Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3239063 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 01.09.2014 г.
2  >  >>
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/vicepremieryt-po-evrofondovete-s-5-syvetnici-6021311



Всички други са някакви научни величия, завършили един куп курсове и придобили един куп квалификации, преподават на студенти или са били администратори в някое министерство или ведомство.


ТОВА Е УПРАВЛЕНСКИЯТ КАПАЦИТЕТ В БЪЛГАРИЯ. СЪВЕТНИК, ОЗНАЧАВА НЕЩО ЗРЯЛО, ПАТИЛО, ПАДАЛО, СТАВАЛО, С ОПИТ И УСПЕХИ, ПРИЗНАТИ ОТ БИЗНЕСА.

ДА НАЗНАЧАВАШ ЗА СЪВЕТНИЦИ ХОРА БЮРОКРАТИ И ТО МЛАДИ И НЕОПИТНИ - НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА БЮРОКРАЦИЯ. И ПОСЛЕ ИСКАМЕ НЕЩАТА ДА ВЪРВЯТ НА ДОБРЕ.

БОЛШИНСТВОТО ОТ ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ВИДЕЛИ ЗОР В ЖИВОТА. БИЛИ СА ЧИНОВНИЦИ. ОСИГУРЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ПОЛУЧАВАЩИ ЗАПЛАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ОТ ИНСТИТУТ ИЛИ ОТ НЯКАКВА ФОНДАЦИЯ. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е ПЛАЩАЛ ЗАПЛАТИ, НЕ Е ПРИКЛЮЧВАЛ БАЛАНС, НЕ Е ТРЕПЕРИЛ ЗА КЛИЕНТИ, НЕ Е КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ, ПАДАЛ И СТАВАЛ. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ОПИТ В ЖИВОТА И БИЗНЕСА. ИМАТ ОПИТ САМО В ИНТРИГИТЕ. В РАЗЛИЧНИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ И МИНИСТРЕСТВА ОСВЕН ИНТРИГИ ДРУГО НЯМА. АКО ИМАШЕ, НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.

Някои от съветничките са много добри в еротичните танци.

http://www.slavishow.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%B8%D0%BF-%D1%85%D0%BE%D0%BF-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE%D0%BE%D0%BD/

Със сигурност това ще им помогне когато дават съвети на министъра.

Категория: Политика
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.09.2014 22:24
Както е известно, без някой да поиска от нас съгласие. Без да ни пита. Типично по бюрократичен начин. Начинът, който познаваме още от времето на Живков и от годините на голямото крадене след него.


Още не са изминали няколко дни от нейното избиране и започна да сее бисери, като тези на говорителката на Държавния департамент на САЩ - Псаки.


Путин бил виновен за кризата в Украйна. Все едно Путин ходеше да раздава кроасани на протестиращите в Киев. Все едно Путин финансира преврата в Киев.


Всичко това го направиха онези, които сега се появяват на сцената като спасители. Това са военните и свързаните с тях компании. Вижте колко е просто.

