Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3237032 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 03.08.2014 г.
Говоря от гледна точка на централизацията на ресурсите и на липсата на елемент за справедливост, да не говоря за предварителна яснота и критерии за разпределение на средствата.

Ето цитат: "Сейчас 70% местных доходов уходит в качестве налогов в паразитическую Москву. Назад возвращается лишь небольшая часть, размер которой зависит от лоббистских способностей губернатора и лояльности региона в целом."



Тази свръхцентрализация убива демокрацията. Тя налага вътрешноколониални отношения и създава чувство, че в провинцията са робите, които трябва да осигурят на централизираната държава средствата, необходими за поддържане на лъжедемокрацията.

Преди време зададох въпроса, защо след като Габрово е два пъти по-голям от Видин, получава по-малко пари от централния бюджет. Отговорът се крие в цитата по-горе. Дословно преведено: Назад се връща само неголяма част, размерът на която зависи от лобистките способности на губернатора и лоялността на района като цяло". Разбира се, лоялността спрямо фигурата на императора.

За повече информация:http://blogarmdavo.wordpress.com/2014/01/16/%D1%81%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D1%80%D1%8C-%D1%83%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82-%D0%BA-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/#more-1704


Наистина логични въпроси се задават. Защо например Донецка народна република или Луганска народна република да звучат добре в ушите на политиците в Москва, а Сибирска народна република да е нещо лошо? Аз съм против това, украинската армия да атакува Донецк или Луганск. Това са територии населени с руснаци. Не можеш да забраниш на руснаците да ползват езика си като официален в Украйна и да искаш те да ти се подчиняваш. Ако искаш тези хора да продължат да бъдат граждани на Украйна, седни и се разбери с тях. Вместо това, украинските политици, подтиквани от САЩ изпращат армията срещу Изтока. По същата логика ще бъда против това, Путин изпрати армията в Сибир, ако Сибир откаже да плаща масрафа на Москва? И да не забравя - ако Донбас е на дотации от украинската държава, защо за бога хвърляш армията, че да го задържиш? Не е ли по-логично да се откажеш от райони, които те теглят назад в икономическото ти развитие. Само да не се случи като примера със Сингапур. Преди около 70 години малайзийците са се "оттървали" от Сингапур, защото е било хаос и противоречия, с които те не са могли да се справят. В резултат на което Сингапур е станала една от най-развитите в икономическо отношения държави в света. Да не стане така и с Донбас, ако получи независимост. От това се страхуват диктаторите.

ИСТИНСКАТА ПОЛИТИКА Е ТАЗИ, В КОЯТО ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА Е ТОЛКОВА СИЛНА, ЧЕ ТОВА ПОМАГА НА ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА. МАЛКО Е ПРОТИВОРЕЧИВО НА ПРЪВ ПОГЛЕД, НО ТОВА Е ПРИМЕРЪТ НАРЕЧЕН ШВЕЙЦАРИЯ. ВСЕКИ КАНТОН СИ ИМА ПРАВИТЕЛСТВО И СОБСТВЕНИ ЗАКОНИ. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ В ШВЕЙЦАРИЯ ДА ИМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ КАТО В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ НАПРИМЕР? ЦЕНТЪРЪТ МОСКВА ДА АКУМУЛИРА РЕСУРСИТЕ НА ПРОВИНЦИИТЕ И ДА ИМ ДАВА ТРОХИ И ПРОВИНЦИИТЕ ДА СА НА ПРАКТИКА РОБИ НА ЦЕНТЪРА! ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В ШВЕЙЦАРИЯ. ЗАТОВА, ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА НАПРАВИМ СТРАНАТА СИ ТАКАВА, КАКВАТО Е ШВЕЙЦАРИЯ. ОБЛАСТИТЕ ДА ПОЛУЧАТ ПОВЕЧЕ ФИНАНСОВА И АДМИНИСТРАТИВНА СВОБОДА, А ЦЕНТЪРЪТ - СОФИЯ, ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВА В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАН.

