Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3238731 Постинги: 6938 Коментари: 4326
Постинги в блога от 25.05.2014 г.
http://www.cross.bg/evropa-plovdiv-bulgariya-1412080.html#axzz32j5vHCCz

Със сигурност, пожелавам на всеки свинар да стане олигарх, както това се случи с Георги Гергов, но да го направи без подкрепата на БКП, БСП и всички други креатури на БКП и не за сметка на бюджета на България или бюджета на община Пловдив.


Баси и лицемерието наистина. Жал ми е за онези нещастни хорица по селата, малките градчета и кривите паланки, които гласуват за трансформацията на такива като Гергов от свинари в олигарси.
Категория: Политика
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.05.2014 12:04
Отговорът е прост: ХАРЧИ НИ ПАРИТЕ. Защото сме си тапънари и никога няма да й поискаме отчет. Защото СИСТЕМАТА не позволява да искаме отчет. Системата, която подкрепяме всеки път на 4 години, когато като стадо "ни запътят" към изборните урни, за да ни излъжат за пореден път, че това било демокрацията.

Затова, СИСТЕМАТА позволява на нашите велможи да се разхождат за наша сметка и напълно безотчетно. Като има възможност, защо да не отиде да види Япония? Да не мислите, че щеше да отиде там, ако не беше вице на Плевнелиев и ако тряваше сама да си плати пътуването?
Категория: Политика
Прочетен: 192 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.05.2014 14:40
Само така МАФИЯТА няма да може да се организира и да манипулира избора ни и няма да има влияние върху живота ни.

Представете си, каква организация трябва да има мафията, за да може всяка седмица да контролира какъв ни е вота и да го манипулира.

След като швейцарците могат - и ние можем.


Тези, които са неграмотни и не ползват компютри, да им се отвори по една избирателна секция във всеки областен град, която да работи с постоянно работно време /нали ще грасуваме всяка седмица за нещо/. Като се има предвид каква организация трябва да се направи, за да се закарат всички цигани и други малцинства, а така също и пенсионерите и лумпените, да ходят да гласуват и да им се плати затова, смятайте, че малцина ще отидат да гласуват с книжните бюлетини. Така ретроградната част от населението няма повече да определя нашето бъдеще и бъдещето на децата ни.




Имаче ще продължаваме да живеем в този политически, икономически и социален бардак. Вижте линка.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4101155



Гласуването ще бъде разделено на два раздела - гласуване, което засяга местната общност и гласуване с национално значение:
Давам ви няколко примера, за какво можем да гласуваме, ако то е с национално значение. Примерно, в сайта на ЦИК ще можем да следим текущия вот за всеки един държавник. Да вземем пример за президента. Ако текущият му месечен вот е отрицателен, в първата седмица на следващия месец гласуваме затова, да му прекратим правомощията и да си изберем друг президент от списъка, който ЦИК поддържа и в който всеки, който иска да се кандидатира за президент може да попълни данните си. Няма партии, няма мартии. И този е принципът за всеки един държавник, с национално значение.
  1. Гласуваме за президент и отделно за вицепрезидент;
  2. Гласуваме за премиер и отделно за всеки един министър;
  3. Гласуваме за главен прокурор и неговите заместници;
  4. Гласуваме за конституционни съдии;
  5. Гласуваме за шеф на българското ФБР;
  6. Гласуваме за шеф на тайната полиция;
  7. Гласуваме за шеф на охранителната служба на политиците;
  8. Гласуваме за шеф на всяка една държавна агенция;
  9. Гласуваме за шеф на всяка една фирма, в която държавата има мажоритарно участие;
  10. Гласуваме с позитивен вот за всеки един депутат. Тези, които съберат най-много гласове, независимо от кой район на България или от чужбина - стават депутати;
  11. Гласуваме за председател и заместник председатели на НС и за шефовете на комисиите;
  12. Гласуваме за всеки един закон, който ни предлагат законотворците;
  13. Гласуваме за финансовото обезпечаване на всеки един обществен проект, който е на стойност над 10 милиона лева

Ето ви няколко примера за гласуване на местно ниво:
  1. Гласуваме за кмет, неговите заместници и секретар;
  2. Гласуваме за главен архитект на общината;
  3. Гласуваме бюджета на общината;
  4. Гласуваме за шефа на общинската полиция и за неговите заместници;
  5. Гласуваме за главния прокурор на общината и неговите заместници;
  6. Гласуваме за главния съдия на общината и за всички други съдии в общината;
  7. Гласуваме всяко едно изменение на общия градоустройствен план;
  8. Гласуваме за избора на ръководителите на общинските фирми.