  1. Бившият президент на Украйна - Янукович яко крадеше страната си, но не даваше на западните компании нищо;
  2. Недоволни от това, те му спретнаха един пуч, като зад пуча застанаха конгресмени от САЩ, ръководството на ЕС и правителствени лица от много западни страни;
  3. Те назначиха свои марионетки, които надъхаха да дразнят Русия, като открито заявиха, че руснаците са втора ръка хора в Украйна и те трябва да се съобразяват с правилата - ще учат измисления украински език и ще се подчиняват на централната власт;
  4. Част от хората от Източна Украйна не бяха съгласни с това, че техният вот е подменен. Те усещаха, че Янукович е бандит, но не бяха съгласни с начина на неговото сваляне. Затова излязоха и те на улицата и заеха позиция против превратаджиите;
  5. Превратаджиите си спретнаха нови избори, в които Изтокът не участваше и си избраха президент олигарх и правителство. Западняците подкрепиха новия президент за силовото решаване на проблема с Изтока;
  6. Междувременно Русия изпрати зелени войничета в Крим и полуостновът стана част от Русия. Всички очакваха Путин да приложи този сценарий и за Източна Украйна, но не би. Изненада всички, като остави нещата да се развиват от само себе си. Отвреме на време подпомагаше въстанието там, но не открито;
  7. Средствата за масова дезинформация тотално ни объркаха с какви ли не противоречащи си сведения за събитията там - това, което стигаше до нас беше прекалено политизирано и едностранно. Русия беше обявена за главен виновник за всичко.
  8. Сега такива клакьори като нашият президент, надуха свирките с призиви за увеличение на бюджета за военните ведомства на страните членки на НАТО. Резултатът е постигнат. Имаме си враг - той е познатата ни на всички Русия и ще трябва да плащаме на военните да ни пазят. ОТНОВО НИ СКРОИХА ШАПКАТА. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРЕДИЗВИКАХА РУСИЯ, ДРАЗНЕХА Я ВСЯЧЕСКИ И ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕТО НА ПРЕВРАТА В КИЕВ И ЗА АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ ОТ РУСНАЦИТЕ, А СЪЩО И ЗА ВОЙНАТА НА ИЗТОК. ТЕ СА ВИНОВНИ, ЗАЩОТО ИГРАЯТ С КАРТИТЕ, КОИТО ВОЕННИТЕ СА ИМ ДАЛИ В РЪЦЕТЕ. НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, САМО ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ УВЕЛИЧЕНИТЕ СМЕТКИ, А ВОЕННИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗАХА, ЧЕ СА МНОГО "ВАЖНИ" И "ПОЛЕЗНИ" ЗА ЗАПАДНОТО ОБЩЕСТВО. ЧУДЕСНО ИЗИГРАНА ИГРА, ЦЕЛТА НА КОЯТО Е ДА СЕ СЪЗДАВА МЕЖДУНАРОДНО НАПРЕЖЕНИЕ, ОТ КОЕТО НЯКОЙ ДА ПЕЧЕЛИ.

А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА РУСИЯ? НЕ ЧЕ Е  ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ, АМА КАКВОТО И ДА СТАНЕ ВСЕ ТЯ Е ВИНОВНА. ГЕНЕРАЛНИЯТ СЕКРЕТАР НА НАТО - РАСМУСЕН Е ЕДИН ДОЛЕН БОКЛУК. СЛЕД КАТО МОЖЕ ДА ЗАПИШЕ РАЗГОВОР С ПРЕЗИДЕНТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА И СЛЕД ТОВА БЕЗ НЕГОВО ЗНАНИЕ ДА ГО ПУСНЕ В НЕТА, КАКВО МОГА ДА КАЖА ЗА ТОЗИ ЧОВЕК, ОСВЕН, ЧЕ Е БОКЛУК. НО ТОЗИ БОКЛУК Е ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НАТО И НИКОЙ ВЕСТНИК НЕ Е НАПИСАЛ НИЩО ЛОШО ЗА НЕГО.

СЕГА КАКВО ОСТАВА НА ПУТИН, ОСВЕН ДА КАЖЕ - ИЗВИНЯВАЙ РАСМУСЕН, ЧЕ МЕ ЗАПИСА БЕЗ МОЕ ПОЗВОЛЕНИЕ И ПУБЛИКУВА ЗАПИСА В ИНТЕРНЕТ.

НЕЩО ОТ РОДА НА: ИЗВИНЯВАЙ, ЧЕ МЕ ОБИДИ.

ТА ТОВА СА РУСНАЦИТЕ. КАКВОТО И ДА НАПРАВЯТ, ЗАПАДЪТ НЕ ГИ ХАРЕСВА И ПОСТОЯННО НАМИРА НАЧИН ДА СЕ БЪРКА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ ИМ РАБОТИ. НЕКА СИ СПОМНИМ РЕВОЛЮЦИЯТА В НАЧАЛОТО НА 20-ТИ ВЕК, ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ И ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

ВСЪЩНОСТ ЗАПАДЪТ Е ОСНОВЕН ВИНОВНИК ЗА НАЛАГАНЕТО НА НЕДЕМОКРАТИЧЕН РЕЖИМ В РУСИЯ И ЗА ПЛЪЗВАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЗАРАЗА ПО СВЕТА.


