мераклиите за получаване – все повече. Нещо като сегашното ни общество.

3.     Повечето усилия в полза на обществото да означават и повече права за този, който дава и по-малко за този, който получава.

4.     Излишната енергия може да се използва градивно, но може да се използва и разрушително – всичко зависи от ПРОГРАМАТА

5.     Да се концентрираме преди всичко на собственото си АЗ. Да го уважаваме и балансираме. Не трябва постоянно да гледаме в двора на комшията. Нашият ни стига. Но ако погледът в чуждия двор ни даде идеи за усъвършенстване на нашия, без това да доведе до чувство на неудовлетвореност от успеха на комшията – това е нещото, към което трябва да се стреми всеки един от нас. Дали ще успеем не е толкова важно – дори и опитът е сам по себе си успех.

6.     Омразата, завистта, ревността раждат само насилие, смърт и разрушения – в тялото и в душата ни. Страда и светът около нас. Защо тогава да мразим, защо да завиждаме и защо да ревнуваме? Ако не друго, поне да икономизираме понятията и да си кажем, че НЯМАМЕ СМЕТКА да го правим.

7.     Ако го правим, бягаме от себе си, не уважаваме себе си и нанасяме вреди както на себе си, така и на околните. И рано или късно ще се наложи да плащаме. Защото освен писаните има и кармични закони, които постоянно пренебрегваме.

8.     ПРОГРАМАТА е тази, която трябва да ни направи по-силни физически и духовно, по-отворени към света и към идеите за усъвършенстване и развитие.

9.     В настоящият момент нашето общество изпълнява ПРОГРАМА за омаломощаване на българската нация – в икономически и духовен план. Имам чувството, че нещо ни смуче енергията. Нещо вътре в нас самите. И си задавам въпроса, АКО МОЖЕМ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ НЕГАТИВНА ПРОГРАМА, КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СЪЗДАДЕМ И ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ПОЗИТИВНА ПРОГРАМА? Първо в рамките на нас, самите и после в рамките на обществото.


Категория: Други
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове: 1


1.     Ако съберем всички, които консумират алкохол, пушат цигари или приемат някакви наркотици, всички които преяждат редовно или са с наднормено тегло, всички, които участват във филма „семейно насилие”, всички, които са болни – физически и духовно и всички, които просто ги мързи и не работят, знаете ли каква цифра ще се получи? Ще излезе, че българите сме двойно и тройно повече.

2.     Не можем като общество да очакваме при това положение, че семейството ще има силни възпитателни функции.

3.     Имаме нужда от ПРОГРАМА, която да се изпълнява във всяка детска градина, всяко училище и университет.

4.     Имаме нужда и от медийна подкрепа, за да се осъществи тази програма. То сега медиите ни пробутват какви ли не боклуци – редно е да участват и в по-добри каузи.

5.     Ще са ни необходими поне 20 години, за да почувстваме сериозен икономически резултат от действието на такава програма.

6.     Кой може да напише и кой може да осъществи на практика тази ПРОГРАМА? Естествено правителството. Друг е въпросът, дали ще го направи.


Категория: Други
Прочетен: 770 Коментари: 1 Гласове: 1

Сега пък бил в Хърватска. Какво прави там? Оправи България, сега е на ред Хърватска. Нещо и за Сърбия чух. Демек това, което се случвало в Косово, не трябвало да е причина за неприемането на Сърбия в ЕС.

Брей да му се не види! Къде го чукаш, къде се пука.

Малко разходки за държавна сметка не са излишни. Ама не разбрах каква ще е ползата за България от това. Не разбрах каква е ползата от всичките негови посещения, като се започне от Белгия, Англия, Германия, Полша, Катар, Израел, Сърбия че и къде ли още не? Икономическият му министър пък, да не остане по назад посети Мексико и САЩ. И като заваляха едни инвестиции оттам, не можем глава да си вдигнем от работа!

Защо премиерите на Швейцария и Сингапур, например, си „седят на гъза”, а нашият развей прах обикаля за наша сметка различни туристически дестинации?

Затова предлагам да го назначим за Министър на туризма и пътешествията. Как издържа този човек? Наистина е супермен. Толкова пътувания. Няма събота, няма неделя. Човекът пътува и се грижи за интересите на държавата. Всъщност сега му е паднало да е на държавната софра. Няма да стои в кабинета си и да управлява държавата я! Не е ли по-добре каквото закачи, закачи. Кой балама ще му плаща разходките, ако не е българският данъкоплатец? И кой ще му обърне внимание, след като падне от власт. То натам вървят нещата, като го гледам, как вместо да УПРАВЛЯВА, ТОЙ ПЪТУВА.

ПАНТЕЛЕЙ.


Категория: Други
Прочетен: 868 Коментари: 3 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239130
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031