Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3237576 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 31.07.2012 г.

Докато се научи да плува само в басейна трябва да го прави всеки ден. За целта държавата трябва да отпусне средства да реконструира или да построи нов басейн във всеки един град, където да са осигурени необходимите условия, където детето да може да се учи да плува с майка си или с баща си и да е наличен специалист, който да помага на обучението.

Видях курс за обучение на бебета в Словакия и това ме впечатли много. Колко бяха щастливи бебетата и как плуваха. Невероятно изглеждаха. Сега си мисля, че би било добре и аз да имам такива кадри с моето дете, което да гледам като стана пенсионер, а в същото време той ще си има семейство. Наистина впечатлително.

 

Второто нещо е международния език. Колкото и много да знаете в живота, „ако го знаете само на български”, няма да имате съществен успех. Трябва да знаете езика на големите или богатите, за да имате успех. Това е такова обогатяване на културата на човек и отваря такива възможности за реализация, каквото нищо друго при равни други условия. Преди около 20-тина години, аз излязох късметлия, защото на практика до постъпването на моя син в училище, в което преподаването е на чужд език, аз не съм дал и стотинка за езиково обучение. Тогава имахме щастието да има Cartoon network на английски, без субтитри. И нямаше тъпи реклами, които се опитват да ти продадат боклуци. И както казва синът ми, който му прави впечатление подредеността и съдържанието на този канал, сега самите предавания са по-тъпи и с повече насилие.

За жалост телевизора не може да свърши тази работа, както преди години. Всичко е преведено, като за малоумници, като че ли наистина не искат децата ни да научат нещо, а вероятно искат да ги научат да купуват правилните чипсове.  Но на помощ идва интернет. Може да се отиде директно на сайта или могат да се свалят какви ли не детски филми на чужд език и да се гледат, вместо да стоят пред компа и да стрелят и да убиват врагове с часове наред, ден след ден, до припадък. Но затова се иска контрол от нас, родителите. А не да оставим детето пред компютъра и да си „бием камшика” по наши си задачи.

 

 

 

Направете една статистика и ще установите, че който знае добре един от основните европейски езици – английски, немски, френски, наред с майчиния си език има:

1.     По-големи шансове за намиране на високоплатена работа;

2.     По-малко антисоциални прояви.

 

Ако циганите говореха много добре английски, дали щяха да крадат толкова много или по-малко?

Според  последните изследвания, основата на езиковото обучение се поставяло някъде след третия месец, до към седмия. Значи, ако пропуснете този шанс, губите. Вие решавайте. Как да стане това ли. С учител? Глупости, вие учете заедно с детето си, вие сте учителят. Няма само да перете и да чистите. Свършете нещо интелектуално.


Категория: Политика
Прочетен: 1733 Коментари: 6 Гласове: 4
Последна промяна: 23.10.2012 17:15
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3237576
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031