КАТО ЧЕТА ИСТОРИЯТА СИ МИСЛЯ, ЧЕ МОЖЕ БИ  РУСНАЦИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОСТЪПЯТ С ФРАНЦУЗИТЕ ТАКА, КАКТО ФРАНЦУЗИТЕ ПОСТЪПИХА С ТЯХ  ПРЕЗ 1812Г. И ДА СРИНАТ ПАРИЖ СЪС ЗЕМЯТА ПРЕЗ 1814Г.. МОЖЕ БИ ПОВЕЧЕ ЩЯХА ДА ГИ УВАЖАВАТ, ТАКА, КАКТО АМЕРИКАНЦИ И АНГЛИЧАНИ СРИНАХА СЪС ЗЕМЯТА ГРАДОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА И ТАКА, КАКТО АМЕРИКАНЦИТЕ СРИНАХА СЪС ЗЕМЯТА ХИРОШИМА И НАГАСАКИ. ГЕРМАНЦИТЕ УБИХА 6 МИЛИОНА ПОЛСКИ ГРАЖДАНИ, НО ПОЛЯЦИТЕ МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ГЕРМАНЦИТЕ. ПРОСТО РУСНАЦИТЕ СА ИДЕАЛНИ ЗАТОВА, НЯКОЙ ДА ГИ МРАЗИ - МНОГО СА, НЕ ГИ УБИВА НИ РАДИАЦИЯ, НИ АЛКОХОЛ. НЕ ПУСКАТ ПЕДЕРАСИ ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ И СИ ИМАТ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. Е, КЪДЕ ДАВАТ ТАКА? КАКВО ЩЕ КАЖАТ СВЕТОВНИТЕ КУКЛОВОДИ, ЧИИТО НОМЕРА НЕ ВЪРВЯТ В РУСИЯ. МАЛКО ХОРА ОБЪРНАХА ВНИМАНИЕ НА ТОВА, КОЕТО КАЗА ВЕДНЪЖ БИВШИЯТ КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ - ШРЬОДЕР, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ЗАЕМЕ ПОСТА НА ПАПАТА И НА РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ.

ИМА НАРОДИ КАТО РУСКИЯТ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ РЕКЛАМА И ДА ИЗТЪКВА ДОБРОТО, КОЕТО НОСИ В СЕБЕ СИ. ЗАТОВА ПЪК ДРУГИ СА МНОГО ДОБРИ В САТАНИЗИРАНЕТО МУ.

ТА ГОСПОЖАТА МОГЕРИНИ СЕ Е ЗАЕЛА СЕГА СЪС САТАНИЗИРАНЕТО, БЕЗ ДОРИ ЕДИН ПЪТ ДА Е ПОСЕТИЛА РУСИЯ И БЕЗ ДА ПОЗНАВА НИКОГО ТАМ. ПРЕДИ 500 ГОДИНИ РУСКИТЕ ЦАРЕ СА НАЕМАЛИ ЕДИНСТВЕНО ИТАЛИАНСКИ АРХИТЕКТИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА ТЕХНИТЕ ГРАДОВЕ. СЕГА ПОТОМКАТА НА ТЕЗИ АРХИТЕКТИ СЕ ВРЪЗВА НА ПРИКАЗКИТЕ НА ТАКИВА КАТО ДЖОН МАККЕЙН И ПРИКАЗВА С ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДАДЕНИ Й ОТ ДРУГИ ХОРА ФРАЗИ. НЯМА МОЗЪК, НЯМА РАЗМИСЛИ - ПРОСТО КЛИШЕТА. ЗАТОВА КАЗВАМ, ЧЕ Е ТЪПА.
Категория: Политика
Прочетен: 351 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 01.09.2014 20:10
http://novinite.bg/articles/77341/40-000-svobodni-mesta-za-IT-specialisti-u-nas-dogodina


В страната ни има над 350 000 безработни, а в същото време се търсят десетки хиляди ИТ специалисти.

Гледайки "умно" целият този процес, държавата харчи нашите пари за да финансира обучението на никому ненужни кадри в областите "управление". Толкова много хора учат управление, че не е истина. А когато потърсиш управител, установяваш, че на две магарета сено не могат да разделят, камо ли да ти управляват фирмата.