ХОРАТА ИСКАТ НЕЗАВИСИМОСТ И ОТДЕЛЯНЕ ОТ ЦЕНТЪРА, КОГАТО ИМА ТАКИВА НЕСПРАВЕДЛИВИ СИСТЕМИ КАТО НАШАТА И КАТО РУСКАТА. НИКОЙ КАНТОН В ШВЕЙЦАРИЯ НЕ ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛИ КАТО НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ТАМ Е ПРАКТИЧЕСКИ ИДЕАЛНАТА ПРОПОРЦИЯ МЕЖДУ ТЕЖЕСТТА НА ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА И ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА. РЕЗУЛТАТЪТ Е, ЧЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ЧУВАЛ ЗА ПУТИН И ПОЛОВИНАТА СВЯТ Е ЧУВАЛ ЗА БОЙКО БОРИСОВ - ДИКТАТОРИ ОТКЪДЕТО И ДА ГИ ПОГЛЕДНЕШ. НИКОЙ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА ПРЕМИЕРА НА ШВЕЙЦАРИЯ. НА ТОВА МУ ВИКАМ ДЕМОКРАЦИЯ. СВЕТЪТ ДА НЕ ЗНАЕ КОЙ ТИ Е ПРЕМИЕР.
Категория: Политика
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 03.08.2014 11:47
Накратко, "държавна тайна" е онази тайна, която правителството иска да скрие от Суверена, за известен период от време, защото няма смелостта да си признае, ЧЕ Е ЗАЩИТАВАЛ ДРУГИ ИНТЕРЕСИ, А НЕ НЕГОВИТЕ.






Тук идеята е не да се скрие тази "тайна" примерно от друга държава или представителни институции на други държави, защото никой не може да ме убеди, че ЦРУ или КГБ не знаят българските "държавни тайни".


ИДЕЯТА Е ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ ДА СКРИЯТ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ИЗБИРАТЕЛИТЕ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ.


Иначе нека да си помислим, какво би могло да е държавна тайна. На първо място ядрената ни енергетика. Но това са руски мощности, с технология от преди десетилетия. Каква държавна тайна може да има тук? Никаква.

На второ място, въоръжените ни сили - то и клошарите по улиците знаят, че имаме една 30-хилядна демотивирана армия, която само чака да навършат годините за пенсия, че да започнат да работят нещо различно, като в същото време държавата ги издържа докато умрат. Над 80% от разходите на българската армия  са за заплати.

Техника ли? Имаме няколко работещи Кугър -а, за които преди години се писа, че летят само в месеците, когато "сме на море",  защото нямали системи против обледеняване. Имаме една ескадрила МИГ-29, от която само три самолета са оперативни, а за другите няма я акумулатори, я нещо друго. Имаме една фрегата "Дръзки", стотина стари руски танка и много калашници. Както виждате  - страхотна държавна тайна е какво представлява българската армия.

Каква друга тайна можем да имаме. Примерно МВР, прокуратурата или съда - тайната, която всички знаят е, че тези институции, на които ние плащаме разходите, са академии за развъждане на престъпници. Има ли някой известен престъпник, който да не е произлязъл от котилото на тези институции или който да не съществува като престъпност благодарение на действията или на бездействията на тези институции?

Сега ще ви изброя някои неща, които Суверенът би искал да знае:
  1. Какво правите вие дами и господа държавни служители, на които всяка година  даваме 3 милиарда лева, за да осигурите нашата безопастност? Какви са резултатите ви?.
  2. Защо битовата престъпност е извън всякакъв контрол, а престъпността на белите якички - дотам изобщо не сте стигнали?
  3. Защо ресурсите на тези институции са заети предимно с това да тормозите наред гражданите на България за дребни нарушения и да толерирате престъпници, източили милиарди от бюджета и разстройвайщи както икономическия, така и социалния и духовния живот на нацията?
  4. Колко са бандитите? В някои публикации, потвърдени от МВР са около 3000 изявени бандити. Даваме ви 3 милиарда лева всяка година и имате на разположение 130 000 служители, оторизирани с власт, въоръжени, обучени и организирани - служителите на закона. И вие 130 000 служители не можете да озаптите тези 3000 бандити!!! На 40 служители се пада по един бандит. Как тогава всички ние да не се съмняваме "че има нещо" и "че не играете комбина", след като явно нямате интерес въпросът да се реши веднъж завинаги!