Там където става дума за гласуване за точно определена личност практиката може да е много проста и лесна за изпълнение. Всеки един от посочените административни постове се заема от определена личност. Ако в рамките на месеца, неговият вот е отрицателен, в първата седмица на следващия месец се прави нов избор и населението гласува.
Организацията на целият този процес е проста и евтина, в сравнение със скъпоструващата и контролираната от мафията система за ИГНОРИРАНЕТО на нашите гласове, защото сегашната избирателна система е точно ИГНОРИРАЩА гласовете ни.


Тогава наистина ще разберем какво е някой да ни служи. Защото сега е обратното, ние служим на тези, които би трябвало да избираме и сваляме. Тъпо е, но това са фактите. От нас зависи, дали искаме да ги променим. Защото какво става сега в администрацията - чух, че тарифите за полицаите били над 3000 лева за обикновено назначение и се стига до петцифрени суми за по-високите позиции. Как можем това да го спрем? Погледнете горното предложение и ще разберете какви са предимствата. Никой на никого няма да плаща рушвет, че да му измислят службица. Всички ще зависят от избирателите и ще им се натягат на тях, а не на шефовете си. Няма да има тази смачкваща организационна, социална и финансова централизация, която изсмуква нашите пари така, както комарът пие кръвта от избраното от него животно. И колкото и да избиваш гадините, все други долетяват с мерак да пият кръв. Всичко това ще престане само като си извоюваме правото ние да определяме кой кой да бъде в държавата и само така тези хора ще служат предимно на нас.
Категория: Политика
Прочетен: 200 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.05.2014 14:45
В законът за политическите партии и Изборния кодекс, трябва да се забранят обещанията за повишаване на пенсии, осигуровки, заплати и субсидии.


Всяко едно такова обещание преди изборите е открито купуване на гласове.

Обществото трябва да гласува за ПОЛИТИКИ и за ЛИЧНОСТИ.

Всичко друго е празна картина. Ето ви няколко примера затова, къде са различните партии в политическите системи.


  1. Лява ориентация - да вземем от богатите и от по-малко богатите и да дадем на бедните, за да сме сигурни, че ще имат какво да ядат и не е необходимо да работят;
  2. Център - ще гледаме да угодим на всички и накрая ще се установи, че всички са недоволни;
  3. Дясна политика - всеки да се спасява както може.
В България е чудна политическата система. Всички са в точка 1, и комунистите и социалдемократите и центристите и така наречените десни. Всички обещават пенсии, социални помощи и субсидии, защото това са най-голямата част от избирателите - онези, които са необразовани и зависими от държавата.

В България няма нито истинска лява партия - БСП си е чиста олигархична партия, която използва наивността на тъпия си електорат, за да може върхушката да се обогатява.

В България няма истинска центристка партия - ГЕРБ си е отроче на комунистическата партия, което никой не може да отрече - същите популистки изказвания и политики, като БСП. Приемаха и спазваха същия бюджет, като по времето на Живков.

В България няма истинска дясна партия - така нареченото реформаторско мнозинство са толкова десни, колкото колегите им от ГЕРБ и по-голямата част от ръководството на БСП. Още повече, че на БСП им тежи далечното минало, а на реформаторския блок - близкото минало, когато СДС излъга, че е дясна партия, а си беше най-откровен израстък на най-крадливата част от наследството на БКП - белите якички. Също като НДСВ например.


Как можем да променим тази порочна система и практика? С обикновено гласуване няма да стане. Защото след днес, ще ни дадат да гласуваме едва след 3 години. А дотогава всички, които за днес са напазарували стотици хиляди гласове, ще си избият разходите и ще излязат на печалба. А ние ще продължаваме да лапаме мухите.


Категория: Политика
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3238731
Постинги: 6938
Коментари: 4326
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031