От всеки 20-ти завършил даскал, едва 5 от тях започвали работа по специалността! Защо тогава харчим пари за тяхното обучение, след като не искат да работят по специалността? Същото е с докторите и медицинските сестри. Нека държавата да задължи институтите, които финансира, да сключват договори със студентите, като изисква от тях да си заплатят образованието с лихвите, ако те не работят в България. Защо да финансираме здравната система на Германия, след като ние се задъхваме отвсякъде?

След няколко години се очертавала криза на специалисти от техническите специалности. Тогава ще попитаме държавата защо е произвела десетки хиляди икономисти и "управленци". Защото и хората са така научени. Да им е лесно и да си вземат "кетапа", демек дипломата, че да не изглеждат прости, когато отидат на вечеринка. Комбинацията между народна простотия и държавно безхаберие е наистина показателна.
Категория: Политика
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове: 2
http://www.dnes.bg/mish-mash/2014/09/01/nai-populiarnoto-ime-v-oslo-e-mohamed.237469


На следващата снимка очаквам да видя норвежкия полицай в традиционна арабска носия.
Категория: Политика
Прочетен: 599 Коментари: 2 Гласове: 4
"ДА БЕ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО"


"НА ВСЯКА СИЛА ПРОТИВОДЕЙСТВА РАВНА ПО СИЛА ИЛИ ПО-ГОЛЯМА"


Ето няколко въпроса:
  1. Защо нашите лидери ясно и категорично не заявиха, че не харесват Янукович и не искат да работят с него, защото е корумпиран и Украйна не я чака нищо добро под неговото управление, но да бяха заявили, че НЕ ИСКАТ НАСИЛСТВЕНО СВАЛЯНЕ ОТ ВЛАСТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА УКРАЙНА?;
  2. Защо нашите лидери направо си спретнаха преврат в Украйна? Кой ги е упълномощил? Не си спомням в ЕС или САЩ или в НАТО да е имало обсъждане или референдум затова, че трябва Янукович да се свали от власт с ПРЕВРАТ;
  3. Защо нашите политици ясно и категорично се се разграничиха от ултрасите в Киев, за които всички ние знаем, че са специално подготвени в лагери в Прибалтийските републики и в Полша, за улични сражения. Нека да си призная нещо - аз се радвах на това, че хората излязоха на площада в Киев и искаха смяна на Янукович. Но когато изкараха сопите и когато ултрасите се нахвърлиха с коктейли Молотов върху Беркут и когато такива като Ню Оланд се появиха на площада и започнаха да раздават кифли на протестиращите, веднага ми стана ясно, че тук играят пак пари и то парите на американските и европейските данъкоплатци. Пак има доктрина, която принципно се различава от "ненамеса във вътрешните работи на трети страни". ТОВА СИ БЕШЕ АПАЧИК ПРЯКА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА УКРАЙНА И НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ НЯМАТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЧЕ СА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯЛИ НА НАМЕСАТА НА РУСИЯ В СЪЩИТЕ ТЕЗИ ВЪТРЕШНИ РАБОТИ НА УКРАЙНА. ЕДНА ТАКАВА ПОЗИЦИЯ МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ ВСЯКА ЕДНА НАМЕСА ТОГАВА;
  4. Защо нашите политици ясно и категорично не заявиха на превратаджиите, че ако искат тяхната подкрепа, трябва да гарантират правата и достойнствата на рускоязичното население на Украйна? Вместо това, същите тези политици провеждаха политика на дразнене на Русия и руското население, като се радваха на решението на Киев, да не приема руският език като официален език на територията на Украйна, за целите на държавното управление и политиката. Какво очакват в замята? Конфликт с Русия. Да, за мен точно това са търсили. Конфликт. Ако не, нямаше да подкрепят измисленото правителство на Яценюк и измисления пастор Турчинов;
  5. Защо не се даде пълна гласност за действията на снайперистите в Киев, от които загинаха както протестиращи, така и хора от Беркут?
  6. Защо нашите политици не признаха резултатите от референдума в Крим? Защо не признават референдумите в Източна Украйна? Нима там населението няма права да определи дали иска да продължава да живее в границите на Украйна или не? Тези хора там нямат ли права? Те вече не искат да живеят в една държава с поляци и литовци. Нямат ли право мирно и кротко да се отделят? Не, нямат право. Трябва да се пролее кръв. Еба си и тъпата политика, която не дава право на 8 милиона души да живеят така, както те преценят за добре;
  7. Защо не се дава пълна информация за причините за гибелта на малайзийския боинг?
  8. Защо официалните власти в САЩ и Европа се позовават предимно на прес съобщенията на властите в Киев? Нали имахме "независими" медии? Защо тези скъпоплатени от всички нас медии не си вдигнат гъза и не изпратят кореспонденти на мястото на събитията, за да разберем истината такава, каквато е?
  9. Защо нашите политици вземат решения кого да санкционират и кого не, без да ни питат? Откъде накъде те ще вземат тези важни за развитието на Европа въпроси? УТРЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА С РУСИЯ И ДА ИЗПРАТЯТ НАС НА БОЙНОТО ПОЛЕ, А ТЕ ДА СКРИЯТ СИНОВЕТЕ СИ ТАКА, КАКТО ТОВА НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТЪТ НА УКРАЙНА - ПРАСЕНКО!
  10. Ако нашите политици имат акъл в главата, ще направят всичко възможно Русия да е стабилна и просперираща държава, от която всички ние да имаме полза. Ще строят заводи в Русия, защото руснаците са доказали, че не могат да произвеждат стоки за бита. Ще експлоатираме заедно природни ресурси и ще се възползваме напълно от възможностите, които ни предоставя 21-век. Вместо това, нашите тъпи политици говорят за санкции и за въоръжен конфликт. Нямаме работа в Украйна. Никой не застрашава тази страна. ТЯ САМА ЗАСТРАШАВА СЕБЕ СИ С ДЕЙСТВИЯТА НА ТЪПОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО И ТЪПИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ.
Категория: Политика
Прочетен: 252 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 01.09.2014 15:43
http://www.gerb.bg/uf/pages/upr_programa_gerb_1June.pdf - това беше едно от обещанията на Герб. Това на БСП няма да го коментирам изобщо, защото по-голяма простотия от комунисти не бях чувал - да осигуряват работни места. Като знам как осигуряваха работни места преди няколко десетилетия...