Няма и не може да има "държавна тайна", защото когато всяка година поискате пак едни 3 милиарда от Суверена за ПРЕДВАРИТЕЛНО НЕСВЪРШЕНА РАБОТА и когато го попитате дали ще ви ги даде и кога, той може да ви каже: Суверенна тайна. Защото това понятие ми звучи не по-малко тъпо от "държавна тайна".


АЗ НЕ ИСКАМ ДЪРЖАВАТА ДА ИМА ТАЙНИ ОТ МЕН. АЗ СЪМ ДАНЪКОПЛАТЕЦ И ВСЯКА ГОДИНА ОСИГУРЯВАМ ПАРИ, ЗА ДА МОГАТ ТЕЗИ ПАРАЗИТНИ СТРУКТУРИ ДА СЪЩЕСТВУВАТ И ВМЕСТО ТЕ ДА СИ СВЪРШАТ ДОБРЕ РАБОТАТА, КАКТО ОЧАКВАМ, ТЕ МИ СЕ ОПРАВДАВАТ С "ДЪРЖАВНИ ТАЙНИ". НИЕ НЕ СМЕ НИТО ВОДЕЩА ТЕХНОЛОГИЧНА НАЦИЯ В СВЕТА, НИТО ИМАМЕ КАКВО ДА КРИЕМ. ПРОИЗВЕЖДАМЕ СИРЕНЕ И ТО С РАСТИТЕЛНА МАЗНИНА, САЛАМИТЕ НИ СА ПЪЛНИ СЪС СУБПРОДУКТИ, ДОМАТИТЕ НИ СА ОТ ГЪРЦИЯ, А КРАСТАВИЦИТЕ ОТ ТУРЦИЯ. КАРТОФИТЕ И ЯБЪЛКИТЕ ГИ ВНАСЯМЕ ОТ ПОЛША И ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО НИ ОСТАНА Е ДА ПЕРЕМ ЧАРШАФИТЕ И ДА ПРИСЛУЖВАМЕ НА АНГЛИЙСКИ И НЕМСКИ ТУРИСТИ И ТЕМ ПОДОБНИ, КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ПОКАРАТ СКИ НА КУРОРТИТЕ НИ ИЛИ ДА СИ ПЕКАТ ЗАДНИЦИТЕ МЕЖДУ ДВЕ ЧАШИ РАКИЯ НА МОРЕТО. ЗАТОВА НЕ НИ ИЗЛИЗАЙТЕ С НОМЕРА ЗА ТАЙНИ, ЧЕ ВСИЧКО ПРОЗИРА...



Затова, престанете да се криете зад облачността на вашата мнима полезност, а си свършете работата. Това е едно мило пожелание от моя страна, което знам, че вие няма да изпълните, защото СИСТЕМАТА, ЗА КОЯТО РАБОТИТЕ, СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА РАБОТИ И ПРОТИВ НАС - ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И ДАНЪКОПЛАТЦИ. АМА ЕЙ ТАКА, ДА СИ НАМЕРИМ ПРИКАЗКА...
Категория: Политика
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 03.08.2014 11:57


Ебал съм си майката - израз на непресъхващо самоизтъкване, недооценено от трето лице.

Ебал си е майката - израз на преклонение пред трето лице, за неговите нравствено, емоционални, психически, физически, интелектуални и морални качества.

Ебало си е майката - ситуация, която е извън нашия контрол, поради съкрушителността на мащаба на събитието. Примерно природно бедствие - наводнение или обществена сложеност, като констатиране на корупция в страната, която няма оправяне или изобщо описание на скапания ни живот, който не мърда на кота напред, нагоре или нанякъде изобщо.