Сидеров няма да коментирам - той е по-лош и от комунистите. Вместо да предложи компромисно решение така, че чуждите инвеститори да бъдат по-отговорни към националните цели и приоритети, той щял да ги гони. Тъпанар. Щял да обложи богатите с данъци, за да имало пари за бедните. Сиромахомил. Да не говорим за 1000 лева МРЗ. Ами като е толкова отворен, да си направи фирма и да плаща 1000 лева минимални заплати на служителите си. Ето например, има концесии за добив на въглища. Да вземе една концесия и да започне да плаща на общите работници по 1000 лева минимум, като ги осигурява социално, здравно и им плаща данъците. На миньорите да плаща двойно. Защо миньорите сега работят за 550 лева, че и не си получават заплатите редовно. Веднага ще отидат за 2000 лева във фирмата на Сидеров. Ама да се приказва е лесно. Когато започнеш да плащаш заплати и да се бориш за клиенти, тогава разбираш какво е да си на "пангара".

КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ПРЕСТАНЕМ ДА ВЯРВАМЕ НА ЛЪЖИ?


ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, ОТ КОЕТО ИМА НУЖДА ОБЩЕСТВОТО НИ, ПРЕДИ ДА СЕ Е РАЗЛОЖИЛО ОТ СОБСТВЕНОТО СИ САМОСЪЖАЛЕНИЕ И ОТ "ДЪРЖАВНАТА ПОДКРЕПА ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ" Е СВОБОДА - СВОБОДА НА ИКОНОМИКАТА, СВОБОДА НА СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ИНФОРМИРАНЕ, СВОБОДА НА СОЦИАЛНИЯ ЖИВОТ, СВОБОДА НА ИЗБОРА, СВОБОДА ДА ИЗБИРАШ И ДА УВОЛНЯВАШ ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ ПЛАЩАШ ЗАПЛАТИТЕ. ИМАМ ПРЕДВИД ТЕЗИ ПУБЛИЧНИ ЛИЧНОСТИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.



АКО АЗ НЯМАМ ТАЗИ СВОБОДА ВЪВ ФИРМАТА, КОЯТО УПРАВЛЯВАМ, ТЯ ЩЕ ОТИДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ. ЗАЩО ДА ИМАМ СВОБОДА ДА УВОЛНЯ СЛУЖИТЕЛ, НА КОЙТО МУ ПЛАЩАМ В ЗАМЯНА НА НЕГОВАТА РАБОТНА СИЛА, А ДА НЕ МОГА ДА УЧАСТВАМ В УВОЛНЕНИЕТО НА ВИСШ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, НА КОЙТО СЪЩО МУ ПЛАЩАМ ЗАПЛАТАТА ЧРЕЗ МОИТЕ ДАНЪЦИ?

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ. ТЕ ИСКАТ ПАРИТЕ И ДУШИТЕ НИ. ВСЯКА ЕДНА ПРИКАЗКА, КОЯТО НИ СА РАЗКАЗВАЛИ ПОЛИТИЦИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД Е ПЪЛНА ЛЪЖА. НЯМА НИТО ЕДНО СПАЗЕНО ОБЕЩАНИЕ. ВСИЧКО Е ЛЪЖА, КОРУПЦИЯ, ИНТРИГИ И ЯКО КРАДЕНЕ НА ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС. ЗАТОВА ПОКАЖЕТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА ЧЕРВЕН КАРТОН И СИ ИЗВОЮВАЙТЕ НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, В КОЯТО СУВЕРЕНЪТ ИМА ПОСЛЕДНАТА ДУМА ЗА НАЗНАЧЕНИЯТА НА ВАЖНИТЕ ФИГУРИ В ДЪРЖАВАТА, ПОЛИТИКИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ СЛЕДВАТ И НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ, КОИТО ЩЕ СЕ РЕШАВАТ. ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧРЕЗ СИСТЕМА НА ПЕРМАНЕНТНО ГЛАСУВАНЕ, ИЗПОЛЗВАЙКИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЕЛЕКТРОННИТЕ СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЦЕСИТЕ.

АКО ДНЕС СЕ ПОЯВИ НЯКАКЪВ ПОЛИТИК И ВИ ОБЕЩАЕ 500 000 РАБОТНИ МЕСТА И 2000 ЛЕВА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И АКО ВИЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕГО, ОВЧОТО ВИ СЪСТОЯНИЕ ЩЕ БЪДЕ ГАРАНТИРАНО ЗА ПОРЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБРЕЧЕН НА СТРАДАНИЕ МАНДАТ.

Категория: Политика
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.09.2014 13:03
Ето ви антикризисната програма на Герб от 2009г. Вие преценете какво от това е изпълнено и какво не.

http://www.gerb.bg/bg/program



  Със сигурност Борисов не е чел програмата, иначе нямаше да се забърка в такива случаи като "Мишо Бирата" и "Кокинов".

В програмата изрично е записано за въвеждане на система за справедливо разпределение на делата в съдебната система. Това няма как да се впише в случая "Кокинов", в който участваше и тогавашния премиер. А ако тези записи не бяха станали известни и досега Кокинов щеше да си е градски прокурор на София. Та толкова за "реформите" на Герб.

Всичко е пунта мара и по гърба кал.

Категория: Политика
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 01.09.2014 12:46
Ето какво е записано в устава на Герб:

(2) ГЕРБ се стреми да формира политическата воля на гражданите за утвърждаване на демократични свободи и социална сигурност.

Герб "формира" политическата воля на гражданите.

ТЪЙ КАТО СПОРЕД ГЕРБ, ГРАЖДАНИТЕ НЕ МОГАТ ДА "ФОРМИРАТ" ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ ВОЛЯ, НИЕ СМЕ ЗАНИКЪДЕ БЕЗ "ФОРМИРАЩИТЕ" КАЧЕСТВА НА ПП ГЕРБ, КОЯТО ТУТАКСИ СЕ ПОЯВЯВА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА, ЗА ДА НИ ПОМОГНЕ ДА ФОРМИРАМЕ ТАЗИ ПУСТА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ В СЪРЦАТА СИ.