Еба ми се майката - ситуация на падение, сравнимо с разрушаване на егоцентричната ни планета в рамките на няколко секунди.


Ще му еба майката - закана за саморазправа, често физическа, но донякъде и на психично ниво, целта на която е да си осигурим надмощие над физическо лице, което е оспорило нашият авторитет.

Ей сега ти ебах майката - оптимистично продължение на търпимост, която сме демонстрирали в един дълъг исторически период от време /обикновено около няколко минути/ по отношение на трето лице, което е прекалило според нашите възприятия, предизвиквайки по съзнателен начин буря от възмущение в нашите клетки, която от своя страна доста успешно до този момент сме я подтискали или с наличието на голяма доза страх, който не сме могли да преодолеем по друг начин или с мнимо възпитание, с което сме искали да се изтъкнем пред обществото, но сме преценили, че вече не се трае и трябва да се предприемат конкретни действия, за да запазим чиста скапаната си чест и нараненото ни его.

Преди време се качих на един висок блок в Новия Йорк. Брей страшна работа. Та там чух тази приказка. Върнал се българинът от големия град и го питали дали е видял небостъргач и ако да, как ще го характеризира. Та той се почесъл по тила и казал знаменатата фраза: Страшна работа брат, погледнеш отдолу нагоре - майката си е ебало, погледнеш отгоре надолу -  си е ебало майката.


Та това сме ние българите - толкова много чувства изразяваме, използвайки или пренебрегвайки святостта на майката и упражнението, чрез което се раждат деца, комбинирайки ги в доста причудливи изречения.

Ще приема, че духовността на българите е израснала до нови висоти, ако чуя нещо такова: Извинете уважаеми господине, тъй като не намирам достатъчно сили в себе си, бихте ли били така любезен да ми ебете майката, но така, че да не ме боли много и в същото време да запазите моите чувства ненакърнени и съхраните "вярата ми в доброто и в човека, в романтиката, в светлите копнежи..."

Или нещо такова: "Ако наистина сте решили да ми ебете майката, мола ви да го направите като истински джентълмен."


Категория: Политика
Прочетен: 1262 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 03.08.2014 10:24

Нашите европейски политици се договорили, да доставят оръжие на Украйна.


Оръжие си има достатъчно. Вчера взвод от украинската армия оставили калашниците на границите и влезли в Русия с вдигнати ръце. Да не са оставили кренвишри на границата я, оставили са оръжията си. Тези хора ли ще въоръжаваме питам аз. Може би първо трябва да ги върнем в Украйна и тогава да им дадем нашето оръжие, че да ги изпратим пак срещу руснаците да пострелят, та бизнесът ни да тръгне. Нещо Европа изостава от САЩ и Русия по износ на оръжие. Сега е добра политическата ситуация да продадем нещо на бедните украинци.


Не мога да повярвам, че имаме толкова смотани, тесногръди, глупави и залюхани политици. Да вземат на накарат онзи тупан Прасенко да изпрати войска срещу собствения си народ. Сега пък ще им даваме оръжие, че си нямат горките оръжие.


Украинците не се усещат, че ги готвят за новите слуги на богатите държави, в каквито се превърнахме и ние преди години. Така е с тъпите нации, които не могат да управляват политиците си. Стават жертва на умните нации, които са управлявани от малко по-отговорни политици от нашите. Не стига, че управителите им на украинците са от тъпи по-тъпи, но и самите украинци вече изтрещяват. Вчера гледах клип, как украински полицай се разправя повече от половин час с руснак, защото онзи сложил георгиевска лентичка на огледалото за обратно виждане в колата си. Спря му колата по същия начин, както би спрял колата на наркодилър. Едни и същи приказки, никакво съобразяване със закона. Едно и също приказва. Лентичката го обиждала защото това бил символ на не знам си какво си. Нещастна твар. Паднали са на такова ниско ниво, че си заслужават съдбата.

Жалко за тази страна. Разпада се отвсякъде. По свое желание и с наша помощ....
Категория: Политика
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 03.08.2014 14:04
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3237032
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2014  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031