И СЛЕД ТОВА ГЕРБ ЩЕ СЕ СТРЕМИ ЗА "УТВЪРЖДАВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИ СВОБОДИ И СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ". ДА СТЕ ВИДЕЛИ ТАКОВА НЕЩО ДОСЕГА?

И още:

Чл.6. Основните принципи, които ГЕРБ прокламира и отстоява, са:

1. Граждански свободи;

2. Европеизация;

3.Равни възможности;

4. Благоденствие.

Гражданските свободи Герб разбира, ние да правим това, което те кажат, а не те да правят това, което ние кажем. Европеизацията се осъществи като изпратихме стотици табуни цигани да направят "временни селища" в Булонския лес, а като срещнем някои от нашите приятели и като им кажем, че нашите деца учат или работят в Лондон, да получим от тях следната реплика: "Така ли, и нашите деца са там. Това е страхотна европеизация на България. Равните възможности ли? Равни възможности получават само тези фими, които са близки до властта и трябва да спечелят обществените поръчки в определен сектор. Първо едната фирма получава обществена поръчка и след това другата. Важното е да се спазва последователността. Какво е "благоденствие" Това е също да се хвърли в пространството новият термин "благонощие", имайки предвид какви ги вършат чужденците в Слънчев бряг.

ПП Герб не е изпълнила нито една от поставените си цели в Устава на партията, но странното е, че това не е обект на обществена дискусия. Като че ли на никой не му пука от това какво са обещали Герб и какво са изпълнили. СТАДНОТО ЧУВСТВО НЕ НИ ПОМАГА В СЛУЧАЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове: 2
Каква промяна била нужна на България според Герб?


Имало много предизвикателства и другите партии не можели да се справят, защото били корумпирани и некомпетентни. Затова трябвало да се доверим на ПП Герб и всичко щяло да бъде ОК.


Наистина колко сме наивни...
Категория: Политика
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове: 3
Ето още бълвочи от ГЕРБ:

"ГЕРБ ще се бори срещу евроскептицизма, насаждан в обществото от хора, които работят срещу България и за собствените си интереси. Ние смятаме, че европейските ни приятели са доказали желанието си да помагат на страната, но само ако ние си помогнем сами. В един динамичен и бързо променящ се свят Европейският съюз е единственият шанс на България да защитим и реализираме националните си интереси на глобално ниво. Още повече, че успехът на Съюза да обедини Европа е исторически и ние трябва да сме горди, че сме част от процеса на европейска интеграция. Ние вярваме в принципа на субсидиарността, според който Съюзът трябва да се намесва и действа само, ако може да постигне целите в определената област по-добре от държавите-членки. Наред с нашата европейска интеграция ние работим и за развитите на трансатлантическите връзки с нашите партньори от НАТО."

Срещу какъв евроскептицизъм ще се борите вие бе говеда? Аз също съм евроскептик, но за разлика от вас, знам за какво беше създаден СЪЮЗА. Той беше създаден, за да осигури на страните, които участват в него, свободно движение на СТОКИ, УСЛУГИ, ХОРА И КАПИТАЛИ. Не беше създаден като наднационално правителство, което да ни казва как да живеем живота си. Не беше създаден като поредното бюрократично социалистическо изчадие, което трябва да търпим и което замени тези изчадия, срещу които ние се съпротивлявахме десетилетия наред. Кои са европейските ви приятели? Тези, с които разпределяте обществения ресурс във ваша полза? Защо смятате, че единственият шанс да реализираме националните си интереси е в границите на ЕС? Нима швейцарците не са реализирали националните си интереси извън ЕС? Някого да сте питали дали България да бъде член на някакъв съюз, блок или нещо подобро? Ще  се поинтересувате ли най-после какво иска българският народ? За бога, той може да иска да бъде член НА СЪЮЗА НА КИБОРГИТЕ, А ВИЕ ДА НЕ ЗНАЕТЕ!!!
Категория: Политика
Прочетен: 183 Коментари: 0 Гласове: 3

И още:

"Ние се стремим към развитие на общество на знанието и иновациите. Младите хора трябва да получат възможността да се обучават, като финансовите проблеми да не са пречка за развитието им. Обучението през целия живот на гражданите от всички поколения също е наша цел. Българската наука е област, на която политиците у нас все още са длъжници. Потенциалът на нашите е учени е огромен и има нужда от повече възможности. Опазването и развитието на културните ни традиции е от изключителна важност за бъдещите поколения, които заслужават да ги познават и обичат. "

Колко иновации сте поощрили? Какво сте направили за българската наука? Осигурихте европейско финансиране на отделни избрани професори и пишман учени, че да изследват галактиката Млечния път с лабораторен микроскоп!!! Страхотна подкрепа на науката - преразпределение на обществен ресурс за съмнителни проекти.

И още:

"Ние вярваме в приноса на всеки гражданин на обществото. Затова ние се стремим към интеграция на всички социални групи и към социално сближаване. Основа на ефективната и трайна интеграция са икономическият принос и трудовото участие на всеки в създаването на общото благосъстояние на България. "

Като вярвате в "приноса на всеки гражданин на обществото", защо не направите така, че да има някаква връзка между това, което един индивид е дал на обществото и това, което е получил? Към каква интеграция се стремите, след като циганите стават все повече, все по-нагли и агресивни, все повече пари струват на бюджета, все повече проблеми създават? Къде са парите за циганската интеграция и кой ги присвои?

И още:

"Свободата на словото и медиите, намаляване на безработицата, подобряване на здравеопазването, увеличение на пенсиите, подобряване на стандарта на живот, опазване на околната среда и горите, развитие на земеделието и много други: накратко, ние ще се стремим да поправим нанесените през последните години вреди и да поведем България напред по пътя на просперитет и стабилност, който сме поели заедно с останалите държави-членки на ЕС."

За каква свобода на словото и медиите говорите? Затова ли сме на 89-то място по свобода на медиите, защото вие ни я "осигурихте"? Да, разбира се, можехме да сме и на 150-то място и на това трябва да сме доволни според вас.  Щели да подобрят здравеопазването, да увеличат пенсиите и да подобрели стандарта на живот!!! Е направихте ли го? Ако не, излезте през българския народ и си признайте, че нищо от това, което сте обещали не сте направили.
Категория: Политика
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове: 3
И ето още лъжи:

"Ние искаме да върнем достойнството на възрастните хора! Да окуражим младите за да не напускат страната ни! Но най-много ние дължим на работещите хора! На онези, които създават благосъстоянието на страната ни; на онези, които създават работни места в малкия и среден бизнес! На всички тях ние дължим сигурност в политическите решения и предвидимост в икономическото развитие на страната ни! Днес ние казваме на всички граждани в нашата страна, които се трудят почтено и упорито, плащат своите данъци и се грижат за своите домове, близки и семейства – ние уважаваме вашия труд, ние ценим всеки ваш работен час и ден, които създават благосъстояние и осигуряват просперитет за България! Повярвайте в нас и нека заедно променим България за да не бъде страната с най-ниски доходи и най-ниска производителност на труда в ЕС."

Не знам някой от възрастните хора да е станал по "достоен" след 4 годишния ви мандат. Не знам някой от младите хора да е окуражен, да не напуска страната. Да не говоря за работещите хора. Колко фирми фалираха? Колко монопола подкрепихте по време на мандата и следстиве на това толкова фирми фалираха? За какви работни места говорите?  Нима вие създавате работните места в малкия и средния бизнес? Може би да, в тези фирми, които печелеха обществените поръчки, уредени от членовете на вашата партия - тогава да, вие създавате работните места, в противовес на изискванията на пазара. Какво означава "ние уважаваме вашия труд"? Общи приказки нали? Като уважавате труда на всички тези хора, защо не ги направихте по-свободни още от самото начало на вашия мандат, а се наложи да подадете оставки, заради улични протести. Ако сте уважавали техния труд, те нямаше да излязат на улицата.
Категория: Политика
Прочетен: 237 Коментари: 0 Гласове: 3
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3239063
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930